Elämäni olmina

Lokakuussa repäisin ja luovuin ripsienpidennyksistäni, neljän vuoden yhtäjaksoisuuden jälkeen. Täältä voi lukea syyt. Nyt puhutaan nimittäin seurauksista! Olin aika varma, että mun tulee ikävä pidennyksiäni lähestulkoon heti ja olisin hyvin pian varaamassa taas ripsiaikaa. Blogikollegani Siamese Lipstick -blogista maalaili mulle uhkakuvia siitä, miltä näytän ilman pidennyksiä: OLMILTA. Ja no, niin olen toki näyttänytkin.

Pidennysten jälkeen omat ripset ovat olleet kovin lyhyet ja tönköt ja kestää oma aikansa, että ne kasvaa nätisti takaisin. En suoraan sanottuna tiedä miksi näin on, sillä eihän pidennysten pitäisi mitenkään vahingoittaa omia ripsiä, samalla tavalla niitä uusia kasvaa ja tippuu vanhat pois kun ovat tulleet kiertokulkunsa päähän. Mutta niin se vaan silti on, omia kivempia ripsiä pitää aina odotella. Olen syönyt tässä biotiinilisää, mutta vielä en ole kovin tyytyväinen ripsitilanteeseen. Eihän mulla koskaan ole ollut mitään pitkiä omia ripsiä, vaan lähinnä sellaiset lyhyet ja suorat, taivuttaminen ei paljon näihin tehoa. Mulla on kuulemma ihan unelmaripset pidennysten laittamista varten, suorat ja selkeät. Mutta ilman pidennyksiä ja etenkin ilman hyvää ripsaria ne ovat kovin näkymättömät.

Että jos nyt vertaa näitä kahta kuvaa, joissa ekassa mulla on pidennykset ja tokassa ei oo, niin kyllä vaan rakastan ripsienpidennyksiä!

ripsienpidennykset

ei ripsienpidennyksiä

Jeps. Ja kyllä muuten ihan pikkasen ottaa aivoon, että poikaystävällä on noin kolme kertaa pidemmät ripset kuin meikäläisellä!

Mutta hyviä puolia tästä elosta ilman pidennyksiä löytyy kuitenkin niin paljon, että en siis todellakaan ole ottamassa pidennyksiä takas (tällä hetkellä ainakaan, siis, ja no, huomisesta ei voi tietenkään ikinä tietää). En ajatellut ottaa edes niitä lomaripsiä, kuten ensin suunnittelin! Tässä ne ripsienpidennyksistä luopumisen tuomat ihanuudet, keksin niitä helposti heittämällä 11 kappaletta!

 1. Ihanaa, kun ei ripsiliima enää kirvele silmiä. Etenkin silmien vuotaessa liimaa joutui helposti silmiin.
 2. Ihanaa, kun ei tarvitse enää repiä jotain ihme irtokarvoja irti ripsistä, jotka tarttuivat aina superhelposti kiinni.
 3. Ihanaa, kun ripset eivät mene sotkuun ja tartu kiinni toisiinsa.
 4. Ihanaa, kun ei tarvitse enää miettiä, että onko joku pidennyskuitu poskella kesken tärkeän kokouksen.
 5. Ihanaa, kun voi nukkua ihan miten vaan naama kiinni tyynyssä.
 6. Ihanaa, kun voi aamulla hieroa silmiä. Ei varmaan ole mitenkään fiksu tapa, mutta ihanaa se silti on.
 7. Ihanaa, kun meikkien putsaaminen ja hiusten peseminen sujuu niin paljon nopeammin ja helpommin, kun ei tarvitse varoa ripsiä!
 8. Ihanaa meikata silmiä! On siinä omat v-mäisyytensä etenkin aamukiireessä, mutta olipas kivaa päästä ihan kunnolla käyttämään kaikkia ihania luomiväripaletteja, jotka ovat olleet liian vähällä käytöllä.
 9. Ihanaa, kun säästyy vapaa-aikaa. On kivaa, kun ei tarvitse sovitella ripsiaikoja kalenteriin ja töistä Pasilasta matka Punavuoreen ruuhkassa + matka kotiin vei aina aikaa. (Mutta toki on ikävä Olet ihanan Suviannia…)
 10. Ihanaa kun rahaa säästyy! (Tai siis pakkohan sitä on säästyä, se ei vaan ikinä näy missään, kumma juttu.)
 11. Ihanaa olla olmi! Siis vaikka rakastankin sitä, että meikittömänäkin näytti ei-olmilta kiitos pidennysten, olen jotenkin tykännyt katsoa peilistä ihan vaan aitoa omaa naamaa (ainakin välillä).

