Ensimmäistä kertaa kasvohoidossa

Natural Goods Company

Kävin kasvohoidossa!! Ja tämä tapahtui itse asiassa jo jokunen viikko takaperin, sain nimittäin kutsun Esse-kasvohoitoon mun ex-hoodeille Töölöön, Natural Goods Companyyn (Museokatu 15). Kyseessä on aika äskettäin avattu luonnonmukainen hoitola sekä myymälä ja luonnonmukainen tarkoittaa tässä tapauksessa yhtä kuin ”ei geenimuuntelua, ei keinotekoisia ainesosia, ei eläinkokeita, vaan tuotteita, jotka ovat lempeitä sekä ihmisille että eläimille.” Kaikki tuotteet valmistetaan puhtaista ja luonnollisista raaka-aineista, ja suurin osa tuotteista ovat luomulaatuisia, vegaaneja sekä luonnonkosmetiikkasertifioituja. Kuulostaa täydelliseltä, vai mitä? Brändejä ovat mm. Esse, Khadi, Mádara, Mossa, Zuii Organic jne.

Kyseessä tosiaan oli mun elämäni ensimmäinen kasvohoito. Kaikki, joille tästä kerroin, olivat ihan että ”ANTEEKS MITÄ?” Joo, vähän ehkä hassua. Olen aina ollut kiinnostunut ulkonäköasioista, joten helposti voisi myös kuvitella, että olen ollut useammankin kerran kasvohoidossa. Mutta mulla on myös takana vaikea ihohistoria ja olen aina pelännyt kasvohoidon pahentavan tilannetta. Kun iho oli tosi huonona, se oli niin kipeä, etten olisi uskaltanut antaa kenenkään ronkkia sitä. Kun viimein sain sen edes johonkin kondikseen, en ole uskaltanut mennä kasvohoitoon, etten menettäisi sitä ihan ok -tilannetta.

Mutta nyt uskaltauduin, ja hyvä niin! Suurin syy siihen oli puhtaasti Esse, tuo paljon medianäkyvyyttä viime aikoina saanut ihonhoitosarja, josta minäkin olen ollut kovin kiinnostunut. Lyhyesti Essestä: Esse on luomusertifioitu hoitolasarja, jonka tuotteissa käytetään prebiootteja ja joissakin myös probiootteja eli eläviä mikrobeja. Nämä luovat ihon pinnalle mikrobipopulaation, joka suojaa ja ylläpitää oikeaa pH-tasapainoa. Väitetään, että jonain päivänä kaikki kosmetiikkavalmistajat käyttävät tätä teknologiaa. Natural Goods Company käyttää hoidoissaan Esseä sekä myy Essen kuluttajatuotteita.

Natural Goods Company

Esse

Liike ja hoitola olivat erittäin viihtyisiä ja kasvohoitoni oli aivan mahtava! En ollut hirveän yllättynyt, että ihoni suurin ongelma on kuivuus. Lisäksi sain paljon uutta ajateltavaa: bloggaajana testaan paljon eri tuotteita myös kasvojen iholle ja vaihtelen aktiivisesti rasvapurkeista toisiin. Tästähän iho ei välttämättä tykkää ja monet, etenkin selektiiviset ihonhoitotuotteet eivät välttämättä edes imeydy, vaan jäävät ihon pinnalle pyörimään. Minulle tehtiinkin kosteuttava kasvohoito ja tuotteet kuulemma hulahtivat täysillä ihoon. Ja käsi sydämellä: en ole KOSKAAN nähnyt ihoani niin hyvännäköisenä kuin kasvohoidon jälkeen! Peilin käteen saatuani mun leuka taisi tipahtaa johonkin lattialle. Sainkin kehotuksen käyttää ihonhoidossa vain saamiani Esse-tuotteita seuraavan noin kuukauden ajan ja tulla sitten uudelleen. Ja kiltisti hylkäsin kaikki muut ja olen nyt käyttänyt ainoastaan näitä:

Esse

Eli jo aiemmin blogiin saamaani puhdistusainetta ja repair oilia sekä hoitolasta saamaani omega light -kosteusvoidetta. Tuotteet toimivat parhaiten, kun niitä käyttää yhtäjaksoisesti eikä sekaan sotke mitään muuta.

