Listalla

Mikäköhän siinä on, että kun ei oo ylimääräistä rahaa, niin just sillon löytää kaikkea kivaa?? Olen maailman huonoin ihminen säästämään mihinkään, mitään pahan päivän sukanvarsia ei todellakaan täältä löydy. Kun loppupalkka tuli edellisestä duunista, olen sallinut itseni kierrellä jonkin verran alennusmyynneissä ja ostaa myös jotain ”turhaa” (lue: Essencen kynsilakkoja), mutta mulla on nyt jo pitkään ollut mielessä juttuja, joita en ole vielä voinut tai raaskinut ostaa. Tein vähän listaa.

kengät
Kuvat: Shoes like candy ja Nelly.com

Kenkiä ostan kaikista mieluiten! Pretty Ballerinasilla on niin nättejä ballerinoja taas kesävalikoimassa, että! Nämä yllä olevat ovat söpskät ja sitten niillä on sellaiset aivan superihanat superpinkit balsut! Mutta mä vasta vuosi sitten sain lahjaksi ne suukkoballerinat ja koska nämä kelit… Näitä söpöliinejä myy Shoes like candy -liike Helsingissä. Myöskään nämä Niken ihanan valkoiset Roshe One -lenkkarit eivät toimi sadesäällä, tiedän sen, koska mulla on tällaiset mustina. Sade menee läpi sekunneissa! Pitää vaan nämä jalkoihin kiskoessa olla varma, ettei sade yllätä (ja sehän on täällä Suomessa ainakin tosi helppoa). Silti mä ostan nämä vielä joskus, näitä myy suurin piirtein kaikki kenkiä myyvät liikkeet mutta mm. Nelly.com.

esprit mekot
Kuva: Esprit

Kesämekkoja! Vaan missä on se kesä?! Tuntuu jotenkin väärältä ostaa kesähepeneitä, kun palelee. Tykkään hinta-laatu-suhteeltaan eniten Espritin mekoista ja nyt olen niitä vähän sillä silmällä katsellut. Haluaisin jonkun lyhyemmän, jossa on väriä ja mustan pitkän, joka kuitenkin istuisi nätisti! Yllä olevat ovat potentiaalisia vaihtoehtoja, molemmat löytyvät Espritin nettikaupasta. Ja siellä on sopivasti nyt alennusmyynnitkin… Ostinkin just Espritin alemyynneistä pari t-paitaa! Ne kivoimmat mekot ovat usein Espritin liikkeessä oman koon kohdalla loppuunmyyty, mutta nettikauppa on toiminut pelastajana.

kauneus
Kuva: eleven.fi

Hahaa, pakko laittaa myös vähän kosmetiikkaa! Molemmat ovat eleven.fistä, josta olen muuten tilannut vain kerran mutta haluaisin toki useamminkin! En omista mitään ”kunnon” suoristusrautaa, vaan jonkun ilmaisen, huonon halpisraudan. Mulla on suorat hiukset omastakin takaa, mutta olen miettinyt, että voisin tarvita kunnon suoristajan silti. Ja tämä ghd:n yksilö on lisäksi ihanan pinkki! On muuten ihan mun pyykinpesukoneen värinen. Tän hinta (188,40 e) kuitenkin hirvittää, enkä ole raaskinut. Sama pätee tähän Anastasian Contour Kitiin, jota viimeksi torstaina kuolasin Kicksissä, melkeen 70 rahaa tämäkin maksaa. Ja koska Benefitin Hoola on ihan täydellinen varjostuksiin, niin en voi perustella tän Contour Kitin ostamista mitenkään. Mutta silti, kiinnostaa.

86-0746_M0011550_Fu
Kuva: Ellos

Kotiin tarttisin vaikka mitä sisustusrompetta, mutta kipeimmin uusia vuodevaatteita! Kiitos Alman, meillä on lähes kaikissa lakanoissa reikiä. Rakastan satiinilakanoita, siis sellaisia tuhottoman kalliita. Nyt olen katsellut pellavalakanoita, onko kellään kokemusta niistä? Pitäis päästä hypistelemään jonnekin, ainakin ajatuksena pellava kuulostaa kivalta ja Ellokselta olen bongannut hienon näköisiä pellavalakanoita. Niissä ei vaan kuvauksen mukaan yläreunassa ole aukkoja, joten miten ihmeessä peiton saa pujotettua pussilakanan sisään?!

Mitä teidän ostoslistalla on? Miltä mun lista näyttää?

