Sapuskaa

Kyllä. Blogini täyttää tänään kaksi vuotta. Mutta palaan tähän tärkeään asiaan myöhemmin, nyt ensin vähän ajankohtaisia ruokajuttuja. Nimittäin:

Tuntuu, että olen jatkuvasti tilaamassa ruokaa pojille ja silti ne ryökäleet vaan laihtuvat. Tai no, Arska ainakin oli viime punnituksessa laihtunut sata grammaa, vaikka lihomista sen sijaan olis ehkä pitänyt tapahtua. Mutta kyllä se poika kuitenkin syö, se on ihan varma! En siis ole huolissani, eikä ollut eläinlääkärikään -päinvastoin. Saan kuulemma olla vaan ylpeä hoikista pojistani. Ja olenkin!

Zooplussalta tälläkin kertaa tilasin ja olin taas iloinen kaupanpäällisistä. Aivan mahtava nettikauppa, en voi muuta sanoa.

Royal Canin Instinctive -märkäruokaboksin kaunpanpäällisiksi kun tuli pussi Sensible-raksuja, joita on kiva testata. Raksut kuin raksut tosin uppoavat pojille. Tilaan näitä ehkä jatkossakin, jos vaikka olisi apua herkkävatsaiselle Reiskalle. Antaa nyt kuitenkin ensin raksuekspertti Arskan suorittaa perusteellinen makutestaus.

Lisäksi tilasin ensimmäistä kertaa tauriinia. Sitähän pojat saavat raksuista kyllä, mutta näissä Applawsin märkäruuissa sitä ei ole lisättynä, joten olen vähän huolissani sen tarvittavasta saannista. Lisäksi tilasin makupalatahnaa, jossa myös tauriinilisä, mutta se ei kummallekaan maistunut.

Syöttääkö joku muukin kissoilleen tauriinilisää?

P.S. Kaikenlaisia tarjouksia on jatkuvasti Zooplussassa, ne kannattaa ehdottomasti vilkuilla ennen tilaamista. Ja tämän postauksen linkkejä saa klikata ihan huoletta, hyödyn vasta siinä vaiheessa jos jotain päätätte tilata. Ja nyt muuten alennuskoodilla HILL-10 saa 10 prossaa pois Hill’sin kuivaruuasta, 12.9. asti!

P.P.S. Mulla on nyt viisi ylimääräistä Miamor Cat Confect Multi-Vitamin Cream (15 g) -herkkupalatahnapussia, haluaisko joku ne omalle kisulleen? Nopeimmalle sähköpostinsa jättäneelle innokkaalle lähtis. Meni jo!

22 Comment

 1. Mä en tajua miten meidän pulska neiti ei vaan laihdu, vaikka se ei kauheasti syökään. Joinain päivinä ei syö edes yhtä märkäruokapussia päivässä, raksuja ehkä silloin vähän enemmän. Toisaalta en tiedä kuinka paljon vaikuttaa, että on vain yksi munuainen. Ei se painava ole, näyttää vaan siltä 😀 Pitää joku kerta tilata jotain Zooplussasta.

  1. Kissojahan tunnetusti on vaikea saada laihtumaan. 🙁

 2. Anonymous says: Vastaa

  Minulla ei tällä hetkellä ole kissaa, haluaisin kyllä, mutta vuokra-asuntoon ei saa ottaa lemmikkiä 🙁 Muuttamaan siis 😉 Aivan pakko jakaa tarina, tuli mieleen tästä postaukseta jostain syystä. Kaverilla on kissa, olen kisun ylpeä ”kummitäti”, ja näistä postauksen kuvista tuli kyllä kummikissa mieleen! Samalla tavalla tutkii uteliaana ostokset, että: ”Nämä kaikkihan olivat minulle, eikö vaan?”. Huvittavinta oli kerran kun kisu oli luonani hoidossa ja minulla kävi siinä ovella naapurin rouva jotain taloyhtiön asiaa selittämässä niin karvainen kummipoika tulee istumaan oven suuhun minun jalkojeni juureen ja katsoo naapurin rouvaa erittäin arvostelevasti. Sitten katsoo minua siihen malliin, että: ”Ei kai tää täti tule häiritseen meidän kotirauhaa?” Naapuriakin nauratti, että sullahan on oikea vahtikissa 😀

  1. Heh. Aina kun joku ulkopuolinen remppa tms. äijä tulee sisälle jotain tekemään, niin ovat ihan ihmeissään, kun on niin aktiivisia kissoja. Eihän niitä mitenkään saa jaloista pois, jos ei sulje oven taakse toiseen huoneeseen (yleensä pakkokin, jos jotain hommia aikoo saada tehdyksi).

 3. Meikäläisen pojille voisi maistua herkkupalatahnapussit, elleivät ne jo jollekin menneet! (saija piste kankaanpaa ät hotmail piste com)

  … mä en taaskaan muistanut että blogillasi on sama synttäripäivä kuin meikäläisellä. Juhlallista, hehe.

