Huomioita

Pian toinen kokonainen päivä Riossa takana. Tänään vietettiin oikeastaan koko päivä biitsillä, Copacabanalla. Olen tehnyt tässä parin päivän aikana tärkeitä huomioita, ja kerron ne teille nyt auliisti:

-Ruoka on melko hintavaa ja epäterveellistä. Se onkin ehdottomasti ärsyttävin asia täällä. On vaikea löytää kohtuuhintaista välipalaa, saati illallista. ”Por kilo” -ravintolat ovat ihan käteviä ja aion niitä suosia jatkossa enemmän, etenkin lounasaikaan. Ruoka punnitaan siis painon perusteella ja tarjolla on seisovasta pöydästä vaikka ja mitä. Se tuntuu olevan myös helpoin tapa syödä edes jotenkin järkevästi täällä, koska tuolla ihan kaikki ei ole rasvassa paistettua.

-Tästä sujuvasti aiheeseen VARTALOT. Etukäteen naureskelin, että tuskin tarvitsee edes miettiä mitään omaa rantakuntoa kun täällähän varmasti vilisee täydellisiä vartaloita! Mutta paskanmarjat. Naiset täällä ovat reheviä, isopeppuisia ja täynnä selluliittia. Omat muhkurat kyllä kalpenevat näiden rinnalla. Naiset eivät kuitenkaan täällä peittele vartalojaan, todellakaan, vaan bikineissä kuljetaan kaduillakin. Mutta nämä huomiot ovat siis Copacabanasta, ehkä Ipanemassa on toisin.

-Aluksi olin aika hysteerinen kamojeni suhteen ja vilkuilin epäluuloisesti jokaista lähestyvää ihmistä. Noh, olen vähän hysteerinen toki vieläkin, mutta se alkaa kyllä jo pikkupikkuhiljaa hellittää. Ajattelin myös hypätä joku päivä rohkeasti bussiin, vaikka niitä pitäisi täällä kuulemma ehdottomasti välttää, jos ei halua tulla ryöstetyksi. Katsotaanpas, miten siinä sitten käy. Kameran kaivaminen esiin laukusta on edelleen vähän pelottavaa.

-Kaikilla on Havaianakset. Tarkoitan, KAIKILLA. Niinpä jätettyäni omat kotiin, piti sellaiset kadunkulmasta ostaa. Niitä myydään täällä 10 metrin välein ja ne ovat tosi halpoja (n. 4-7 euroa/pari). Vihaan kävellä näillä varvasvälihankaustossuilla, mutta nytpähän totuttelen.

-Caipirinha (tunnettu brasilialainen drinkki: sokeriruokoviinaa, limettiä, sokeria ja jäitä, kuvassa yllä) on PAHAA.

-Kaduilla kävellessä putoaa jatkuvasti jotain niskaan yläilmoista. Siis asunnoista, varmaankin. En tiedä mitä se on, toivottavasti edes jotain lähes puhdasta vettä. (Enkä sitten kiitos haluakaan tietää, jos jollakulla siellä on tietämystä asiasta ja se EI ole vettä.)

Tämmöistä tänään. Huomisesta ei tietoa. Ehkä suostuttelen mieheni vaijerihisseilemään Sokeritoppavuorelle?

P.S. Onhan Suomessa edelleenkin ihan tositosi kylmä???

21 Comment

 1. eekku says: Vastaa

  Kyllä kylmä täällä hesassa on joten nauttikaa ku viel voitte lämmöstä =)

  1. Hienoa! Täällä on +35 😀

 2. Myy says: Vastaa

  Nyyh, caipirinha on hyväää!

 3. Åh Caipirinha on mun lempparidrinksu! Om nom.

  1. Ja Myy: Ihan järkyttävän pahaa 😛 Kookosvesi sen sijaan nam. <3

 4. Oivoi..täällä me palellaan …nauti nyt ;)!

 5. ellu. says: Vastaa

  Onneks pian on kesä.. 😀 (samaa mantraa hokenu viimiset 3kk..)

