Listasta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luin blogiani taaksepäin ja löysin Listan, jonka olin aivan unohtanut, vaikka sen julkaistuani sainkin aika tavalla kuittia poikaystävältä. Koska olen nyt listan laatimisen jälkeen jo yli puoli vuotta ollut kyseisen tyypin avovaimona, ajattelin vähän tutkiskella sitä tarkemmin.

”Jaksan kyllä ikuisesti urputtaa siitä, jos astioita jätetään ruokapöydälle tai ympäri asuntoa syömisen jälkeen. Ne pitää korjata tiskikoneeseen tai edes tiskipöydälle HETI. En vaan kestä katsella likaisia astioita siellä minne ne eivät kuulu!”

Niin. Joudun kyllä katselemaan niitä likaisia astioita ja tämä on varmaan ollut yksi suurimmista riidan kinastelun aiheista kotona. Nykyään menee kyllä ihan hyvin (eli viesti mennyt jokseenkin perille), mutta edelleenkin mulla on pakkomielle siivota niitä astioita joka puolelta, jos niitä jossain näen. Tiedän, se on ärsyttävää, mutta en voi itselleni mitään. Ehkä tässä on kyse enemmänkin minusta ja omasta liiallisesta niuhottamisesta asian suhteen.

”WC-pöntön kansi pitää laskea aina alas. En halua onkia pöntöstä märkää Arskaa.”

En ole joutunut onkimaan pöntöstä ketään, mutta kyllä se kansi noin kerran viikossa on ylhäällä. Ihan sama.

”Käytän meikkaamiseen joskus aamulla vessassa aika pitkän ajan. Ja joskus muulloinkin. Siitä on ihan turha valittaa. Jos haluat välillä tulla pissalle, voit ystävällisesti ilmoittaa siitä, mököttää ei tarvitse.”

Joo, saan meikata rauhassa!

”Kosmetiikkaa tulee olemaan aina paljon. Ja kengät ja vaatteet vievät varmasti aina ihan liikaa tilaa. Näin se nyt vaan on.”

Noh, jotain (mutta aika vähäistä eikä hirveän negatiivista) kommenttia on tullut vaatteiden määrästä…mutta omatpahan on rahani.

”En luovu vaaleanpunaisesta pyykinpesukoneestani, ihan turha edes yrittää. Voin kyllä aina hoitaa pyykinpesun, se on ihan kivaa.”

No pinkki pesukone on ja pysyy, eikä siitä ole koskaan valitettu. Ja pyykit meillä pesen minä.

”Ulko-oveen ei saa laittaa ”ei mainoksia” -lappua. Haluan lukea mainoksia nyt ja aina.”

Haha! Laitoin ITSE oveen tämän lapun, koska meni hermot kun tuli vain tylsiä mainoksia (esim. Bauhaus), ei koskaan mitään kivaa (esim. Tiimari).

”Arska ja Reiska eivät tietenkään saa missään vaiheessa olla mikään ongelma. Tai sitten sinä olet se ongelma.”

Joo eivät olekaan. Enkä niin luullutkaan.

”Jos haluan istua sohvalla, katsoa Big Brotheria ja syödä tosi paljon irtokarkkeja, voit hyvin itse mennä baariin, ei tarvitse katsella.”

Lisäyksenä: Ei tarvitse myöskään huokailla tuskastuneena ko. ohjelmalle. Tai varastaa mun nameja!

”Saan muutenkin syödä mitä haluan, koska haluan. En silti aio ihan heti lihoa muodottomaksi.”

No lihonut kyllä olen, mutta en ehkä sentään vielä muodottomaksi. Haluaisin kiitos lihoa sillä tavalla, että saisin niitä muotoja, oikeisiin kohtiin!

”Cosmopolitanin horoskooppi on oikeasti aika hyvä. Ja ennen kaikkea uskottava.”

Horoskoopeista ei ehkä kannata enää edes puhua.

”Ruokapöydässä ei sitten piereskellä. Eikä mieluiten röyhtäilläkään, ainakaan kovin isosti. Eikä missään muuallakaan syömisen aikana!!!”

Tämän haluan nyt ihan alleviivata. Ja lisään: KEITTIÖSSÄ ei saa piereskellä KOSKAAN, keittiö on pieruvapaata aluetta!

”En tiedä mitään mistään internetyhteysasetuksista enkä halua enää koskaan soittaa Elisa Viihteen asiakaspalveluun, koska en yhtään ymmärrä mitä siellä yrittävät mulle selittää. Mielelläni siis annan asiasta paremmin tietävän tehdä sen puolestani.”

No arvatkaa vaan, montako kertaa olen silti näin tehnyt. Ja aina kun jotain kysytään näihin ärsyttäviin asioihin liittyen, ahdistun, enkä tiedä mistään mitään, enkä edes halua tietää!

”Ja puhdistaa suihkukaivon. (Ja kyllä, olen tietoinen siitä, että minulla on pitkät hiukset. Katselisitko minua mieluummin kaljuna?)”

