Luksusta ja luonnonkosmetiikkaa – joulukalenterini 2021

Varmaan ensimmäistä kertaa ajattelin, että pärjäisinkö tän vuoden joulukuun ilman kosmetiikkajoulukalenteria? Äitiyslomalla kun olen, ei olisi varaa tuhlata MIHINKÄÄN ylimääräiseen. Sitten tulin järkiini, oikeastaan hyvin pian siirsin tämän hölmön ajatuksen mielestäni puh pah pois, ihan hulluahan se olisi olla ilman kosmejoulukalenteria!? Vauvavuoden päivät kun eivät varsinaisesti kovin nopeasti kulu ja kaikki itsensä hemmottelu on kyllä tervetullutta.

Koska se vauva ja hektinen meininki tässä huushollissa noin muutenkin 24/7, en tällä kertaa ehtinyt tehdä mitään kosmetiikkajoulukalenteriesittelypostausta tänne blogiin. Jälkipuintipostausta sen sijaan toivottiin Instagramissa, ja toki mä nyt sellaisen aioinkin tehdä!

Tänä vuonna ostin tosiaan kaksi kosmetiikkajoulukalenteria, tai no, toinen, Cult Beautyn kalenteri, oli aikainen joululahja mieheltä. Toinen, Luonkosin kalenteri, oli vähän sellainen, hmm, pitkään harkittu heräteostos. Mua kiinnostaa hirveästi suomalaisen Luonkosin tuotteet, jotka ovat 100 % luonnonkosmetiikkaa. Luonkosilla on paljon sellaisia juttuja, joita haluaisin kokeilla, joten ajattelin, että tämä kalenteri voisi olla ihan fiksu juttu. Cult Beauty taas on mun lemppari verkkokauppa 4-evah ja viime vuoden kalenterista tykkäsin paljon, joten halusin sen tänäkin vuonna. Sisältö on niin luksusta, että vaikka tuo reilusti yli 200 euron hinta kirpaisi taas, niin… ja noh, nyt en sitä itse edes pulittanut, haha. Kyllä vähän vilkuilin sisältöä etukäteen, sillä tämän hintaista kalenteria en halua ostaa jos en yhtään tiedä mitä sisältää. Ja hirveä stressi ja paniikki oli muuten taas, että ehdin tän itselleni saada kun ilmestyi!

Mutta ensin Luonkosin kalenteri syyniin:

Luonkosin kalenteri maksoi 109 euroa ja sisältö oli pakattu tällaisiin erillisiin pahvipakkauksiin (yht. 24 kpl). Tämä kalenterin tyyli oli oikeastaan ainoa sellainen juttu, mitä tässä mietin etukäteen – sisältöä on kyllä jotenkin rasittavaa säilyttää näissä! Ja vähän pakko se kuitenkin on, että tietää mikä mikäkin kakku on. Bokseissa lukee tuotteen nimi sekä mukana käyttöohjelappu. Luonkosin valikoimassa on siis erilaisia öljypuhdistuskakkuja kasvoille ja vartalolle, puhdistusjauheita, kuivashampoota, saippuoita, jauhedeodorantteja jne. Periaatteessa haluaisin olla ihminen, joka käyttää vain tällaista kosmetiikkaa – ekologista, vastuullista, kotimaista. (Mutta enhän mä ole.)

Mä itse asiassa olen kokeillut öljypuhdistuskakkua, jonka sain joskus luonnonkosmetiikkamessuilta, enkä tykästynyt, jäi vaan niljainen tunne kasvoille. Nyt tän kalenterin myötä aion antaa näille öljypuhdistuskakuille uuden mahdollisuuden!

En edes näitä luukkuja tai mitälie lootia availlessani tajunnut, että kalenterissahan oli lopuksi useampaankin kertaan muutama tuote! Eli todellakin siis saa testattavaksi Luonkosin valikoiman. En ihan hirveästi tykännyt, että yksi täysikokoisista tuotteista oli miesten öljypuhdistuskakku, vaikkakin Luonkosilta todettiin, että tämä on myös monien naisten lempparituote ja siis toki naisillekin sopii. SILTI. Lisäksi tämä miesten öljypuhdistus tuli kahteen kertaan… mietin vaan, että kuinkahan moni mies tämän kalenterin itselleen osti?

Eniten odotin PRIMAL-metsämikrobivoidetta sekä valkosuklaabalsamia! Onneksi molemmat tulivat kalenterista. Lisäksi jauhedödöt kiinnostavat, vaikka enemmän epäilen toimivatko riittävän hyvin… Kalenterista tuli myös muutama mukava ”apuväline” kakkujen käyttöön: kasvosieni jolla öljy puhdistetaan kasvoilta sekä puhdistusliina. Olisi ollut ihana saada myös Luonkosin valikoimaan kuuluva säilytys- ja matkarasia kakkua varten.

Paljon on kyllä kivaa ja kiinnostavaa testattavaa tässä kalenterissa ja heh, nyt mieskin tosiaan saa itselleen öljypuhdistuskakun. Kaiken kaikkiaan olen kyllä todella tyytyväinen tähän kalenteriin ja otan nyt näistä monta tuotetta heti käyttöön! Ja wannabe-anoppi laittoi jo viestiä, että haluaa nuo laatikot itselleen… noh, kunhan ensin saan sisällöt käyttöön tai johonkin muualle.