  1. Ei oo menny! Laitan meiliä sulle.

   Juu, arvontaa on luvassa. 😉

 4. Petri says: Vastaa

  Reiska <333

  1. 🙂

 5. Taina says: Vastaa

  Mitä mieltä oot viljasta kissanruuissa? Monet sitä toitottaa, että se on niille ihan turha, ja oikeestaan vaan pahaks niiden elimistölle (niin kuin monille ihmisillekin). Meijän kisut tykkää ihan hulluna noista Royal Caninin kuivaruuista, ja niissä just on sitä viljaa 🙁 Oon koittanu löytää viljattoman vaihtoehdon, mutta ainakin tommonen Feline Porta, jonka piti olla viä nirsoille kissoille, ei mee lainkaan niin hyvin kaupaks kun Royal. Almo Nature maistuu märkäruokana toiselle kissalle, niin mietin jos kuivakin olis yhtä hyvää, jos sitä kokeilis seuraavaks. Tiedä sitten mikä olis parasta 😀

  1. MRMR says: Vastaa

   Ootko kokeillut Applawsia? Se on viljaton (ja lihaa 80% kuivapainosta), ja mun hirveän nirsot kermaperseet syövät sitä ihan onnessaan. 😀 Zooplussalta saa myös Happy Cat -ruokaa, jota tilasin ihan vaihtelun vuoksi ettei aina sitä samaa Applawsia, ja sekin on viljaton ja näytti maistuvan. Nappulat vaan on sen verran isoja että toinen kissa, joka ei oikein malta pureskella ruokaansa, oksensi sitten aina syötyään niin piti palata Applawsiin.

  2. Niin mä en tohon vilja-asiaan oikeen osaa sanoa, mutta tossa Applawsissa sitä ei tosiaan ole, kuten ei muutakaan lisättyä. Oon aika pitkälti noi merkit läpi käyny, ja Applaws on ainoa, joka Arskalle menee märkäruuista 🙁 Raksuista mikä vaan.

  3. Vilja on niin kissojen kuten koirienkin elimistössä semmonen asia, että ei siitä mitään haittaa ole, mutta eipä siitä mitään hyötyäkään ole. Se vaan kulkee elimistön läpi turhana jätöksenä. :S Ellei sitten ole allergiaa tai yliherkkyttä, mutta ne on melko harvinaisia.

  4. Taina says: Vastaa

   Applawshan ei ole täysravinto? Eli sitten pitäis antaa tauriinia ja muuta vitamiinia purkista… Kissat ei oikein oo mistään semmosesta innostunu, niin en oo viittiny kokeilla koko ruokaa, jos noi vaikka rakastuis siihen eikä suostuis sit syömään muuta. 😀 Täytyykin tota Happy Catia kokeilla joku testiannos, jos se maistuis.

  5. Joo, Applawsin nämä märkäruuat ovat täydennysravintoa, mutta pojathan syövät lisäksi naksuja, joissa tauriinia JA tosiaan nyt annan sitä vielä tuosta jauheena lisäksi. Ihme ja kumma, eivät haista tai maista sitä mitenkään ja helposti sekoittuu ruuan joukkoon 🙂

 6. En syötä tauriinilisää, koska saavat sitä possunsydämestä joka on ihan tajuton tauriinipaukku ja sitä syötän päivittäin. Ostin Applawsin naksuja koska halusin kokeilla jotain muuta kuin RC:tä ja nyt on tulossa Applawsia zooplussasta märkäruokana. Hyvin on naksut maistuneet, ja kun kokeilin eläinkaupasta ostettua märkäruokaa niin upposi kuin veitsi voihin.

  1. Meillä ei oikeen muu märkäruoka mee kun toi Applaws. Tota Royal Caninia taitaa syödä vaan Reiska, Arska jättää väliin.

 7. Itse ostin tulevalle burmapennulleni Iams kuivaraksuja ja RC kitten raksuja saan kasvattajalta pentupaketissa. Tauriinia on ainakin märkäruoissa ja herkuissa mitä ostin ja eläinkaupassa myyjä kehui Iamsia paremmaksi ravintosisällöltään(?) kuin Royal Canin raksuja. Lihaa, sisäelimiä ja seitiä laktoosittomalla kermaviilillä meinasin myös pennulle syöttää näiden lisäksi. Täältä sun blogista olen saanut paljon hyvää tietoa kissojen ruokinnasta 🙂

  1. Heh, mäkin sillon ajattelin, että kiva kun pääsen ruokkimaan Arska-pentua kunnolla, opetan sen syömään muutakin kuin raksuja ja märkäruokaa. Mutta se oli kyllä tullessaan jo niin nirso, että eihän sille vaan mikään muu uponnut. 🙁 Reiska sentäs oppinut syömään kanaa!

 8. Oon kans koittanut lihottaa mun kisua, se on aina ollut hoikka ja hirveän huono syömään. :S Lekurikin sanoi ettei ole mitään hätää, mutta itseä hirvittää nuo parinkinsadan gramman painonheittelyt. Sen lisäksi kisulla on vielä sen verran herkkä vatsa, että hirvittää joka kerta kun se oksentaa, vaikka kuulemma taas ihan normaalia. Olen vaihtanun tuohon Cimiaon ruokaan, jonka nirsoille kissoille tarkoitettu herkku on ainakin mennyt hyvin kaupaksi. Ajattelin, että jos tuo ei oikein toimi niin sitten kotiin lapataan N&D:tä, sen pitäis maistua ainakin 😀

  1. Nuo mun pojat kuluttavat leikeissään ja juoksurundeillaan niin paljon, ettei ne mitään liho vaikka syövätkin. 😀

   Mutta Reiskalla on kans herkkä vatsa ja oksentelee helposti, joten nyt yritän etsiä jotain herkkämasuisille tarkoitettuja hyviä sapuskoja…Arska ei oo kai oksentanut kertaakaan!

 9. Anonymous says: Vastaa

  Bengali-poika Rasmus, kohta 5 v., on ollut tosi herkkävatsainen pennusta asti. Royalin sensible raksut ovat tasapainottaneet herkkää vatsaa ja maistuneetkin hyvin. Suosittelen!

  1. Bengalit on niin ihania, että äää <3

   Toivon, että noi Sensible-raksut maistuvat, ostan niitä jatkossa, jos vaikka helpottavat Reiskan herkkää vatsaa…

Vastaa