Kuppivoittaja ja vähän vastauksia

 

Kuukuppikiinnostus oli valtavaa! En olisi kyllä uskonut, että siellä niin moni pähkäilee samoja juttuja kuin minä ennen. Monille vastailinkin jo kaikenlaista kommenttikenttään, mutta ajattelin näin arvonnan voittajan nimen yhteydessä kirjoitella jotain juttuja vielä kupista, kun siitä niin paljon kysymyksiä ja epäluuloja nousi esiin. Mutta ensin kuitenkin se voittaja. Onnea nimimerkille

Noora (norskivenski)

Otan yhteyttä heti nyt!

Ja vaikka nyt niin moni innokas jäi vaille kuukuppia, niin suosittelen silti vakavasti harkitsemaan sellaiseen sijoittamista. Mä en ole vielä mikään ekspertti kuukupin käytössä, koska vasta yhdet menkat oon sillä mennyt, mutta muutamaan kommenttiin kuiteski nyt puutun:

”Moisen härvelin sisään änkeäminen hirvittää.”

Niin muakin aluksi! En ole koskaan tykännyt tampooneistakaan, joten kyllähän kuppi vähän mietitytti. Se kuitenkin taitellaan aika pieneksi ja näitä taittelutapojakin on monia (kannattaa katsoa vaikka täältä). Kuppi on paljon tampoonia mukavampi, ei kuivata limakalvoja yhtään. Ja laittaminen on lopulta jopa tampoonia helpompaa, uskokaa mua.

”En ole raaskinut ostaa kallista kuppia JOS se ei sitten olisikaan mieleinen.”

Kuppihan kustantaa sen kolmisenkymppiä. Plus ehkä jokin puhdistusaine, apteekissa myydään kupille sopivia aineita monia, kannattaa kysyä. Normaalimenkoilla vajaassa vuodessa menee siteisiin/tampooneihin sama summa. Yhtä kuppia voi käyttää ainakin n. 5 vuotta.

Mun mielestä se päätös tykätä kupista pitää tehdä jo ennen ostovaihetta. Siis pitää vaan yksinkertaisesti päättää, että kupin käytön opettelee. Oli siinä aluksi vähän säätämistä ja jännittämistä tottakai, mutta mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeeta se ei ole. Oikein aseteltuna kuppi ei tunnu missään.

”Plus vähän se tyhjenteleminen esim. työpaikan vessakopeissa mietityttää…”

Joo, niin muakin. Ekana päivänä tietty piti parikin kertaa tsekata työpäivän aikana, että paljonko mä vuodan. Tää on tietty yksilöllistä ja luulin vuotavani paljon, mutta höpsislöpsis. Normivuotajat kyllä selviävät yhdellä-kahdella tyhjentämisellä päivän aikana, eli kuppia ei välttämättä tarvii miettiä töisä lainkaan. Tottakai alussa pitää tsekata useammin ja näin samalla myös oppii nopsaan kupin kanssa toimimaan!

”Koska mä pyörtyisin ku tyhjentäisin sen kupin – koska en kestä katsella verta.”

Noh, vertahan oikeasti tulee kuukautisten aikana melko vähän, se on enemmän sitä muuta tavaraa (eli kohdun limakalvoa). Mutta jos on tosi herkkä tällaiselle, niin sitten kuppia ei varmaankaan kannata hommata. Itse en koe kupin tyhjentelyä mitenkään ällöttävänä.

”Tamponit ovat hoitaneet tehtävänsä hyvin, joten en vaan ole viitsinyt ostaa kuukuppia.”

Mulla oli kuukuppi monta vuotta kaapissa, mutta en vaan saanut aikaiseksi! Ihan varmasti suurin osa kuukuppia kokeilleista ja siihen tottuneista ei tampooneihin enää palais. Kuukuppi nimittäin hoitaa tehtävänsä vielä paremmin.

”Ja että varmaan lorotan tuon kupin yli ja ja ja se on varmasti jotenki kallellaan ja falskaa yms yms.”