No siis minä sen meillä puhdistan. Ja se on niitä ällöttävimpiä asioita tässä maailmassa, oikeasti. Koko operaation ajan mun on ihan pakko päästää jotain ”yhhhyhhyhhhhargghghghghyhhyhhhyyyyyyhyyyiii” -ääntä. Niin, ja mitään suihkukaivosihtiä en ole vielä saanut hommattua, ehkä pitäis.

”Jos pelaat viitenä iltana putkeen typeriä tietokonepelejä, voisit seuraavat viisi iltaa tehdä ehkä jotain muuta, esim. harrastaa liikuntaa.”

Seuraava.

”Haluan iltaisin lukea kirjaa. Oikeasti, ihan joka ilta. Olen tehnyt näin aina ja tulen aina tekemäänkin.”

No enpä yleensä lue. En ehdi tai en jaksa.

Mutta kivasti tässä on nyt puolisen vuotta yhteisasumista vierähtänyt. Omasta mielestäni me kinastellaan aika paljon kaikesta ja se oli aluksi aika outoa mulle, kun edellisessä suhteessa ei kai hirveästi oltu napit vastakkain oikein mistään asiasta. Mutta kaippa sellainen nyt sitten vaan kuuluu parisuhteeseen.

Kuka teillä puhdistaa lattiakaivon? Kuinka usein WC-pöntön kansi on ylhäällä? Ärsyynnytkö helposti pikkuasioista?

P.S. Hmph, tiedän kyllä, mitä avomieheni vastasi/vastaisi tähän Ilta-Sanomien kyselyyn:

61 Comment

 1. WC-pöntön kansi on ylhäällä joka päivä, mutta en enää rutkuta siitä, kun sain vastakommenttina että ”voithan itsekin laittaa sen alas kun käyt vessassa”. En keksinyt siihen enää mitään sanomista 😀
  En ärsyynny helposti, meidän suhteessa on ollut naputusta asioista ylipäätään hyvin vähän. Silloin kun muutettiin yhteen n. puoltoista vuotta sitten, oltiin vähän tukkanuottasilla mutta sen voi laskea siihen että mä olin pitkään asunut yksikseni ja niin tottunut siihen ja miehellekin se oli ihan uusi tilanne.

  Kyllästyin siihen että edellisen kanssa sai olla koko ajan tappelemassa jostain isosti tai pienesti, yleensä vielä niin että se oli sen syy mutta se ei suostunut sitä itse näkemään, narsisti kun oli. Nykyisin elo on miellyttävän tasaista, en yhtään kaipaa minkäänlaista draamaa.

  Mies putsaa lattiakaivon, imuroi, tiskaa, pesee pyykit ja laittaa joskus ruuan 😀

  1. Härreguud. Pidä siitä kii!

 2. Mä olen just se joka vetää meloonisatoja nenään pikkuasioista, en tosin ehkä enää ihan niin paljon kuin aikaisemmin. Kummasti sitä yhdessätoistavuodessa hiukan alkaa ottaa rennommin. Meillä vessanpöntön kannen jättää auki äiti joka on kylässä ja se ärsyttää mua ja miestä ihan yhtä paljon 😀

  Mä putsaan lattiokaivon, vaikka mies on se jolla on pidemmät hiukset. Mies taas avaa tukkoon menneen lavuaarin. Pesukoneen poistovedet menee lavuaarin kautta ja noin 5-7 koneellisen jälkeen se pitää putsata kun ei enää vedä. Jos mä pesen pyykit niin se saa luvan tehdä tuo ikävämmän homman. Mies imuroi ja täyttää tiskikoneen, koska mä en kuulemma osaa täyttää sitä oikein 😉

  1. Exä valitti samaa tuon tiskikoneen kanssa, ja lopulta otti sen kokonaan hoitaakseen. Eikä haitannut, tiskikonehommat on kotitöistä ärsyttävämpiä. Eikä yhtään viihdyttävyyttä lisää se, että kissat on aina raivoissaan, kun pesukonetta täytetään tai tyhjätään: Arska saa juoksuhepulin ja Reiska rääkyy. 😀

   Joo, vieraat jättää sen kannen aina auki. 😛

  2. Panda says: Vastaa

   Meillä jäbän häntäkarvat menevät pystyyn kun se kuulee pesukoneen pesuäänen :D. Ja kun tuota öttiäistä pestään aina kylpyhuoneen lavuaarissa niin aina jos vien sen olkapäällä kylppäriin (enkä ole siis edes pesemässä sitä) huvikseen niin jätkä menee ihan kankeaksi :D. Laittaa haarat niin levälleen kun saa (se on aina yhtä huvittavannäköstä) ja häntä menee pörhölleen ja upottaa kynnet käsivarteen kiinni koska JÄNNÄÄÄÄÄ >:D. Se ei pelkää vettä ja kylvyt menee ok ei rimpuile yhtään, mutta tuo refleksi on aina yhtä hassu.

  3. Ihana höpsö 🙂

 3. Panda says: Vastaa

  Minä keksin aina pieniä asioita mitä mies voisi tehdä tai hoitaa kotona – hassua miten mies kutsuu sitä nalkuttamiseksi en ymmärrä 8)?

