Huomioita Seychelleistä

Tein koko lomani ajan huomioita kaikesta puhelimeeni, jotta muistaisin kertoa ne teille. Tämä on vähän tällainen nice-to-know -listan tyylinen niille, jotka miettivät Seychelleille matkustamista tai ovat kenties menossa! 

Tämä saattoi olla elämäni paras loma. Me oltiin siis yhteensä neljä yötä pääsaarella Mahélla, neljä yötä Praslinissa ja viisi yötä La Diguella. Vaikka lentosekoilusta johtuen myöhästyttiin puoli päivää loman aloittamisesta kohteessa, ei se niin haitannut (ja koska business-luokka), koska koko kaksi viikkoa oli vaan niin täydellistä. Muun muassa nämä asiat laitoin tän parin viikon aikana merkille:

-Rannat ovat niin älyttömän, sydäntäsärkevän kauniita. Niin kauniita, ettei nyt mitkään rannat enää tee hirveesti mitään vaikutusta! Ja se vesi, minkä väristä! Ja niin lämmintä! Oli siis tavallaan virhe käydä Seychelleillä. Rannoista vielä lisää myöhemmissä postauksissa! Mutta niin, rannat ovat erinomainen syy mennä Seychelleille.

-Seychelleillä on helvetin kallista. Etenkin taksit ja ulkona syöminen maksavat ENEMMÄN KUIN SUOMESSA. Ravintolassa ihan peruspasta-annos maksaa helposti yli 25 euroa. Edullisempaa on vain pizza, ja sitä tulikin syötyä aika paljon, hups. Syömiseen meillä menikin paljon rahaa, vaikka mitenkään fiinisti ei edes syöty. Tiesin kyllä tämän sapuskan kalleuden, mutta silti se yllätti. Seychelleillä ei ole kauheasti omaa tuotantoa ruokahommissa, suurin osa kaikesta tuodaan muualta.

-Jos tilaa kanaa ravintolassa, kannattaa varmistaa, että se on ”boneless”, muuten voi saada eteensä (kalliin) kasan kananluita.

-Aamiaiset olivat joka paikassa simppeleitä, mutta pidin: hedelmiä, kananmunaa, paahtista, marmeladia. Sain usein eteeni hedelmiä, joita en edes tunnistanut! Missään ei ole ollut sellaisia aamiaisnäkymiä kuin Seychelleillä, pöydät on useissa rantahotellirafloissa merelle päin.

-Kahvi on joka paikassa pahaa, käski poikaystäväni teille kertoa. Tee sen sijaan oli ihan hyvää, aika saman makuista joka paikassa, ja se tulee valmiina pienessä kannussa.

-Myös alkoholi on kallista, esim. olut kaupassa 2 x kalliimpaa kuin Suomessa. Alkomahooli ravintoloissa on about Suomen hinnoissa. Kaksi drinksua raaskin juoda koko reissun aikana (enpä kyllä yleensä muutenkaan kauheasti juo).

-Maitoa voi huoleti laktoosi-intolerantikkokin juoda, sitä kun ei käsitellä samalla tavalla kuin täällä Suomessa.

-Koska myös taksi on kallis, kyytejä kannattaa sumplia vähän edullisempaan hintaan esim. hotellin kautta tai sitten käyttää pimeää taksia. Jotkut oikeat taksikuskitkin ajavat osan matkoista pimeästi ja edullisemmin.

-Torakoita ja gekkoja on joka paikassa. Gekot ovat ylisöpöjä, torakat eivät niinkään.

-Pyllypähkinä on hyvin edustettuna joka paikassa, tosin sellaista livenä en koskaan nähnytkään. Mutta niistä on tehty kaikkea lampuista koruihin (myös tosi arvokkaisiin sellaisiin). Lentokentällä lähtiessämme vielä mietin, oisko pitänyt ostaa pyllykorvikset!

-Paikalliset asukkaat eivät ole kauhean ystävällisiä asiakaspalveluammateissaan. Hotelliin mentäessä ei hirveästi hymyillä, ravintolaan astuessasi tulee tunne, oletko edes tervetullut. Tämä oli aluksi outoa, mutta siihen tottui.

-Tuskakuuma ja hiki oli jatkuvasti. Mulla ei oo ikinä koskaan valunut hiki silmiin niin pahasti kuin Seychelleillä. Etenkin jos lähtee vaeltamaan, vettä kannattaa ottaa mukaan reilusti.

