Tukholman shoppailut

Tukholma shoppailut

Huh, että mä vihaan lentämistä! Oon aiheesta avautunut täällä blogissa aiemminkin, mutta tulipahan taas Tukholmaan ja takas lentäessä ihmeteltyä, että miten mä jaksan sen kerran vuodessa lentää jonkun vuorokauden suuntaansa…noh, se on se valo ja lämpö, joista nauttiakseen pitää kärsiä.

Valoa ja lämpöä riitti myös Tukholmassa viikonloppuna, nimittäin täyttä arskaa ja +25 perjantaina ja lauantaina, kyllä kelpas! Ja ne kaupat… Shoppailemaan mä sinne menin, tatskamessujen lisäksi siis. Rahaa paloikin ja esittelen ostoksiani täällä tässä syksyn mittaan, mutta ajattelin näpytellä tällaisen pienen vilautus-postauksen siitä, mitäs kaikkea kosmetiikkaa Stokiksesta ostin ja vinkkaan samalla kivoista ostopaikoista (tätä oli toivottukin). Itsehän olen ollut Tukholmassa viimeksi ala-asteen luokkaretkellä, mutta siellä ruudun toisella puolella on varmasti ihan konkareita, mitä tulee Tukholmassa käymiseen. Ja netistä löytyy niin hyvin tällaisia Tukholman shoppausmestat-postauksia, että mitään todella perusteellista selontekoa en liikkeistä tee, mutta kertoilen muutamista omista lemppareistani.

Pysyttelin viikonlopun ajan aika samalla alueella, Birger Jarlsgatanin lähettyvillä. Meillä oli hotelli tuolta kadulta ja siellä lähellähän tosiaan niitä kivoja kauppoja (mm. SEPHORA!!! SEPHORAAAA!!!) on mukavan paljon. Meidän hotelli (Crystal Plaza) oli itse asiassa ihan Elevenin kaupan vieressä, heh! Mutta, tässä lista niistä kivoista kaupoista, joissa kävin, ja nää kaikki on siis melko lähekkäin:

Sephora_Stockholm_

SEPHORA (Biblioteksgatan 2-4) – No niin, aloitetaan toki siitä parhaimmasta. Sephoraan mulla meni taas kruunu jos toinenkin, eikä se yllättänyt ketään. Kävin itse asiassa Sephorassa kaksi kertaa ja ekalla kerralla olin siellä varmaan noin kaksi tuntia…johtuen oikeastaan hyvin pitkälti siitä, että siellä oli sakkia ihan hemmetisti ja palvelua huonosti. Ostin Sephorasta: Too Faced Totally Cute -luomiväripaletin, (iih!), ja samalta merkiltä Born This Way -meikkivoiteen, Lip Injection -huulikiillon, siveltimet, TonyMolyn hassun bansku-käsivoiteen, pari Benefitin Porefessional-minituotetta, Narsin silmämeikinpohjustajan ja Kate von D:n huulipunan.

Urban Outfitters (Biblioteksgatan 2-4) – Aaahh, rakastan Urban Outfittersia! Tukholmassa tää on aika pieni ja vaatteita suht vähän. En ikinä löydä mitään vaateostettavaa Urban Outfittersista, mutta roinapuolelta sitäkin enemmän. Ostin uudet kuulokkeet, iPhoneen tyylikkään ruusukultaisen latauspiuhan, söpön Pusheen-mukin ja Mario Badescun Silver Powderin (jota oon pyöritellyt käsissäni liian monta kertaa ostamatta). Niin ja täälläkin siis on kaikkea kivaa, pientä kosmetiikkaa, muun muassa hassuja japanilaisia kasvonaamioita yms.

