Ostaisinko 400 euron hiustenkuivaajan?

Dyson Supersonic

Dyson Supersonic

Niin, totuus toki on se, että ensimmäisenä kaikille tulee mieleen tästä Dyson Supersonic -hiustenkuivaajasta sen hinta: 400 euroa. Se on paljon rahaa, ja sen tämä kiehtovalta näyttävä hiustenkuivaaja maksaa yhä edelleen, vaikka monet ovat kovasti odottaneet hinnan halpenemista. Itsekin olen jo ehtinyt toivoa, tuliskohan markkinoille pian uusi versio tästä ja tän ekan saisi jo edullisemmin. Mutta näin ei valitettavasti ole käynyt. No, minä onnekas sain tämän blogiini maahantuojalta, joten voin näin heti alussa rehellisesti myöntää, että en raaskinut laittaa 400 euroa hiustenkuivaajaan. Kysymys kuuluukin, maksaisinko tuon summan nyt, kun olen tätä Supersonicia jo monta kertaa käyttänyt?

Vastaus on: kyllä.

En nimittäin todellakaan hetkeäkään kaipaa vanhaa hiustenkuivaajaani tai sitä edeltäneitä muita, toki ihan pätevästi hiukseni kuivattaneita yksilöitä. Jos tämä Supersonic multa nyt vietäisiin pois, ei paluuta mihinkään ”peruskuivaajaan” yksinkertaisesti enää olisi. Tämä on mun täysin rehellinen mielipide.

Dyson Supersonic

Ja nyt te vaaditte tietenkin perusteluita ja saamanne pitää!

Supersonicin hehkutetaan olevan paljon ”peruskuivaajia” nopeampi. Noh, mä en kokenut tän olevan mitenkään todella hälyttävästi aikaa säästävä, mutta siis joo, kyllä tällä hiukset saa kuiviksi erittäin nopeasti. Ei mitenkään superhypernopeasti, mutta kyllä tämä tehokas on ja verrattuna aiempaan Remingtoniin, kyllä nyt tuskastuttaisi palata siihen. Mutta sitä en tiedä, onko tän ostaminen niin kannattavaa, jos hiustenkuivaajaa käyttää harvemmin. Mutta jos käyttää hiustenkuivaajaa joka toinen tai kolmas päivä kuten minä, tajuaa tän upeuden. Siinä missä muut hiustenkuivaajat jättää hiukset pörröisiksi ja sen näköisiksi että seuraavaksi haluaa tarttua suoristusrautaan, Supersonicin jälkeen sitä suoristusrautaa ei välttämättä tarvitse lainkaan. Ja tän näkee jo ekalla käyttökerralla: hiukset näyttävät kuivattuina hemmetin hyviltä.

Kuivain mittaa lämpötilaa 20 kertaa sekunnissa, ja pitää sen hallinnassa. Lämpötilaa voi itse säätää (neljä lämpöasetusta: 100°C, 80°C, 60°C, 28°C), mutta vaikka itselläni on paha tapa käyttää sitä kaikista kuuminta, ei sekään ihme kyllä ole tehnyt hiuksista ikävän kuivia ja pörröisiä. Kuivausnopeuksia on kolme: nopea, normaali ja muotoilu. Itse pesen hiukset iltaisin ennen nukkumaanmenoa, joten nopeus on valttia. Kuivain on lisäksi kevyt, joka tekee kuivaamisoperaatiosta miellyttävämpää, käsi ei väsy. Kuivaimen tekniikasta voi halutessaan lukea enemmän täältä, mä en ymmärrä näistä digitaalimoottorin ja mikroprosessorin hienouksista hirveesti mitään, paitsi että tässä kaikki nämä selkeästi toimii ja se riittää mulle. Neljä vuotta insinööreiltä meni tän kehittämiseen eli ei ole aivan hetkessä ilmoille huitaistu.

Ääni tässä on hiljaisempi ja miellyttävämpi (mutta kyllä kissat silti pelkää). Ja pari aivan ihanaa asiaa pitää vielä mainita: kuivaimen lisäosat eivät kuumene käytön aikana!!! Ei siis tarvitse pelätä käden polttamista hiuksia kuivatessa. Ja ahhh: JOHTO ON PITKÄ! Yltää siis kauempanakin olevaan pistorasiaan. Iso, siis ISO plussa!

