Oot niin ihana

VAUVAKIRJA. Ensin vieroksuin koko ajatusta – pienenä olin kova tyttö askartelemaan, tarrakirjailemaan, piirtelemään ja värittämään mutta se oli silloin se. Kaikenlaiset aikuisten ihmisten muoti-skräppäilyt, värityskirjaintoilut ja bujottamiset olen skipannut ihan sillä ajatuksella, että mä olen tosiaan elänyt jo ton askarteluajan.

oot niin ihana

Meinasin ensin jättää nää vauvakirjahommatkin suosiolla väliin, mutta sitten kuitenkin innostuin – Oot niin ihana -vauvakirja oli syyllinen tähän. Suomessa suunniteltu ja painettu, aivan uudenlainen vauvakirja tuntui just oikealta mulle. Tukevassa kansiossa sijaitsevat laadukkaat ja kauniit sivut ovat innostavia ja jättävät paljon tilaa kaikelle omalle luovuudelle. Mukana tuleva jämäkkä laatikko pitää vauvakirjan säilyttämisen helppona ja siistinä ja laatikkoon mahtuu lisäksi kaikenlaista pientä vauvaan liittyvää muistotavaraa. Koko juttu on ihan täydellisesti suunniteltu!

oot niin ihana

oot niin ihana

Mulla meni itse asiassa hetki miettiessä, että mikä on mun tyyli tän vauvakirjan suhteen. Kävin ahkerasti tutkiskelemassa ebayn ja kaikenlaisten teippi -ja tarrakauppojen valikoimaa, mutta sitten ajattelin pitää oman kirjani aika siistinä ja omaan tyyliini sopivana – pientä sievää tarrakoristelua ja vauvan synnyttyä paljon kuvia! Olenkin jo ladannut puhelimeeni sovelluksen, jonka kautta saan kätevästi tilattua kuvia postitse kotiin. Mutta niin, mitään överikoristeluja en tähän ajatellut laittaa, joskin muutaman kivan leimasimen voisin hyvinkin ostaa… Sivuja koristelen sitä mukaa, kun niitä pääsen täyttelemään, nyt ajankohtaisia ovat ”Mistä kaikki alkoi” ja ”Odotus”.

oot niin ihana

oot niin ihana

Sivuja on kirjassa yhteensä 40, ja niitä voi tilata myös erikseen. Lisäsivuja voi printata itse pientä summaa vastaan.

Oheistavaraakin löytyy, muun muassa tämä neuvolakorttikotelo, jonka otin käyttöön heti. Olen kyllä jaksanut naureskella tälle neuvolakorttiasialle – että tällaisia on vielä nykyaikana! Aina vähän hihityttää kun odottelen neuvolatädin kirjoittelevan tietoja tähän ja tasan samat jutut pitää näpytellä myös tietokoneelle sähköiseen järjestelmään. No, onhan tämä toki ihan kiva muisto ja tiedot löytyvät näppärästi jos tätä ei mene hukkaamaan ja muistaa aina ottaa mukaan joka käynnille.

oot niin ihana

Olen kyllä tosi ilahtunut tän vauvakirjan ihanuudesta – ja myös kauniista ja hyvin tehdyistä nettisivuista, heh! Ja niin, kai mä vähän salaa toivon, että jonain päivänä voisin ojentaa tän kirjan tai oikeastaan koko boksin lapselleni tutkittavaksi ja hän ehkä vähän jopa tykkäisi?

Täältä löytyy kirjan jälleenmyyjät ja tilauksen voi toki tehdä myös nettisivujen kautta (hintaan 48,50 e, sivut, kansio ja säilytyslaatikko). Tämä on kyllä tosi ihana lahjaidea esim. vauvaa odottavalle kaverille!

Pidättekö te vauvakirjaa/oletteko pitäneet, innostutteko tällaisista? Mites noi askarteluhommat?

oot niin ihana

Kirja ja neuvolakorttikotelo on saatu blogiin.

9 Comment

 1. Sissi says: Vastaa

  Voi että, onneksi sähköisen kirjanpidon aika ei ole kokonaan syrjäyttänyt neuvolakorttia ^_^ Noi oli aikanaan tärkeät ja hiirenkorville selatut lämiskät, jotka mulla on vieläkin tallella:) Ja vauvakirjat myös, joskin yllättäen kuopuksen kirja jäi tosi vähälle täytölle siinä missä esikoisen ei meinaa pysyä liitoksissaan:D

  1. Kissis says: Vastaa

   Haha, aijaa! Joo, onhan toi neuvolakortti ihan kiva muisto varmasti ja säilytänkin tässä boksissa. 🙂

 2. Tuuli ? says: Vastaa

  Wau, onpa todella kaunis vauvakirja ? Se on niin kaunis, et melkeen toivon et oisin raskaana, et saisin täyttää sitä!! (Fat chance, ikää 40+) En yhtään ihmettele et ihastuit just tähän, etkä esimerkiksi vaikka Nalle Puh-vauvakirjaan joka mulla itsellä on (yyyyhhh ?). Se on niin kaunis, et mua haittais pilata se omal rumal käsialal ?

  1. Kissis says: Vastaa

   Hehe, joo, tää on jotenkin tosi tyylikäs! ?? Ja mulla on toi ärsytys kans, pitäis opetella joku kaunis käsiala!! ? Ja hei, vaik oiski Nalle Puh, niin ihania juttuja silti! ❤️

 3. Tosi kivan näköinen hieman erilainen kirja! Musta toi on lapselle ihan muisto, musta ainakin on kiva lukea omaani, vaikka se ei olekaan ihan täydellisisti täytetty ymmärrettävistä syistä. 😉

  1. Kissis says: Vastaa

   Niinpä, jos sillon enää mitään kirjoja kukaan haluaa ees avata 😛

 4. Janet says: Vastaa

  Toi on niin ihana kirja! Harmi, ettei mulla ole sitä. Neuvolakortti on mielestäni niin kiva ja vauvakirjoja hankin Oliverille vahingossa kolme 😀 se minkä halusin, oli aina loppu. Mies osti yhden ja itse yhden ja lopulta kun se minkä halusin löytyi, oli pakko ostaa vielä se 😀

  1. Kissis says: Vastaa

   No voit sä viel ostaa tänkin! :DD

 5. Tosi ihana kirja 🙂 Meillä on tytölle sellainen kirja, jota täytetään 18-vuotiaaksi asti. Sekin on tosi kiva.
  (https://verkkokauppa.oppijailo.fi/minun-kirjani-albumikirja/526699/dp) Hän sai sen ristiäislahjaksi mun vanhemmilta ja oon tykänny tosi paljon, siitä jää lapselle tosi kiva muisto 🙂

  Kyllä neuvolakortti pitää olla 😀 Hauska katsella joskus vuosien päästä mitä kaikkea sinne on kirjoitettu. Aion säästää oman äitiysneuvolakortin sekä Mimun neuvolakortin hänelle. Olen säästänyt hänelle muutamia niitä äitiysneuvolasta saatuja papruja/ohjelappusiakin, hän voi sitten joskus 20-30 vuoden päästä naureskella, että ”tämmösiä ohjeita oli silloin kun äiti odotti mua” 😀

Vastaa