Rituals (kauppakeskus Mood, Regeringsgatan 48) – Rituals oli yks must-liike, jossa halusin ehdottomasti käydä. Ritualsin vaahtoavat suihkugeelit ovat parasta! Ostinkin itselleni sellaisen uudessa tuoksussa ja uuden huulirasvan just loppuneen tilalle sekä yllärinä poikaystävälle oman, miesten vaahtogeelin sekä mini-shampoon. Täällä liikkeessä mulle tarjoiltiin teetä ja rupateltiin mukavia ja yhdessä myyjän kanssa testailtiin kaikki vaahtosuihkarit läpi (siis ei silleen missään suihkutilassa, vaan ihan siinä liikkeessä, käteen.) Myöhemmin tajusin, että ihan siinä hotellin vieressäkin oli Rituals… Myyjä muuten kertoi, että ovat ilmeisesti lähiaikoina avaamassa Suomeenkin liikkeen, ja sitä todella odotan!

NK Doftsalong (Hamngatan 18-20) – Toinen kauppakeskus, jossa kannattaa vierailla, oli mulle ennestään tuntematon NK. Menin tänne oikeastaan hakemaan kaverille hänen toivomaansa tuoksua ja palvelu oli aivan erinomaista! Kiertelin myös hieman vaatepuolella, ihania merkkejä mm. Samsoe&Samsoe, Hunkydory, Filippa K.! Tosi siisti, aika luksus kauppakeskus.

Åhléns City (Klarabergsgatan 50) – Kävin hotellia lähempänäkin sijaitsevassa Åhlensissa, mutta siellä oli paljon pienempi kosmetiikkatarjonta. Tämä City-Åhlens on isompi ja kivempi! Ja ympärillä sijaitsee sitten valtavasti muitakin kauppoja, mm. Kicks (myy Urban Decayta). Täältä ostin paljon kehutun Laura Mercierin irtopuuterin, NYXin All Over Balmin sekä parit Röhnischin urheilurintsikat (löysin viimeinkin sellaiset, joita olen etsinyt, joten ostin kahdessa eri värissä). Täällä on tosiaan sairaasti kosmetiikkaa, selektiiviset merkit katutasossa ja kerrosta alempana on mm. Maybelline, NYX, Anastasia jne. jne. Niin ja vaatteita täällä on siis myös, monessa eri kerroksessa.

Samsoe&Samsoe (mm. Mood-kauppakeskus, Regeringsgatan 48) – Yks mun lempparivaatemerkeistä! Näitä liikkeitä löytyy Tukholmasta useampiakin, mutta tuolla Moodissa oli ainakin ihan superhyvä palvelu ja kivat myyjät. Rauhassa sai kuitenkin katsella ja sovitella. Ostin bomber-tyylisen päällystakin ja superpehmeän villatakin ja sinne ne suurimmat rahat meni. Muuta vaatetta en (niiden urheilurintsikoiden lisäksi) Tukholmasta ostanut.

Leila’s (Mood, Jakobsbergsgatan 13) – Vinkki kaikille keittiössä viihtyville! Ihana, symppis kauppa, jossa myydään söpöjä keittiöön liittyviä juttuja, leivonta/ruuanlaittovälineitä, pinkkejä tehosekottimia jne! Ostin täältä meille uuden kauhan ja lastan – pinkkeinä!

Gallerian

Gallerian -ostoskeskus (Hamngatan 37) – Täältä en ostanut mitään, mutta kivoja kauppoja mm. Kicks (Urban Decay tulossa tänne lähiaikoina), G-Star, Dunkin’Donuts!!!

dunkin_donuts

&Other Stories (mm. Biblioteksgatan 11) – Odotin kovasti tänne pääsyä, mutta olikin pettymys. Olisin toivonut ostavani muutamia klassisia ja monikäyttöisiä, mm. töihin sopivia paitoja, mutta en ostanut mitään. Matskut eivät olleetkaan ihan niin laadukkaita, kuin mitä odotin. Täältä saa myös kosmetiikkaa, joka oli ihan kiinnostavaa, mutta en sitäkään ostanut.

