30

Täytän tänään 30 vuotta, joka on ihan hassua. En tunne oloani ollenkaan niin vanhaksi. Kun olin 12-vuotias, päätin, että mulla on viimeistään 25-vuotiaana kaksi lasta, aviomies ja koira. Just joo. Mulla ei tietenkään ole mitään noista asioista. Mutta päätin listata kolmekymmentä asiaa, jotka haluaisin vielä, edes jotenkin realistisesti, tässä elämässäni tehdä ja mieluiten seuraavan 15 vuoden aikana. Yliviivaan jälkeenpäin kohdat, jotka on suoritettu.

1. Haluaisin lapsen. Luulen, että yksi kappale riittäisi vallan mainiosti, sillä en ole kovin lapsirakas. Haluan lapsen ihan vaan siksi, että jos se saa poikaystäväni upeat tummanruskeat silmät, sillä on varmasti jotain mahdollisuuksia tässä maailmassa. Ja sitten voin tuijotella niitä silmiä ainakin pari ekaa vuotta (koska ne oppii puhumaan?) ihan rauhassa ilman, että se puhahtelee ”mitä sä tuijotat?” Haluan lapsen myös siksi, että sen jälkeen kukaan ei voi enää sanoa sitä raivostuttavaa ”sä et voi ymmärtää kun sulla ei ole lapsia.”

2. Haluaisin matkustaa Japaniin. Tokioon, ehdottomasti. Haluan ostaa paljon ihania japanilaisia tarroja ja muuta pikkukrääsää, joka mun ois pitänyt omistaa jo kymmenen vuotta sitten. Ja haluan kissakahvilaan.

3. Haluaisin oman siirtolapuutarhamökin. Haluan kasvattaa auringonkukkia ja nukkua pienessä punaisessa mökissäni suloisia päiväunia joiden päätteeksi keitän pullakahvit jotka nautin ulkona auringonkukkieni keskellä.

4. Haluaisin lomalle vähintään kahdeksi viikoksi johonkin tosi kauas tosi lämpimälle saarelle jota ympäröi tosi kaunis, tosi lämmin meri.

5. Haluaisin katsoa Greyn Anatomian näkemättömät jaksot. En muista, mihin kauteen jäin ja se harmittaa.

6. Haluaisin kokeilla paintballia. Luulen kyllä olevani siinä ihan järjettömän surkea.

7. Haluaisin pystyä seisomaan käsilläni ainakin 5 sekuntia ilman minkäänlaista tukea. En kyllä edelleenkään tiedä, miksi.

8. Haluaisin hypnotisoitavaksi.

9. Haluaisin ostaa litran mahdollisimman suurikalorista jäätelöä jonka syön kerrallaan kokonaan itse isolla lusikalla.

10. Haluaisin oppia leipomaan tosi hyviä leivonnaisia, joihin tarvitaan liivatelehtiä.

11. Haluaisin ottaa lisää tatuointeja. Olen löytänyt hienon tatskaamon, johon on valitettavasti pirun pitkät jonot. Tosin, mikä määrä riittää???

12. Haluaisin ottaa silikonit. Siis rinnat.

13. Haluaisin maistaa tupakkaa.

14. Haluaisin pitää vohvelibileet. Paistaisin hirvittävän määrän vohveleita ja tarjoilisin niitä erilaisten hillojen, jätskin, kastikkeiden, kerman ja strösseleiden kera. Ja kaikki olisivat onnellisia kun saisivat syödä paljon vohveleita.

15. Haluaisin saada tehtyä leuanvetoja ainakin viisi peräkkäin.

16. Haluaisin oppia syömään sushia. Ja tykkäämään siitä.

17. Haluaisin Laduréehen. Ah.

18. Haluaisin Islantiin ratsastusvaellukselle. Mieluiten monta päivää kestävälle.

19. Haluaisin tyylikkään mutta samalla kodikkaan sisustuksen kotiini.

20. Haluaisin oppia pitämään kasvit hengissä paljon pidempään kuin mihin kykenen nyt.

21. Haluaisin opiskella jotain ihan erilaista ja löytää sen, mitä haluan tehdä työkseni.

22. Haluaisin oppia meikkaamaan. Siis sillä tavalla kunnolla, että näyttäisin oikeasti ihan todella hyvältä, kaikki varjostukset ja muut systeemit.

