Seychellit: Mahé

Mulla on kaikista vähiten kuvia (ja sanottavaa) Mahésta, joka on Seychellien suurin saari ja jonne ne isoimmat lentsikat laskeutuu. Mahélla on myös Seychellien pääkaupunki Victoria, jossa me ei käyty lainkaan, vaikka ajettiin useasti ohi.

Me oltiin Mahélla neljä yötä, kaksi ekaa ja kaksi vikaa. Ekat kaksi yötä saaren pohjoisosassa, Beau Vallonissa ja vikat yöt ihan sen vieressä, ihan vähän alempana Bel Ombressa. Saaren eteläosassa olisin halunnut käydä, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla? Ei siis tullut Mahéa tällä kertaa kierrettyä lainkaan, vaan lähinnä löhöiltyä mennessä rannalla arskaa ottaen ja pitkistä lennoista palautuen ja tullessa sadetta paossa hotellilla. Kaksi vikaa päivää olikin vähän plaah, koska satoi koko ajan ihan kaatamalla, mutta onneksi takana oli todella aurinkoinen ja hyvä loma säidenkin puolesta! Ja meillä oli kyllä myös tosi kiva hotelli, jossa kelpasi olla.

Beau Vallonissa meillä oli oikeestaan vaan yksi kokonainen päivä aikaa, sillä oltiin perillä ekana päivänä vasta iltapäivästä (jos kaikki ois mennyt niin kuin piti, oltais oltu jo seiskalta aamulla). Olin valinnut sellaisen tosi perus-hotellin kivalta rannalta ja oltiin ihan tyytyväisiä kyllä, ranta oli tosi jees ja hyvä uida, ja vesihän tuolla oli aina sen jotain lähimmäs +30, joten ei tosiaankaan vilu tullut meressäkään. Myös aallot olivat ihan siedettävät, eli kelpasi tuolla lillua. Nää kuvat on kaikki Beau Vallonista ihan viimeistä lukuun ottamatta.

Mua yllätti Seychellien vuoristoisuus, olin siis tutustunut tosi huonosti lomakohteeseemme. Mitenkään hirveän nopsaa liikkuminen ei Seychelleillä siis ole, ja en oikein edes tiedä, että miten tuolla kävellen etenkin pidempiä matkoja edes liikutaan, koska mitään jalkakäytäviä ei pääteillä yleensä ole.

Kauppoja on joko lähellä tai sitten vähän kauempana ja sama pätee ravintoloihin. Etenkin Bel Ombressa rafloja oli aika vähän ja syötiinkin suosiolla (ja sateen takia) vaan hotellin ravintolassa, joka oli onneksi tosi hyvä. Olin kyllä pyrkinyt valitsemaan hotellit Mahéssa sen mukaan, että lähellä olis edes jotain ruokapaikkoja.

Vaikka meille Mahé olikin enemmän sellainen pikaisempi ohikulkupaikka, siellä sais kyllä helposti pitkänkin loman vietettyä, etenkin jos kiertelis kunnolla saarta. Kauniita rantoja kun on ilmeisesti vähän joka puolella! Bussilla on edullista matkustaa ja takseistakin saa kyllä ainakin hieman tingittyä, vaikka tosi kalliita ovatkin. Myös oman kuskin/oppaan vuokraamista tuolla voisi helposti harkita!

Mutta silti suosittelen, että jos Seychelleille asti lähtee, ei jätä käymättä Praslinissa ja La Diguessa, niistä tulossa omat postaukset piakkoin!

Tässä viimeiseksi vielä tää meidän huikea merinäköala Bel Ombressa, hotelli oli nimeltään Treasure Cove ja voin enemmän kuin lämmöllä suositella sitä! Uimarantaa ei ihan vieressä ole, mutta vähän matkan päässä kyllä (ja tuo Beau Vallonin ranta on myös lähellä). Meillä oli kyllä hotellin paras huone ja isolla parvekkeella tosiaan kelpasi olla:

5 Comment

 1. nea says: Vastaa

  Aivan huikeita noi rannat, kuten sanoitkin aikaisemmin. Wow. <3

  1. Kissis says: Vastaa

   Parempaa on vielä tulossa! 😀

   1. nea says: Vastaa

    Oo ei voi olla! En malta odottaa <3

 2. Nyt on kyllä upeet maisemat ♡

  1. Kissis says: Vastaa

   Meinasin vastata, että eipä tuolla huonoja ollutkaan, mutta no kyllä oikeestaan oli, tästä lisää pian!

Vastaa