  Minä pesen yleensä pyykit ja laitan kuivumaan, astiapesukonetta hoitaa molemmat. Pytyn kansi menee kiinni koska muuten fretti menisi sinne pulikoimaan :D. On muuten ällö jos se kansi on auki! Vaikka on puhdas pytty niin en halua katsella vessassa avonaista pyttyä. Sama kun en tykkää laittaa hiuksia enkä meikata jos pytty on samassa huoneessa :’D. Onneksi on wc ja kylppäri erikseen.

  Mies tekee lähes poikkeuksetta aina ruuat (aaaaah) ja pesee fretin ja leikkaa sen kynnet. Sillä on isommat mieskädet millä se saa hyvin pidettyä sitä paikallaan ja samalla touhuttua saksien kanssa. Sama kun purukoulutetaan nyt sitä, mies saa ”rangaistukseksi” työnnettyä sormet poikittain sen kurkkuun tai napattua alaleulasta kiinni kun minä en sitä pysty tekemään koska minisormet ja vaikka työnnän kaikki sen kitaan niin se pääsee painamaan hampailla perkele :D. Miehen isommat sormet kun menee sinne niin yäk kun on kamalaa hyi en pure enää! Minä olen se luunappimamma sitten :D.

  Meillä mies pitää myös taloudesta huolta eli huolehtii että laskut on hoidettu ja kaikki on kunnossa. Monesti nakkaan hänelle omat laskuni ja pankkitunnukseni ”maksatko tonki samalla”. Se tykkää olla se rahahuolehtija ja käy minulle :D.

  Mies nalkuttaa minulle tavaroiden jättämisesta siihen mihin ne satun jättämään ja ”unohdan” kirjata ne pois, hups :D. Tänään voisi siivota noi kynsijutut pois mitkä kaivoin toissapäivänä sohvannurkkaan esille.

  PS. Hei tahtoo nähä kuvia tei asunnosta ! Kämppäyksityiskohtakamapplaaplaa-postaustoive! Ja lisää pinkkiä pyykinpesukonetta <3

  1. Mustakin on aina lähes outoa nähdä purkin kansi auki. Ja suljen sitä tietenkin rutiininomaisesti muuallakin kuin kotona, vaikka välillä mietin, että miksiköhän.

   Joo voi olla ettei ihan hirveesti mitään kämppäpostauksia lähiaikoina tuu, en nimittäin omista mitään kovin ihmeellisesti sisustettua asuntoa. 😀 Mut kohtahan sä sen näät ihan livenä? 😛

 4. Siis se suihkukaivon puhdistaminen.. Mulla tulee aina hirveät oksennusrefleksit sitä tyhjentäessä (mun siinä kaivossa – SEKÄ siinä sihdissä – on jotain vikaa, eli joudun tyhjentää sen kerran kuukaudessa.. :((( ) kerran olen jopa oksentanutkin sitä puhdistaessa.. okei kaksi kertaa. Eikö joku vaan voisi keksiä jonkun systeemin, joka vaikka syövyttää pois ne hiuksetja paskat (ei siis oikeaa paskaa..vaan u get it..) automaattisesti, ettei kenekään tarvitsisi tyhjentää sellaisia koskaan enää ikinä?

  1. Semmosta ainetta on, joka syövyttää – putkenavaaja! Mut eihän se suihkukaivon tapauksessa oikein toimi, kun sitä kamaa on niin paljon eikä ehkä kannata käyttääkään. Tai no toimii se, välttävästi, Töölön kämppään sitä spruittailin välillä. Siel en tyhjentäny mitään ikinä.

  2. Oon testannu ei auttanut yhyy

  3. No hyvin on tukossa sit! 😀

 5. Arja says: Vastaa

  Sinä ja minä ollaan kuin eri planeetoilta 🙂
  Mua ärsyttää se alas laskettu pytynkansi eniten, mainoksia ja ilmaislehtiä en lue koskaan ja pieruhuumori on parasta.
  Lattiakaivoa meillä ei voi putsata, kun se on vain kolo seinässä ( vanha talo ), mut yksinasuessa sekin puuha tuli tutuksi.
  Tai onhan meillä yks yhteinenkin juttu, mäkin pesen meillä pyykit.
  Musta tuntuu, että pahimmat riidat on riidelty suhteen alkuaikoina, silloin 15v sitten 🙂
  Mut ärsyttää mua puolisossa se, ettei se avaa kovinkaan usein mulle ovea vaan mä sille :/

  1. Haha! 🙂 Musta on IHANAA kun miehet avaa oven. <3

 6. Johis says: Vastaa

  Mää asun yksin, niin saan tehdä ihan mitä haluan ja miten haluan 😀
  Mutta pakko kommentoida tuohon pöntön kannen auki jättämiseen, että mikään ei oo ärsyttävämpää ja ällöttävämpää! Mulla aina joskus vieraat jättää sen kannen auki ja jos se vieras on joku perheenjäsen, niin se saa kyllä kuulla siitä. Mun vessassa on ehdoton kielto vetää pönttöä niin, että kansi on auki. Sieltä roiskuu sitä pönttövettä yllättävän kauas ja mää en halua sitä hammasharjaani yms.