23. Haluaisin vielä joskus ottaa kissanpennun.

24. Haluaisin oppia kävelemään korkeilla koroilla ilman, että näytän ihan naurettavalta ja että joka askel sattuu niin hemmetisti.

25. Haluaisin oppia empaattisemmaksi.

26. Haluaisin muuttaa Jenkkeihin, edes joksikin aikaa. Eikä edes välttämättä New Yorkiin.

27. Haluaisin todella vaaleat, melkein valkoiset, hiukset.

28. Haluaisin omistaa asunnon Töölöstä.

29. Haluaisin omistaa kalliin, tumman, nahkaisen laukun, joka olisi myös todella hyvännäköinen ja vain paranisi ajan myötä.

30. Haluaisin Lappiin. Mieluiten talvella, revontulien aikaan.

Varmasti monikin teistä haluaisi edes jotakin samaa, mutta kolahtiko mikään ihan erityisesti?

P.S. Ei, en pidä mitään bileitä tai juhlista synttäreitäni muutenkaan mitenkään. Mies uhkasi viedä minut viikonloppuna ulos syömään (piperrysruokaa) ja lähden oikein mieliisti, mutta sen kummempaa häppeningiä ei ole luvassa. Nyt lähden töihin.

124 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Syysi ”hankkia” lapsi ovat ihan paskoja, niinkuin 90% väestöstä. Toivottavasti et tee sitä.

  1. Hihii.

  2. Paskanmarjat! Mä olin just tulossa tänne kommentoimaan että ihan mahtavat lapsenhankintasyyt!

  3. Niin ja onnea Kissis! 🙂

  4. Anonymous says: Vastaa

   miksi siihen edes tarvittaisiin mikään erityinen syy? En itsekään ennen lapsen hankintaa miettinyt että MIKSI minun pitäisi tehdä lapsi? Ja sitäpaitsi nuo ruskeat silmät olisi aivan loistava syy! 😀

  5. Minustakin nuo ovat oikein mainiot syyt, eipä siihen sen kummempaa tarvita. Sitäpaitsi luulen, että musta tulee ihan mahtava mutsi. 🙂

   Niin. Ja ne syythän ovat aina itsekkäitä, mitä sitten.

  6. Ja kiitos keljukainen! 🙂

  7. Emppu says: Vastaa

   Juu en kans tajua, mikä on sit hyvä syy hankkia lapsi?? 😀 😀 Mä hankin ehkä lapsen ja syy on se,että joku tulee sit kattoo mua ku makaan vanhainkodissa :DDD Tai just vaikka mieheni ruskeet silmät 😉

  8. Emppu says: Vastaa

   Ainii ja onnee! Tuohduin niin paljon tost anonyymin kommentist,et unohtu se tost alust :DDD

  9. Haha, kiitos!

   Ruskeasilmäisiä kyllä tarvitaan lisää. 😛

  10. hahahha, luin ton ekan kohdan ja hyppäsin suoraan kommenttiboksiin etsimään juuri tätä kommenttia! anonyymit eivät tälläkään kertaa pettäneet, siellähän sitä heti ensimmäisenä oltiin asialla. ihmisten kirjaimellisuus ja TYHMYYS on yks mun lempijutuista kyllä ikinä :–D

   ja hyvää synttärii, täälläkin! mäkin haluan omistaa asunnon töölöstä. mieluiten tän nimenomaisen, jossa nytkin asun!

