Sormenpäät halkeilee!

täsmätuotteet

No nyt se pakkanen sitten taas palasi ja toi mukanaan ongelman, josta kärsin talvikylmällä aina (naaman irtoamisen lisäksi siis, siltä ainakin tuolla -18 asteessa ja sairaan kylmässä tuulessa tuntuu): sormenpäät halkeaa!!! Oon kärsinyt tästä vaivasta jo monta talvea ja se iskee täysimmillään aina silloin kun mittari kääntyy sinne nollan alapuolelle. Kyllä käytän hanskoja ulkona ja yritän kovasti rasvata käsiä, mutta jostain syystä mulle tulee etenkin peukaloihin helposti kipeät halkeamat. Tämä alkoi oikeastaan Roaccutan-kuurien jälkeen ja olenkin kovasti miettinyt, onko sillä jokin yhteys? Ehkä iho jotenkin kuivuu hurjemmin… Saattaa kuulostaa aika pieneltä vaivalta ja sitä se tietenkin onkin, mutta onpahan silti hyvin vittumainen, sillä sormenpäät ovat pahimmillaan auki ihan sinne johonkin lihaan asti ja ihan HELVETIN kipeät. Jos joku nyt vielä miettii, että miltä ne haavat näyttää ja niinku mihin ne tulee, niin tässäpä havainnollistava kuva, tässä tosin ei ole ihan pahin mahdollinen tilanne:

sormenpää

Siis usein ihan kiljahdan ääneen, jos vahingossa vähänkin osun sormella johonkin. Perusrasvaaminen ei auta, öljyjäkin oon kokeillut. Ja haava pysyy ikävän pitkään. Mutta sitten!!! Bongasin Luonnonkosmetiikka -FB-ryhmässä samasta ongelmasta kärsiviin ihmisiin ja hienoa oli huomata, etten ole yksin. Apuakin siellä tähän vaivaan luonnollisesti avuliaasti tarjottiin ja sain tietää, että paras ratkaisu ongelmaan on PIHKA!

Pihka puhdistaa ja tuhoaa bakteereja, estää tulehduksia ja edistää haavojen paranemista, varsinainen luonnon ihmeaine siis. Pakollinen Wikipedia-tietous tähän väliin: Pihka on eteeristen öljyjen ja hartsien seos, jota havupuut erittävät pihkasolujen välissä oleviin pihkaonteloihin ja -tiehyisiin. Puun haavoihin valuva pihka suojaa sitä bakteereilta sekä tuhohyönteisiltä ja -sieniltä. Pihkavoide sai ensimmäisenä suomalaisena luonnontuotteena lääkeluvan Suomessa! En kuitenkaan lähtenyt keräämään pihkaa suoraan luonnosta purkkiin, vaan lähdin selvittämään asiaa saatavilla olevien tuotteiden osalta tarkemmin. Sain testiini kolme tuotetta, jotka voisivat tarjota helpotusta.

Relaxant pihkasalva

Relaxantin pihkasalvaa (30 %) taidettiin muistaakseni FB:ssakin hehkuttaa, joten innolla aloitinkin testailut tästä, siis tämä tapahtui jo silloin aiemmin pakkasten aikaan. Nyt niiden pakkasten jälleen saavuttua olen siis hyvin valmistautunut. Purkki on ihan tällainen huulirasvapurkin näköinen, sisältöä 15 ml. Helppo kuljettaa myös mukana. Pihka tuoksuu ihanalta! Kiinteästä olomuodosta huolimatta voidetta on helppo lääpäistä purkista sormenpäihin. Ja toimii: pahin haavakipu helpotti jo parin käyttökerran jälkeen, joskin salvaa saa lisäillä ahkerasti jos nyt ei ihan vaan istu kotisohvalla Netflixiä katsellen. Mutta pihkasalva paransi haavat, eikä niitä myöskään enää tullut niin helposti, JESS! Parasta käyttää tätä myös ennaltaehkäisevästi. Tästä saa kuulemma apua monenlaisiin muihinkin iho-ongelmiin, esim. ihorikkoihin, ihottumaan, hiertymiin, finnien hoitoon, palovammoihin, arpiin, rohtuneille huulille, halkeileville kantapäille, repeileville kynsinauhoille. Monitoimituote! Detrian Relaxantia myy apteekit.

