Kiltti tyttö

 ”Heräsin siskoni sohvalla hirveässä krapulassa ja halusin kiihkeästi tappaa vaimoni.”

Sain kesälomani aikana luettua yhden kirjan ja se oli Gillian Flynnin kirjoittama Kiltti tyttö (WSOY). Olin lukenut kirjasta etukäteen niin monta ylistävää arvostelua, että mielenkiintoni heräsi väkisinkin. Kirjaa on vaatimattomasti haukuttu tämän vuoden parhaimmaksi rikosromaaniksi.

Lyhyesti lähtöasetelmasta: Kolmekymppisen Nickin vaimo Amy katoaa parin viisivuotishääpäivänä ja epäilykset kohdistuvat hyvinkin pian aviomieheen, joka alkukohmeudesta selvittyään lähtee selvittelemään, mitä oikein tapahtui. Tarinaa kertovat vuorotellen Nick ja Amy.

Pakko on sanoa, että todella jännä kirja. Siis ei niinkään jännittävä, vaan vähän kummallinen. Vasta kirjan puolessa välissä tulee kohta, joka herättää lukemaan kirjan ahmaisutyylillä loppuun. Alkupuoli on enemmän tasaista, semikiinnostavaa, mutta kuitenkin tarpeeksi mielenkiintoa ylläpitävää, ettei kirjaa halua jättää kesken. Loppua kohden jo vähän jännittää ja ahdistaakin. Romaanin ihmiset ovat siitä kummallisia, että yhdestäkään ei oikeasti voi pitää, mutta se on ilmeisesti tarkoituskin. Yleensä kyllästyn helposti, jos henkilöt ovat liian etäisiä tai ärsyttäviä, mutta tässä ei kuitenkaan ole sitä pelkoa. Odotin ja toivoin vähän päräyttävämpää loppua, mutta kelpasi sellaisenaankin.

Suosittelen lukemaan Kiltin tytön. Jo heti ekoista sivuista lähtien on ihan varma siitä, että haluaa tietää miten kirja päättyy.

Onko joku lukenut tai onko lukulistalla? Oletteko lukeneet paljon kesän aikana ja poikkeaako lomalukemiset jotenkin tavallisesta?

14 Comment

 1. En ole tätä lukenut, mutta Outi Pakkasen dekkareita on tullut ahmittua. Löysin niitä kolme kirpparilta ja pari oon jo ahminut tässä parin viikon sisään 😀 Se on nerokasta ja helposti pystyy samaistumaan kun tapahtumapaikkana on Helsinki. Sitä luulee arvanneensa mitä käy, mutta käänteet ja tapahtumat on aika yllättäviä. Otan tämänkin listalleni! Niin ja nyt ainakin tänä kesänä oon kaivannut jotain sellaista kepeää ja nopealukuista, ois mulla kirjahyllyssä vaikka kuinka monta kirjaa vielä lukematta mutta ne on niin raskaita niin nyt ei jaksa.

  1. Mä en ole tainnut Outi Pakkasen dekkareita lukea lainkaan? Mulla taitaa kesät olla dekkariaikaa, ja joo, jotain kevyttä lisäks. Nyt tosin ehtinyt taas liian vähän lukea 🙁

 2. Mä luin kans tän lomalla ja tykkäsin tosi paljon. Ihanaa, kun tulee täysin odottamaton käänne, jota ei YHTÄÄN osannut arvata!

  1. Heh, joo 😀

 3. Anonymous says: Vastaa

  Kesällä tulee vastustamaton halu lukea Leena Lehtolaisen Maria Kallio-sarjaa ja Anna Janssonin dekkareita (luin viime viikolla 3 kirjaa!) Dekkareita on kiva lukea justt kesällä, varmaan sen takia että syksyn tai talven pimeydessä ne on liian synkkää luettavaa.

  1. Tossa voi kyllä olla jotain järkeä!

 4. Ootsä muuten lukenut niitä Justin Croninin The Passagea ja The Twelveä? Voisit tykätä, mä ainakin!

  1. En kai? Pitää tutustua.

 5. Taru says: Vastaa

  Lukulistalla on. Se on just nyt kaverilla lainassa ku itellä Eat, pray, love-kirja kesken. Se on taas ihan ok, ehkä vähän boring…

  1. Oon lukenu sen (ja nähny leffan toki), jatko-osakin sille löytyy hyllystä…lukematta tosin.

 6. Kuulostaa hyvältä! Luen tosi paljon dekkareita, mutta tähän en ole törmännyt ennen.

  1. Onkin aika uusi kirja, kesän alussa ilmestynyt.

 7. Myy says: Vastaa

  Laitoin varauksen kirjastoon.. Olen varaus numero 918 😀

  1. Joo on tuo varmasti tosi suosittu 🙁

Vastaa