Seychellit: La Digue

Grand Anse

La Digue

Vielä haluan La Diguesta postauksen tehdä ja sit riitti jutut Seychelleistä (vaikka kuvia olis vielä vaikka kuinka)! Reissusta on tosiaan jo kulunut aikaa, mutta vieläkin mun rusketusta kehutaan, vaikka omasta mielestä oon kyllä taas ihan kalkkilaivan kapu. Suurin rusketus tarttui ehdottomasti La Diguella, jossa tuli mm. pyöräiltyä tosi paljon! Ja rannat toki kuuluivat taas oleellisena osana tälläkin saarella oleskeluun…

La Digue oli pienin saari jolla majoituttiin reissun aikana ja siitä mulla oli kaikista suurimmat odotukset – olin etukäteen lukenut, että La Digueta vois verrata Gili Airiin, johon rakastuin täysillä pari vuotta sitten (nythän ko. saari kärsii ilmeisesti melkoisesta turismin mukanaan tuomasta roskaongelmasta, todella ikävää). La Diguella ei Gili Airin tavoin moottoriajoneuvoja pitänyt olla, joten olinkin vähän shokissa, kun heti ensimmäisenä saarelle saavuttuamme näin moooonta autoa! Pääasiassa saarella kuitenkin liikuttiin pyörillä, jotka mekin vuokrattiin heti ekana päivänä. Autot kyyditsivät lähinnä hotellivieraita, mutta kyllä ne mua silti vähän tympäs, ja niitä mainostettuja härkävankkureita ei kovin montaa ton viiden päivän aikana nähty! Nekin tuntuivat olevan erikoistilaisuuksia varten, kuten häät:

la digue

Oltiin siis tosiaan La Diguella pisin aika, viisi yötä. Meidän Bamboo Chalets -hotelli oli mukavan lähellä satamaa, pieni huone ja kylppäri pienellä terassilla, joka vilisi gekkoja, torakoita ja koiria ja isolla pihalla juoksi kanoja ja kukkoja. Tää ei ole mikään mainos, mutta tosi lämpimästi kyseistä hotellia suosittelen, jos La Diguelle on menossa, eikä vaadi mitään isompia hotellimukavuuksia. Superystävällistä henkilökuntaa hotellissa. Mä tosin nukuin La Diguella aika huonosti, koska oli niin kuuma ja ilmastoinnin kanssa liian kylmä, mutta noh, kuuluu lomaan.

Bamboo Chalets

Noi viisi päivää menivät tosi leppoisasti ympäri saarta pyöräillen, rannoilla ja omalla terassilla lueskellen, jätskiä syöden… nyt jälkeenpäin mietin, että vaikka ei oikeastaan tehty mitään, niin silti se aika vaan kului tosi nopsaan.

la digue

la digue road

la digue

Noi maisemathan oli tietenkin aivan järkyttävän upeita, mutta me oltiin tosi huonoon aikaan La Diguella: vesi oli tosi matalalla osassa saarta. Niinpä se kuuluisin ranta, Anse Source D’Argent, jota odotin tältä reissulta kaikkien eniten, näytti ihan kamalalta, aivan täynnä levää, ei kauan viihdytty:

Anse Source D'Argent

anse source d'argent

Anse Source D'Argent

Anse Source D'Argent

Anse Source D'Argent

Anse Source D'Argent

Joo, ei kauheen kuvauksellinen! Olin tosi pettynyt, ja tuolle rannalle piti sitten oikeastikin maksaa pääsymaksu, ei ollut mitään kiertotietä, jota me kyllä vimmalla etsittiin, heh. MUTTA onneksi La Diguelta löytyi pari oikein pätevääkin rantsua, Grand Anse ja Petite Anse, tässä ekana se hieman isompi, jolle saapuu yleensä ekana eli Grand Anse:

Grand Anse

Grand Anse

grand anse

grand anse dogs

Grand Anselta pääsi polkua pitkin Petite Anselle ja mehän taas tietenkin eksyttiin koko polulta ja oltiin lopulta aivan jossain röteikössä, josta sitten ihmeen kaupalla selvittiin rannalle. Rannalla naureskeltiinkin, että mistä me oikeen tultiin… Petite Anselle tosiaan menee lyhyt ja simppeli polku, jos sillä vaan pysyy…

Petite Anse

Petite Ansella oli vuokrattavana käteviä aurinkosuojamajoja, vuokrana oli juomien ostaminen, jotka me nyt toki mielellään muutenkin siellä kuumuudessa ostettiin! Ja oli muuten yksi parhaimmista mehuista ikinä, nam, vastapuristettua hedelmää:

Petite Anse

Petite Anse

Petite Anse oli kyllä mun lemppariranta La Diguella! Aivan ihana rantapäivä!

