Hiusrakkautta

hiukset_nyt

Kauan olen kiukutellut näiden hiusteni vaalean sävyn kanssa, enkä ole kampaajalta poistuttuani ollut kovin tyytyväinen. Jopa kampaaja on välillä ollut sitä mieltä että ”ei hyvä lopputulos”. Aloin jo olla sitä mieltä, että nämä ovat ikuisesti pissankeltaiset, ja syy on mun hiuksissa, ei kampaajassa tai kampaamon värinpoistotököteissä. Mullahan oli hieman yli vuosi sitten vielä melko tummat hiukset ja raidoituksen kautta olen pikkuhiljaa edennyt kokoblondiin. Latvoissa on vieläkin sitä tummempaa sävyä, alkutilanne pari vuotta sitten oli sellainen monta kertaa kestovärjätty sinertävän musta!

Olen koko ajan kaivannut enemmän viileän vaaleeta lopputulosta mutta sellaista en vain ole saanut. PAITSI nyt, ensimmäistä kertaa, kun viimeksi olin kampaajalla! Olin uudella kampaajalla ja hän tajusi heti, mikä on ongelman nimi. Melkein kolmisen tuntia kampaamossa sitten vierähtikin ja tipahdin jo ihan laskuista, kuinka mones värinpoisto ja viilentävä naamio ja Olaplex oli menossa, mutta lopputulokseen olin TODELLA tyytyväinen. Yllä olevat kuvat on otettu silloin kampaajan jälkeen ja nyt kolmen viikon jälkeen on tietenkin jo juurikasvua, mutta sävy on edelleen kiva. Onhan tällaisen sävyn ylläpitäminen raskaampaa kuin jonkun lähemmäs omaa hiustenväriä olevan… Ja kampaajalla joutuu tietenkin käymään paljon useammin.

Kotihoidossa käytössä on tietenkin tärkeitä hiusöljyt ja hoitoaineet, mutta Olaplexin etu on kyllä se, että vaalennetusta tukasta ei tule sellaista kamalan karheaa takkukasaa! Viileää sävyä ylläpitävistä tuotteista olen löytänyt lempparini jo kauan sitten ja tässähän ne:

hopea3

L’anzan hopeashampoo on paras hopeashampoo. Fudgen vastaavasta tykkään lähes yhtä paljon, mutta tää L’anza kosteuttaa enemmän. On tosi ärhäkän sinisenviolettia! EVO:n Platinum Blonde -hoitsikkaa (saatu blogiin) olen täällä kehunutkin, kuin siis myös samassa postauksessa tuota L’anzan shampoota, heh. Violetin värinen hoitoaine sekä hoitaa että viilentää väriä.

hopea2

Tätä Four Reasonsin Silver Mistiä käytin just aiemman pullon loppuun ja heti piti syöksyä Sokokselle ostamaan uusi. ”New improved formula” epäilytti, mutta ihan samalta tää kyllä vaikuttaa kuin edellinenkin versio. Tätä voi suihkuttaa sekä kuiviin että pyyhekuiviin hiuksiin, mutta itse suihkuttelen tätä hiuksiin aina just ennen föönausta. Tuo sitä kivaa hopeaista vivahdetta! Ihan ässä, suosittelen. Tää pullo maksaa noin kympin ja kestää ikuisuuden. En muuten ikinä muista, onko tää merkki Four Reasons vai Four Seasons!

hopea1

Ja sit nämä KCProfessionalin Color Maskit ovat oivia viileyden ylläpidossa satunnaisemmin käytettynä. Oon tosi laiska käyttämään kaikkea pidempää vaikutusaikaa vaativaa hiuksiini, mutta näiden kanssa eron kyllä huomaa: hiusten sävy viilenee ja hiuksista tulee superpehmoiset! Näistä kahdesta, Pearlista ja Platinumista, mun lemppari on ehkä tuo Pearl, koska se tuo hiuksiin sellaisen kivan helmenhohtoisen vivahteen.

Nämä viisi tuotetta ovat mulla jatkuvassa käytössä. Olisko teillä vinkata vielä jostain tosi hyvästä tuotteesta viileän vaaleille hiuksille? Olen kiinnostunut.

20 Comment

 1. On kyllä hyvä väri ja hiukset näyttää niin sileiltä, ettei varmaan harjaa tarvitse paljon käyttää 🙂

  1. Olaplex tosiaan tekee hiuksista hirmuisen sileät! 🙂

 2. RuuRuu says: Vastaa

  Ihanat! Mä yritin kanssa tapella viileän vaaleiksi hiuksiani,mutta ikuinen mattinykäs-sävy seuranani kyllästyin, ja maaliskuussa alkaa kolmas vuosi kun en ole värjännyt ollenkaan hiuksiani, viehko maantie, mutta eipähän tule tyvikasvua 😀

  1. Hehe, mattinykäs-sävy, just hyvä! 😀 Mä oon kans miettinyt tota omaa väriä, että joskus varmaan vaan annan kasvaa.

 3. ellu. says: Vastaa

  Kaikille toi sävy ei sovi, mutta näyttää kyllä sulle just hyvältä! 🙂 Välillä se sävy on joillain ehkä liian violetti ja tulee heti semmonen amerikkalainen, vähän punertavanvioletiksi harmaansa värjännyt mummeli 😀