Mulle ei käynyt näin kertaakaan eikä ollut ekan kokeilun jälkeen edes pelkoa, että näin kävisi. Kupin ohi ei mitenkään lorota, jos se on kunnolla paikoillaan! Eka voi käyttää varmuuden vuoksi sidettä, jos ei ole varma olo. Se varma olo kyllä tulee tosi nopeasti kun huomaa, että ohivuotoja ei tule!

”Gynekologin mukaan muuten kuukuppi pidentää joillain naisilla kuukautisia jatkuvan alipaineen takia.”

Tähän mä en osaa sanoa mitään varmaa, mutta mulla kuukautiset olivat nyt nopeammin ohi kuin koskaan aiemmin, mistä olin tosi ilahtunut! Kymmenen vuotta kuppia käyttänyt myös kommentoi, että alipaine nimenomaan tyhjentää nopeammin. Mutta, en tiedä. Tällä hetkellä ainakin väittäisin tuon olevan ihan puppua!

”Syy miksi en ole kokeillut: olen liian ennakkoluuloinen sen suhteen!”

No kukapa ei olis, ennen ekaa kokeilua! Tietenkään kuukupin käyttäminen ei ekoilla kerroilla ole niin helppoa kuin tampoonien. Mulla meni kuppi jo ekalla yrittämällä hienosti, toisella kerralla opin taittelemaan sen sopivaksi, kolmas kerta…ei mitään ongelmaa. Jos suhtautuminen kuukuppiin on se, että jos ei heti mene niinku pitäis, niin ei ehkä kannata rahojaan kuppiin laittaakaan. Mun mielestä se pieni harjoittelu kyllä ehdottomasti kannattaa ja tää on ihan omasta suhtautumisesta kiinni. Kupin kanssa ei voi epäonnistua, jos päättää ettei epäonnistu.

”Olen myös epäillyt, ettei kuppi sopisi paljon urheilevalle, mutta siinä(kin) olen ilmeisesti ollut väärässä.”

Ihan ERITYISESTI paljon urheilevien kannattaa kuppia kokeilla! Etenkin menkkojen alussa mä useinkin salilla mietin, että pitäiskö välillä käydä varmuuden vuoksi vessassa. No tän kupin kanssa ei tarvitse miettiä! Senku vetää monta jumppatuntia putkeen jos huvittaa! Kuppi tuntuu vaan niin ihanan varmalta. Eikä mikään roiku ulkopuolella eikä todellakaan luiskahta ulos!

Aika moni vanha kupittelijakin kävi kommentoimassa ja osa halusi päivitystä omaan kuppiinsa. Kiva! Olen tosi tyytyväinen, että tein postauksen. Itse en mitenkään häpeä, noh, mitään, eli pystyn kirjoittamaan kyllä asiasta kuin asiasta ja täähän nyt on täysin luonnollinen juttu. Miettikää oikeasti, kuinka paljon tän maailman naiset saa roskaa aikaan siteillä ja tampooneilla! Ja kuukupin kanssa ei tartte enää tunkea haisevia sidekamoja vessan roskiin eikä kylässäkään tartte ärsyyntyä, jos vessassa ei ookaan roskista (tuttu tilanne monelle muullekin?)!

Kuppi on mainio juttu. Unohtakaa epäluulonne ja hommatkaa sellainen. Olen puhunut.

12 Comment

 1. Ihan olin missannut koko arvonnan! Mut ei se mitään, ennakkoluuloineni en olis varmaan ees kyennyt osallistumaan. Paljon vakuuttavampi oli tämä postaus. Heti alkoi tuntua siltä että ei se nyt ehkä ihan niin hirvittävä keksintö olekaan, kun vähän valotit, hehe. Pitääpä perehtyä ja kattoa joskos saisi oman asenteensa vielä muuttumaan, koska olis kyllä aika kätevä meikäläisellekin. Kiitos rohkeasta, suorasukaisesta postauksesta ja onnee voittajalle!-)

  1. No ei todellakaan oo hirvittävä, vaan ihan paras! 🙂

 2. Niina says: Vastaa

  Siis mähän en osallistunut arvontaa, koska olen helkkarin epäluuloinen ja ihan oikeasti en tiedä pystyisinkö edes laittamaan tuollaista itselleni (koska ne perinteiset tampoonitkin ovat ongelma). 😀 Siis ai kauheeta, tää kuulostaa silti kaiken ällöttävyyden keskellä kauheen kätevältä. Jos ottaisin muutaman hömpsyn ja sitten tekisin parempaa tuttavuutta kuukupposen kanssa?