Petite Anse

Petite Anse

Näitä kahta rantsua lukuun ottamatta oltiin vaan yhdellä kivalla rannalla, joka löydettiin pyöräillessämme. Ei lähdetty retkeilemään saaren eteläpäähän, jossa vähän vaarallistakin maastoa, vaan päätettiin, että saatiin vaeltamisesta tarpeeksemme Praslinilla… Tää pieni rantsu kuului varmaan viereiseen hotelliin, mutta oli siis ihan avoin kaikille:

la digue

la digue

Huh, tulipas taas ikävä reissuun, kun näitä kuvia kävi läpi.

la digue coconuts

la digue turtle

la digue turtles

la digue candy shop

la digue coconut oil

la digue puppies

Jos joku miettii, että mitä hittoa noi jättikilpparit on, niin niitä oli paljon Seychelleillä ja ovat siis, noh, jättikilppareita. Mä en oikein tiennyt suhtautumistani niihin ja olin surullinen niiden puolesta, koska vaikka siellä vähän annettiin se kuva, että ovat vapaita, niin vankeudessa ne tuntuivat enimmäkseen elävän. Meinasin saada sydänkohtauksen, kun tällainen tuli ekaa kertaa vastaan lintusaarella (Cousin)! Mutta sitten niihin kyllä tottui. Mutta La Diguellakin oli tuollainen ”kilpparieläintarha” (Anse Source D’Argentin alueella), jonka ohi mennessämme syötettiin vähän minibanskuja ressukoille (olin ohimennen joltain oppaalta kuullut, että nää tyypit syövät mielellään banaania, kuorineen):

la digue turtle

Mutta joo! Jos Seychelleille on menossa, ei La Digueta kannata missään nimessä skipata! Ihan omanlaisensa saari, kyllä voisin uudelleen mennä.

Ja nyt mua tosissaan kiinnostaa: jaksoiko joku lukea/selailla tän postauksen loppuun asti??? Muita La Diguella käyneitä? Täältä löytyy yleinen postaus Seychelleistä, täältä pääsaari Mahé ja täältä Praslin ja maailman upeimmat rannat.

Tulevista matkoista sen verran, että varasin toissa päivänä lennot Tukholmaan elokuun lopulle, kun siellä on taas ne tatskamessut! En oo lähdössä messuilemaan (poikaystävä siis on), vaan shoppailemaan Miten niin liikaa? -Elisan kanssa! Sephora odottaa!!! Tekis kyllä mieli ton lisäks lähteä kesällä jollekin viikon rantalomalle johonkinpäin Eurooppaa, mutta pitää vielä miettiä tätä loma/rahatilannetta… Onks teillä tiedossa jotain kivoja matkoja?

10 Comment

 1. RuuRuu says: Vastaa

  Luin loppuun! Kilpparit on kyllä ihan mielettömän ihania elukoita 😀 huikeita maisemia!

  1. Kissis says: Vastaa

   No edes joku! 😀 musta noi kilpparit oli vähän pelottavia, mut kyl niitä ihan vähän silittelin 🙂

 2. matkahimoinen says: Vastaa

  Tietty luin alusta loppuun ihan ahmien. Ihania kuvia ja hyviä on olleet kaikki muutkin jutut!

  1. Kissis says: Vastaa

   Hih 🙂

 3. Hanna says: Vastaa

  Lähdössä parin päivän päästä!
  Kiitos hyvistä La Diguen ja Praslinin postauksista ♥

  1. Kissis says: Vastaa

   Aaaah, ihanaa reissua! Oon kateellinen! 🙂

 4. Hanna says: Vastaa

  Kiitos ?
  Saanko kysyä vielä jotain:
  Vaihdoitteko te rahaa paikan päällä vai kävikö kaikkialla eurot?
  Mietin esim. Busseja?
  Kannattaa ilmeisesti ottaa Suomesta iso määrä käteistä mukaan, kun ollaan koko loma praslinilla ja la diguella.

  Kiitos jos jaksat vastailla x

  1. Kissis says: Vastaa

   Lentokentällä Suomen päässä vaihdettiin ja Seychelleillä parissa rahanvaihtopisteessä – jotka olivat kyllä hyvin pitkälti kiinni! Suosittelen siis vaihtamaan lentokentällä. En kyllä muista, miten hyvin siellä kävi eurot! Täällä Suomessa ei sillon ainakaan voinut vaihtaa rahaa muualla etukäteen, eli lentokenttä oli ainoa vaihtoehto.

   La Diguella menopeli on pyörä (kannattaa kysellä hintoja myös hotelleista, joilla suhteita pyörän vuokrauksiin) ja Praslinilla käytettiin kaikenlaisia ihme autokyytejä, sovittiin paikallisten kanssa. 😀 Ja pari kertaa bussilla! Praslinilla kannattaa miettiä myös auton vuokraamista, siellä on nimittäin pidemmät välimatkat ja bussit kulkee vähän miten sattuu…

 5. Hanna says: Vastaa

  Kiitos paljon!?

  1. Kissis says: Vastaa

   Ihanaa matkaa! ❤️

Vastaa