Relaxant pihkaseerumi

Relaxant pihkaseerumi (40 ml) on prossiltaan pienempää, 10 %. Tuoksu on jopa hieman voimakkaampi kuin salvassa. Tätä on hieman sotkuisempaa käyttää! Muoto on juokseva ja öljymäinen, joten tää ”uppoaa” haavaan nopeasti, mutta mun mielestä pihkasalva on silti parempaa ja tehoaa nopeammin, ehkä suuremman prosenttinsa ansiosta. Tää ei kuitenkaan millään tavalla tahmaa! Käyttötarkoitus/kohteet samat kuin pihkasalvassakin. Suositushinta salvassa ja seerumissa molemmissa n. 19,90 euroa, joskin mitä googlettelin, apteekeissa hinta on kyllä edullisempi.

Flow tyrni palsami

Testasin lisäksi Flown tyrni palsamin (30 ml), joka on myös tehovoide etenkin pakkasten aikaan ja sopii käytettäväksi myös rohtuneille huulille ja kynsinauhoille noin muutenkin. Ja vaikkapa kuiviin tai huonokuntoisiin hiusten latvoihin (testaan tämän)! Tämä on melko kovaa kamaa ja saa ihan jyystää irti purkista! Se onkin tämän ainoa huono puoli, koska muuten tää toimii hyvin myös. Okei, tuoksu ei ole ihan niin kiva kuin pihkassa, mutta ihan ookoo kuitenkin. Hintaa tällä on n. 14,90, ja Flowta myy mm. Hyvinvoinnin.fi -verkkokauppa. Tuote on vegaaninen!

Näistä kolmesta lempparini on ehdottomasti Relaxantin pihkasalva ja sitä käytänkin nyt ahkerasti. Olipa kiva löytää oikea täsmätuote tähän onkelmaan.

Nyt minä kysyn: löytyykö sieltä joku samasta vaivasta kärsivä?

Postaus sisältää mainoslinkin.

23 Comment

 1. Ei ole samaa vaivaa, mutta mulla kuivuu nenän limakalvot heti kun tulee tämmöset kovemmat pakkaset, ja sehän tarkoittaa useimmiten ärsyttäviä nenäverenvuotoja :/ Oispa joku tuote, jota vois työntää sieraimiin kosteuttamaan nenän sisusta 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   No näitä voi työntää myös sinne, TESTATTU ON. 😀 Mutta siihen on myös olemassa ihan nenäöljyä -apteekista! Mä käytin tota vuosi sitten talvella ihan jatkuvasti ja taas on samaa kuivumista. Tietenkin jos ongelma on siellä tosi syvällä, niin eri asia…

   1. Hahah! 😀 Toi nenäöljy kuulostaa lupaavalta, kiitti vinkistä!

    1. Tosissaan apteekista öljyä suihkepullossa, ei tarvii olla välttis ees sitä a-vitamiinia, halvimmallakin saa apua. Itse saan kyllä aina sen öljyn valumaan viiksiksi nenän alle ja päiväsaikaan käytänkin ihan keittosuolatippoja nenän kostutukseen ja huuhteluun.

     1. Kissis says: Vastaa

      Joo, itsekään en hirveesti päiväkäytössä nenäöljyä oo käyttänyt, koska valuu, mutta ennen nukkumaanmenoa, tehoaa yöllä just hyvin kun ei tarvii niistääkään!