  Hauskaa lomaa! 🙂

  1. Joo kyl se sieltä tulee…toivottavasti!

 6. Nonnu says: Vastaa

  Tänä aamuna oli -20 C, että kyllä täällä ihan palellaan!

  Mukavaa lomanjatkoa 🙂

  1. Mulla oli tänne tullessa kädet ihan verillä kuivuudesta ja nenän limakalvot kans niin kuivat että verta tuli. Jo heti seuraavana päivänä kummastakaan ongelmasta tietoakaan! 😀

 7. Hanna says: Vastaa

  Joo, kyllä täällä on ollu n. -15 joka päivä tällä viikolla.

  Tahtoo jonnekin lämpimään…

  1. Sit pitää lähtee!

 8. Anonymous says: Vastaa

  Melkein -30 C Tuonne vois sitten miunkin vartalolla mennä ottamaan aurinkoa 🙂 Varovasti ettei nahka pala 🙂 mukavaa lomaa ! ja terveisiä

  1. Nooo kyl se vähän molemmilta jo kärähti 😛 Mut onneks vaan vähän!

 9. Anonymous says: Vastaa

  -19 C pakkasta, mutta komea auringon paiste 🙂 Nauttikaahan lämmöstä ja hyvää ja turvallista reissun jatkoa!

 10. Anonymous says: Vastaa

  Se vesi tippuu varmaankin niistä ilmastointilaitteista, jotka on asuntojen ulkopuolella seinässä…
  tein saman haivannon useasti kiinan reissuilla ja tuli ällöttävä olo, kun ajattelin, että joku kusee tai räkii niskaan…mun mies sanoi, että olis ne ilmastointilaitteet, mutta ehkä halus vaan rauhoitella 🙂

  1. Jep! Tässä oli pieni hassu tapahtumakin tähän liittyen, teen varmaan postauksen jossain vaiheessa. 😀

 11. Salla says: Vastaa

  Yäk, vettä (toivottavasti!) niskaan, en tykkää!

  Ja jotenkin vaikea uskoa, että sulla tolla treenimäärällä on muhkuran muhkuraa!! Mutta tietty joka tapauksessa kiva, ettei tartte nyt ihan liian kauniiden naisten ympäröimänä olla 😉 Miten siellä Ipanemassa?

  Ps Havaianakset <3 <3 Osta ihmeessä useammat, jos tolla hinnalla saa! Oon maksanut omistani varmaan 25 egeä vähintään 😛

  Ps1 Kunnolla sitä aurinkorasvaa sitten tästä lähtien, ok?!

  1. Hahaha, voi Sallaseni, ei se liikunta muhkuroita estä! Eli kyllä löytyy. Se on se sokeri ja rasva. 🙁 (Sitäpaitsi en oo oikein kunnolla nyt hetkeen ees treenannut.) Ipanemassa en ehtinyt tsiigata naisia tarpeeks, katotaan jos sinne pääsis kunnolla rannalle joku päivä.

   En usko, et ostan enempää Havaianaksia. Vihaan kävellä noilla tossuilla. 😛 Just ja just tästä rantsuun talsii.

   terveisin punainen rapu ja jätskiähky

  2. Salla says: Vastaa

   Aijaa, no uskotaan. Mietin vain itseäni 15-20 v., kun treenasin parhaimmillaan 9 kertaa viikossa, mutta söin IHAN mitä vaan, Ei paljon muhkuroita ollut. Tosin ehkä se menee nuoren aineenvaihdunnan piikkiin 😉

   Mustakaan Havaianaksilla ei oo kiva kävellä pitkiä matkoja, mutta ne on niin nätit jalassa just rantsussa tai poolilla 🙂

  3. Mä söin 23-vuotiaaks asti ihan mitä vaan, enkä mitenkään himoliikkunu, ja sillon mitään ollu. Eli joo, aineenvaihdunta. Vaikka ne miten yrittää väittää, ettei iällä oo muka merkitystä, höh.

Vastaa