Testissä mattapunat

mattapunat

No ei siitä kauaakaan ole, kun olin ERITTÄIN mattapunavastainen! Mulla on aika kuivat huulet, ja olen jatkuvasti kaivamassa huulirasvaa esiin, ja ajatuskin huulet kuivattavasta mattapunasta…ei kiva. En kuitenkaan koskaan aiemmin testannut mattapunia, kunhan vaan kauhistelin. Mutta enpä voinut sulkea silmiäni tältä mattapunavillitykseltä ja niinpä viimeinkin otin mattapunat eli siis oikeastaan KUUSI erilaista mattapunaa käyttööni. Suurimman osan punista minulle sponssasi eleven.fi. Sävyt ovat kaikki tällaisia melko nudeja, hieman valitsin kuitenkin näihin sävyvaihtelua. Kaikkiin kuviin rajasin huulet kevyesti MACin Pro Longwear -rajauskynällä, sävy Staunchly Stylish, mitään pohjustustuotetta en huulilla käytä (mutta olen kuullut sellaisen olevan ihan hyvä veto mattapunia käytettäessä).

Nyx Lingerie

Aloitetaan siitä, mitä näistä hinguin ehkä eniten päästä kokeilemaan: NYXin Lingerie. Näähän on monesta paikasta loppuunmyyty tai sävyjä on todella rajoitetusti saatavilla. Joten todellakin kiinnosti, että mikäs näissä nyt jengiä niin vetää! Ja kyllä mä nyt tajuan. Tän kokeilemisen jälkeen haluan KAIKKI nää sävyt! Tää mun sävy on Corset ja on just sopivan ei-liian-ruskea ja ei-liian-nude, jännän erilainen. Kyllähän tää huulille kuivahtaa, mutta ei kuitenkaan kuivata ja pysyy aivan törkeän hyvin. Kestää syömiset ja juomiset.

Mä oikeasti luulin, että nää mattapunat alkaa ikävästi halkeilla huulilla tai hymyillessä kiristää, mutta ehei. Vähän vaan aluksi tahmaa, mutta kuivuttuaan käyttäytyy just niinku pitääkin. Tää ei tuoksu miltään, eikä mua siis mitenkään haittaa, jos huulipuna ei tuoksu. Nää Lingeriet eivät myöskään ole hinnalla pilattuja, alle kympillä selviää.

Milani

Milani oli mulle aiemmin ennestään tuntematon, siis toki olen blogeissa merkin meikkejä nähnyt, mutta itse en muistaakseni ole koskaan kokeillut! Amore Matte Lip Crème on tämä mattapuna nimeltään ja tää mun sävy 10 Adorable. Tällä on hintaa hieman enemmän kuin Nyxin Lingeriellä, 12,80 euroa. Tässä on jännä, kevyt toffeen tuoksu, ei kuitenkaan mitenkään häiritsevä. Huulilla tää toimii ihan älyttömän hyvin: levittyy todella pehmeästi ja tasaisesti ja tuntuu superhyvältä. Koostumus on kosteuttava, vaikka lopputulos kuivuessaan onkin matta. Mun mielestä Milanin meikit ovat ulkonäöllisesti vähän jotenkin tavallisen tylsiä, ja siinä ehkä yksi syy, etten ole näihin koskaan tarttunut. Mutta onneksi testasin tämän, koska jatkossa en ole yhtään Milani-vastainen.

Nyx Soft Matte

Lisää Nyxiä! Merkiltä löytyy toinenkin mattapuna, Soft Matte Lip Cream. Tämä on Lingerietä edullisempi (n. 7,80 e) ja putkilo on kooltaan pienempi, mutta hassua, että tässä on sisältöä 8 ml, kun Lingeriessä 4 ml! Oma Soft Matte Lip Cream on sävyssä Zurich. Tällä saa oikeastaan tällaiset aika oman väriset huulet, mutta mattapintaisina. Todella hyvä tämäkin, kosteuttavampi kuin Lingerie ja levittyy helpommin. Pinnasta tulee mattainen, mutta silkkisempi ja kosteuttavampi kuin Lingerie. Näitä sävyjä on aika hyvin saatavilla toisin kuin suositumpaa Lingerietä, elevenillä näyttäisi eri sävyjä olevan aika hyvin tilattavissa.

the Balm

Jeeeee! the Balmista tykkään aivan sairaasti, kokemusta on luomiväreistä, hohdosta ja puuterista! Siksipä odotin innolla tän Meet Matt(e) Hughes Long Lasting Liquid Lipstickin testaamista, sävyssä Committed. Tällä on hintaa näistä testaamistani punista eniten, 17,80 euroa. Mutta voipi olla, että tää oli myös näistä paras! Tykkäsin tästä sävystä todella paljon, tällainen hieman rusehtavan punainen on ihan lemppari tällä hetkellä. Ja tää tuoksuu ihanalta mintulta! Tai oikeastaan minttusuklaalta! Lopputulos on tosi luonnollinen matta ja tuntuu hyvältä huulilla. Kestää erinomaisesti ja kuluu huomaamattomasti pois. Aamulla tätä laitettuani punaa on huulilla vielä työpäivän jälkeenkin. Ihana!