  2. Hei minä olen käyttänyt B-vitamiinivoidetta nenään, Laitan sitä sieraimen suulle ja painan sitten nenää sormilla yhteen niin menee pidemmälle, eikä valu. Toimii.

 2. Katarooma says: Vastaa

  Mää oon saanu pihkavoiteesta helpotusta myös huuliherpeksen hoitoon. Ja ihottumaläntteihin ja finneihin ja ja ja. Pätevää kamaa!

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, nää todellakin vaikuttaa monitoimituotteilta 🙂

 3. Hei erittäin kiinnostavaa! Mulla halkeilee kantapäät tosi pahasti aina, ja kävely tekee tosi kipeetä siinä pahimmassa vaiheessa, joten voin hyvin kuvitella miltä sormenpään halkeamat tuntuu..mulla ei sormet halkeile, mutta muuten löytyy kaikki kuivuusvaivat mitä käsiin nyt vaan voi saada. Iho hilseilee, käsiä särkee, kynsinauhat repeää ja kynnet hapertuu. Kyllä talvi on ihmisen parasta aikaa!

  1. Kissis says: Vastaa

   Toimii varmasti myös kantapäille!

 4. Sissi says: Vastaa

  Mulla oli tää tuttu ongelma ennen kuin löysin kaiken maailman tehorasvat, joista TBS:n hamppu taisi olla se eka. Nyt tulee rasvattua näppejä niin neuroottisesti, etten enää kärsi vaivasta mutta pihkasalva noin ylipäätään kiinnostaa kyllä. Täytyypä tutustua!

  1. Kissis says: Vastaa

   Mä oon allerginen TBS:n hampulle 🙁 Ainoo, joka on allergisoinut ikinä!

 5. eekku says: Vastaa

  Mulla on nyt alkanu halkeileen ja se on tosi ikävää

  1. Kissis says: Vastaa

   No hei nää pakkaset!!

 6. Anne says: Vastaa

  Täällä myös yksi samasta ongelmasta kärsivä ja ei oo hyvä juttu olleenkaan! Siispä kiitoskiitosKIITOS vinkeistä, pihkasalva lähti samantien ostoslistalle!

  1. Kissis says: Vastaa

   Jess, kannatti siis postata! 🙂 Tästä on kyllä iso apu, nyt on ollu sormenpäät hyvässä kunnossa! <3

 7. hanna says: Vastaa

  Mä oon ite käyttänyt välillä Bebanthenin punaraitasta sekä Lushin Lemony flutteria! Näillä on ihan hyvin pärjänny, samoten kun oon joskus käyttänyt mahollisimman tuhtia jalkarasvaa 😀 Ite olin tuolla -25 asteen pakkasessa ehkä puol tuntia ulkona ja posket jääty ja kuoriutu vaan pois illalla! Järkyttävää.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo toi Lushin Lemony Flutter on ehkä paras kynsinauhavoide evör, mutta SE HAJU. Ihan navetta.

 8. Nimetön says: Vastaa

  Kiitos vinkistä. Pihkavoidetta on kotona, mutta enpä ole älynnyt käyttää sitä peukalon hoitoon.
  Jalkojen halkeamat sain kuriin sillä, että rasvaan ne joka aamu ennen sukan laittamista jalkaan. Ei ole oikeastaan väliä, millaista rasvaa siihen käyttää, pääasia että rasvaa säännöllisesti.

  1. Kissis says: Vastaa

   Jes, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Vaikka tämän postauksen kirjoittelusta on jo aikaa, niin edelleen kyseinen voidepurkki löytyy täältäkin. 🙂

 9. Pia says: Vastaa

  Misät tuota pihkasalvaa saa kun ei löydy mistään verkkokaupoista??

 10. Pia says: Vastaa

  Löysinkin tuon salvan, mutta sun linkki ei toiminut. Haulla löytyi sitten tuolta Detrian sivulta.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, vanha postaus niin linkitkin vanhentuneet. Hyvä, että löysit!

Vastaa