  1. Hahaha, no sun tapauksessa kyllä laittaisin jo lapun siihen pöntön yläpuolelle, et kansi kii ni ei vedet roisku… 😀 Oiskohan jotain hienoja design-kylttejä jo olemassa…

 7. Merja says: Vastaa

  Nalkutan miehelle koska: WC-pöntön kansi on aina ylhäällä, kaappien ovet auki, käytettyjä talouspaperitolloja ympäri ämpäri, ei osaa siivota keittiön apupöytää, hellaa on aina sotkunen, vaatteet pitkin lattioita, ..

  Mies kiltisti: puhistaa suihkukaivon, aukoo viemärit, tekee ruokaa, osaa pestä pyykkiä omatoimisesti, imuroi, tiskaakin joskus.. ja ostaa mulle suklaata!

  1. Toi suklaa on kyl aika kova…auttaa huomattavasti!

  2. Merja says: Vastaa

   Joo, ton suklaan ansiosta se saakin aika paljon anteeksi noita nalkutuksen aiheita 😀

 8. Katja says: Vastaa

  meillä mies on niuhompi siivouksen suhteen, ja saa useinkin olla valittamassa mulle. tiskejä pöydällä, roskia lattialla, vaatteita sohvalla, kengät kenkätelineen vieressä… paljoa me ei näistä asioista riidellä, koska oon saanut sen ymmärtämään etten tee tahallaan sotkua, en yritä tahallaan ärsyttää sitä jättämällä siivoamatta. mulla on vaan erilainen käsitys sotkusta, eikä pari lautasta tiskipöydällä todellakaan oo mitään sotkua mun mielestä. siksi en niitä hoksaa siivota.

  minä pesen pyykit ja hoidan kissat, sekä huolehdin jääkaapin tasaisesta tyhjennyksestä. tasajako!

  1. Niin, nimenomaan toi eri käsitys. Mutta! En mäkään ennen, siis entisessä asunnossa, välittänyt suurimmasta osasta jutuista joista nyt niuhotan. Jotenkin ehkä Arskan tulo on vaikuttanut noihin likaisiin astioihin ja etenkin täysiin vesimukeihin, jotka se on heti kaatamassa. Ja just lähinnä kissojen takia en tykkää jättää mitään esineitä pöydän reunoille tai likasia kippoja joita ne käy nuolemassa.

   Heh, mä huolehdin jääkaapin tasaisesta täytöstä sen tyhjentämisen lisäksi. 😛

 9. eikä, aivan loistava blogi sulla! nauroin pari kertaa ääneen, kiitos siitä!
  pakko myös kommentoida ihan sekin takia, että mulla on myös takana n. puolen vuoden yhdessä asuminen ja osa jutuista kuulosti niin tutuilta, että lähetän toverillisen ymmärrystä puhkuvan selkään taputuksen täältä. meillä wc-pytyn kansi on vain _aina_ ylhäällä – niin, että wc-istuin suorastaan huutaa, että tämä on miesten wc. yritän olla huomauttamatta asiasta, koska sitten siitä voi ovelasti joskus sanoa, kun toinen mukamas keksii jotain mäkätettävää! ”ite et koskaan laske wc-istuinta, aina sen saa laskea tai yöllä unenpöpperössä istahtaa kylmälle posliinille ja sitten sitä herää hyvästä horroksesta.” voi kuinka ihanan kypsää! lattiakaivoa en oo onneksi joutunu koskaan vielä puhdistamaan, mutta luulempa, että se päivä vielä koittaa. miks sulta lähtee näin paljon hiuksia -kommentteja meinaa on ruvennu satelemaan vaan useammin ja useammin.

  mutta on se yhteiselämä vaan ältsyn ihanaa silti!! kinasteluineen kaikkineen. :- ) pakko jäädä kyllä seuraamaan tätä blogia, haluan nauraa jatkossakin ääneen mielipuolisesti ruutua tuijottaessa.

  1. Heh, no ole hyvä vaan. 😀

   Niin, eli ilmeisesti teillä myös se istuinrengas on ylhäällä? Se on meillä sentäs aina alhaalla (luojan kiitos!). Jos joskus istuisin kylmälle posliinille niin KYLLÄ MÄKÄTTÄISIN MONTA TUNTIA.

   Ja olet toki sydämellisesti tervetullut seuraamaan blogiani! Mä yritän parhaani että naurattaisin joskus jatkossakin…

 10. Toisinaan kun tulen töistä kotiin hyvillä fiiliksillä, kotona huomaan mm. pöydille kertyneet lasit ja kahvikupit (miksi pitää AINA ottaa puhdas, eikö entistä muka voi käyttää??), märät (pestyt) pyykit koneessa odottamassa, leivänmuruja pöydällä jne. Sitten tuohuksissani apinanraivolla viskon niitä pyykkejä kuivumaan, kolistelen lasit ja kupit tiskikoneeseen sanomatta sanaakaan, käyn suihkussa ja palaan sitten alakertaan kuin ei mitään 😛

  Toisen tavat ottaa päivittäin nuppiin, mutta ei meillä niistä ole mitään suurempia riitoja tullut. Kunhan aina mainitsen (=nalkutan), ukko vastaa rennosti ”joo joo”. Mutta ei saa valittaa, tekee se niin paljon kaikkea muuta, mm. kaikki ”miestenhommat” (lattiakaivon tyhjennyksenkin!) sekä lisäksi kokkailee ehkä enemmän ku minä. Ja ehkä minussakin on jotain ärsyttävää 😉

  1. Heh, mä otan AINA puhtaana KAIKEN, ja joskus ärsyttää kun toinen käyttää ties mitenkä monta kertaa käytettyä! 😀 Mä vaan en tykkää likaisista astioista!!!!