En lopulta jaksanut lähteä Mall of Scandinaviaan (iso ostosparatiisi Solnassa), vaikka bloggaajakollegat kovasti sitä hehkuttivat. Samat liikkeet sielläkin, jotka löytyvät myös keskustasta.

Olin yllättynyt siitä, miten vähän tuolla alueella oli mitään erikoisempia, pieniä liikkeitä. Kai näitä jossain Tukholmassa kuitenkin on, mutta en tiedä alueista tarkemmin. Kaikki ketjuliikkeet kyllä löytyivät, mutta olisin kaivannut jotain muutakin. Lisäksi oli iso pettymys, kun Laduréeta ei enää ollutkaan, ilmeisesti ollut joskus Grev Turegatanilla? HÖH. En käynyt Henkkamaukassa, Gina Tricot’ssa, Bikbokissa jne., mutta näissä valikoima on ilmeisesti aika paljon suurempi kuin Suomessa. Ja Henkkamaukasta kuulemma saa Essietä ja Batistea!

Mun piti tehdä postausta Stockholm Ink Bash -tatskamessuista, mutta kävin siellä sitten vaan tosi pikaisesti kiertelemässä. En siis ottanut mitään tatuointia! Poikaystävä vietti siellä kaksi päivää, mä keskityin shoppailemaan! Tatskamessut ovat aika tylsät, jos ei ole tosissaan aikeissa ottaa jotain kuvaa tai jos paikalla ei ole tuttuja.

Olikohan tästä jollekin ihan hyötyä, tai kiinnostiko lukea? Mitä lisäisitte, Tukholma-vinkkejä? Mites noi mun ostokset? Aion siis tehdä postauksia Sephora-shoppailuistani, mutta kiinnostiko joku juttu erityisesti?

Mä oon tän viikon lomalla, ja ajattelin torstaiksi sitä synttäriarvontaa!!!

P.S. Isot kiitokset Ostolakossa-Virvelle, jolta sain hurjasti apuja löytää oikeisiin kauppoihin! 😀

P.P.S. Niin, ja tuo meidän Crystal Plaza -hotelli oli ihan kiva, voin suositella, jos hakee kohtuuhintaista yöpymistä shoppailumestojen läheltä. Kulkuyhteydet muualle Tukholmaan ovat myös hyvät, lähellä sijaitsee mm. Östermalmstorgin metroasema.

23 Comment

 1. Hanna says: Vastaa

  Oi,Sephora ja ihania ostoksia! Ois niin kiva päästä Tukholmaan.
  Harmittelin myös viime talvena ettei Laduréen kohtaloa :/ Liike suljettiin vuosi sitten näihin aikoihin.

  1. Kissis says: Vastaa

   No se on mun Bucket listilla, ja olin ihan innoissani, että viimeinkin pääsen! :((

 2. RuuRuu says: Vastaa

  Voi kun Sephora tulis joskus Suomeenkin, voi olla kyl ihan toive ajattelua 😀 Ja oon käyny vaan Suomessa tatskamessuilla, ja nekin on ihan ajanhukkaa jos ei oo ite ottamassa kuvaa, tai mee tuttuja moikkaamaan 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   No tuliskin!!! Tosin sit se olis jatkuvaa rahanmenoa. 😀

 3. Kävin Tukholmassa tänä kesänä (tai viime kesänä, miten sen nyt ottaa :D). Aikaa oli 5 päivää, joten siinä ehtikin hyvin tutustua kaupunkiin. Ja Tukholmahan on aivan ihana!
  Ostin joku aika sitten tuon Silver Powderin, mutta mulla se tuntui kuivattavan tosi paljon ihoa, joten purkki on jäänyt aika lailla käyttämättä.

  1. Kissis says: Vastaa

   Aijaa, no hitto! Mä oon tätä tosiaan jo pidempään miettinyt niin nyt päätin ostaa. Pitää testailla.