-Paikalliset puhuvat hyvää englantia, vaikka keskenään puhuvatkin ranskaa ja kreolia.

-La Diguella on sairaasti kukkoja. Että herätys joka aamu kello viisi on ihan mahdollinen.

-Siellä näkee myös ehkä eniten turisteja. Suomalaisia tuli vastaan kaksi pariskuntaa, suurin osa turisteista oli saksalaisia.

-On ihan paskapuhetta, etteikö La Diguella olisi moottoriajoneuvoja, kyllä siellä on! Paljon mainostettuja härkävankkureita sen sijaan en nähnyt kuin yhdet ja nekin roudasi hääväkeä. Pyörällä siellä liikutaan ja se oli nastaa! Vuokrattiin pyörät koko La Diguella vierailun ajaksi ja haluan huomauttaa, että niiden kanssa kannattaa olla varovainen, mm. ketjut saattavat helposti lähteä pois paikoiltaan…

-Karkkivalikoima Seychelleillä on huono. Suklaata on ne peruspötköt: Mars, Snickers. Jäätelö ei myöskään ole kovin hyvää missään, mutta toki sitä lomalla syö vaikka väkisin.

-Me tehtiin vielä erikseen kolmen saaren retki Praslinista: Cousin-Curieuse-St.Pierre. Retket kannattaa ostaa (tinkiä) paikan päällä, ovat PALJON kalliimpia etukäteen/netistä ostettuina. Eivät tosin mitään megahalpoja siltikään.

-Hyttysiä on joka saarella ja ne oikeasti pistävät ja kunnolla. Mulla oli jalat aivan täynnä hyttysenpistojälkiä (tai no siis, on vieläkin). Suosittelen vahvasti ottamaan etenkin iltoja varten mukaan kevyet pitkälahkeiset housut. Etenkin lintusaarella (Cousin) hyttysiä on niin paljon, että se on jo ihan sairasta. Mutta myös kivoja lintuja ja jättiläiskilppareita, joten kannattaa siellä käydä, tosin jos kammoaa liskoja, niin tiedoksi, että maa siellä KUHISEE niitä. Kilppareita on vielä enemmän Curieuse-saarella, mutta niitä voi nähdä ihan joka saarella.

-Kulkukoiria on paljon ja niissä on kirppuja. Tosin osa ”kulkukoirista” saattaakin olla ihan jonkun omistuksessa! Olisi pitänyt ottaa mukaan koiranruokaa ja kirppushampoota! Kulkukissoja nähtiin vähemmän, ja hyvä niin.

-Mukaan ehdottomasti kunnon suojakerroin, SPF 50! Aurinkorasvat ovat AINA lomakohteessa paljon kalliimpia, niin Seychelleilläkin. Paikallisessa apteekissa oli myynnissä myös SPF 100!

-Suosittelen mukaan otettavaksi myös kortisonia ja antihistamiinia. Jos vaikka iskee aurinkoihottuma (mulla ei ikinä oo mutta tuollapa oli).

-Netti ei toimi lähes missään, wifi on enemmän tai vähemmän huono, yleensä enemmän. Olen tyytyväinen, etten ottanut läppäriä mukaan, en olisi pystynyt päivittämään blogia yhtään missään.

Teen lähiaikoina vielä erikseen vähän juttua saarista joilla oltiin, Mahésta, Praslinista ja La Diguesta ja niiden parhaimmista biitseistä (ja miten niille pääsee).

No miltä näyttää? Kiinnostaako Seychellit? Kuka on ollut, kuka on menossa?

16 Comment

 1. Niina/Oh so many reasons says: Vastaa

  Ihanan näköistä <3 Mä matkaan kohta Kambodzaan temppeleitä ihailemaan ja Krabille aurinkoa ottamaan, kelpaa sekin toivottavasti 🙂 Vaikka ei varmasti ole noin ihanan näköistä vettä.