  Itellä se lempparisävy on just se ”Elovena-tyttö” ja nyt kun tää on tumma, kaipaa taas sitä vaaleeta! Ja kamalasti on kerennyt vaaleta tässä vajaan puolen vuoden sisällä, joten ehkä se on aika taas vaalentaa.. siihen vehnän sävyiseen 😀

  1. Joo mä en halua mitään täysin valkosta tai liian harmaata granny hairia! Mietin tossa just, että varmaan tulee taas kommenttia kun haukun keltaisia hiuksia pissahiuksiksi, mutta on noissa ”Elovena-hiuksissa” kyllä myös eroa. Mulla keltaisesta tulee ruma keltainen, ei yhtään sellainen luonnollinen ”Elovena”. En siis vihaa sellaisia hiuksia! 😀

 4. Marge says: Vastaa

  Viisi vuotta viileän vaaleana (ja nyt grannyhiuksisena) vannon Crestolin hopeanharmaan hiusnaamion ja Goldwellin V10 vaahtosävyn nimeen!

  1. Crestolin naamio menee selvitykseen, kiitos vinkistä! Tota Goldwellin vaahtosävytettä mulla on myös, mutta en oikeen nää siinä kauheesti tehoa. 😮

 5. Salka says: Vastaa

  Ihanat hiukset! Voi, tuli ikävä omaa blondia reuhkaa..välillä mietin, että painelen hakemaan kampaajalta edes niitä raitoja mutta sitten se vaan jää.

  1. Mä en jotenki vieläkään muista, että oon nykyään blondi. 😀 Olin koko aiemman elämäni tummahiuksinen, niin tää on vaan niin outoa.

 6. Petri says: Vastaa

  Äääää ei sovi yhtään. :/ Tai ehkä livenä parempi. Mutta onhan se aina kiva kun on vaihtelua.

  1. On ne livenäkin aika samanlaiset.

 7. Kata says: Vastaa

  Upea tukka! Mä rakastan kylmän vaaleita hiuksia. Itselläni on nyt ihan platinan vaaleat, vaikkakin viimeisen tyvivärin jälkeen tukka jäi vähän kellertämään (olin kasvatellut tyväriä liian pitkään kuulemma 😀 ). Nyt houkuttelisi vetäistä ihan grannyksi, mutta en ehkä taida uskaltaa… En tiedä vielä 🙂

  Oma suosikkituotteeni viileyden ylläpitoon on ehdottomasti Fudgen hopeashampoo, mutta sillä voi saada hiukset liiankin violetiksi… Myös FourReasonsin hopeashampoo oli mielestäni ihan hyvä hinta-laatusuhteeltaan, mutta pidän silti Fudgesta enemmän 🙂

  1. Mä taas en oo ihan sellasten super-grannyjen ylin ystävä. Tekis mieli kyllä nyt vähän leikkiä muillakin Color Maskeilla, vaaleenpunasilla ja vaaleensinisillä. 🙂 <3

   Joo Fudge on kyllä tosi hyvää kans, mut kokeilepa joskus tota L'anzaa! Etenkin jos Fudge tykkää jättää hiukset vähän takkuun…

 8. Mari says: Vastaa

  Upea! Tää toimii sulla. Mun kampaaja kieltäytyy tekemästä musta blondia.. Niin näytän sun kuvia tummana ja blondina;)

  1. Mä en oikeesti tiedä, et sopiiko mulle paremmin kuitenki tummat hiukset, ehkä vähän joo, kun kulmat on tummat. Ja sit tietty tää juurikasvu… Mut nyt viihdyn tässä värissä! 🙂

 9. Salla says: Vastaa

  Mä oon ollut suurimman osan aikuisiästäni viileän vaalee ja nyt kun kampaajan kanssa ollaan vihdoin saatu lämmin sävy pysymään, haikailen viileää tai jopa grannysävyistä tukkaa. Näin se aina menee mulla, koskaan ei oo kauaa tyytyväinen 😀 Plus jotenkin tuntuu, että ainoa sävy, jota osaan kunnolla ylläpitää on viileän vaalea. Kaikki ponihiukset ja nyt sit tää lämmin vaaleahko on jotenkin sairaan vaikeita säätää noitten sävyttävien/suoravärituotteiden kanssa :/

  1. En osaa kuvitella sua granny hairina! 😀

 10. June says: Vastaa

  Tukka on kyllä ihana!

  Mä käytin joskus vaaleisiin raitoihin Davinesin Alchemic-sarjan naamiota. Se näytti tietty purkissa hurjalta, kun oli tummanviolettia, mutta esti keltaisuutta kyllä loistavasti. Davinesin tuotteet on muutenkin mun lemppareita, tällä hetkellä on saman sarjan copper-sävyinen naamio käytössä.

  En tiedä miten sun hiukset, mut mulla luonnonkihara on luonnostaan niin kuiva, että blondaus kyllä tekee tosi hallaa. Kevin Murphyn tuotteet on lemppareita Davinesin ohella. Sieltä löytyy sellanen Young Again -mönjä, joka kosteuttaa ja suojaa kuumuudelta. Ihan paras! Ja tuoksuu tietty karkilta. <3

  Ens kuussa mullakin pää pääseen Olaplex-käsittelyyn, jee. 🙂

  1. Hei joo toihan onkin tuttu, vaikka en ookaan kokeillut! Young.Again mulla oli, mutta tais mennä eteenpäin.

   Olaplex on ihana. <3

Vastaa