Faktahomma

minajanarsku1

Nämä ovat kuulemma niitä ”kivoja postauksia”, joten tässä tulis KAHDEKSAN super-kiinnostavaa faktaa meikäläisestä, muistaakseni en ole näitä aiemmin tänne kirjoittanut:

1. Tää on nyt aika hirveetä ja toivon, ettei kukaan niistä lapsuudenaikaisista ystävistäni tätä satu lukemaan, mutta: valitsin muksuna kavereikseni mieluiten vain niitä, joilla oli lemmikkieläimiä. Rakastin ihan kamalasti etenkin koiria ja parasta olivat ne tyypit, joilla sattui olemaan omana jokin karvaturri ja päästiin sitä ulkoiluttamaan! Ehtona kavereiden näkemiselle olikin se, että ”kai se koira on kans mukana?” Huh. Onneksi löysin tieni dogsitter-kerhoon ja sen jälkeen ystävystyin muidenkin kuin eläinten omistajien kanssa…

2. Pelkään oksentamista ja olen oksentanut viimeksi joskus 6-vuotiaana. Ja tämä on tosi. Vaikka oon ollut ruokamyrkyksenkin kourissa, niin en ole oksentanut (tavara on tullut ulos sieltä toisesta päästä). Viimeksi Boracaylla oli tosin ERITTÄIN lähellä, ettei laatta lentänyt, mutta siitäkin selvisin oksentamatta!

3. Jos olen yksin, en nuku pimeässä, ikinä koskaan. Jätän aina jonkun valon asuntoon päälle, koska muuten tulee kaikki mahdolliset murhamiehet ja zombiet.

4. En tykkää puhua puhelimessa, en ole koskaan tykännyt. Vaikka töissä tietenkin hoidan puhelintyöasiat niinku pitääkin, en voisi kuvitella olevani jossain puhelimitse tapahtuvassa myyntityössä! Mua ei todellakaan haittaa, että nykyään lähetetään mieluummin sähköpostia tai kaikenlaisia mese/telegram jne. viestejä.

5. Small talk on mulle nykyään todella vaikeeta, en enää keksi mitään sanottavaa ns. väkisin. Kampaajallakin oon mieluummin hiljaa ja luen lehtiä kuin yritän väkisin jutella. En myöskään häiriinny ”hiljaisista hetkistä”, mutta saatan silti miettiä, häiriintyykö kumppani? Musta on jotenkin poistunut sellainen hiljaisten hetkien pelko enkä oikeastaan tarvitsekaan sitä takaisin.

6. Huomasin, että kahvi on se, joka ei mulle sovi, etenkään aamuisin! Mulla oli pitkään vähän huono olo aamuisin (turha vitsailla mistään raskausjutuista), ja luulin ensin, että syy oli kaurapuurossa ja sen jälkeen ties missä, kunnes keksin, että syyllinen on kahvi. Vaihdoin kahvin teehen ja nykyään syön ilolla sitä kaurapuuroa.

7. Yleisin painajainen mitä nään, on se, että en saa ammattikorkeakouluopintojani suoritettua. Ja nään tätä unta TODELLA usein. Herätessäni olen erittäin helpottunut, että oon valmistunut (itse asiassa jo 8 vuotta sitten…).

8. Vielä yksi koiriin liittyvä juttu: mun on aina koirien silittämisen jälkeen pakko mennä pesemään kädet, SAIPPUALLA! Koirista jää sellainen inha fiilis käsiin, enkä vois kuvitella ainakaan syöväni mitään koirien rapsuttelun jälkeen jos en saa ensin pestä käsiä! Ja tää ei mitenkään koske vaan vieraita koiria, vaan Rosan kanssa sama homma. (Kissoja tää ei koske, eikä mitään muitakaan eläimiä! Paitsi nojoo, ehkä jotain lampaita myös.)

Samiksia? Oonko outo?

38 Comment

 1. Anna says: Vastaa

  Jooooo! Paljon allekirjoitettavaa! Puhelinkammoisena onnistuin lähes (no ei edes lähes) traumatisoitumaan kun olin töissä puhelinmyynnissä. Jaksoin alle viikon, sitten hajosi pää.