  Mutta siis ihana sinä, kun teet tämmöisiä postauksia! Juuri tästä syystä olet paras <3

  1. Mullekin perinteiset tampoonit olivat usein ongelma. 🙁 Tää kuppi ei ole, vaikka aluks saattaa siltä vaikuttaakin!

   Eli ehdottomasti olen hömpsyjen ja tuttavuuden kannalla! 😀

 3. ”eikä kylässäkään tartte ärsyyntyä, jos vessassa ei ookaan roskista”

  Hah, NIIN totta!! Ja niin ärsyttävää. Lisäksi oon aina se unohtelija, joka jättää tamponit ym. joka kerta kotiin eikä muista laittaa niitä laukkuun mukaan.. Joka kerta sama vitutus.

  😀

  1. Myy says: Vastaa

   Haha, mä olen se, jonka vessassa ei ole roskista. 😀 Mitäs sillä tekisi, kun on kuppi.. No, on kylppärissä roskis pumpulipuikkoja ja -lappuja varten.

  2. Joo mäkin usein unohtelin ja aina sai olla varmistamassa onko mukana ym.

   Aika monessa kylppärissä/vessassa EI oo roskista!

 4. Anonymous says: Vastaa

  Hyvin sen kokeilu menee ja onnistuu kun muutaman kerran sen on laittanut ei kannata luovuttaa ja menettää hermoja.. 😉 kisu

 5. Anonymous says: Vastaa

  Oletteko käyttäjät lukeneet nuo paketin mukana olevat käyttöohjeet? Nauroin vedet silmissä, koska siellä muistutetaan, että kuppia ei saa käyttää yhdynnän aikana, se ei ole ehkäisyväline ja lisäksi se pitää säilyttää lemmikkieläinten, ETENKIN jyrsijöiden ulottumattomissa. No, jollekin nämäkin ohjeet voi olla tärkeitä.

  1. Heh, jep, mä naureskelin noille kans. 😀

 6. Anonymous says: Vastaa

  Kuppi ollut paras ystäväni jo viisitoista vuotiaasta lähtien eli kymmenen vuotta. Käytössä vieläkin yksi ja sama kuppi, vaikka onhan se toki värjääntynyt rusehtavaksi ajan kuluessa. Olen suositellut kuppia kaikille naisille (ja miehillekin :P), joiden kanssa asiasta on tullut puhetta, mutta tähän asti vain muutama henkilö on kupin itselleen hankkinut, jota ihmettelen suuresti. Olkaa rohkeampia ja avoimempia kehonne suhteen! En ymmärrä mikä kupin asettamisessa ja tyhjentämisessä niin pelottaa. Miettikää nyt mitä kaikkea sinne vaginaan elämän aikana tulee laitettua 😀 On penistä ja dildoja ja dildojen korvikkeita ja vauvoja ja hiivapuikkoja ja tamppooneja (hyi helvetti, ne vasta epähygieenisiä ja vaarallisia onkin!) ja niin edelleen…

  Käytän kuppia aina. Olen matkustanut sen kanssa, vaeltanut, joogannut ja riehunut eikä sen tyhjentäminen ja putsaaminen ole IKINÄ ollut ongelma. Lisäksi nukkuminen on ihanaa, kun ei tarvi murehtia, hikoilla tai haista pahalle.

  Kuppini ja paras ystäväni kiitos olemassa olostasi ja luojan kiitos elän tässä ajassa enkä menneessä tampoonien, siteiden ja rättien kanssa! <3

  1. Jep, samaa mieltä. Oon tässä tosiaan nyt ihmetellyt, miksi en ole aiemmin saanut aikaiseksi kokeilla, koska en luopuis kupista enää mistään hinnasta! Niin paljon iisimpää on kyllä menkkojen aikana, että ei voi ees tajuta.

Vastaa