Matkaan lähden

matkalle

…mulla kauas menolippu on! NO NIIN ON! Ja kyllä valitettavasti se paluulippukin on ostettu, mutta murehditaan sitä sitten myöhemmin. Ensi keskiviikkona on siis lähtö kohti Seychellejä, ja suurella mielenkiinnolla olen nyt seurannut ihanan Iineksen reissua samoissa maisemissa Instan ja Snapchatin kautta. Eli joo, matkakuumetta on!

Tähän tuli tietenkin vähän säätöä ennen reissuun lähtemistä, koska Reiskan silmät alkoivat sopivasti vittuilemaan ja eläinlääkäriin hujahti tuossa kolmisen sataa euroa ja nyt on Reiska-raukalla taas kauluri päässä, antibioottitipat, sisäinen kortisonikuuri ja eliminaatioruokavalio ja mitä kaikkea. Olenkin tässä manannut, että pitäis olla aina lakisääteinen viikon loma ennen varsinaista lomaa, että sais kaiken tarvittavan hoidettua. Ja köyhien ei kannata eläimiä hommata, niin se vaan on.

Mutta joo. Mahtavaakin mahtavampi kissanhoitajamme on nyt ohjeistettu perusteellisesti ja viikonlopun aikana aion hakea matkalaukut varastosta ja alkaa pikkuhiljaa tässä miettiä mitä sitä ottais mukaan. Nuo yllä näkyvät asiat ovat kuitenkin varmasti lähdössä messiin!

kirjat

Olen nyt hieman shoppaillut Suomalaisessa kirjakaupassa sekä saanut blogiini kirjoja luettavaksi, ja koska olette toivoneet niin kovasti kirja-arvostelupostauksia, niin ajattelinkin nyt jättää blogin päivittämisen reissussa suosiolla väliin (suurin syy tosin on se, että nettiyhteydet ovat siellä ÄÄRETTÖMÄN huonot) ja keskittyä lukemaan kirjoja! Haluankin nyt tietää, että mikä näistä kiinnostaa teitä eniten, haluaisitteko lukea jostain arvostelua?

uutuuskirjat

Aika jännityspainotteisesti (ja Otava-painotteisesti, heh) siis mennään! Stephenie Meyerin Kemistin ostin, koska jotenkin tää pyöri joka paikassa ja kirjailija on hyvä. Täältä voi halutessaan lukea tarkempaa juonen kuvausta. Shari Lapenan Hyvä naapuri on tituleerattu tän vuoden puhutuimmaksi trilleriksi, joten kyllä kiinnostaa. ”Nuoren pariskunnan onni muuttuu painajaiseksi, kun heidän vauvansa katoaa jäljettömiin päivälliskutsujen aikana. Anne ja Marco soittavat poliisit paikalle, mutta joutuvatkin itse pääepäillyiksi.” Nämä kaksi muuta, Geir Tangenin Maestro ja Tuomas Nyholmin Leijona odottavat vielä julkaisupäiväänsä. Maestro on trillerisensaatio Norjasta ja Leijona avaa dekkarisarjan Lissabonin korruptoituneeseen alamaailmaan. Mua vähän epäilyttää suomalainen dekkarisarja, mutta annan mahdollisuuden!

matkajuttuja

Kosmetiikkaa lähtee tietenkin sopiva määrä myös mukaan. Suomessa en käsiä desinfioi, mutta reissuun on kiva ottaa käsidesi mukaan (etenkin lentokoneeseen!!), nyt ostin The Body Shopista ei-oikein-minkään-tuoksuisen käsidesin (Absinthe), en oikein välitä sellaisista tuoksullisista versioista, siis ainakaan mistään mansikasta, yh.

Aurinkokapseleiden syönti pitää toki aloittaa hyvissä ajoin, nyt on Betamaxin aurinkokapselit käytössä. Haluan ainakin uskoa näiden antavan tasaisemman rusketuksen ja valmistavan ihoa aurinkoon, nyt yllättäen poikaystäväkin innostui näitä syömään. Kapseli sisältää siis beetakaroteenia, ja käyttöä suositellaan aloitettavaksti 1-2 vkoa ennen auringolle altistumista. Mua aina naurattaa nää aurinkokapselipurkkien kuvat, jotenkin niin hassulla tavalla vanhanaikaisia.

Blogiini sain testiin ihan uuden tuttavuuden, John Mastersin aurinkosuojavoiteen (SPF 30)! Mineraaliaurinkosuojavoiteet aina hieman epäilyttävät, koska jättävät helposti ikävän valkoisen kerroksen iholle, mutta toisaalta haluaisin kyllä käyttää aurinkosuojana luonnonkosmetiikkaa, sillä se ei imeydy ihoon kuten kemiallinen aurinkosuoja. Sopii siis siksi herkällekin iholle sekä lapsille! Lisäksi suojavaikutus alkaa heti, sitä ei tarvitse odotella. Lisäksi fysikaalisten suojien tehoja ei aurinko heikennä. Aion vielä jostain käydä ostamassa pari luonnonkosmetiikan SPF 50 -voidetta, sillä luulenpa, että se tulee olemaan se suosituin suojakerroin tulevassa lomakohteessa… Kiinnostaisiko teitä tästä aurinkosuojavoiteesta tarkempi postaus?