  Hyvä kun muistutit tuosta aurinko-ihottumasta, mulle tulee tosi usein, joten täytyy ottaa rohdot mukaan 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Lucky you! Mäki haluun Krabille ku siel on halpaa! 😀 Joo kortisoni on ihan hyvä apu tohon ihottumaan, mutta onneks sain sen rauhottumaan paikallisen apteekin voiteellakin, joka oli tosin tarkotettu palovammoihin 😀

 2. Tämä oli mielenkiintoista! Tuolla on ihan jumalaisen kauniin näköistä. Suuria miinuspuolia itselle olisi paha kahvi, kallis ruoka, kehno netti ja huono karkkivalikoima! 😀 Mun piti oikeen tarkistaa missä tää paikka sijaitsee. On ihanaa, kun sä käyt tällaisissa vähän eksoottisemmissa paikoissa, joissa ei ihan jokainen ole käynyt. 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo kahvi oli kuulemma niin pahaa aina, että jos kahvi on tärkeä asia niin tuolla mielensä kyllä pahoittaa 😀 Mä pysyttelin teessä! Joo Seychellit ei oo mikään kauhee turistirysä, varmaan just hintojenkin takia…

 3. Mä rakastan rantojen bongailua, kaikki parhaimmat ovat piilossa ja hieman hankalan matkan takana. St. Martinilla ollessa, missä on pienellä saarella 36 rantaa piti koluta ensin ne, joihin piti kävellen patikoida, tosin low seasonilla saa suosituimmistakin rannoista nauttia yksin koko päivän. 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Rantoja tulossa blogiin lisää! 😀 Tuolla ei onneks ollu mitään kauheeta ryysistä rannoilla ikinä. Ihmisiä joo, mutta aika vähän 🙂

   1. Oo, jään odottelemaan! <3

  2. Kissis says: Vastaa

   Ja joo, kyllä mekin patikoitiin rannoille!

 4. Ihanan näköistä (erittäin kateellisena seurailin sun Instaa), mutta ei yhtään houkuttelevan kuuloista 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Haha 😀 Mutta oli siellä IHANAA! Oota vaan seuraavia postauksia! 😀

 5. Miten upean näköistä! Onneksi nuo torakat ja kirput vähän hillitsevät matkakuumetta, eikä ihan heti ehkä ole rahaakaan reissata tuohon paratiisiin… 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Heh, nojoo, ei kyllä torakoita oo tällä mittakaavalla eteen aiemmin tullut! Mutta eipä niitä ns. perushotellissa ollut (tai ainakaan näkynyt), me oltiin Praslinissa ja La Diguella maan tasalla olevassa huoneessa. Mahéssa ei niihin törmätty, kun oltiin korkeemmalla 🙂

 6. hanneh says: Vastaa

  Kauniin näköisiä rantoja, mutta kaikki muut kohdat ehdoton nounou… paha kahvi ja jäätelö, kallis ruoka, torakat, liskot, hyttyset, huono netti… mulle riittää siis edellen perusthaimaa 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Hehe! Joo, kyllä Suomessa on paras, paitsi ilmaston puolesta 😀

 7. Mari says: Vastaa

  Aivan ihania kuvia! Muutenkin teidän reissu kuullostaa upealta 🙂 Me ollaan vähän suunniteltu tuonne lähtemistä ens vuoden tammi-helmikuussa, millainen ilma teidän reissulla oli? Mites oliko teillä majoituspaikoissa aamupala vai löytyikö tuolta ihan hyvin syötävää kellon ympäri? Ja vielä sellainen kun tarkoitus olisi juuri noilla saarilla päästä käymään niin ilmeisesti näitä laivamatkoja voi ostaa huoletta vasta paikan päältä? Kiitän suuresti jos jaksat vastailla 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Todella hyvä ilma, vaikka oltiin sadekautena! Kaks vikaa päivää satoi Mahella, muuten pelkkää arskaa. Oli aamupala aina ja suosittelen sitä kyllä, ei oo välttämättä mitään aamupalapaikkoja lähistöllä. Laivamatkat voi ostaa myös paikan päältä, mutta laivat oli kyllä aina täynnä, joten satamassa kannattaa kyllä olla sillon ajoissa! Mietin pitkään et varaanko laivaliput etukäteen ja näin tein kun hotellitkin olin tosiaan varannut niin tiesi aikataulutkin tarkemmin.

   Seychellit on kyllä niin vau, että en vois lämpimämmin suositella! <3 Mikään edullinen kohde ei tosin ole, joten rahanmenoon kannattaa varautua: syöminen ulkona Suomen hinnoissa, alkoholi kallista jne. Mutta ehdottomasti sen arvoista!

Vastaa