16 Comment

 1. Ellu says: Vastaa

  Pellavalakanat on ihan parhaita!! En enää missään muussa haluakaan nukkua 😀 Niin pehmeät, mutta samalla rouheat (öö??) ja ei hiosta! Kannatan 🙂

  1. AIJAA? No just, kuulostaa hyvältä!

   1. Salka says: Vastaa

    Mulla sama juttu, pellavaisten vuodevaatteiden jälkeen puuvillaiset tuntuvat hiostavilta 😀 Mieheni tosin ei niistä niinkään tykännyt, koki yhden pussilakanan liian raapivana? Eli pellavissakin on eroa..mutta sellainen pehmeäksi muuttuva, ei karkea laatu on miehenikin mieleen 😀

    1. No miehet on niin hiton hankalia aina! Ei varmaan sit täälläkään tykkäis jos tommoset ostan. 😀

 2. Himoitsen kans pellavalakanoita mut pitäis varmaan olla kuivausrumpu et niistä sais ihanemmat. Ehkä sitten kun lottovoitto tulee 😛

  1. Niin no kuivausrumpu tekee kaikesta ihanampaa 🙁

 3. Mimu says: Vastaa

  Täällä Briteissä ei ole missään pussilakanoissa niitä kätsyjä aukkoja (tai ainakaan meidän lakanoissa ei ole), niin peitto pitää vaan survoa sinne sisään. Kyllä se onnistuu, mutta aukot ois kivat.

  1. Aijaa 😮 Tossa tuli just kätsy vinkki!

 4. Pellavalakanat ovat minun mielestä kaikkein näteimpiä ja myöskin mukavimpia. Ne vain kaunistuvat pesujen myötä, kunhan muistaa olla käyttämättä huuhteluainetta. Kesälläkin ne tuntuvat miellyttävältä iholla.

  1. Jes! Haluan!

 5. Sissi says: Vastaa

  Mä teen aukottomien lakanoiden kanssa niin, että otan oikein päin olevan pussilakanan kulmista kiinni, tartun kankaan läpi peitonkulmiin ja ravistelen paikalleen. Hyvin onnistuu vaikka on tuplatäkki:)

 6. nasse says: Vastaa

  Itse asiassa jos ei ole niitä pikkureikiä pussilakanassa niin peittoa ei kannata survoa sinne sisään, itse koen näppärämmäksi kääntää pussilakanan nurinpäin, ottaa kulmista kiinni ja ”kääntää” pussilakanan oikeinpäin peiton päälle. Ottikohan tästä nyt mitään tolkkua 😀 Anyways, saksassa opittu tapa, jota sovellan nykyäänkin, vaikka olisi reiällisetkin pussilakanat!

  1. Hei hyvä vinkki! Pitääkin testata ;D

  2. Myy says: Vastaa

   Just näin mäkin teen! Ja esim. H&M:n lakanoissa on ne metallinepparit alareunassa, niin peitto pysyy hyvin pussilakanan sisällä.

   Pellava tykkää rumpukuivauksesta. Oon huomannut, että noi omat uudet pellavalakanat alkuun vähän nöyhtää, kun niistä ei ole rummuttanut irtokuituja pois.

   1. No perse?? En halua mitään nöyhtälakanoita?!?

 7. Suvi says: Vastaa

  Ääni pellavalakanoille täältäkin. Mä olen todellinen lakananatsi – olen nirso paitsi materiaalin, myös värien suhteen. Eriparilakanat ja halpis puuvillalakanat (saati halpis satiinilakanat, hyi!) saa mut aivan neuroottisen sekaisin. Mutta pellavaiset, ah! Täydellisyyttä! Kauniit, miellyttävän tuntuiset, ilmavat ja mihin tahansa vuodenaikaan sopivat. Kesällä viileät, talvella lämpimät. Kaikki muut lakanat tuntuu ihan kauhean hiostavilta. Pellavalakanat myös tekee peitoistakin mystisesti muhkeamman oloisia, lieneekö syynä tuo pellavan kaunis pinta.

  Ja toi nukkaantuminen; mulla on yllättävän erinomaisiksi havaitut Anno pellavalakanat (kröhöm, viisi paria jo nyt) eikä niistä ole kyllä lähtenyt ekojen kahden pesun jälkeen nukkaa enää yhtään sen enempää kuin muustakaan materiaalista valmistetuista. Mulla tosin on se kuivausrumpu käytössä, se on musta pellavalakanoille ehdoton edellytys.

Vastaa