Seychellit: Praslin (ja ne parhaimmat biitsit!)

Oon tietoisesti vältellyt tän postauksen tekemistä, sillä näiden kuvien katseleminen suoraan sanottuna vituttaa, en oo vielä täysin palautunut loman jälkeisestä masennuksesta. Tästä on tulossa aika pitkä postaus, koska aion änkeä tähän paljon rantakuvia, joten jos rantsut ei kiinnosta, ei kannata vaivautua.

Praslinille on pääsaarelta Mahélta matkaa vajaa tunnin verran lautalla ja vaikka lauttamatka maksaakin sen nelisenkymppiä per suunta per henkilö, suosittelen silti käymään näillä muillakin saarilla.

Ja Praslin on kyllä Seychellien saarista se, jolla kannattaa EHDOTTOMASTI käydä, jo ihan niiden rantojen takia. Sieltä nimittäin ne upeimmat löytyy. Me oltiin Praslinissa neljä yötä, samassa Villas des Alizes -nimisessä villassa. Sijainti oli tosi hyvä päästäkseen niille ihanimmille biitseille ja todella kelpo hotelli muutenkin. Rantaa oli ihan villan edessäkin, mutta siellä me jaksettiin oleskella vaan ekana iltapäivänä. Praslinilta tehtiin myös se ekassa postauksessa mainitsemani retki pienemmille saarille, Cousin-Curieuse-St.Pierre.

Tässä nyt ensin pari kuvaa meidän majapaikasta:

Huoneesta löytyi myös pyllypähkinälamppu:

Mutta mennään asiaan, eli ne rannat. Mun sydän jäi ehdottomasti tänne:

Anse Lazio

Hotellin edestä meni bussit (kyyti ei paljon maksa, alle euron), joiden pääteasema oli niiden ”polkujen” alkupäässä, jotka veivät Anse Laziolle ja toiselle hyvällä rannalle, Anse Georgettelle. ”Hieman” vaivaa sai nähdä päästäkseen rannoille tästä suunnasta, mutta onneksi meillä ei ollut mitään hullussa kuumuudessa ja auringonpaisteessa vaeltamista ja kiipeämistä vastaan, oikeastaan ihan päinvastoin.

Vähän sai kyllä matkalla pähkäillä, että mikä nyt tässä on olevinaan joku polku ja mikä ei (ja kerran päädyttiin vahingossa jonkun äkäisen äijän pihaan), mitään kylttejä ei siis missään ollut, mutta noin puolen tunnin kiipeämisen ja laskeutumisen jälkeen palkinto oli mitä parhain:

Olin heti valmis antamaan Anse Laziolle Maailman parhaimman rannan tittelin. Niin sairaan ihana!!!

Hiekka oli unelmanpehmeää, vesi ihan linnunmaitoa. Aallotkin ihan kohtuulliset, uimaan pystyi hyvin, kun meni vähän syvemmälle.

Nyt on siis ihanin ranta ikinä nähty ja koettu. Tuun kyllä kaipaamaan tänne ikuisesti.

Siitä samalta bussien päättäriltä lähti myös toinen polku toista myöskin oikein mukavaa rantaa kohti, täällä me käytiin toisena päivänä:

Anse Georgette

Jos Anse Laziolle oli vielä suht helppo löytää, niin Anse Georgettelle…no se ”polku” oli kyllä vähän hankalampi päätellä. Sen verran sitten mentiinkin vikaan, että aloin jo miettiä, että tänne viidakkoon me nyt sitten kuollaan. Päädyttiin kuitenkin lopulta jotain ihan omaa reittiä golfkentälle:

Ja vaikka helpotus päästä ”ihmisten ilmoille” olikin suuri, ei varmaan ole kauhean turvallista hiippailla golfkentällä ihan miten sattuu… Ja siis tuo ranta, Anse Georgette, on tän golfkentän vieressä ja sinne ei tästä suunnasta ainakaan pääse mitenkään helpolla, ellei ole tuon oletettavasti sikakalliin golfkentän asiakas TAI soita sinne etukäteen ja varaa pääsy rannalle, sinne pääsee päivässä x määrä ihmisiä ja jotain se kai myös maksaa. Me siis tuolla tuskaisella reittivalinnallamme kierrettiin se ”oikea pääsy” tälle rannalle. Ketään ei kuitenkaan onneksi kiinnostanut meidän goldkenttähiipparointimme.

Mutta kyllä taas kelpas, kun perille viimein päästiin:

Helposti siis väitän, että Anse Georgette on toisiksi ihanin ranta, jossa oon ollut. Tässä nyt ehkä Malediivit käy mielessä näitä rantojen parhaimmuuksia miettiessä, mutta noiden ihanien kivien takia Seychellit saa nyt viedä voiton.

Anse Georgettelta pääsee onneksi kyllä pois helpommin, eli ei tarvinnut enää palata sinne viidakkoon… golfradan portinvartijoiden ohi pääsee kyllä pois ilman mitään kyselyjä ja päätyy tielle, josta se bussi menee.

Vielä olisi yksi postaus tulossa Seychelleiltä, La Diguen saari. Vieläkö kiinnostaa vai joko tympäsee nää rannat? MILTÄ NÄYTTÄÄ?

4 Comment

 1. Anna says: Vastaa

  No vähäsen kyllä tympäsee nää rantakuvat kun ei itse sinne pääse pulikoimaan! Pikkanen lomakateus täällä päässä ;D tulisko se kesä jo tännekkin!

  1. Kissis says: Vastaa

   No muakin hei tympäsee! 😀

 2. No ihanan näköistä, se lämmin vesi päälle on ihan parasta! <3

  1. Kissis says: Vastaa

   En oo Malediivien lisäks koskaan uinut näin lämpimässä meressä. <3 Parhautta. <3

Vastaa