Kynttilärakkautta

Osmia kynttilät

En ole oikein koskaan ollut kynttiläihminen. Pidän joo kynttilöiden polttamisesta, tottakai, nehän luovat ihanaa tunnelmaa, mutta olen ollut vähän sitä mieltä, että mikä tahansa tuikku ajaa asian. Olen suoraan sanottuna ihmetellyt joidenkin ihan sairasta kynttiläintoilua ja ”ihanien kynttilöiden metsästystä”, mulle on kelvannut ihan Ikean halvat peruskynttilät! Tuoksukynttilöitä olen vältellyt, koska olen saanut niistä melkoisia allergiaoireita ja en oikein tiedä, mitä elukat ovat niistä tuumineet. Tähän Ikean ”meteoriittikynttilään” kyllä tykästyin, mutta osasin lopulta yhdistää mun yskän ja rään valumisen sen polttamiseen (valitettavasti niitä silloin hieman hamstrasin, sillä jouduin myymään kaikki pois).

Osmia

Mutta enää mulle ei Ikea kelpaa. Aika äskettäin eräässä pr-tapahtumassa piipahdin WC:n puolella ja suorastaan huumaannuin käsienpesutilassa olevan kynttilän tuoksusta. Menin oikeastaan ihan jonkinlaiseen tilaan. Kyseessä oli Osmian Kelohonka-tuoksukynttilä ja se tuoksui…parhaudelta. Mun oli aivan pakko saada näitä kynttilöitä testiin ja ilokseni sainkin, ja vieläpä kolme erilaista: tämän ihanan Kelohongan, Kastehelmen ja Vaapukan. Kaikki nämä kuuluvat Osmian tuoksukynttilävalikoimaan.

Osmia Kelohonka

Mutta siis miltä ”parhaus” sitten tuoksuu? Mökiltä, saunalta, lämmöltä. Puulta ja tervalta. Tää Kelohonka on ehdottomasti edelleenkin mun suosikki Osmian kynttilöistä, siis niistä jotka olen tuoksutellut läpi.

Osmia oli mulle täysin uusi tuttavuus ja ilahduin ikihyviksi, kun kuulin, että kyseessä on kotimainen design- ja käsityöyritys. Osmian kynttilät tuoksuvat luonnolta ja jokainen tuoksu on itse kehitetty ja sekoitettu. Tuotteet valmistetaan alusta loppuun käsityönä Osmian omalla Saippuamestarin pajalla, joka sijaitsee Helsingin Kalasatamassa. Siis, voiko olla enää parempaa?!

Yleensä tietenkin bloggaajilla on tapana ensin kuvata tuotteet ja sitten vasta kokeilla, mutta pakko myöntää, että mä en malttanut odottaa sopivaa kuvaushetkeä, vaan mun oli pakko kokeilla näitä kaikkia kynttilöitä mahdollisimman pian! En siis kuitenkaan normaalisti polta näitä kaikkia samaan aikaan, heh.

Osmia Kastehelmi

Kelohonka ei siis suinkaan ole ainoa, josta tykkään, vaan raikas Kastehelmi on myös erittäin hyvä. Sopii silti ehkä paremmin keväällä tai kesällä poltettavaksi, tuoksu on ehkä tähän vuodenaikaan liian kesäinen! Mutta ihanan raikas, pidän todella paljon.

Osmia Vaapukka

Toiseksi lempparikseni tuli tämä Vaapukka, joka sopii mihin vuodenaikaan vaan. Tämä tuoksuu puhtaasti, noh, vaapukalta, mutta kyseessä ei ole mikään ällömakea, halpa tuoksu, vaan erittäin syvä ja miellyttävä vaapukka.

Olen polttanut näitä hyvin pitkälti vuorotellen (no okei, ehkä Kelohonkaa hieman suosien) joka ilta nämä saatuani ja kynttilöiden polttamisesta on tullut mulle tärkeä osa illan viettämistä kotona. Vaikka nämä ovat hajustettuja, tuoksu on jokaisessa todella lempeä ja en ole saanut MITÄÄN allergiaoireita! Tätä ihmeteltyäni sainkin tietooni, että vaikka tuoksujen raaka-aineissa saattaa olla synteettisiä ainesosia, kynttilä on kookosöljypohjainen. Tuoksut on suunnitellut Osmian tuotekehityskemisti ja parfymööri Eero Vänttinen. Myöskään kissat eivät ole näistä moksiskaan ja MIKÄ PARASTA: MYÖS POIKAYSTÄVÄ TYKKÄÄ! Ohhohhoh.

