Onneksi lähdin ajoissa pois Sephorasta

Barcelona muisto

Olen taas takaisin perus-pilvisessä, huomattavan paljon kylmemmässä Suomessa! Takana viisi ihanaa päivää Barcelonan lämpöä, kyllä tuo hellejakso tuli todellakin tarpeeseen tän ilmojen puolesta surkean kesän jälkeen.

Yksi reissun kohokohtia oli ehdottomasti pääsy Sephoraan! Aivan Plaça de Catalunyan vieressä, Triangle-kauppakeskuksessa sijaitsevaa Sephoraa oli mulle mainostettu todella isona ja erittäin mainiona. Otinkin pojista omaa aikaa tuolla vierailun ajaksi, sillä vuosi sitten Tukholmassa vietin paljon pienemmässä Sephorassa noin puolitoista-kaksi tuntia, hups! Niinpä jätinkin matkaseurani rauhassa syömään ja kaljoittelemaan ja suuntasin riemumielin Seppoon. Ja olihan se iso ja hieno! Olin antanut shoppailuarvioksi ”noin tunti” ja sanoin soittelevani jahka olisin valmis (ja superköyhä). Ihmeellistä kyllä, tällä kertaa selvisin Sephorasta vajaassa tunnissa (sekin siis kyllä riitti viemään mun rahat). Ja hyvä niin, sillä jos olisin viettänyt sen puolisentoista tuntia kuten salaa itsekseni arvioin, olisi voinut käydä köpelösti.

Plaça de Catalunya 20.8.

Terrori-isku tapahtui noin puoli tuntia sen jälkeen kun lähdimme aukiolta käppäilemään hotellia kohti. Hotellille päästyämme puhelimet piippasivatkin sitten ahkerasti kun läheiset kyselivät, olemmeko OK. Hieman Facessa vitsailinkin, että en joutunut iskun uhriksi, vaan shoppailin silloin Sephorassa, mutta tuolloin mulla ei ollut vielä aikatauluista ja tarkoista sijainneista tietoa. Isku kyllä näkyi ja kuului koko loppupäivän, taivas oli täynnä helikoptereita ja tiet poliisiautoja. Pysyttelimmekin illan hieman sivummalla, katuja oli tietenkin suljettu jne.

Barcelona
La Rambla 20.8.

Mä en oikeastaan kauhean helposti järkyty mistään ja vaikka tämä liippasikin meitä aika läheltä, en antanut sen pilata loppulomaani. Seuraavana päivänä iskusta matkustimme metrolla, vaikka monet välttelivät metroa peläten uutta iskua (ja osa metroasemista olikin suljettu) ja muutenkin oleskelimme ihan mahdollisimman normaalisti. Hassua, että ennen matkalle lähtöä mietin, että oliskohan nyt sopivasti Barcelonan vuoro saada osakseen terroristien huomio, mutta sama pelkohan se on nykyään valitettavasti joka paikassa. Paskaa ovat nämä, mutta en aio pelätä matkustelua jatkossakaan, todennäköisyys joutua tällaisen uhriksi on kuitenkin niin pieni. Enkä muutenkaan halua elää elämääni missään peloissa, kyllä täältä jokainen jossain vaiheessa lähtee, ennemmin tai myöhemmin. Superikävää ja kamalaa tietenkin, että näitä iskuja nyt jatkuvasti tapahtuu. Olen tottakai erittäin helpottunut ja kiitollinen, että säästyin itse tältä Barcelonan iskulta.

Mutta no, toivottavasti Tukholma ei kuitenkaan ole vuorossa seuraavana, sillä sinne meillä on lähtö torstaina! Pakko vielä laittaa kuva tästä Barcelonan Sephoraan menevästä liukumäestä, jonka itse jouduin ikävästi skippaamaan kun oli hame päällä:

Sephora Barcelona

Niihin Seppo-ostoksiin palaan myöhemmin!

Vaikuttaako terrori-iskut teidän matkailuihin? Tai muut mahdolliset uhat, matkustatteko vain ”mahdollisimman turvallisiin paikkoihin”?

6 Comment

 1. Mari says: Vastaa

  Nyt, kun tällaista toimintaa oli myös ihan täällä kotiseuduilla, huomaa herkemmin, ettei vaihtoehtona ole kuin elää päivästä toiseen sitä samaa arkea kuin ennenkin. Joten jos harrastaisin matkustelua, en antaisi näiden juttujen häiritä, enhän aio Turussakaan vältellä keskustaa.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, luulenpa että vaan ajan kysymys koska Helsingissä jotain tapahtuu. 🙁 Kauhea se Turun juttukin, onneksi ei tutuille käynyt pahasti 🙁

 2. Mä mietin jo silloin kun me oltiin Las Ramblasilla että tämä olisi oiva kohde. Ihmisiä niin pitkälle kun silmä kantoi, autoja molemmin puolin eikä mitään esteitä. Mä olen joutunut evakuoitumaan Lontoossa jo vuonna 2001 pommiuhan takia, niin jotenkin aina se on mielessä, muttei ole estänyt matkustamista tai normaalia elämää.

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, huh, ihmisiä siellä tosiaan riitti! Tuollahan on paljon myös taskuvarkaita, piti vähän enemmän pitää laukusta kiinni. 😀

 3. Mä aina sanon että kottiisa on moni kuollu. En osaa pelätä terrori-iskua, kun todennäköisempää on, että jotain sattuu vaikka just kotona tai liikenteessä. Tosi ikäviähän nämä iskut on ja toki vetää mieltä matalaksi ja laittaa ajattelemaan, mutta omaan matkusteluun ei minulla vaikuta.

  Viikon päästä pääsen Rodoksen Sephoraan. Kauhistuttaa jo ihan valmiiksi… ?

  1. Kissis says: Vastaa

   Joo, niinpä. Ja sitä pelkoahan terroristit just haluaakin. Muakin kauhistuttaa Tukholman Sephora ?

Vastaa