Silmät mulla on edelleenkin tosi herkät ja reagoi punoittamalla kaikkeen, etenkin ilmastointiin ja pakkaseen, ja epäilenkin, ovatko silmäni jotenkin ikuisesti herkistyneet kiitos ripsiliimojen… Mutta ripsareita olen silti ahkerasti testaillut. Alussa en nähnyt niissä hirveästi eroja, kun ripset olivat niin tönkkö-lyhyet, mutta nyt alkaa jo vähän tajuamaan jostain jotain. Ensinnäkin waterproofeja on hitsin vaikea putsata ilman öljyä ja öljy ärsyttää silmiä (tästä tulossa oma postauksensa myöhemmin).

Blinc

Elevenin valikoimasta löysin pätevän ripsarin herkille ja helposti vuotaville silmille! Merkki on Blinc ja sain testiini sekä sarjan primerin että ripsarin. Tää ripsari pysyy nätisti siellä missä pitääkin eli siis ripsissä, ei sotke päivän mittaan ja lähtee hienosti pois ihan kädenlämpöisellä vedellä! Tää ripsari on siitä erikoinen, että se muodostaa ripsien ympärille ohuita ”tuubeja”, ripsari ei sateessa tai silmien vuotaessa valu! Nämä tulevatkin hauskoissa tuubeissa. Ripsari on tällä hetkellä eleveniltä loppu-slut, mutta lisää on kuulemma tulossa noin kahden viikon sisällä. Suosittelen kyllä kyyläilemään tätä sieltä, jos kiinnostelee sotkuton ripsari.

Blinc

Primerin avulla ripsistä saa tuuheat, pelkällä ripsarilla hyvin erotellut. Yllä olevassa kuvassa vasemmalla ripsari ja oikealla primer, harjat ovat hyvin erilaiset! Primer sisältää Pentapeptide-17-peptidiä (kaikki varmaan tiiätte tän?!), joka tukee ripsien kasvua ja ravitsee niitä vitamiinien avulla. Tuotteen säännöllinen käyttö auttaa kuulemma tekemään ripsistä pidemmät ja tuuheammat. Tästä en osaa vielä sanoa mitään, mutta hyvä primer on kyseessä kuitenkin.

Mutta mites toi mun olmi-look? Oliko Blinc tuttu merkki?

(Ja ihan vaan muuten vielä sivuhuomautan, että tuolta eleveniltä saa 15.1. asti 10 euron alennuksen yli 50 euron tilauksista!)

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

27 Comment

 1. RuuRuu says: Vastaa

  Toi öljy silmissä, niin samaistun! Siks käytänkin vaan vesiliukoisia, ja tätä kirjottaessani tajusin just et viskoin kaikki mun meikkiputsarit mäelle, kun tein kaapin siivousta, sain aikaseks käydä läpi kaikki huulituotteet, ja nelisenkymentä löys uuden kodin roskapöntöstä ja kymmensisen jäi jäljelle. Kun kävi kaiken läpi, kerralla, niin todellakin näki et nyt loppuu meikäläiseltä toi ostelu, niin paljon kaikkea turhaa ja vanhaa, ei mitään järkeä, muovikassillinen vanhaks mennyttä kosmetiikkaa :/ Vakaasti päätin siis ite et eka pitää aina saada loppuun jotain et voi ostaa uutta, niin ei varmaan tuu kosmetiikka rikasta vuotta tästäkään 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Jep, en oo vielä löytänyt silmilleni sopivaa öljyä, mutta olen toiveikas. Aiemmin pystyin kyllä käyttämään öljyputsareita, joten on nää silmät jotenkin herkistyneet. 🙁