Rimmel

Tän Rimmelin The Only 1 Matte -punan sain testiin maahantuojalta, ja tää on tulossa myyntiin lokakuussa viidessä eri sävyssä. Tää mun sävy on nimeltään 700 Trendsetter. Pigmenttiä tässä punassa riittää ja toisin kuin muut testissä olevat mattapunat, tää on ihan normaali huulipuna, eikä tuollainen ”huulilakka”. Tuoksu on tässä voimakas, makea hedelmäinen, mutta ihan ookoo. Hintaa tällä tulee olemaan n. 8,50 euroa, eli mukavan edullisesti saa nätit mattaisat huulet, mutta mielestäni pinta tässä ei ole niin mattainen kuin mitä näillä huulilakoilla saa. Helpompi kuitenkin kiireessä levittää!

Maybelline

Lorkulta sain testiin Maybellinen Vivid Matte Liquidit, joista tämä kuvassa näkyvä sävy 05 Nude Flush osoittautui heti yhdeksi lemppariksi, mutta olen tykännyt monista muistakin sävyistä (toinen lemppari on nudempi Nude Thrill). Siis nämä KAIKKI tässä postauksessa olevat mattapunat ovat hyviä, joten tänkin kohdalla voisin kirjoittaa, että levittyy helposti ja kuivuttuaan on kauniin mattainen ja kestää hyvin. Vivid Matte Liquidissa on jännä, vähän hajuvesimainen tuoksu, josta kyllä ihan tykkään. Hintaa tällä on noin kympin verran.

Tässä vielä kaikki vertailun vuoksi:

mattahuuletkaikki1

Tätä postausta oli oikeasti ihan kamala tehdä, koska vihaan huulieni kuvaamista ja on vaikea pitää niitä jossain perusasennossa, haha. Mutta näitä punia oli enemmän kuin ilo käyttää! Ja niin, se lempparini näistä… NO EN TIEDÄ. Jos on ihan pakko valita, niin ehkä Meet Matt(e) Hughes tai NYX Lingerie. Mutta tykkäsin paljon näistä kaikista ja olen käyttänyt näitä kaikkia viimeiset pari viikkoa fiiliksen mukaan. Ja en todellakaan enää pelkää mattapunia! Ihan hyvin toimivat kuivemmillakin huulilla. Tosin saa nähdä, kun talvi tulee…

Mulla on käytössä tällä hetkellä myös Urban Decayn mattapuna, mutta siitä teen varmaankin ihan oman postauksensa hieman myöhemmin…

Käytättekö te mattapunia? Lempparinne näistä?

P.S. eleven.fi:ssa on nyt kiva kamppis: kun ostat meikkejä 50 eurolla, saat 15 % alennusta. Voimassa 19.9. asti.

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

27 Comment

 1. Toi Nyxin Lingerie kiinnostaa mua, sävy näyttää ihanalta! Etsinnässä juuri sellainen ei liian ruskea eikä liian nude mattapuna. Mä käytän mattapunia välillä, mutta en ole löytänyt vielä mitään lempparia. 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo musta nää kaikki Lingerie-sävyt on ihan mahtavia! 😀 Meinasin laittaa just kolme tilaukseen, mut ehkä mä nyt käytän vielä näitä nykyisiä jonkun aikaa. 😀

 2. Mulla on tuo sama theBalmin puna ja se on paras kaikista mattapunistani. Toki LA Splashin puna on ollut pysyvämpi, mutta se on lirumaisempi ja hankalampi levittää, vähän myös kuivattavampi kun taas balm on miellyttävä niin huulilla kuin levityksen suhteenkin. 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, tätä on IHANA levittää! <3

 3. Mun uusi mattapuna suosikki on Milanin Amore Mattalics! Niin loistava tuote <3

  1. Kissis says: Vastaa

   Mun pitää tutustua muihinkin Milanin tuotteisiin, mm. ne poskipunat on hirveen nättejä! <3

 4. Olen itsekin uskaltautunut käyttämään mattapunia vasta ihan hiljakkoin. Olen kans huulirasvan suurkuluttaja, ja suhtauduin suurella varauksella mattapuniin, mutta hipheihurraa, mattapunathan ei olekaan hirveän kuivattavia, eivätkä tee huulista rohtuneita ja halkeilevia.
  Kaikki esitellyt punat näyttävät todella kauniilta. Mutta jos pitäisi yksi valita, ottaisin Maybellinen.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, niinpä, ihan parasta! 🙂 Maybelline on kyllä tosi kiva. <3

