Viherseinä

Kävin perjantaina ostamassa Viherseinän Plantagenista. Viherseinä kuulostaa ihan joltain sairaan isolta ja upealta jutulta, mutta oikeasti se on vain kolme pirun kallista Linda Bergrothin suunnittelemaa kukkaruukkutelinettä jotka laitetaan seinään. Ja seinäänhän ne eilen laitettiin, tarpeeksi ylös, poikien suureksi harmiksi ja pettymykseksi. Jos asuntoon tuodaan jotain noin houkuttelevan ihanaa, johon on aivan PAKKO saada upottaa hampaat, niin miksi ihmeessä ne pitää laittaa niin ylös, ettei niihin pääse käsiksi suiksi! Mahdollisia hyviä hyppykulmia on tässä nyt vimmaisesti etsitty, mutta toistaiseksi kasvit ovat saaneet olla rauhassa.

Ensimmäistä kertaa selvisin jostain vihertalosta ulos niin, että mukanani ei ollut mitään toivottomia tapauksia, niihin siis luetaan mm. muratti ja bonsaipuut (ja kaikki muut oikeasti hyvännäköiset tapaukset, mutta jotka kuolevat heti). Tällä kertaa (isän ystävällisesti ensin avuliaalle myyjälle kerrottua, että minä tapan sitten ihan kaiken viimeistään parissa viikossa) raahasin mukanani (ylhäältä alas) kirjovehkan, kultapalmun ja kirjorönsyliljan, joista kaikki pitäisi olla suhteellisen helposti pärjääviä. Kuvan ottamisen jälkeen muuten vaihdoin kirjorönsyliljan ylimmäksi, sillä se sattuu googlen mukaan kuulumaan vahvasti niihin kasveihin, joita kissat eniten himoitsevat. Tosin eiköhän noista täällä kaikki kelpais.

Minähän en siis oikeastaan edes pidä kasveista. Ahdistun aina kesällä, kun työkaverit (terkkuja vaan Susannalle!) pyytävät minua lomiensa ajan kastelemaan kasvejaan. Kasvien kasteleminen ja muu hyysääminen on vaan niin pirun tylsää ja ärsyttävää. Mutta koska halusin sijoittaa kasvit partsin oven viereen, jossa varmasti vetää läpi vuoden, niitä ei ehkä tarvitse kovin kauaa edes katsella…No, tykkään kuitenkin tästä nyt, eikä noita kai kovin usein tarvitse edes kastella.

Millaisia viherpeukaloita ruudun toiselta puolelta löytyy? Syökö teidänkin katit kaikki vehreydet?

P.S. Niin, mulla siis oli lahjakortti Plantageniin. Tosin ois sillä ehkä voinut ostaa mieluummin sit kuitenkin karkkia tai kissanruokaa, sillä niitäkin sieltä löytyi! Ihme mesta.

Hoi Viherseinä, täältä tulee Arska!

Ai ei vai.

33 Comment

 1. Meillä kasvit, joissa on pitkät kapeat lehdet kuuluvat riskiryhmään, lemppari on ehdottomasti traakkipuu 🙂

  1. Mä luulen et mun pojat vetelis kaktuksista piikitkin…no, Arska ainaki on sen verran hullu.

 2. hepe says: Vastaa

  mä just eilen harmistelin kun olin onnistunut tappamaan kaktukseni 🙁 se oli näköjään kyllästynyt elämään mun luona ja tappanut itsensä, nimittäin kun otin hellästi kiinni lehdestä niin koko lehti lähti juuresta saakka irti (jokainen lehti teki niin) 🙁 jäljellä oli vain tynkä mikä lensi mullan kera roskiin :'( surullista.

  1. Kaktus kuulemma on tosi vaikee saada pysymään hengissä, sanoi eräs kukkakauppias. Tarttisivat aika erilaisen ilmaston…

  2. hepe says: Vastaa

   hassua kun kaikki aina vitsailee että ”no kaktusta et ainakaan tapa kun ei se vettä tarvitse niin usein” 😀

  3. Niin kaktus ymmärtääkseni kuolee huomaamatta eli voi olla ollut jo kauan kuollut ennenkun huomaa mitään. Tosin mitäpä se sillon haittaakaan. 😀

 3. Ruu says: Vastaa

  Mä Kasvatan pojille ohraa revittäväks, niin kukkaset saa olla rauhassa 🙂

  1. Kissanruohoa on ollut Reiskalla useesti, pitäis taas tehdä, kun on valoisampi kämppäkin (täällä sentäs joku voi kasvaakin, Töölössä ei).

 4. Anonymous says: Vastaa

  Just eilen kävin viherlandiassa kotiuttamassa yhden kasvin. Meillä on kaksi kissapetoa, jotka todellakin syö/on syönyt kaikki pöydillä olevat kasvit tai mihin vaan pääsee käsiksi, vaikka omaa ohraakin on. Toiselle kelpaa ihan kaktuksesta lähtien kaikki, ihanasta palmustanikin jouduin luopumaan(viemään sen äidilleni). Mun ratkaisu on se, että tällä hetkellä kasvit roikkuu katosta amppelityyliin. Toimii hyvin, niihin eivät ainakaan pääse käsiksi.

  1. Viherlandia. 😀

   Amppelia mäkin harkitsen partsille ja pariin sisänurkkaan…mutta jotain kasvijännää on tässä lähiaikoina tulossa kyllä vielä asuntoomme!