 2. Marsa says: Vastaa

  Innisfreellä on aivan ihana kasvojen putsari: http://m.innisfreeworld.com/m/product/productView.do?prdSeq=10848&eventSeq=0 lähtee vedenkestäväkin silmämeikki pois. On kyllä öljypohjainen, mutta ei kirvele ainakaan omia silmiä. Ebaystä oon tilannu.

  1. Kissis says: Vastaa

   Okei, kiinnostavaa, kiitti vinkistä!

 3. Sissi says: Vastaa

  Mulla ei ole ripsiä kuin kolme ristissä eli oon näyttänyt abt koko ikäni olmilta. Siihen tottuu:D Oon niin kova hinkkaamaan silmiäni, et mulla pysyis ehkä pidennykset kaks päivää jos sitäkään, enkä muutenkaan osais olla niiden kanssa.

  1. Kissis says: Vastaa

   Kyllä siihen elämään pidennysten kanssa tottuu, ainakin tossa neljän vuoden aikana. 😀 Vieläkin mietin kahdesti, että voinko näitä silmiäni nyt hieraista. 😀 Kestää varmaan about sama aika päästä näistä mietteistä eroon…

 4. RainDrop says: Vastaa

  Mulle tuli noista sun kuvista mieleen, etta kun nykyaan (lahes?) kaikissa muoti/mainos/tutorial-kuvissa kaikilla malleilla on aina jonkunlaiset pidennykset niin siita tulee jotenkin se normi. Vaikka kuinka ajattelee, etta no kylla ma tiedan etta ne kuvat on fiksattuja ja kaikkee niin silti ne vaikuttaa omaan ajatteluun ja kun kattoo omaa naamaa niin ripset nayttaa ihan ankeilta, vaikka mullakin on ihan kohtuupitkat ripset luonnostaan. Mutta eihan ne koskaan oo samannakoiset kun ripsipidennysten kanssa. Tai naama nayta yhta tasaiselta kuin se photoshopattu naama, vaikka mita tekis. Etta siina mielessa on tosi kiva nahda sullakin taas omat ripset ja ”normaalit” silmat 🙂

  Noista oljyputsareista, ma en voi kayttaa niita yhtaan, musta tuntuu etta aina jaa silmiin sita oljya ja jotenkin semmonen sumea olo aina hetken, en tykkaa. Lumenen geelimainen putsari on mun suosikki talla hetkella.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, totta. Mua on alkanut etenkin Instagramissa ihan ärsyttää tää. Ja mietin tätä samaa, kun luovuin pidennyksistä, ihanaa nähdä ”aito” itsensä ja tavallaan tykkään tästä lookista. 🙂 Mutta kyllä silti rakastin noita pidennyksiä itselläni, koska ne ei olleet mitkään överit, mutta kuitenkin riitti itsessään eikä tarvinnut silmämeikkiä.

   Lumenen geeliputsari on munkin tän hetken suosikki! Oon kuitenkin parista öljyputsarista kuullut hyvää, että sopivat herkimmillekin silmille ja niitä mun on ihan pakko testata vielä ennen kuin luovutan!! Mutta se silmäsumeus on kyllä ihan persiistä.

   1. Siiri says: Vastaa

    Mun mielestä sä olet kaikista ihmisistä se jonka kasvoihin parhaiten sopi noi ripset, mutta silti ihanaa nähdä sinut näin! Sinulla on joka tapauksessa todella kauniit silmät, ja nythän ne paremmin huomaakin. Ja kasvot näyttävät kyllä jotenkin raikkailtakin ilman ripsiä. Instassa ja vastaavissa olen turboripsiin kyllästynyt jo kauan sitten.