  11. Heh, se on kyllä ihan sama mitä lapsista julkisesti kirjottaa, niin joku on huutelemassa. Arka aihe. 😛

   Kiitos! Mäkin aina Töölössä asuessani mietin, että jos se kämppä tulis myyntiin kohtuuhinnalla niin ois pakko harkita. 😛

  12. Ei helvetti. Ehdin YHÄ lahjatoiveita etsiessäni vain vilkaista kohtaa yksi ja jätin paniikissa loput lukematta. Suuri kiitos Anonyymille, että ehti hätiin ensin!

   Sinussa ei ole edes hyppysellistä äippäainesta – eikä lapsia ei voi hävittää yhtä helposti kuten virhetatuointeja. Paitsi… mulla on kyllä iso pata ja pakastin… 😀

   Elämäsi suurin virhe tulee ikuisesti olemaan lapsi. Mieti kuinka paljon kärsimystä me olemme aiheuttaneet omille vanhemmillemme. Ei ole olemassa yhtään hyvää syytä hankkia lapsia. Todellinen syy siihen, miksi kaikki yhteiskunnan elättämät kotiäipät hokee hiekkalaatikolla tekopirteinä mantraa ”sä et voi ymmärtää kun sulla ei ole lapsia” on siinä, että he eivät joutuisi kärsimään omista virheistään yksin. Kyllähän se pistää väkisinkin v*tuttamaan, kun naapurin naisella on aikaa huolehtia henkilökohtaisesta hygieniasta, matkustella ja viettää laatuaikaa kahdestaan piperrysravintoloissa, koska hänellä ei ole virhettä riesana.

   Sen unelmatyönkin saat nykyään helpommin ja palkkaa merkittävästi enemmän lapsettomana. Lisää CV:hen akronyymi DINK ja sinusta tapellaan verisesti. Harva työnantaja tai tiimikaveri tänä päivänä haluaa kuulla sitä ”Tarhasta soitettiin, että meidän Pikku-Oskarilla on ripuli. Siellä on nyt koko leikkihuone seiniä myöten kakkelissa. Mun pitää lähteä tarhaan ja oon varmaan loppuviikon poissa, moro!” -fraasia maanantaina heti lounaan jälkeen, jos on vaihtoehtoja. Hanki sen ruskeasilmäisen rääpäleen tilalle vaikka vihreäsilmäinen koira. Tai kolme. Kaksipaikkainen avoauto ja marsipaania.

   Mutta hyvää lapsetonta synttäriä myös tätä kautta – nauti siitä vain yhden ruskean silmäparin kanssa niin kauan kuin voit! 🙂

   P.S. Haluatko mieluummin punaista Malboroa vai sinistä L&M:ää?

  13. Oho, yksi provo unohtui: vahinkotilanteessa lupaudun maksamaan abortin. Tai kaksi. Myös vaikka tuleva lapsi ei olisi ruskeasilmäinen.

   Noin. Se oli varmaan sitten siinä – palataan asiaan taas jouluna! 😀

  14. Kommentoin vaan sen verran, että tässä iässä työn saaminen on vaikeeta, vaikka CV:ssa lukisi kissankorkuisin kirjaimin, että EN HALUA LAPSIA KOSKAAN. 😛

  15. Nii-in, mahtaisikohan se johtua juuri siitä, että tossa iässä keksitään hädissään noiden epätoivoisten kotiäippäkavereiden painostuksella juuri niitä hyviä syitä tehdä ruskeasilmäisiä virheitä ja aloittaa tupakointi?

   Mutta Maailman parhaalla isoveikalla on (tietysti) pikaparannus myös lapsikuumeeseen! Kun työssäkäyvien verorahoilla loisina elävien kotiäitien paha potta-androidiarmeija jälleen houkuttelee nuorta Kissis Skywalkeria ja hänen hurmaavaa ruskeasilmäistä sohvakoristetta kohti pimeän puolen yöllisiä koliikki-itkuja ja loppuelämän taattua kärsimystä, niin muista seuraavat kaksi maagista yhdyssanaa:

   Lastenvaunut. Rappukäytävässä. 😀

  16. Mutta kun täällä on lastenvaunuvarasto!

  17. Unohtuiko jotain?

   ”28. Haluaisin omistaa asunnon Töölöstä.”