 5. Taina says: Vastaa

  Viime kesänä istutin elämäni ekaa kertaa orvokkeja parvekkeelle, mutta ne sitten kuolla kupsahti kun ei oo kauheen pitkäikäsiä. Aina kun parvekkeelle mentiin ja kissa tuli mukaan niin ei menny montaa sekuntia kun kukkia jo tuhottiin. 😀 Oon kans suunnitellut jotain tommosia kukkia sisälle, mitkä tulis tosi korkeelle! Ja sitten kasvattais vielä kauraa tai ohraa kissalle, jotta se jättäis muut kasvit rauhaan. 🙂

  1. En usko että mun pojat jättäis muita rauhaan, syövät sit vaan tasasesti kaikkea. 😛

 6. MRMR says: Vastaa

  Hehe, mulla on kissoille ihka oma rönsylilja, saavat natustella sitä ihan vapaasti. Elän toivossa että sitten muut rehut saisivat olla rauhassa.

  1. Joo pitäisköhän noilleki hommata ihan omansa…Google kertoi tosiaan, että monet ostavat rönsyn kissoille syötäväks, että muut kasvit jäis rauhaan. 😀

 7. Nana says: Vastaa

  Mulla on oma huone kasveille 😀 Pakko oli laittaa piiloon kissoilta, muuten ois kyllä ollu syötynä ne. Aluksi mulla oli Kiinanruusu semmosen pylvään päällä, vaan nuorimmainen katti hyppäs kukan alas sieltä kaks kertaa ja tappo sen,niin oli pakko luovuttaa. Joten mun kukat pysyy kyllä vehreänä omassa huoneessaan 🙂 (onneksi mulla on noita huoneita kukillekki asti) Sinihibiskuksen oon onnistunu nyt kaks talveaki talvehdittamaan kellarissa, mansikantaimia oon tappanu yhteensä 34 kappaletta, joten niitten osalta luovutan 😀

  1. Mulla ei voi olla erillistä huonetta kasveille, koska Reiska ei voi sietää suljettuja ovia. 😛

 8. Myssy syö jopa kaktuksia ja sit se oksentaa matolle/sohvalle/sänkyyn… Mun kulta <3 Nahkealehtiset kasvit se jättää rauhaan.

  1. 😀

 9. Meillä vetäistiin kokonainen rönsylilja päivässä, kun en kans tajunnut että se on kissaherkkua.. Tämä siis oli eka ja vipa lajinsa edustaja meillä :/
  Mulla on just tulossa popcornia (no maissia siis, mut toi kuulostaa kivemmalta) meidän karvatolloille. Se on ihan parasta kissaruohoa: kestävää ja kasvattaa kunnon juuret, niin sitä ei nyhdetä, vaan pureskellaan sivistyneesti. Kunnes siis siirrytään matolle yrjöämään.
  Meillä kans saa nahkealehtiset vehkat sun muut olla rauhassa, ne ei kai sit oo hyvii.. 🙂

  1. Niin, no Reiska nyhtää kaiken ja sit on mullat pitkin kämppää.

 10. Ou nou sulla on nää ihanat! Mäkin himoilin näitä, mutta ei kyllä raaski maksaa noista niin hirveetä hintaa..ei ainakaan vielä..vaikka oisvat ihan täydelliset kissakotiin <3

  1. Ai joku muukin on kuullu näistä designihmeistä. 😀 On joo kivat kyllä kisukotiin!

 11. Othel says: Vastaa

  Kyllä Reiska ja Arska on tyylikkäämpiä kuin joku rönsy… Mutta hyvä hankinta, sait aivan ihania valokuvia (siis R&A:sta, ei rönsystä)!

  1. Hahaa

 12. Meillä uusia kasvitulokkaita aina pitää vähän maistaa, mutta parhaalta maistuu kuitenkin ihan kissoja varten kasvatetut kauranoraat. Niitä kun jaksaisi säännöllisesti kylvää uusia niin oikeat kasvit saisivat olla rauhassa. Haittapuolena saa sitten siivoilla ruohopukluja matoilta, mutta nehän lienee kissoille lajinmukaista käytöstä 😛

  1. Joo mun pitää kans ryhtyy kasvattaa pojille jotain syötävää…ja sit siivota jatkuvasti multia ja oksuja lattioilta. 😛

 13. Naureskelin (minkä kipeältä poskelta kykenin) noille kuvauksillesi.. Varmasti harmittaa, että ne ovat poissa hampaista, mutta odotas vain, kyllä ne karvakorvat aina keinot keksivät. 😉

  Meillä kuolee KAIKKI kasvit.. Mies ehdotti jotain isompaa kukkahaista, mutta sääntönä tässä on, että kasvin pitää kestää vetoa, kuivuutta ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Jollaista tuskin on olemassakaan. =D

  1. Joo mä luulen kans, et joku päivä kun tuun töistä kotiin, niin on viherseinät lattialla ja kasvit poikien masuissa. 🙁

   Entisessä kämpässä Töölössä oli niin kuumaa ja pimeetä, ettei kasvit siellä pärjänny. Saa nähdä, miten täällä…ei oo kumpaakaan, mutta mä voin olla itsekin kasvien pahin vihollinen. 😀

 14. Myy says: Vastaa

  Kaikki sisäkasvit olen onnistunut tappamaan, mutta hyötykasvit parvekkeella toimii paremmin! Sain esim. basilikan kasvamaan jättimäiseksi yli puolimetriseksi puskaksi.

  Tai sitten mulla on vaan enemmän motivaatiota hoitaa, kun tuotoksen voi syödä.. 😀

  1. Joo noi on perkele NYT JO nahistuneita kaikki! :(( Eivät oo viikkookaan viel olleet mun hellässä huomassa! 😀

 15. Noi on aika kivat. Meillä ei kyllä toimi, koska mein bengalipoika hyppää tosi korkealle.

  1. BENGALI, OOOOOOOOOOOOOOOOO!

 16. Mites kokonainen viherseinä? Tuolta enemmän viherseinästä: http://swanmediaoy.blogspot.fi/

Vastaa