 5. Vandaalia says: Vastaa

  Oih, kiva vertailu tämä! Itselläkin huulet kuivuu jonkin verran enkä liiaksi viitsi sävytettyjä huulirasvoja/huuliöljyjä kummempia huulituotteita haalia. Molemmissa NYXeissä oot valinnut sellaiset sävyt, mitkä miellyttää omaakin silmää, mutta olipa news flash toi hinta vs. pakkauskoko, huh. Käännyn siis Soft Mattejen puoleen enemmin, koostumuskin ehkä itselle paremmin sopiva 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Kannattaa ehdottomasti kokeilla, nää ei oo yhtään niin kuivattavia kun mitä luulis! Mäkin ihan turhaan pitkään pelkäsin. 🙂

 6. nea says: Vastaa

  Hyvä Kissis 😀
  Mullahan on tuo Vivid Matte Liquid ja oon aivan totaalirakastunut siihen! Sävy on purppura /fuksia mutta vaikka tumma väri, niin jotenkin helppo ja nopea laittaa siististi ilman rajauksia. Ja pysyy sikahyvin vaikka koostumus ei tosiaan oo kuivattava ollenkaan <3

  Näistä uusista tuo NYX vähän houkuttelee!

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, niinhän sä hehkutit! 🙂 Mulla oli tänään NYX-huulet!

 7. Elisa says: Vastaa

  Soft Matte ja the Balm on mun suosikkeja, mitä tulee näihin hurjan suosittuihin nestemäisiin puniin. Musta Maybelline ei ainakaan mun huulilla jää mitenkään älyttömän mataksi, eli vois olla sellanen hyvä välimallin puna monelle!

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, totta, tää Maybelline on semmonen ”helpommin lähestyttävä mattapuna”. 😀 Mutta kyllä tää mulla mattapinnan tekee!

 8. Kata says: Vastaa

  Kiva postaus! Multa löytyy noista punista NYXiltä molemmat ja theBalmin puna, tosin mulla on ihan eri sävyjä. theBalmin mattapunan sävy Charming on ehkä mun lemppari kaikista nestemäisistä huulipunista 🙂 Soft Matte Lip Crean on ihanan mukava huulilla, mutta tummemmat sävyt siitä eivät pysy mun huulilla kovinkaan hyvin.

  1. Kissis says: Vastaa

   Kiva että tykkäsit! 🙂 Ah, mä en enää muita haluis nyt käyttääkään kun näitä mattapunia! <3

 9. RuuRuu says: Vastaa

  Mulla on käytössä Essenceen nudepuna,onnistuin löytämään niin täydellisen sävyn itelleni, etten siitä kyl heti vaihda mihikään 😀 Noi matakin kiinnostelee, mut kun oon arkena niin laska meikkaamaan, niin en viiti kymmentä tuotetta ostaa pilaantumaan laatikkoon 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Apua, en ees uskaltais laskea omien punien määrää. 😀

   1. RuuRuu says: Vastaa

    Mul oli ennen kans kori kaupalla huulipunia, mut kerran aloin haistelemaan niitä läpi, ja roskiin meni kymmeniä punia, niin hamstrailu loppu siihen, ei oo mitään järkeä kylvää niihin rahaa, jos ei niitä käytäkkään kauheesti 😀

 10. Päivi says: Vastaa

  Mulla on käytössä NYXin Soft Matte, sävyssä Cannes. Tykkään tosi paljon koostumuksesta ja sävy passaa hyvin töihin, silloinkin kun ei oo kovin hehkeä ja laitettu olo. Urban Decaylta meikkipussista löytyy mattasävy Hich Hike, ihana tiilenpunainen. Tykkään älyttömästi, mutta hieman kuivempi huulilla, joten alla käytän Clarinsin Lip Perfecting Basea. Pitääpä ottaa testiin nuo muutkin punat 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Mun pitäis tutustua tohon Lip Perfecting Baseen!!!

 11. Mari says: Vastaa

  Mä rakastan mattapunia, kaikissa muodoissa. Omat lempparit taitaa olla Ofran ja Dose of Colorsin ja tietysti ColourPopin 🙂 Näistä eniten houkuttelee NYX Lingerie ja theBalmin versiot, mutta kaikki näytti tosi kivoilta!

  1. Kissis says: Vastaa

   Aaaah, ColourPopiin en oo vielä päässy käsiks! 😀 Tahtoisin!

 12. Munnu says: Vastaa

  Aivan huikeeta settiä oot kirjoittanut blogiisi! Tärkeitä asioita!

  T: Palomies

  1. Kissis says: Vastaa

   Kiitos Munnu!

 13. Musta alkoi just tuntumaan, että mä tarvin ton Nyxin Lingerien ♡

  1. Kissis says: Vastaa

   Musta tuntuu hei ihan samalta! 😀

Vastaa