  1. Mä en pystyis olemaan varmaan ees päivää. 😀 TOSIN jos tota tekis, niin kyllähän siihen tottuis?? Mut mulla on ollut tää ihan pienestä asti, aina hirvitti soittaa kavereilleki kun ei tienny kuka siellä vastaa ja mitä sanois. 😀 Usein kirjotin ihan paperille ylös, että mitä sanon!

 2. Linda says: Vastaa

  Samoja on! Siis mä näen kanssa tosi usein unta että en olekaan valmistunut, että joku kurssi puuttuu ja en keksi mikä, ja että oon laittomasti tehnyt töitä vuosikaudet ja joudun siitä vaikeuksiin! :’D :’D Ja tää tapahtuu ainakin kerran kuukaudessa, joskus useamminkin.

  Ja toi käsien peseminen, kyllä vaan. Vaikka meilläkin on oma koira, niin aina pesen kädet rapsuttelun jälkeen, AINA. En voi kuvitella syöväni koiraisilla käsillä. Jos on joku sosiaalinen tilanne missä on ruokaa ja koiria, niin mulla on tarkasti eri käsi jolla silitän koiraa ja jolla otan ruokaa, TODELLAKIN. :’D

  1. Mulla se usein jumahtaa matikkaan, ylläri. 😛

   Haha, ”koiraisilla” käsillä. 😀 Mut hei hyvä kuulla, mä oon aina jotenkin vähän häpeillen käyny kylässäkin pesemässä kädet koiran silityksen jälkeen ja sit rasittaa, jos on hyperaktiivinen koira joka on heti käsienpesun jälkeen TAAS siinä tyrkyllä karvoinensa kaikkinensa. 😀

 3. Saaga2 says: Vastaa

  Oksentamiskammo – check
  Yksin nukkuminen valot päällä – check
  Kyvyttömyys small talkiin – check

  Ja itse asiassa, vaikka olen töissä puhelinasiakaspalvelussa, en vapaa-ajalla KOSKAAN soita kenellekkään, ellei ole oikeasti jotain asiaa. Silloinkin laitan ennemmin viestiä, jos ei oo pakko saada vastausta heti 😀 Joskus jopa ärsyttää, jos joku soittaa 😀

  1. Joo siis mullakin kyllä töissä hoituu puhelimessa puhumiset ihan jees, en nyt niistä tykkää, mutta pakotan itseni. 😀 Ja vapaa-ajalla en kans mielellään soittele, mieluummin viestit!

 4. Sissi says: Vastaa

  Voi mä samaistun NIIN moneen kohtaan! 😀 Yksin nukkumisesta tosin nautin, ja hyvä niin, sillä elämä menis vähän hankalaksi muuten XD

  1. Sillon tällön ihan jees yksin nukkuminen, kunhan se valo on päällä!

 5. Voin niin samaistua tuohon uneen, etten ole valmistunutkaan koulusta! Olen jopa nähnyt unta, jossa selvisi, että peruskouluopinnoistani puuttuu jotain (ja eihän siitä ole kuin kohta 15v aikaa) 😀

  1. Siis toi uni on aina NIIIIN toden tuntunen, ettei mikään! 😀

 6. Niin moni kohta kolahti! Puhelimessa puhuminen ehdoton no-no. Ei haittaa vaikka olis miten tuttu ihminen luurin toisessa päässä, niin mieluummin hoidan asian viestillä. Small talk on mulle ollu aina vaikeeta, tosin iän myötä oon vähän petrannu sen asian suhteen. Mulla on usein lukiosta valmistumispainajaisia, mikä johtuu siitä, että aikoinaan lukion kursseja en meinannut saada tarpeeksi kasaan, mutta ylioppilaaksi pääsin kuitenkin 11 vuotta sitten. Ja koirien turkki todellakin on likaisen tuntoinen!

  1. Mulle taas small talk oli ennen tosi helppoa, ja osaan sitä vieläkin, mutta EN VAAN JAKSA.

 7. nea says: Vastaa

  Mahtavaa ystävätaktikointia 😀 Uskoisin ihmisten syyllistyneen pahempaankin 😉

  En kyllä tainnut tietää näistä mitään, tai ehkä oksentamiskammon. Samaistumaan pystyn niihin koiraisiin käsiin – kissa ei tosiaan ole sama 😀

  1. Kissat on niin puhtaita! 😀

   1. nea says: Vastaa

    Tajusin tässä samalla, mikä uni mulla toistuu samalla teemalla – mä oon aina menossa vanhojen tansseihin eikä mulla ole pukua ja olen tietty myöhässä!