 11. Anonymous says: Vastaa

  Vessanpöntön kannen ylösjättäminen ei ärsytä, mutta levälleen jätetyt likaiset astiat ärsyttävät. Samoin petaamaton sänky ja käytetyt vaatteet pitkin lattiaa. Yleisesti ottaen ärsyttää tietynlainen välinpitämättömyys siisteyden huolehtimisessa. Tämä ei liity yhdessä asumiseen, mutta tuli mieleen, että joissain vieraissa (ja ystävissäkin, mutta niille voi sanoa siitä) ärsyttää sellainen ylihuoleton asenne, että kylässä saa sotkea ja olla välittämättä toisen omaisuudesta ja talon tavoista sinne tullessaan 😛

  1. Niin, totta, nykyään muakin ärsyttää helposti kaikki epäsiistiys. Paitsi tietty oma, heh. Ennen olin huolimattomampi. Saattaa johtua ehkä siitäkin, että nykyinen asunto on isompi ja ”paljaampi”, ei ole huonekaluja tms. turhaa niin paljon kuin ennen, sillon sinne kaikki lika sulautui joukkoon! 😀

   Onneks mun vieraat on yleisesti ottaen tosi siistejä. 😀

 12. bubbs says: Vastaa

  Ollaan molemmat vähän sottapyttyjä, joten ei kehtaa sit nillittää toisellekaan ihan hirveästi. Mua ärsyttää eniten, kun mies latoo roskia roskikseen sen jälkeenkin, kun se on jo ihan täynnä. Vaikka sen tyhjän minkä-milloinkin saa aseteltua pysymään siinä roskiksen päällä, se ei pysy siinä enää, kun roskapussi irrotetaan korista! Miestä ärsyttää, kun mun kosmetiikkaa ja kaikkea muuta feminiinistä ihanaa on ympäriinsä kaikkialla, mutta olen nytemmin hieman kunnostautunut, ja pidän rojuni vähän siistimmin ja määritellymmissä paikoissa. Mun mielestä mies siivoaa vähän huonosti (epätarkasti, huolimattomasti, suurpiirteisesti), ja siksi hoidan itse mieluiten sellaiset jutut, jotka haluan puhdistuvan täydellisesti, esim. kylppärin (myös sen lattiakaivon – tosin käynkin kotona noin 7x useammin suihkussa, kuin mies). Mies imuroi, minä en ole koskenut imuriin vuosiin, inhoan sen ääntä. Poistun aina imuroinnin ajaksi jonnekin. Mies tiskaa aika urheasti, mutta jättää helposti tiskipyödän sen jälkeen putsaamatta, mikä on minusta ihan käsittämätöntä. Yritän silti putsailla roiskeet ja sotkut kaikessa hiljaisuudessa, oon ihan tyytyävinen siitäkin, et vältyin sentään tiskaamiselta.

  1. Arvaa vaan mikä helvetin ääni lähtee tosta Dysonista, ARGGH. Kuulo lähtee samalla.

 13. Meillä mies on se järjestelmällinen, minä en, muuten kyllä mutten vaatteiden yms suhteen. Mies tiskaa, enimmäkseen siivoaa, hoitaa ällötjutut yms. Minä pesen pyykit ja pidän huolta yleissiisteydestä. Ruokaa tekee kumpikin, se yleensä kummalla sattuu olemaan enemmän aikaa 🙂 Niin paitsi vessan siivoan minä 😀

  1. Mäkin siivoan aina wc:n.

   Eiks ihmisil oo tiskikonetta? 😮

 14. Katja says: Vastaa

  Hihi, mä aina nalkutan tolle miehelle, kun se ei ikinä siivoa ja jättää likaisia sukkia lojumaan makuuhuoneen lattialle + kerää tmuutenkin vaatteitaan ihan vääriin paikkoihin lojumaan. Vastaukseksi saan aina vaan; ”No heti kun sä opettelt siivoamaan omat jälkesi, niin mäkin voin alkaa viemään sukkia saman tien pesukoriin”. Multa siis tuppaa tavarat jäämään aina siihen mihin ne lasken, enkä oikein osaa niitä viedä takaisin omalle paikalleen..

  Meillä ei saa lattiakaivoa edes auki :/ Tai en oo ainakaan keksinyt, että miten sen saisi auki. Pitää varmaan appiukolta kysyä, kun se on kylpyhuoneen remonteerannut, että kuuluuko sen aueta vai ei. Ei ainakaan vielä ole tulvinut kylppäri..