Olen käyttänyt näitä siis nyt noin kuukauden ajan, enkä ole koskaan saanut yhtä paljon kehuja ihostani. Mulla on se seuraava kasvohoitoaika viikon päästä ja jännittää kuulla uudet mielipiteet ihosta. Näin talviaikaan taidan kyllä tarvita lisäksi yhden vähän tuhdimman kasvovoiteen ihon kuivimpiin kohtiin, tuo öljy kosteuttaa hyvin iltaisin, mutta aamulla mulla ei ole aikaa odotella sen täydellistä imeytymistä ennen meikkaamista. On tässä ollut muutamia ihon sekoamisia, finnejä ja näppylöitä tullut tavallista enemmän, mutta iho on silti tuntunut paljon paremmalta.

En ehkä mitään ole täällä blogissani suositellut niin lämpimästi kuin nyt tätä: menkää Esse-kasvohoitoon ja/tai testatkaa tätä ihonhoitosarjaa! Tuotteita löytyy jokaiselle iholle. En todellakaan ole ainut, joka on Esseen ihan koukussa, olette varmaan lukeneet tästä jo muistakin blogeista? Vai oliko Esse ihan tuntematon?

P.S. Poikaystävä kommentoi tuotteiden tuoksua näin: ”Miksi täällä haisee hasis?” ja ”Huumeen hajuinen tyttöystäväni.” Eli joo, Esse tuoksuu aika mielenkiintoiselta…

6 Comment

 1. Esse on siitä jännä, että tuotteiden tuoksu kautta linjan on todella erilainen. Esim. Sensitive Cleanser tai muut Sensitive-sarjan tuotteet eivät haise hasikselle. 😀 Vaan vaniljalle, samoin probiotic seerumissa on aivan ihana makea seesamimainen tuoksu, puhumattakaan suklaakuorinnasta yms. Omega-sarjassa ainakin Rich-voiteessa on mielestäni tosi mieto tuoksu, kun taas perussarjan voiteissa, öljyssä ja seerumissa on just tota jännää tuoksumaailmaa. 😀 Esse oli itselleni kyllä tämän vuoden silmiä avaavin ihonhoitojuttu. <3

  1. Kissis says: Vastaa

   Aijahas! Mä jotenkin noiden tuotteiden ja testereiden perusteella ajattelin, että kaikki tuoksuu tolta samalta. 😀 Sitä kuorintaa haluisin kokeilla! <3

 2. Mä käyn liian harvoin kasvohoidossa, mutta onhan se ihanaa hemmottelua. Ja kasvot todellakin näyttävät superhyvältä jopa pari seuraavaa viikkoa. Mäkin olen miettinyt, ettei iho varmaan kauheasti tykkää, kun koko ajan testailee uutta, mutta en malta käyttää vain muutamaan tuotetta 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, voi vitsi että oli pehmee iho tän jälkeen. <3 Ja pitkään! <3

 3. Jose says: Vastaa

  Näitä on kyllä pakko ottaa testiin! Kävinkin katsomassa tuolta The Natural Goods Companyn sivuilta noita testi-/matkapakkauksia. Vielä vaan arvon, että mikä niistä olisi sopivin. Muuten, oletko huomannut vaikutusta tuolla Repair Oililla arpiin?

  1. Kissis says: Vastaa

   Hmm, en oo näin lyhyellä käytöllä huomannut vaikutusta arpiin, mutta mulla on arvet jo niin vanhoja, ettei niitä mikään öljy tai vastaava kyllä enempää ”paranna”, eli ihan hiontaan pitäis mennä jos niitä haluis tasaisemmiksi. Mutta yleisesti ottaen kyllä tekee ihon tosi pehmeäksi. <3

Vastaa