    1. Kissis says: Vastaa

     Joo useat kommentoivat näin ja munkin mielestä mulle pidennykset sopi, kun vaan vältin niitä överiripsi-tekijöitä. 😀 Mulla ei kovin pitkät/paksut ripsipidennykset pysyneetkään, vaan tipahtivat aika nopsaan. Vähän enemmän babyface-fiilis on kyllä ilman pidennyksiä! 😀 En pidä turboripsistä minäkään yhtään (miksi muuten niitä näkee niin usein just kassatyöntekijöillä??)

     1. Siiri says: Vastaa

      Ihmettelen samaa. Joko työnantaja vaatii niitä tai sitten kassatyöntekijöiden peer pressure.

 5. Mä testasin tota Blinciä kesällä, kun tuskastutti yläluomiin tarttuvat rajaukset. Blincillä on siis olemassa vedenkestävä eyelineri myös ja oli kyl hyvä! Pysty kuvata futista ilman, että tarvi tauolla käydä kaunistautumassa vessassa.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo se eyeliner kiinnostaa kans!!

 6. Sole says: Vastaa

  Kuivien silmieni takia joudun käyttämään useaan kertaan päivässä geelimäisiä kostutustippoja ja ne perkuleet kovettuvat pidennyksiin. Pois kiskoessa irtoaa räpsyt. Lopetin pidennysten käytön syksyllä mutta mutta mutta, you know 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Mulla kans kulunu nyt silmätippoja, töissäkin hullu ilmastointi aina. 🙁

 7. Mari says: Vastaa

  Näytät kyllä kauniilta omien naturellien ripsienkin kanssa :)! Oon aina kateellisena ihmetellyt kuinka kaikkien muiden silmät kestää ripsiliimoja/ öljy putsareita.. Itselläni niin herkät silmät, että ripsarin löytäminenkin tuskaa. Noi ”tuubi mascarat” onkin yleensä parhaita, itsellä toiminut ainakin It Cosmetics hyvin. Täytynee kokeilla tota Blinciä seuraavaksi! Mitä puhdistus ainetta silmämeikkeihin yleensä käytät? Mulla toistaiseksi parhaiten toiminut kulttisuosikki Bioderman Sensibio Micellair Water, mikä onkin kätevä kun saa koko nassun yhdellä aineella puhtaaksi 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   No kiitos! 😀 Mä itse asiassa jotenkin vähän mietin, että pystyykö kukaan käyttämään ikuisesti pidennyksiä, allergisoituuko/herkistyykö kaikki lopulta noille liimoille? Tässä ei oo kyse tekijästä, sillä mulla oli ihan parhaat tekijät ja ripset, vaan ihan siitä liimasta itsestään. Herkkien silmien liimakaan ei mulle sopinut.

   Mä oon testaillut nyt eri puhdistusaineita, öljyjä jotka ei oo sopineet yhtään (ennen pidennyksiä käytin kyllä!) ja nyt siis Lumenen ei-öljy-putsari on toimivin. Mä yritän vielä kokeilla noita herkkäsilmäisille sopivia öljyputsareita joista oon kuullut hyvää… postausta tulossa!

 8. Tipi says: Vastaa

  Muistan postauksesi ja meitin sitä pitkään. Itsellä ollut myös vuosia pidennykset.
  On ne vaan helpot ja kauniit, mutta.
  Nyt olen vuoden alusta päättänyt ottaa taukoa, viimeksi käyty huollossa 4 vkoa sitten ja uutta aikaa ei ole varattuna.
  Ajattelin, että ehkä otan kesäksi/syksyksi ripset – talvet olen ilman = ripsille lepoaikaa.
  Allekirjoitan niin täysin nuo hyvät puolet, naama kiinnii tyynyssä nukkumiset ja kaikki! 😀
  Mutta ihmettelin tuota aamuisin luomivärien kanssa meikkaamista? Eikö sitä voinut tehdä ripsien kanssa?