  1. Likaset sukat juu. Lojuvat täälläkin ties missä.

  2. meidän kissa voi tulla auttamaan lattiakaivon avaamisessa. se on sen bravuuri. minne ikinä sen viekin niin se käy suunnilleen ensimmäisenä avaamassa lattiakaivon vaikka ihmiset ei tietäisi miten se avataan 😀

 15. Taina says: Vastaa

  Haha, ihania kommentteja taas! 😀 Mies on välillä vähän sottapytty, kun jää sukat ja lasit ja roskat lojuun ties minne, mutta en jaksa enää nalkuttaa niistä, sillä nykyään teen ite samaa sillon tällön 😀 Ihan hyvin ollaan saatu jaettua kotityöt, vaikka välillä tuntuu et mä saan tehdä kaiken… Vuorotellaan tiskaamisessa ja imuroinnissa (yleensä mies imuroi ja mä siivoon vessan ym), mutta välillä tuntuu että saa kulkee samoja jalanjälkiä kun on mun silmään huonosti siivottu (esim. tiskauksen jälkeen ei pyyhitä tiskipöytää roiskeista). Tänään just putsasin lattiakaivon ja HYI ELÄMÄ en tee sitä seuraavaan kahteen vuoteen….

  Se on muuten jännä, miten ainakaan mun tuntemat miehet ei ikinä halua putsata kissojen hiekkalaatikkoo! Kuulemma oksennus lentää jo ajatuksesta 😀 Ollaan me naiset vaan aika rautasia, kun se kuuluu jokapäiväsiin rutiineihin ;D

  1. Mäkin putsaan aina poikien laatikon, ei siinä kyl mitään ällöö oo. Pitäis vaihtaa puupelletteihin niin mies kuulemma putsais sen kolme kertaa päivässä. 😛 Jep senku näkis.

 16. Minä puhdistan lattiakaivon.
  Nalkuta en,silloin tällöin mainitsen jostain asiasta joka piinaa pientä mieltäni.
  Puolisoni on suht tottelevaista sorttia,ja tietää ettei mulle kannata kitistä tai palvelutaso heikkenee.
  Olen ihan keppevä emäntä ja teen hommani mutta turhanpäivästä räkytystä en kestä.
  Ja pöntönkansiasiat on kunnossa.
  Tiskikonehan meillä olisi jos mies joutuisi tiskaamaan,se on saletti.

  1. Palvelutaso. 😀 Hyvä sana.

 17. Viivi says: Vastaa

  Meillä mies puhdistaa suihkukaivon, tekee ruuan joka päivä ja siivoilu hommat menee aika tasan 🙂

  Vessanpöntön kansi ei enää nykyjään jää ylös, kun kerran yöllä unissani sinne pyttyyn lähestulkoon molskahdin ja pidin niin kauheaa ääntä että varmaa koko kerrostalo tykkäs :DD

  Miehellä on vaa paha tapa jättää vaatteita lojumaan pitkin poikin, mutta onneks meillä on akka valta talossa, ja jos pyykkejä lojuu lattialla niin meidän suloset kissa tytöt vie ne laatikkoonsa ja pissii päälle 😉

  1. Hah, hui 😀

   Munkin pitäis ehkä opettaa pojille tommonen…

 18. Kuorotipu says: Vastaa

  LEIVÄNMURUT! Mä en voi sietää leivänmuruja pöydällä! Meillä ei kukaan syö leipää ilman että sen alla on lautanen tai edes paperi. Leivänmuruista olen nalkuttanut teinistä asti aina ja kaikille. Mä en käsitä miten voi olla niin vaikeeta pyyhkästä ne siitä pöydän reunalta kädelle ja viedä roskiin. Mies onneksi on koulutettu ja ylimääräisiä muruja löytyy enää vaan siltä pöydältä missä leipä leikataan.

  Muuten ollaan melkeen viiden vuoden yhteisasumisen aikana opittu olemaan ärsyttämättä toisiamme tollasissa asioissa. Kummatkin on toisaalta myös aika perussiistejä ihmisiä. Pyykit löytää pyykkikoriin, vaatteet ei hengaa lattialla ja astioita ei ole ympäri kämppää. Pöntön kansi on aina alhaalla, ja siitä huomautan joka ikiselle vieraalle ennen vessaan menoa, koska kissat.

  Kotitöiden työnjaossa mies imuroi. Mä olen imuroinut ehkä 3 kertaa koko aikana. En vaan tykkää. Miehen ei taas tarvitse kuurata vessoja eikä siivota hiekkalaatikoita. Lattiakaivon putsaan minä, koska hiukset on mun. Mies on tosin aina jeesaamassa. Pitää siis pussia auki mihin tungen käytetyn kaivokielon ja pitää mulle suihkua kun revin pöntön päällä hiuksia irti siitä kaivon kannesta. Tiimipeliä siis 🙂

  1. Piti vielä lisätä, kun joku tuolla ylempänä mainitsi oven avauksen; miestä saattaa ärsyttää, kun joutuu aina avaamaan mulle kotioven. Mä en siis lähes ikinä jaksa kaivaa kotiavaimia laukusta, jos tiedän että toinen on kotona, vaan soitan ovikelloa. Käytän avaimia oikeastaan vaan jos olen jostain syystä miehelle vihainen 😀

  2. Heh, näkisitpä meidän ruokapöydän…kun väriltään musta niin täynnä vaaleita karvoja ja no, leivänmuruja ei löydy kun ei meillä syödä lainkaan leipää. 😀 Ne vielä puuttuiski…

   Mä kyl ehkä haluan jonkun hauskan kansi alas-kyltin kissan kuvan kera!