  18. Hahaa, ikimuistoinen sisaruskeskustelu!!

  19. Niinpä.

  20. mulla ainakin 90% halusta tehdä lapsi johtuu siitä ETTÄ SITTEN MÄ VOISIN PUKEA SEN TÄLLÄISEEN HAALARIIN!!!

   http://www.hm.com/fi/product/10670?article=10670-A&variant=068

   🙂 🙂 🙂

  21. Hahaha, noi on kyl tosi söpskii 🙂

  22. …ja ne mini-Uggit, ahh. Kyllä, lastenvaatteet ovat myös tosi hyvä syy.

 2. Iloiset onnittelut Kissis! Tee kuitenkin tänään jotain oikein kivaa ja hemmottele itseäsi, juo vaikka ne pullakahvit tai syö se jätski! 🙂

  1. Kiitos! Saa nähä 😛

 3. Lapsi, siirtolapuutarha, leuanvedot ja vohvelit nyt ainakin. Kolahtivat siis. Minulla on vielä pari viikkoa aikaa miettiä omaa listaani, täytyykin aloittaa heti. 🙂 Paljon onnea!

  1. Hyvin on siis vielä aikaa! 🙂 Kiitoskiitos.

 4. Tietysti jonkun piti oitis tulla nurisemaan lapsiaiheeseen liittyen, hehe.

  Hurjan paljon onnea! Mulla on vielä kolmekymppisiin vuosi, apua. Siirtolamökkipuutarha, lämpimälle saarelle matkustaminen ja ratsastusretriitti Islannissa kuulosti kyllä sellaisilta että en miettis hetkeäkään jos moisiin tilaisuus tarjoutuisi.

  1. No vähän huumoria hei. Tosin, hm, tuo on ihan täyttä totta. Mikä sitten on hyväksyttävä syy hankkia lapsi? 🙁

  2. No totta kai se, että kun sulla ja poikaystävälläsi on niin hyvät geenit että haluatte jakaa niitä! Nih! Ajattele nyt niitä ruskeita silmiä!

  3. Niin, ihan yhtä hyvä, jopa paljon parempi, syy kuin monet muut!

 5. Tokio ja Islanti iskee 😀 Molemmat omallakin listalla. Tupakan maistamistakaan en suosittele (nimim. entinen tupakoitsija) 😛 Mustakaan ei tunnu yhtään kolmekymppiseltä, vaikka olen sellainen ollut jo pari kuukautta.

  1. Mutta ihmiset kovasti väittävät, ettei ekasta kerrasta addiktoidu? :/

  2. Nina says: Vastaa

   Mä lupaan sulle että se maistuu NIIN pahalta sillä ekalla kerralla ettet kyllä taatusti jää koukkuun.

  3. Haha, pöllin vielä sulta! 😛

  4. Nina says: Vastaa

   No hei, ei tartte edes pölliä, senkun pyydät 😀

 6. Anni says: Vastaa

  Onneksi olkoon! Jos oon viiden vuoden päästä yhtä mahtavan näköinen kuin sinä tuossa kuvassa, oisin aika tyytyväinen itseeni 🙂

  Jostain syystä muhun iskee eniten käsilläseisonta, leuanvedot ja vohvelit. Päivät vois olla aika kivoja, jos nuo kuuluis päivittäiseen arkeen..:D

  1. Hahhah, mä asettelin eilen purkin ryppyvoidetta kylppäriin! Tai no sellaista kevyempää versiota, ”häivyttää iän merkkejä” tms. roskaa. Katsotaan, onko sille illalla käyttöä. 😛

 7. Onnea! 🙂

  Tokio ja Islanti kolahtivat, niin ja leuanvedot. 😀

  1. On vähän tullut takapakkia tossa leuanvetoasiassa (kaks meni vielä alkukesästä, nyt ei ehkä yhtään…), pitänee tehdä asialle jotain…hmph.