  1. Kissis says: Vastaa

   Mä olin joskus sitä mieltä, etten IKINÄ luovu pidennyksistä ja sitten se luopumispäätös tuli jotenkin ihan aika nopeastikin. Jännää. Tosin, oon vähän tällanen kaikessa. 😀 Talvi on kyllä aina v-mäisin aika ripsien kanssa, vaikka lumi/räntäsateessa ovat toki sikäli hyvät, ettei mikään niistä valu mihkään. ;D Mutta silmät kuivuu jne. 🙁

   Siis meikkasin kyllä silmiä tosi harvoin, kun oli pidennykset. Luomiväriä ja rajauksia laitoin lähinnä vaan pari päivää aina ennen huoltoa, kun alkoi se olmi-olo. Ja sit joskus isompiin juhliin, mutta en aina niihinkään, jos just laitettu ripset kuntoon. Kun aina se putsailu kuitenkin verotti niitä pidennyksiä!

 9. Katarooma says: Vastaa

  Mää en silmien ärtymisen ja hieromisen takia pysty ripsariakaan käyttään ku harvon. 😀 Onneksi on ihan hyvät ripset ilmanki.

  1. Kissis says: Vastaa

   Huh, apua, toivottavasti ei mene mullakin tähän. 🙁

 10. nea says: Vastaa

  Just katoin, että olet kyllä jotenkin hyvin kaunis olmina 😀 Näytät lempeältä ja aidolta ?

  Mä käytän järjestäen noita lämpimällä vedellä pestäviä, muutoin vedekestäviä ripsareita. Kuidut tekee aika näyttävät ripset ja irtoaa melko siististi biitteinä.

  1. Kissis says: Vastaa

   Heh, thänks. 😀 Joo, kyllä on nää ripsarimarkkinat kivasti kehittyneet siitä kuin silloin kun lopetin ripsareiden käytön neljäksi vuodeksi. 😀

 11. Jenni says: Vastaa

  Tuo ripsari on parasta ikinä, en muuta merkkiä voi käyttääkään! 🙂 Hei asiasta toiseen, onko ehdottaa hyviä kirjoja, joita oot lukenut lähiaikoina? 😀 Tuli vaan mieleen, kun kaipaa ehdotuksia reissulukemiseksi ja sä taisit lukea jonkun verran.

  1. Kissis says: Vastaa

   No mä luen tällä hetkellä Riikka Pulkkisen uusinta (”Paras mahdollinen maailma”) ja pidän kyllä. Mun tulevia reissulukemisia on Stephenie Meyerin ”Kemisti” ja Shari Lapenan ”Hyvä naapuri”. Odotan molemmilta paljon! 🙂

 12. RK says: Vastaa

  Mulla oli pidennykset vajaa kaks vuotta, toissakesänä otin ne pois. Ennen sitä oli samoja ajatuksia kuin sulla, tuntui että kirvelee ja on hankalaa jne. Mutta sitten kokeilin volyymiripsiä…

  Kun luin tota sun listaa, moni kohta oli tuttu ns klassisten pidennysten kanssa muttei volyymien kans todellakaan. Itse en osaa meikata joten pidennykset on niin helmi keksintö mulle! Vaikka olen aika herkkä ja vähän allergioitakin on, ei nykyinen liima kirvele tai ärsytä yhtään, ei saunassa eikä sateessa, huoltoväli on pitkähkö ja ihan tosi kiva paikka huoltaa löytyy naapurista. Nykyisin käytän tosi hillittyjä pidennyksiä myös, näyttää kuulemma vaan siltä että osaisin käyttää ripsaria hyvin tai et ois vaan tosi nätit luonnolliset ripset. Mut niihin vanhanaikaisiin koviin ripsikuituihin en tosiaankaan menis takasin…

  1. Kissis says: Vastaa

   Mä kokeilin myös volyymeja, mutta samaa liimaa niissä kuitenkin käytettiin. Ja mulla oli niidenkin kanssa se 3 vkon huoltoväli, toi on vaan mun ripsien rytmi. 🙁

Vastaa