Osmia

Mutta mistä näitä sitten saa ja mitä maksavat? Helsingissä asuville tiedoksi, että Teurastamolla sijaitsee Saippuamestarin tehtaanmyymälä, mutta netistähän näitäkin voi näppärästi tilata, täältä! Valikoimassa on tietenkin meidän poloisten rahanmenoksi muutakin ihanaa: nestesaippuoita, shampoita ja löylytuoksuja. Näillä kynttilöillä on hintaa 13,50 rahaa. Mun on ihan pakko ostaa tuo Jouluyö-kynttilä, en kestä, miten ihanalta se voi tuoksua?? Taidan pistäytyä joku päivä tuolla tehtaanmyymälässä! Samalla pitää ostaa pari Kelohonkaa…

Osmia kynttilät

Rakastatteko te kynttilöitä? Tuoksukynttilöitä? Eikö olekin aivan ihanaa polttaa kynttilöitä nyt pimeinä, kylminä iltoina? Oliko tämä Osmia teille tuttu?

Ja tämähän ei sitten ole minkään valtakunnan kaupallinen yhteistyö, eli voitte aivan vapaasti klikkailla linkeistä tutustumaan Osmian ihanaan maailmaan. Kuvissa näkyvät kynttilät on saatu pr-toimistosta.

13 Comment

 1. Linda says: Vastaa

  Ooh, vaikuttavat kivoilta!! 🙂

  Tavallisten kynttilöiden polttaminen onkin aikamoisen epäterveellistä. En koskaan niitä polttele suljetussa tilassa, eli onneksi on kaikkia kivoja luonnonöljy (vai -vaha?) -pohjaisia olemassa, ne ei yhtä paljon huononna sisäilman laatua eikä ala särkeä päätä ja nenä ja keuhkot mene tukkoon. 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Olen tässäkin nykyään viisaampi! 😀

   1. Linda says: Vastaa

    Joo ei ne kaikille mitään oireita aiheuta, mutta jos aiheuttaa niin silloin ei kyllä kantsi polttaa niin tylsää kuin onkin. :/

 2. LauraL says: Vastaa

  Nää taitaa olla samoja joita ihastelin täällä Tampereella Putiikki Rannalla- putiikissa. En silloin ostanut, mutta ehkäpä nyt, kun on kynttilöiden aikakin. Kynttilöitä tulee kyllä polteltua syksystä kevääseen. Mun ongelma tuoksukynttilöissä on se, että musta ne ei tuoksu tarpeeksi 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   No näissä ei oo sitä ongelmaa! 😀 Mä poltan näitä nimittäin meidän olkkarissa, jossa on siis yhdistettynä olkkari + keittiö ja ovet auki sivuhuoneisiin ja nää kyllä tuoksuvat ihanasti. <3

 3. nea says: Vastaa

  Mahtavaa – kiitti joululahjavinkistä mutsille ja faijalle ?

  1. Kissis says: Vastaa

   Eipä kestä! 😀

 4. RuuRuu says: Vastaa

  Kivan näköisiä, mut oon niin pihi, etten raaskis ikinä polttaa jos ostaisin 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo mä oon kohta polttanu ton Kelohongan! :'(

 5. Oooooo miten en oo kuullut näistä ennen! Hinta ja paloaika kohdillaan ja kuulostaa tosi hyvältä. Näitä jouluksi 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Oon niiin onnellinen näistä kynttilöistä! 😀 <3

 6. Hanne says: Vastaa

  Näitä kynttilöitä löytyi myös Heinolasta Heila Lähiruokatorilta, jossa ihastuin näihin kerran ohikulkumatkalla. Tykkään santelipuuntuoksuisista suitsukkeista, mutta suitsukkeen savusta menee usein nenä tukkoon, ja olinkin ihan innoissani kun Osmian valikoimasta löytyi santelipuuntuoksuinen kynttilä! ? Sopivan mieto mutta selkeä tuoksu ja varmasti terveellisempikin kuin suitsuke.

  1. Kissis says: Vastaa

   Jeee! 🙂

Vastaa