    1. Haha 😀 Mä en tanssinu vanhoja. :/

 8. MRMR says: Vastaa

  Käsienpesusamis joo! Niistä tulee jotenkin kummallinen rasvainen fiilis vaikka olis ihan puhtauttaan narskuva koira 😀 Kissoista ei ikinä tule sellasta.

  1. Joo, kissoissa ei oo MITÄÄN semmosta!

 9. Minä olen niin säikky, etten kyllä pysty nukkumaan yksin kotona ollessa, vaikka olisi kaikki valot päällä (sarjamurhaajat vaanii nurkissa….). Yritän välttää yksin joutumista viimeiseen saakka, mutta jos niin pääsee kuitenkin käymään, pidän halon käden ulottuvilla;)

  1. Joo mäkin kyllä yksin öisin ollessani nukun aika levottomasti ja friikahtelen helposti. Sillonku ei vielä ollu eläimiä, pelästy kaikkia ääniä, mutta noi elukat kyllä on auttanu tohon aika hyvin, eikä enää kuuntele niin tarkkaan kaikkia muka epäilyttäviä ääniä. 😀

 10. Emma says: Vastaa

  mäkään en erityisesti pidä puhelimessa puhumisesta, mutta vanhemmat aina pakotti mut hoitamaan ite puhelinasiat ja puhelinmyyntiäkin oon tehnyt pitkään, ja lisäks nykyisessä työssä joudun jatkuvasti hölisemään luurissa, joten oon aika tottunut asiaan. Mutta kavereille ei tuu juuri soiteltua, viestit on miellyttävämpiä.

  Rieha on jotenki koko ajan naamalla joten jos pesisin kädet joka kerta kun kosken siihen, en ehtis viettää aikaa missään muualla ku lavuaarin edessä. Mutta jotku koirat on semmosia rasvaisia turkiltaan ja se on vähän ällöä kyllä. Mut näköjään oma on eri ku muitten 😀

  1. Heh, itse asiassa tota kirjottaessani mietin just Riehaa, että se ei kyllä oo niin rasvaturkki! 😀

 11. Panda says: Vastaa

  Viimeksi lentokoneessa viereen istahti nainen, joka halusi kesken lennon alkaa ihan randomisti juttelemaan ja kertomaan hänen ja hänen perheensä matkasta. Ja näyttämään valokuvia ja esittelemään ostettuja tuliaisia. Lentoa oli tässä vaiheessa vielä tunti jäljellä… Hnnngggg!

  Se, kun istut kampaajalla, uppoudut lukemaan lehteä ja kampaaja alkaa höpöttelemään niitä näitä ja ei ymmärrä lopettaa vaikka yrität tuoda esille että haluat keskittyä pelkästään hömppälehden lukemiseen. Hnnngggg!!

  1. No kampaajallahan pitää toki käydä ne peruskuulumiset läpi, koska sillä tavalla jo tuttu kampaaja, mutta arvostan suuresti, ettei kampaajan kanssa tarvitse kuitenkaan koko aikaa höpötellä. Ja nyt kun en ole enää Sanomilla töissä, ne lehdetkin on kiinnostavia! 😀

 12. aNNiKa says: Vastaa

  Mulla aiheutti kans kahvi aikasemmin huonoa oloa mutta jossain vaiheessa aloin tietosesti juomaan enemmän vettä ja pian tän jälkeen huomasin ettei sitä huonoa oloa enää tullu! kahvihan kuivattaa kehoa ja luulen että oon jotenkin vähän kofeiiniherkkä mutta ilmeisesti riittävä juominen jotenki laimentaa sitä kofeiinia 🙂 onneks, aamukahvista en nimittäin pystyis luopumaan!

  1. Joo, toi on totta! Mulla kahvi ei oo ikinä ollu mikään must, join sen puolisen kuppia aamusin koska siitä oli tullu tapa ja koska aamulla on kuitenki kivaa juoda jotain lämmintä. Ei siis haittaa yhtään kahvista luopuminen!

