Kesä on taas kasvoilla

face tan water

Takana on taas niin sairaan surkea kesä, mitä tulee säähän ja auringonpaisteen määrään (mihin osoitteeseen voin tehdä virallisen valituksen?). En ole tänä kesänä ihan ottamalla ottanut aurinkoa yhtään, siis YHTÄ AINUTTA KERTAA! Ja kyllä oikeastaan vähän ärsyttää, koska kun kesällä ei rusketu lainkaan, ei ole kivaa olla jo nyt syksyllä sävyä lakana. Noh, lohdutuksen lausahduksena: tuleva ihosyöpä ehkä lykkääntyy hieman?

Vartalolle käytettävät itseruskettavat mömmelit hylkäsin jo pari vuotta sitten, mutta kasvoille olen tykännyt välillä jotain sävyä antavaa laittaa, eli lähinnä kosteusvoiteeseen sekoittanut niitä Clarinsin itseruskettavia tippoja. En kovin mielelläni käytä kasvoille suoraan mitään itseruskettavaa voidetta tai geeliä, koska niistä jää aina jotain oranssinkeltaisia viiruja tai muuten epätasainen sävy plus että ne yleensä myös tuoksahtavat liian lähellä nenäonteloitani. Itkin pitkään ja hartaasti Biothermin valikoimassa olleen itseruskettavan kasvoveden perään, joka siis katosi kauppojen hyllyiltä jo muutama vuosi takaperin ja sinnikkäästi lähettelin jonnekin Biothermin aspaan katkeria itkupotkuraivariviestejä, mutta eihän ne yllättäen mitään auttaneet.

Mutta sitten tapahtui jotain ihanaa: markkinoille saapui uusi, itseruskettava kasvovesi! Ja mikä parasta, se on vegaaninen ja ei-komedogeeninen, eli soveltuu siis myös epäpuhtaalle iholle, ELI ei finneistä vaaraa! Jes!

face tan water

Merkki on Eco by Sonya, joka oli mulle ennestään täysin tuntematon. Tämän kovasti kaivatun Face Tan Waterin sain blogiini testiin ja olen sitä nyt keväästä lähtien käyttänyt, silloin tällöin, kasvoille pientä sävyä antamaan. Ja olen tykännyt tästä todella paljon! Käytän tätä ihan normaalin kasvoveden tapaan: kostutan vanulapun ja pyyhin kasvot. Päivetys on asteittainen, ei merkkiäkään mistään oranssin vivahteista! Itse käytän tätä aamuisin, ennen kosteusvoidetta ja meikkiä. TODELLA lievä itseruskettavan tuoksahdus tässäkin toki on, mutta ehdottomasti sieltä siedettävästä päästä. Tän käyttöä suositellaan 2-3 kertaa viikossa, mutta itse käytän vähän miten sattuu fiiliksen ja pärstämeiningin mukaan.

100 ml:n pullolla on hintaa n. 42 euroa ja Eco by Sonyaa myy esim. Ruohonjuuri ja netissä Jolie. Ja tää on todella riittoisaa, eli ihan hintansa väärti!

Mites on teidän rusketuksen laita? Käytättekö kasvoilla itseruskettavaa? Muita Biothermin itsarikasvoveden perään itkeneitä?

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

9 Comment

 1. Mä itkin samat raivarit Clarinsin itseruskettavan veden kanssa. Saahan sitä edelleen muualta, mutta Suomeen sitä ei tietenkään tuoda. :/ Eco by Sonyan tuote vaikuttaa kiinnostavalta.

  1. Kissis says: Vastaa

   Ai niilläkin oli/on! 😮 Eiku jaa, mä tiedän mitä tarkotat! Mullakin oli sitä, mut se ei ollu niin vettä, vaan semmosta paksumpaa! Mut sen ne mulle Emotionissa möivät, kun ruikutin Biothermin perään. 😀

 2. Sissi says: Vastaa

  Mä en käytä kasvoille itseruskettavia enkä oo tänä kesänä käyttänyt vartalollekaan. Arskaa otin KAKSI kertaa ehkä tunnin:D Tää vesi on erittäin kiinnostava, koska haluaisin olla hieman päivettynyt naamasta. Laitan korvan taa:)

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo ei ollu oikeen semmosia kunnon auringonottoilmoja, että ois ihan esim. rannalle asti viitsinyt. 🙁 Tosin oli mulla kiireinen kesä töiden takia muutenkin…

 3. nea says: Vastaa

  Itsarikasvovesi <3 Mä en oo taas käyttänyt mitään 😀 Keväällä kai vähän ennen kun käytiin jo kesäkuun alussa Espanjassa ja sieltä tuli mulle väriä ihan riittävästi koko kesän tarpeisiin kun olen ihan tyytyväinen värimalliin kalmohko ruusuinen pisamaisella twistilla 😀 Jos jollain mömmöllä sais lisää pisamia tai enemmän näkyvyyttä omille niin ottaisin 😉

  1. Kissis says: Vastaa

   Just parasta ois aina reissu johki ruskettumaan ihan kesän alkuun! <3

   1. Kissis says: Vastaa

    Ja onhan niitä jotain ”pisamakyniä” ollu 😀

 4. Elisa says: Vastaa

  Oon ihan mielelläni kalmokin, mut oli kyl kiva alkukesästä vetää oikein itsariöverit! Olin siis niin tumma, ettei omista varastoista enää löytynyt tarpeeksi tummaa meikkivoidetta ja jouduin melkein ostoksille 😀 Mut tää kasvovesi on tosi ihanaa ja toinen lemppari on Sensain voide!

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, se sun väri oli kyl tosi tasainen!

Vastaa