Nyt siis saa antaa toivomuksia jos haluatte kirja-arvosteluja tai postausta mineraaliaurinkosuojavoiteista! Voisin ostaa muutaman eri merkkisen testiin. Yritän saada tänne lomani ajaksi ajastettua ainakin yhden postauksen, saa nähdä onnistunko pinnistelemään kahteen… Ja tietenkin sitten kun palaan, niin blogi täyttyy lomakuvista!

Vielä on muuten ihanat rakkaat ihmiset hyvin aikaa osallistua Roberts Berrie -arvontaan! Arvon voittajan viikonlopun aikana!

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

20 Comment

 1. Sissi says: Vastaa

  Anna ihmeessä mahdollisuus kotimaiselle dekkarille, ne on mun ihan lemppareita!
  Mukavaa reissua:)

  1. Kissis says: Vastaa

   Okei, no annetaan sit! 😀

   Kiitti! <3

 2. Tipi says: Vastaa

  En tiedä lasketaanko dekkareiksi Taavi Soininvaaran tai Ilkka Remeksen kirjat, mutta ovat todella koukuttavia ja varsinkin tasokkaita. Suosittelen. Ja mukavaa reissua!

  1. Kissis says: Vastaa

   Ilkka Remes on vähän faija-osastoa! 😀 Kiitos!

 3. RuuRuu says: Vastaa

  Suomalaiset dekkarit on ihan huippuja, tai no ainakin suutin osa, onhan sielläkin ihan tauhkaa, mut kyl muhun on uponnut, tosinmä oon dekkareiden suurkuluttaja 😀 Nyt on luennassa Samuel Bjørkin Minä matkustan yksin, ja on kyllä huippu!

  1. Kissis says: Vastaa

   Oon lukenut sen, tykkäsin kans. 🙂

 4. AURINKOKAPSELIT. Miten meinasin unohtaa ne kokonaan!

  1. Kissis says: Vastaa

   NIIN!

 5. nea says: Vastaa

  Kemisti! Hyvää matkaa 🙂 Ihanaa nähdä sitten teidän kuvia, ooo siellä on varmasti upeeta 🙂 Kiinnostaa kyllä kuulla myös aftersun-puoli, mulla vetää aurinkoloma ihon niin korpuksi kaikesta suola- ja suihkuvedellä läträämisestä ja auringosta… Ja hyvä kun muistutit, käyn kokeilemaan onnea jos prodeberry osuisi onnellisesti kokeiluun 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Kiitos! Kovasti kyllä odotan niitä maisemia, tosin tää Reiska-homma kyllä ärsyttää. 🙁 After sun lähtee messiin myös, mutta mulla ei oo niistä ikinä oikeen mitenkään ihmeellistä sanottavaa. 😀 Useimmat ovat jopa aika huonoja…

 6. Katarooma says: Vastaa

  Kemisti kiinnostaa! Suomalaisista dekkaristeista tykkään paljon esim. Matti Remeksestä. Uusin kirja lukematta vielä.

  1. Kissis says: Vastaa

   Teen siis arvostelun siitä. 🙂

 7. J says: Vastaa

  Kemististä kiinnostaisi lukea arvostelua! Luin joskus vähän vahingossa yhden Remeksen ja luin sen melkein yhdeltä istumalta. En olisi kans ikinä uskonut, että se olikin niin hyvä. 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Saamasi pitää! 🙂

 8. Kati says: Vastaa

  Hitsi oon kyllä niin kade kun sä pääset matkustelemaan niin paljon! Ja vielä tuollaisiin kohteisiin, jonne ei itse tule ikinä pääsemään. 🙂 Huippua lomaa!

  1. Kissis says: Vastaa

   No paljon ja paljon… ei meillä ole kun yleensä tällanen yks pidempi reissu vuoteen ja sit yks lyhyempi lähemmäs, tosin viime vuonna ei ollut sitäkään. Kiitos paljon!

 9. Aino says: Vastaa

  Luin ton Hyvän naapurin viime vuonna enkuksi ja tykkäsin kyllä, tosin luen niin paljon samantyyppisiä kirjoja ettei ihan viime vuoden parhaimmistoon kyllä päässyt 😀 mut viihdyttävä! Hyvää matkaa 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Se vaikutti näistä ehkä parhaimmalta! 🙂 Kiitos!!

 10. sanna says: Vastaa

  Olisipas ihana päästä itsekkin reissuun, no sitä odotellessa..
  Hyvä naapuri kuulostaa kiinnostavalle, trillerit on parhaita!
  Hauskaa lomaa:)

  1. Kissis says: Vastaa

   Ok, siitä siis teen arvostelua! 🙂 Kiitos!

Vastaa