 13. Lausku says: Vastaa

  Mulla on kanssa toi oksennuskammo ja edellisen kerran on tullut laatattua 12-vuotiaana vuonna -95. Teen kaikkeni, etten joutuis oksentamaan ja aina jos on riski saada ykätauti niin otan kourallisen maustepippureita. 😀 Mies sille silmiään pyörittelee, mut mä oon valmis kokeilemaan pöljältäkin kuulostavia keinoja ja oon vakuuttunut että oon säästynyt tolla keinolla monesta laattaamisesta. 😀 Kuulemma myös greippiöljy voi auttaa, ettei ykätauti iske.

  1. Haha, nää oli ihan uusia juttuja mulle! 😀

  2. -klaudia says: Vastaa

   Täällä kans yks kammonen ja on tullu purjottua viimeks 20 vuotta sitten! 😀 Mä vaikka nielen sen pahan takasin mutta ylös ei tulla! En oo koskaan pystyny ees juomaan itteeni niin humalaan, että tulis sen vuoks paha olo ja pitäis oksentaa. Aina on tullu joku seinä vastaan ennenku niin paha olo pukkais. Luin jostain (joskus), että toiset ihmiset olis herkempiä mahataudille ja toiset vastaavasti perus flunssalle. Mä oon sit vissiin ottanu ton flunssan. Terv. Yhtenä talvena viis angiinaa (vaiks ei ookkaan perus flunssa). 😛 Mut sopii mulle!

   1. Mä en oo ollu missään kunnon vatsataudissa aikuisiällä? Mut eipä oo niitä lapsiakaan, jotka sit ilmeisesti noita aika hyvin tartuttaa 😀

 14. Salla says: Vastaa

  Mä ylipäänsä pesen kädet ennen syömistä, olin silittänyt koiraa tai en 😀 Mutta itse asiassa Benkusta ja Torasta ei jää käteen MITÄÄN lähmää, ihan ihmettelin viime su sitä mähmää, mitä Rosan turkista tarttui! Johtuu ehkä siitä, että näillä lyhytkarvaisilla roduilla ei oo sitä aluskarvaa ollenkaan?

  Puhelimessa puhuminen on perseintä ever. Vihaan! 😀

  1. Joo ei kaikki koirat oo niin pahoja. Mut ei se oo se pelkkä mähmä, vaan jotenkin, kaikki. 😀

 15. Chihuista ei myös jää tota lähmää käsiin, tunnistan mistä puhut! Isommilla, tietynlaisen turkin omaavilla koirilla tota on musta enemmän.

  1. No kyl niistä vähän jää. 😛

 16. Suvi says: Vastaa

  Mulla, valtavasta eläinrakkaudesta huolimatta, on myös toi että on pakko päästä pesemään kädet kunnolla kun on rapsutellut osaa koirista. Sanon osaa, koska oman ja ystävien raakaruokittujen koirien turkeista ei vaan irtoa sitä inhaa tunnetta. Eikä ne myöskään haise, tippaakaan, mikä oli aluksi vähän spookya kun siihen ”koiran hajuun” oli niin tottunut. Oman koiran kohdalla ajattelin että se johtuu vaan siitä että on pentu, mutta nyt useampi vuosi myöhemmin ei turkki (eikä hengitys!) ole edelleenkään alkanut haista. Ihan mahtavaa!

  Alkekirjoitan muuten myös ton etten nuku yksin kotona ollessani pimeässä. Siihen tosin olen saanut vähän apua ihan siitä että sängyn vierellä pötköttelee 30-kiloinen sakemanni <3

  1. Hmm, aika kiinnostavaa! Ehkä tosiaan sit ruokinnalla on merkitystä! Enpäs oo tullut ajatelleekskaan.

 17. Ilona says: Vastaa

  Hahaa joo KYLLÄ! Mullahan on nykään yövalo, ettei tarvii pitää kaikkia valoja päällä :’D Sen kanssa pärjään! PS. Small talk on arsesta. On niin paljon kivempaa olla vaan hiljaa.

  1. Yövalo olis kätevä! Mut mietin vaan, riittäiskö se. 😀

Vastaa