   Mäkin aina yritän tota ”imuroi sä, mä hoidan vessan”, mut usein mä sit kuitenkin sekä imuroin että pesen vessan. Pitäis ehkä munkin hommata ipad ja siihen joku kiva peli…

  3. Siis, kuulostipa hölmöltä. Oishan ne karvat siinä vaik pöytä ois vaaleekin! 😀 Mutta ne NÄKYY.

  4. Ne karvat ei mua silleen häiritse, vaikka meilläkin niitä joka paikassa on. Mä en tajuu miks nimenomaan ne leivänmurut on paha, mut ne on tosiaan ollut aina. Mä kerran vuosia sitten heitin silloisen kämppiksen silloisen poikaystävän pihalle, kun se oli sotkenut mun vasta siivoaman keittiön leivänmuruilla ja kahvinpuruilla 😀

   Myönnän, olen nipo. Varsinkin jos paikalla on mun sisaruksia. Mä ja mun siisteyskäsitykset ollaan synnytty ihan väärään perheeseen!

  5. Olen nipo kans. En vieraiden suhteen, mutta samassa huushollissa elävien. Teen myös niin paljon kaikkea, että siksikin menee hermot jos toinen sotkee eikä voi oma-aloitteellisesti korjata sotkujaan. Ei meillä silti imuroida kun kerran viikossa / 1,5 viikossa ja vessakin pestään suurin piirtein samoihin aikoihin. Ikkunoita en oo pessy kertaakaan tuolla. En varmasti siis ole mikään SIIVOUSHULLU, mutta tykkään, että on edes perussiistiä ja jäljet korjataan, jotta on mukavampi olla ja elää.

  6. Ja no, entisessä kämpässä imuroitiin ehkä kerran kuussa, mutta kyllä vaan kummasti yksi kissa ja koira lisää tuo sitä lian ja pölyn ja karvojen määrää! Lattiasta aika hyvin huomaa, millon on IHAN PAKKO imuroida.

  7. No se perussiisteys on se juttu. Jos joku ilmestyy extempore oven taakse niin kehtaa päästää sisälle. Hallittu kaaos on ehkä se termi mitä itse eniten käytän. Tavaroita saattaa jonkun mielestä olla levällään, mutta ne on levällään vaan tietyissä paikoissa. Mulla esim. kasaantuu lukujonossa olevia kirjoja olkkarin sivupöydälle, ja samalla pöydällä olevassa kulhossa on kynsilakat jotka odottaa vuoroaan. Mä kuulun niihin monien mielestä ärsyttäviin ihmisiin, jolla ei ole ikinä tavarat hukassa. Mä en ole siis koskaan hävittänyt avaimia, puhelinta tai lompakkoa edes hetkeksi, vaan tiedän aina missä ne on. Koska niillä on omat paikat.

  8. Ei meillä hirveesti kukaan ex tempore ilmesty, mutta joo, kivempi on itsekin olla kun ei oo kamat ympäriinsä ja sit siihen isompaan siivoukseen menee huomattavan vähemmän aikaa kun jaksaa jotain pientä tehdä siinä välilläkin. Ehkä mun nipotus johtuu siitäkin, että asunto on vielä edes suht uusi ja enimmäkseen valitettavasti VALKOINEN, joten kaikki lika myös NÄKYY.

  9. Myy says: Vastaa

   Jes, joku muukin soittaa ovikelloa, kun ei jaksa kaivaa avaimia laukusta! 😀 Meinasin jo valittaa huoltoyhtiöön, että ovikoodi menee liian aikaisin pois päältä, kun joudun iltavuorosta tullessani kaivamaan avaimet alaovella esiin.. Joku muu taisi ehtiä ensin, koska nykyään koodi toimii kymmeneen asti! Kotioven avaan avaimilla vain silloin, kun tiedän miehen olevan muualla.

   Niin ja se suihkusihti on oikeesti kätevä! Kerran kuussa vaan vaihtaa, eikä tartte ällöä kaivelua.

  10. Sinin tuotteet on yleensä aika kalliita, mitä tommonen sihtihommeli kustantaa?

  11. Myy says: Vastaa

   Paketissa on muistaakseni kolme sihtiä ja hintaa noin viisi euroa 🙂

  12. Ah, no ei paha.

 19. Anonymous says: Vastaa

  WC-pöntön kansi menee aina kiinni, mua ällöttää ku sieltä lentää kaiken maailman ulostebakteerit sitte mun kasvopyyhkeeseen sun muualle ja onneksi mies hoksasi sen yhellä sanomisella. Myös vessaharjan käytön herra on opetellut yhteenmuuton jälkeen ja vessan pesee se joka viitsii, ei ällötä. Lattiakaivoa ei meillä oo tarvis putsailla kun vedet menee ammeesta putkea pitkin, mutta jos nyt johonkin jää hiuksia niin minä voin ne sieltä nykiä.

