HYVÄ NAAPURI

Ennen reissuun lähtöä kysyin teiltä, kiinnostaako mun matkalukemiset ja koska tuntui kiinnostavan, niin minä tyttöhän se luin ja tässä tulee pieni kirja-arvostelu niistä parhaimmasta mukaan lähteneestä opuksesta:

Shari Lapena: Hyvä naapuri (Otava 2017)

Juoni lyhyesti: Pariskunta lähtee naapuriin päivällisille, mutta jättää pienen vauvan kotiin luottaen huonosti toimivaan itkuhälyttimeen ja puolen tunnin tsekkailuihin. Kun pariskunta palaa yöllä hieman hiprakassa kotiinsa, ulko-ovi on raollaan ja vauvan sänky on tyhjä. Tästä alkaa selvittely poliisien kanssa, mitä todella tapahtui, kuka edes puhuu totta. Ja tietenkin lapsen vanhempiin kohdistuu ne suurimmat epäilyt.

Tässä kirjassa mennään heti itse asiaan, ja pysytään siinä, ei lähdetä jaarittelemaan turhia missään vaiheessa. Kirjan päähenkilöitä ei edes pyritä tuomaan mitenkään ihan hirveän lähelle, vaan keskitytään enemmän vaan kuljettamaan tarinaa jouhevasti eteenpäin. Vaikka yleensä tykkään pidemmistä ja tarkemmin kertovista kirjoista, tää Hyvä naapuri oli jotenkin kivalla tavalla erilainen ja todella koukuttava, väkisinkin jo alusta asti tätä lukiessa miettii mahdollisia skenaarioita ja ainakin luulee tietävänsä, mitä tapahtui, mikä on loppuratkaisu.

Mä en valitettavasti ihan hirveän usein nykyään lue kirjoja, jotka olis sellaisia, ettei niitä tee mieli laskea kädestään tai jotka suorastaan ahmii, mutta tää oli kyllä just sellainen. Todella helppolukuinen myös, ihan täydellinen trilleri lomamatkalle! Mitenkään jännittävä/pelottava tää ei sinänsä ollut, sopii siis heikkohermoisillekin ja kotona yksin luettavaksi. Poikaystävä luki tän ennen mua ja sitten se olikin koko mun lukemisen ajan sitä ”no tiedätkö jo mitä tapahtui?” ja ”mitä luulet, kuka on syyllinen?” ja piti tietenkin keskustella kaikesta ja olla eri tai samaa mieltä.

Sivuja kirjassa on 316, mutta fontti on aika isoa, joten kauaa tämän lukemiseen ei multa, superhitaalta lukijalta, mennyt.

Sain kirjan ennakkokappaleena suomalainen.comista, jonka valikoimista tämä jo löytyy.

Onks joku lukenut tän tai onko lukulistalla?

Postaus sisältää mainoslinkin.

9 Comment

 1. Mä luin ton kans just viikonloppuna ja oon samaa mieltä. Ei jaariteltu turhia vaan oltiin koko ajan asiassa. Helppolukuinen ja tykkäsin erityisesti loppuratkaisusta! 😉 ei mikään maailman jännin tai ihan se paras kirja, mutta hyvällä tavalla kiva! 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Niinpä! 🙂

 2. RuuRuu says: Vastaa

  Lukulistalle menee, mut on niin hirvee jono jo kirjastosta pinossa et pitää hetken päästä aittaa vasta varaukseen, tulee luettua ihan älyttömästi, et onneks on kirjasto 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo mäkin käytän kirjastoa 🙂

 3. Nina Å says: Vastaa

  Kiitsa winkistä – menee listalle!

  1. Kissis says: Vastaa

   Yess, tykkäät varmasti!

 4. nea says: Vastaa

  Kuulostaa kiinnostavalta ja tosi sopivalta lomalukemiselta 🙂

 5. sanna says: Vastaa

  Tämä pitää kyllä minunkin lukea, kiitti arvostelusta!

  1. Kissis says: Vastaa

   Pitää tehdä näitä jatkossa useemmin! 🙂

Vastaa