Helmikuun leffat

No vautsivau, kokonaista kolme elokuvaa sain katsottua helmikuun aikana! Reissun takia tuli käytyä vähemmän leffateatterissa ja lentokoneiden leffatarjonta oli enimmäkseen nähty. Mutta yksi helmi joukossa tässä kolmikossa kuitenkin!

Lion – Menin katsomaan lähinnä siksi, että Oscar-ehdokas. Ja koska tästä oli luvattu Slumdog-fiboja. Rakastin elokuvaa ihan alusta asti, täydelliset näyttelijät, jopa lapsinäyttelijät! Ihan supersöpö tuo pieni Saroo, kuvassa. Etenkin kohtaus, jossa pikku-Saroo kutsuu veljeään ”Guddu, Guddu, Gudduuu!” oli ihan älyttömän höpsön hassu (what’s wrong with me?!). Casting siis toimi, mutta kritisoitavaakin löytyy: elokuvalla on alku, keskiosa ja loppu. Tässä toimi alku hienosti ja loppukin ihan jees, mutta keskiosa olisi tarvinnut vähän lisää matskua. Kerrankin toivoin, että leffa olisi saanut olla pidempi! Elokuvahan sinänsä oli maailman ennalta-arvattavin (tositarina), mutta ei haitannut yhtään. Lisäksi rakastan kaikkea Intiaan liittyvää. En uskonut tälle Oscareita satavan, mutta uskoisin tän leffan toimivan varmasti vähän jokaiseen makuun. Kyllä lopussa pari kyyneltäkin leffateatterin pimeydessä tirautin. Ihana elokuva, menkää katsomaan.

Jack Reacher – Never go back – Tosiaan, koska lentokoneessa ei ollut muutakaan mitä en olis jo nähnyt tai mikä olisi edes vähän kiinnostanut. Siis tää leffa kesti 1 h 58 min, mutta tuntui joltain viideltä tunnilta! En tietääkseni ole nähnyt aiempia osia enkä välitä katsoakaan. Ihan viihteellistä perus-toimintaa, ei siinä mitään ja siinäpä se just on, ei yllätä, mikään. Perus-Tomppaa.

Moonlight – Kyllä nyt The New York Times ja Oscar-akatemia ovat väärässä, tämä ei todellakaan ole viime vuoden paras elokuva! Hyvin tehty leffa, mutta ei mitään ihmeellistä. Tästä todella monet tykkäävät todella paljon, joten älkää nyt suuttuko siellä tämän nähneet, etten ihan niin haltioitunut tästä, menin katsomaankin vain Oscar-ehdokkuuden takia. Enkä siis pettynyt, mutta, noh, ei vaan vaikuttanut muhun mitenkään niin voimakkaasti, vaikka tottakai on tärkeä elokuva jne. Mutta niin, koska tämä kuitenkin ON ilmeisen pidetty elokuva, kyllä tää kannattaa katsoa.

Jotain sanottavaa näistä? Eri mieltä, samaa mieltä? Ei mitään mieltä?

Saa nähdä montako leffaa saan katsottua tälle kuulle! Huomenna ajattelin käydä vilkuilemassa uuden Trainspottingin! Pitääkin tänään katsoa tänään uudestaan se eka, on nimittäin vähän aikaa jo vierähtänyt sen näkemisestä… Muita tän kuun must see -pätkiä on: Manchester by the Sea, Logan ja Fifty Shades Darkerin haluisin nähdä, mutta en tiedä tarviiko sitä välttämättä leffateatterissa katsoa? Arvostelut siitä eivät ole olleet kovin kummoisia.

Kuvat Googlen kuvahaulla.

2 Comment

  1. Sissi says: Vastaa

    Lion on ainoa, jonka oon nähnyt. Tykkäsin. Itkin, tietenkin, siinä lopussa. Mua kiinnostelee Trainspotting, mutta pelkään jotenkin et se pilaa ekan, joka on loistava. Se tuli eilen telkusta ja vilkuilin toisella silmällä vähän samalla ajatuksella, et jos kävis kattoo tokan. Pitää viel harkita.

    1. Kissis says: Vastaa

      Mä taas pelkään, että on virhe kattoo se eka uudelleen 😀

Vastaa