  Mies imuroi kun se on mun inhokkikotityö. Minä tykkään laittaa yleensä ruoan. Ja sitten vituttaa kun mies ei viitsi pestä paistinpannua (vaikka se nyt tiskaamista inhoaakin) MUN jäljiltä kun edellisessä kämpässä oli diili että toinen tiskaa ja toinen kokkaa. Nyt on onneksi tiskikone. Astiat jää harvemmin levälleen mutta jos häiritsee niin huikkaan nätisti että viethän sitte astiat keittiöön.

  Minä hoidan myös pyykinpesun ja yhdessä laitetaan kuivumaan. Kukin ottaa omat pyykkinsä kuivumasta eli miehen pyykit kuivuu aina reilun viikon. Eli joo, ärsyynnyn hyvin herkästi asioista, mutta reilun vuoden yhdessäasumisen jälkeen en enää jaksa välttämättä sanoa vaan jos joku häiritsee niin korjaan itse asian (otan astian mihin heitän levällään olevat lääkeliuskat) tai ootan että toinen huomaa (annan niiden pyykkien kuivua vaikka sitten kuukauden). Siivoamiset hoituu kun kysäisee että viittisitsä imuroida tms. mutta ees jonkunlainen oma-aloitteisuus ois välillä kiva. Mies saa aika paljon anteeksi sillä että se käy töissä ja mulla on pitkä loma opiskelujen välissä nyt nii on aikaa. Oon muutenki yrittäny sisäistää että ei se oikeesti vaan hoksaa ja kiinnitä huomiota kaikkeen mihin minä. Laskut sekä netti- ja tv-ongelmat herra onneksi hoitaa. En sillai enää jaksa nalkuttaa, aika hyvin koulutettu tuo alkaa olla. 🙂

  1. Mäkin tässä odottelen, että koska meillä vähenee nahinat kaikista kotitöistä. Monesti huomautan ja sit se otetaan liian henk.koht. Kuten viimeks tänään. Pitäis ehkä sopia oikeesti jotain vuoroja, millon toinen laittaa safkaa ja miten siivotaan. Mäkin kyllä vaan korjaan ja monesti yritän tehdä sen hiljaa ettei tarttis kinastella, mut silti kuulemma huomauttelen liikaa. Oma-aloitteisuus ois kyllä useammin tosi kiva juttu.

  2. Anitra says: Vastaa

   Minä oon välillä yrittänyt tuota odotan-että-mies-huomaa-itse -taktiikkaa, mutta yleensä mulla vaan hermo menee ensin. Siis joku miehen jättämä tavara voi olla keskellä pöytää tai lattiaa (mihin se ei kuulu!!) vaikka kuukauden ja mies vaan kiertää sen eikä edes huomaa. Oikeasti ei edes rekisteröi että toi on ehkä tuossa vähän tiellä ja kandeis laittaa paikalleen. Sit jos ite korjaan herran kamoja hänen jäljiltään niin olen PIILOTTANUT ne 😀 Tästä syystä mun mukamas pitäisi aina tietää missä mikäkin miehen tavara on, vaikka en siihen olis ikinä koskenutkaan… huoh.

  3. Juu se ei kyllä toimi. Samoin jos joku miehen oma tavara on jotenkin epäkunnossa, niin tottakai heti minä olen syyllinen, vaikka en olis siihen koskaan koskenutkaan.

 20. Anonymous says: Vastaa

  Mä olen aina jotenkin ajatellut, että naisia ärsyttää se, että miehet jättää sen wc- renkaan ylös. En ole tajunnut, että kannen ylös jättäminen ärsyttää. Mulla nimittäin se on päinvastoin. Ärsyynnyn jos kansi on alhaalla. Varsinkin kun olen kylässä ja käyn vieraassa wc:ssä tai sitten jossain yleisessä wc:ssä. Haluan nimittäin heti nähdä onko pytty siisti. En kestä, että mun pitää nostaa kansi ja kannen alta voi paljastua jotain karseeta. =D Tiedän, kuulostaa omituiselta, mutta tämä inhottaa mua jopa enemmän kuin lattiakaivon putsaus. 😉

  Elena

  1. No ärsyttää siis vaan siksi, että kun on kissoja. 😀 Muuten sais ollaki ylhäällä.

 21. Lattiakaivon putsaaminen sekä lavuaarin sen U-jutun putsaaminen on niin ällöjä! Yök! Mua ärsyttää, jos joku vetää vessan kun kansi on ylhäällä kun tiedän kuinka kauas sitä roisketta lentää vessassa siitä huuhtelusta.

  Ja me unohdetaan AINA ottaa vaatteet kuivumaan pesun jälkeen ainakin seuraavaan tuntiin. Sitten yhtäkkiä jompi kumpi muistaa, että pesukone kävi jo ja kiireellä ottamaan ne kuivumaan ennen kuin muhivat siellä liikaa. Ärsyttävää! Ja meidän kone vielä kauniisti ilmoittaa kun kone on käynyt loppuun.

  1. U-juttu? 😮

   Munkin pinkkiys piippaa kolme kertaa. 🙂

Vastaa