Siirrytään Cult Beautyyn:

Cult Beautyn kalenterissa oli 25 luukkua ja maksoi huikeat 258,70 euroa. Eli vieläkin enemmän kuin viime vuoden kalenteri. Huh. Tuosta yllä olevasta kuvasta muuten puuttuu kynttilä (oli vähän kiire kuvata vauvan päikkäritauolla…), tämä, joka tuli 25. luukusta:

Kynttilä on söpö, mutta niin hiton voimakas tuoksu, etten voinut jättää sitä mihinkään esille. Löysin kaupasta tuon kynttilän punaisena ja se maksaa 50 puntaa!!! En kyllä usko, että käytän omaani siltikään.

Mutta kalenterin muu sisältö oli kyllä aikas timanttista!

Meikkejä kalenterissa oli ihan kivasti, ja todella hyviä sellaisia! Ihan lemppareina mainittakoon Westman Atelierin luomiväri (tuo missä sydän), hurahdin näihin ja tilasin muutamia muitakin sävyjä aiemmin… aivan ihania! Vaativat ehkä oman postauksensa! Laura Mercierin irtopuuteri on paras puuteri ikinä, ja Charlotte Tilburyn meikit ovat huippuja. Ja tuo RÓENin luomiväripaletti on just mun sävyinen! Ja tuo musta putkilo on Victoria Beckhamin huulipuna ihanassa Pout-sävyssä. Mulla on paljon ihania huulipunia, mutta niiden käyttö tänä maskiaikana on kyllä todellakin jäänyt. NARSIN arskapuuteri, Natasha Denonan rajaustussi ja Vieven huuliöljykimalleasia jäävät myös omaan käyttöön.

Ainoat blaah-meikit oli Too Facedin Better Than Sex ja SWEED -ripsarit, koska en tee näillä mitään kun ei ole vedenkestäviä. Eiköhän näille kuitenkin rakastava koti löydy.

Ihonhoitoa oli tässäkin kalenterissa paljon. Seerumeita, kasvovoiteita, öljyjä… monta superkivaa! Mun lemppareita on Glow Recipe (nyt käytössäkin tällainen Watermelon Glow PHA+BHA Pore Tight Toner, ihan kiva), Summer Fridaysin voide on jeejee ja vaikka en olekaan kasvoöljyjen ystävä, testaan tuon Augustinus Baderin kasvoöljyn, sillä viime vuonna tullut kasvovoide samalta merkiltä oli tosi hyvä.

The Ordinaryn tuotteita en oikein tajua ja seerumeita käytän oikeastaan vähän jotenkin väkisin, silloin kuin muistan, mutta koska nämä ovat kaikki tosi laadukkaita niin käytän käytän! Glow dropsit ja Hueglowt testaillaan myös.

Puhdistustuotteitakin oli jokunen, jokaisessa kalenterissa joka ikinen vuosi tuleva Molton Brownin suihkugeeli ja kasvojen puhdistukseen kolme tuotetta! Kaikkia testaan mielelläni, tuo Youth to the Peoplen superfood cleanser löytyy itse asiassa täyskoossa jo kaapista… Nuo ESPAn kylpykristallit oli vähän njääh, mutta ehkä nämä säilyy siihen asti kun pääsen joskus jonnekin ammeeseen lillumaan.

Hiustuotteita vois tulla enemmänkin! Mutta nämä Briogeon jutut todellakin kelpaavat, Briogeo on ihan huippu!

Kesää todellakin odotellessa näiden aurinkotuotteiden kanssa… Supergoop!:n Glow Screen -aurinkovoiteen ostin jo viime kesäksi, mutta unohdin käyttää, noh, on kuulemma tosi hyvä! Että ensi kesänä nämä sitten käyttöön.

Näille väsyneille silmänalusille tällaiset lappuset ovat varmaan ihan kokeilemisen arvoisia… ikinä en tosin ole tällaisia saanut aikaiseksi, mutta ehkä nyt.

Siis joo. Mulle kävi tän kalenterin kanssa sama kuin viime vuodenkin, eli luukkuja availlessani olin välillä vähän että njääh, mutta kun kaikki sisältö oli kasassa, niin olin että wow. Todella paljon hyvää kamaa.

Kaiken kaikkiaan siis olin tyytyväinen tämän vuoden kosmetiikkakalentereihin! Availin luukut enimmäkseen Olivian ekalla päikkäriajalla ja se oli oikein mukavaa. Luulen, että ensi vuonnakin haluan taas Cult Beautyn kalenterin, mutta, se on sitten ensi vuonna se!

Mitä ootte mieltä näistä? Mitä kalentereita teillä oli?

2 Comment

  1. Nimetön says: Vastaa

    Luin wannabe anoppiin asti 😁 pointti oli, että jos aiot hävittää rasiat niin voisin ottaa ne 🙊

    1. Kissis says: Vastaa

      Säästän ne sulle! 🙂

Vastaa