Haha, mun some ihan räjähti eilen, kun laitoin Snäppiin ja Insta storyyn kuvia Omar-mokkapaloista! 😀 Niin moni pyysi reseptiä, että ajattelin linkata ohjeen tänne blogin puolellekin. Pahoitteluni, nämä kuvat eivät nyt ole mitenkään kauhean ihmeellisiä, mä kun en ollut ajatellut näistä tänne kirjoittavani lainkaan.
Luin näistä Omar-paloista Kaksplussan ihanan bloggaajan Miia Metson blogista, ja vaikka resepti ei kai varsinaisesti hänen keksimä olekaan, niin jonkinlainen versio kuitenkin, enkä omi sitä tänne omiin nimiini vaan linkkaan suoraan Miian blogiin: täältä saatte tämän Omar-palojen reseptin! Mulla on silti pari vinkkiä, etenkin teille jotka ette ole ehkä ihan niin nohevia leipomisessa.
Reseptihän on hemmetin helppo, en siihen muuten olis tarttunutkaan, olen ihan paska keittiössä! Mutta tähän ei tarvittu mitään pelättyjä liivatelehtiä eikä muitakaan ihmeellisyyksiä, suurin osa tarvittavasta löytyi jo valmiiksi keittiön kaapeista.
Pohja näissä on ihan niin kuin mikä tahansa mokkapalapohja eli tuttu juttu jopa mulle. Pieni hämmennyksen hetki tuli vasta tuon Omar-kinuskin kanssa, kun en ollut ihan varma, miten kauan sitä oikeasti pitää keitellä ja olen aika kärsimätön seisomaan hellan edessä puoli tuntia! Siksipä siitä olisi voinut tulla vähän paksumpaa, eli se ohjeen puoli tuntia EI ole mitenkään liioittelua…mutta nätisti se kuitenkin lopulta jähmettyi pohjan päälle. Tämä paksuuntumisaika kuitenkin riippuu varmasti paljon siitä, miten reippaasti kastiketta kiehauttaa, eli kannattaa olla tarkkana!
Kinuski myös hieman kärähti kattilan pohjaan, kun ihan HETKEN olin muualla. Eli sekoittaa pitää oikeastaan ihan jatkuvasti, tietenkin kattilasta riippuen. Ja joo, suosittelen ehdottomasti tekemään päällysosion kahdesta pussista Omareita ja kermaa myös tuplat eli yhteensä 4 dl! Päälle raastoin ohjeen mukaan hieman Omar-murua:
Mähän siis EN leivo, ellei tule vieraita ja silloinkin harvemmin, eli nyt tuli kavereita kylään ja kyllähän nämä näyttivät heille maistuvan! Tykkäsin itsekin tosi paljon, mutta kovin ovat makeita nämä. Ja tekee kyllä välillä ihan hyvää leipoa ihan vaan huomatakseen, miten paljon rasvaa ja sokeria kaikkeen tällaiseen menee, heh.
Mutta suosittelen lämpimästi tekemään näitä, nams!
Jee, kiitos. Pakko kokeilla, omar on niin ❤️
Joo! Harvoin tulee kyllä Omar-karkkeja ostettua/syötyä!
Kiitos ohjeesta! Pitääpä tehdä näitä Omareita rakastavalle siskolle synttärilahjaks!
Aaaa, sun sisko tulee tykästymään! 🙂
Teen viimeistään koirien synttäreille 😀
Odotan kutsua.
Sarjaa voisin pienen palan maistaa, mut en oo mitenkään perso Omareille, niin en jaksa kyllä kotona leipoa 😀
Joo, en kyllä itekään jaksa ikinä leipoa, paitsi joskus. :DD
Eiiiiiiimiksiluintän! Mä tulen ensi jouluna painamaan jotain 300kg.
VÄHINTÄÄN!
Kuulostaa hyviitä ja äklömakeilta! 😛 Voisin kyllä palan tai pari maistaa 🙂
Joo, nää on kyllä tosi makeita, etenkin jos ton päällyksen tekee 2 x. 😀 Mutta voi nam. <3 Ja hei nää on VIELÄ parempia seuraavana päivänä!!
UUUUU läskileiri tulee niiin kutsumaan meikää ^_^
:’D
Oijoi. Näyttää ihan uskomattoman herkullisilta!
No ei nää silti ihan äidin tekemiä mokkapaloja (tai siis ”turun tussua” :D) voita, koska MIKÄÄN ei voita äidin leipomuksia, mutta joo, ihan mukiinmeneviä omatekemiks 😀