Dyson Supersonic

Kuivaajan mukana tulee kolme magneettista lisäosaa, jotka on helppo napsauttaa kiinni. Koin näistä itselleni kaikista hyödyllisimmäksi tuon silottavan suukappaleen, joka kuivaa hiukset todella hellävaraisesti. Kapein suukappale on tarkoitettu tarkempaan muotoiluun ja diffuusorista hyödyn saavat kiharapäät, sillä se estää hiuksia kähertymästä.

Nämä lisäosat eivät kuitenkaan ole välttämättömiä kuivaamisen kannalta, vaan kuivain toimii loistavasti ilman näitäkin ja usein käytänkin sitä ihan vain itekseen. Lisäksi mukana tuli apuväline kuivaimen säilytystä/roikottamista varten sekä jonkinlainen liukuestematto, jonka tarkoitus ei ole mulle vielä selvinnyt. Olisin ehkä kaivannut lisäksi jonkinlaista säilytyspussukkaa, sillä itse en ole innostunut kuivaimen roikottamisesta naulassa (kissat toki tykkäisivät), vaan haluan säilyttää kuivainta kaapissa. Vaikka ulkonäön puolesta tän kehtais kyllä jättää näkyvillekin, onhan tää nyt tosi upea. Kuivainta on myynnissä myös valkoisena, hieno sekin.

Dyson Supersonic

Niin, näin mä tän asian nyt näkisin: jos käytät hiustenkuivaajaa usein, Supersonic on todella hintansa arvoinen. Hiukset tykkäävät Supersonicista. Ja onhan tällä vaan tosi mukava myös hiukset kuivata monien hyvien, edellä lueteltujen ominaisuuksien ansiosta. Aiemmin mä suorastaan vihasin hiustenkuivaamisoperaatiota, nyt se on jopa ihan kivaa.

Tiedoksi myös, että kuivaimella on kahden vuoden takuu ja sitä myy mm. Stockmann tai ihan Dysonin oma verkkokauppa.

No, ostaisitko 400 euron hiustenkuivaajan? Oletko harkinnut tän ostamista tai omistatko jo (mitä mieltä)?

Dyson Supersonic

16 Comment

 1. Tipi says: Vastaa

  En ole edes tiennyt, että noin kalliita hiustenkuivaajia on!
  Helppo vaustaus, en ostaisi. Syykin on selvä, en käytä kuivainta kuin ehkä pari kertaa vuodessa. Hiukseni ovat luonnonkiharat, parempi kun kuivuvat rauhassa itsekseen. Kuivaajalla ne suorastaan räjähtävät ja suoraa lookkia en tahdo.
  Hienoa, että olet löytänyt mieleisen tuotteet, sama kai se silloin mitä se maksaa, investointi kannattaa. 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, et siis todellakaan tätä tarttiskaan. 🙂 Mutta itekin ajattelin, että laittaisinko noin paljon rahaa HIUSTENKUIVAAJAAN, ja totesin aina että en. Mutta nyt… tätä pitäis kaikkien ostamista harkitsevien päästä eka testaamaan!

 2. En, koska no mulla ei ole kamalan hyviä kokemuksia Dysonista. Ostin innoissani brändin imurin, josta maksoi melkein 500€ ja nyt käytössä olen huomannut jo 10 asiaa, mitkä korjaisin siitä, jos olisin tuotekehittelijä, ei kamalan toimiva imuri mielestäni. 😀 Ja olenkin vannonut, et never again, kun tosta aika jättää. Mutta kuivaimen suhteen voin toki muuttaa mielipiteeni, jos sitä pystyisi testaamaan ensin ennen ostopäätöstä. :p Sikaa säkissä en ostaisi.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo meillä kans Dysonin imuri. Ja itsekin tuotekehittelisin sitä vähän paremmin. 😀 Mutta on se ollut kyllä hyvä tässä eläinhuushollissa, nyt alkaa kyllä olemaan jo aika vanha. Tässä kuivaajassa en oo ihme kyllä keksinyt mitään kehitettävää vielä ainakaan, mikä on kyllä oikeasti aika ihme, kun olen aina heti urputtamassa käyttöliittymäasioissa. 😀