 4. Salla says: Vastaa

  Siellä oli Tony Molya???!!!!! Hitsi kun olisin tiennyt :'(

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo! Mä meinasin ostaa sen söpön panda-käsivoiteen, mutta se makso jotain 20 euroo. 😮

 5. Kata says: Vastaa

  Tää on todella hyödyllinen postaus mulle, sillä menen käymään Tukholmassa lokakuussa. Kiitos vinkeistä siis! 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Jee, kiva kuulla! 🙂

 6. Taru says: Vastaa

  Toi Pusheen -muki <3

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, oli pakko ostaa, vaikka mulla on mukeja ihan liikaa! 😀 <3

  2. Olin just tulossa kommentoimaan samaa 😀

 7. nea says: Vastaa

  Totaalisesti suloinen muki <3 Ja Ritualsin vaahtosuihkarit on myös mun ehdottomia suosikkeja 🙂 Ihanat, voimakkaat (hedelmäiset ja mausteiset eniten mun makuun) tuoksut ja tiivis, samettinen vaahto! En voi sietää vaahto-meikkiputsareita enkä vaahtokäsisaippuaa mut noi vaan on parhaita 😀

 8. Aaa Laduree on niin ihana <3 Kävin siellä joskus silloin kun se vielä oli Tukholmassa ja pettymys oli suuri kun viime syksynä sitä ei sitten ollutkaan enää. Onneksi sain kunnon Laduree-överit sitten tänä keväänä, kun käytiin Pariisissa. Hyvää kannattaa odottaa 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, mun on nyt pakko mennä Pariisiin!!!

 9. Terhi A says: Vastaa

  Kiva postaus, ja hyödyllinen! 🙂 Suunnittelen tässä ensimmäistä reissuani Tukholmaan. Jos toive olisi tutustua mahdollisimman kattavasti ruotsissa myytävään päivittäiskosmetiikkaan, niin kumpaa paikkaa suosittelet NK:ta vai Åhlensia? Vai onko siellä edes myynnissä mitään merkkejä edullisemmasta kosmetiikasta, mitä Suomessa ei ole saatavilla?

  1. Kissis says: Vastaa

   Ehdottomasti Åhlensia!!! Siellä on kyllä laajalti kaikki, mut NK:ssa on sit esim. niitä omia tuoksuja, jos niitä halajaa (ovat kyllä kalliita). NK:sta en bongannut edullisempaa kosmetiikkaa. Mut Åhlensilla on siis päivittäiskosmetiikka tosi hyvin edustettuna. 🙂

   1. Kissis says: Vastaa

    Ainiin, ja ne merkit, hm…En kyllä nyt muista päivittäiskosmetiikan puolelta, mutta Ritualsiin kannattaa kyllä ehdottomasti tutustua, vaikka ei olekaan päivittäiskosmetiikkaa. Ja sit esim. Nyxillä on paljon kaikkea sellaista kivaa, mitä ei Suomessa myydä. Ja niin, Ciatéa siellä myydään, Åhlensilla ainakin oli laajasti! Vaikutti kiinnostavalta, vähän swatchailin. Merkillä siis muutakin kuin kynsilakkoja.

    1. Terhi A says: Vastaa

     Suuret kiitokset neuvoista! Arvostan kovasti 🙂 Taidan sitten tehdä täsmäiskun sinne Åhlensiin, ja tietysti Sephoraan 🙂

     1. Kissis says: Vastaa

      Mutta NK on siinä matkalla myös, jos meet Åhlensista Sephoraan, joten kannattaahan toki sielläkin poiketa. 🙂 Mä en sieltä (NK:sta) ostanut itselleni mitään, kaverille vaan hain tuoksun! Ne NK:n tuoksut on kyllä tosi kiinnostavia!

      1. Terhi A says: Vastaa

       Joo, huomasin, että se olisi siinä matkalla, mutta ongelmaksi muodostuu aika. En usko, että kerkeän koluta kaikkia kolmea paikkaa yhdellä päiväreissulla niin läpikotaisin kuin haluaisin 😀

       1. Kissis says: Vastaa

        Ah, no sitten!

Vastaa