   1. 😀 😀 😀 Pitäiskö hakea töihin Dysonille imureiden kehittelyyn. 😀

    1. Kissis says: Vastaa

     Ehkä!! 😀

 3. Jos olisi nyt tuohon varaa, niin varmasti ostaisin heti. Käytän hiustenkuivaajaa VÄHINTÄÄN joka toinen päivä, ja se on siis käytännössä säännöllinen hiusten pahoinpitely. Jos haluaa kuivata hiuksensa jollakin laitteella ja pitää hiukset silti kunnossa, niin pakkohan siihen laitteeseen on sitten kiinnittää vähän huomiota. Sillä on aika paljonkin merkitystä millainen se kuivaaja on. Eri asia sitten on se, saisinko Dysonin kohdalla kaikista ominaisuuksista kaiken hyödyn irti, kun en oikein osaa esimerkiks muotoilla hiuksia samalla kun kuivaan niitä.. eli maksaisinko turhaan niistä ominaisuuksista, jotka hintaan vaikuttaa. Mutta enivei, merkkinä luotan Dysoniin kyllä, vaikka hinnoissa varmasti ilmaakin on. Dysonin imuri löytyy taloudesta ja oon ollut siihen tosi tyytyväinen, samoin kuin Dysonin tuulettimeen jota pääsin sukulaisen taloudessa kokeilemaan. Tarttuisin ilman muuta blogiyhteistyötarjoukseen tässä jos sellainen tulisi eteen, tietenkin, mutta saattaisin kyllä itsekin tähän investoida jos se olis jossain vaiheessa mahdollista. Etenkin jos sitä pääsis kokeilemaan ensin 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   No mäkään en tosiaan ikinä mitenkään muotoile hiuksia kuivatessani, mulle niiden nopeesti kuivaks saaminen on prio nro uno. Hiukset kärsii tän kanssa vähemmän, on nopee ja hiton mukava käyttää – ja käytän tätä kuitenkin useesti ja toivottavasti vuosia.

 4. hanneh says: Vastaa

  Kyllä tuo vähän houkuttelisi. Edellinen hiustenkuivain on jo varmaan toista kymmentä vuotta vanha, joten jos tuo Dysonkin sen verran kestäisi, niin eihän se sitten olisi edes pahan hintainen 🙂 Käytän yleensä hiustenkuivaimen jälkeen suoristusrautaa, niin ehkä sekin helpottuisi. Tosin mun pölynimurikin täytti just 20 vuotta, joten jospa Dysonilla olisi joku yhteistarjous imurista ja föönistä, niin mua ei olisi vaikea suostutella ostamaan 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   Tää ei tietenkään suoristusrautaa korvaa, eli ei sinänsä suorista hiusta, mutta jos on suorat hiukset jotka normaalisti kuivatessa ”pörrööntyy”, tää kyl vähentää sitä.

 5. Nimetön says: Vastaa

  Jos tuo hajoisis, niin maksaisitko uudesta 400 ? ja ei en ikimailmassa raaskis, vaikka varmasti hyvä laite onkin. 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   Tässä on onneks parin vuoden takuu! 😀 ehkä sen jälkeen on joku VIEL parempi kehitelty. Mut siis ei mulla kyl ois paluuta vanhaan kuivaajaan, eli suora vastaus suoraan kysymykseen: kyllä maksaisin. Tosin oottaisin kyl ensin Stockan alekuponkia. 😀

   1. RuuRuu says: Vastaa

    miksköän se näyttää mut taas nimettömänä, en millään jaksais puljata taas jotan profiilia johonkin jota en kumminkaan ikinä käytä 😀

    1. Kissis says: Vastaa

     Hmmm en tiiä! 😮

 6. Jos mulla olis varaa niin ehdottomasti ostaisin, tää on jo niin makeen näkönenki! 🙂

  1. Kissis says: Vastaa

   On kyl ihan design-vehje! 😀

Vastaa