  2. No, mulla ei mene vielä yhtään, että olet reilussa johdossa! 😀

  3. Niinno en tosiaan ole pitkään aikaan uskaltanut kokeilla…hömmm.

 8. Jennipenni says: Vastaa

  Onnea! 🙂 Mistä tuo paita on? Ihana.

  1. Se on, ylläripylläri, Gina Tricotista! 😀 (eiks kaikkien bloggaajien vaatteet oo sieltä!) Mutta se on ostettu jo joskus toukokuussa. 🙁 Vastaavanlaisia meow-tekstipaitoja olen kyllä nähnyt ainakin Asoksella!

 9. Merja says: Vastaa

  Onnee! ♥

  Joo ei mullakaan näin 3-kymppisenä oo kaikkee mitä joskus teininä ajattelin. Aviomies toki löytyy, mutta duuni, lapset ja koira sekä omakotitalo puuttuu.

  1. Kiitos! ♥

   Ei se oo niin justiinsa! Hyvä näinkin. 🙂

 10. Anna says: Vastaa

  Paljon onnea, eikös nainen oo parhaimmillaan kolmekymppisenä kun on kuitenkin vielä nuori, mutta toisaalta on saanut jo sitä elämänkokemusta 😉

  1. Jaa…en ota kantaa. 😛

 11. Nina says: Vastaa

  Onneaponnea ♥

  1. Kiitos ♥

 12. Hyvää syntymäpäivää 🙂

  Mäkin voisin haluta silikonit. Mutta ainoastaan jos en ihan oikeasti varmasti tulisi hankkimaan lapsia. Lapsista mä en taas ole varma että haluanko.

  Pitää sanoa, että mua kyllä vituttaa suunnattomasti nämä ”kyllä sä sit ymmärrät kun sulla on lapsia” tai ”helppohan sun on mennä/tehdä/sanoa, kun sulla ei ole lapsia” -kommentit. Mä olen mielestäni hyvin ymmärtäväinen ihminen ja osaan aika hyvin ajatella asioita eri puolilta, mutta niin monesti kuullut tän kun argumentit loppuu kesken. Toinen inhokki on anopin harrastama ”kyl sä sit ymmärrät ku oot tän ikänen”. Mä en kestä!

  1. No toi silikoniasia on vähän semmoinen, että tulee vielä se päivä kun vaan ajattelen, että no NYT. Tiedän, että se tulee. Lisäksi noiden salitouhujen keskellä on alkanut kiinnittämään enemmän huomiota rintavarustukseen ja sen muuttumiseen. Vähän isommat rinnat nyt vaan sopisi mulle.

 13. Lämpimät onnittelut Kissis! ♥

  Onneksi listalla on paljon helposti toteutettavia asioita. Ettei ole pelkkää ”Tahdon avaruuslennolle”-tyyppistä.
  Listalla oli monta asiaa jotka kolahtivat. Islanti on kyllä todella ihana paikka. Ja niitä hevosia on siellä tosi paljon! Mutta siellä haisee hirmu pahalta, siis kaikki se vulkaaninen toiminta erittää rikkikaasua joka haisee ihan hirveälle. Mutta siihenkin tottuu ja sitä paitsi maisemat on niin huikeita ja ihmiset niin mukavia että että!

  1. Myönnän, että listalla monet ovat kalliita, paljon rahaa vaativia asioita. Mutta eipä niillä ole kiire. Sitäpaitsi tuskin kaikki edes toteutuvat.

   Islannissa olisi kyllä ihanaa käydä muutenkin, mutta ehdottomasti haluan ratsastamaan, jos ja kun sinne menen!

   Ja itse asiassa, laitoin ensin listalle myös sen avaruuden. 😀 Kunnes päätin pysyä jokseenkin realistisissa jutuissa. Vaikka, kukapa tietää…

  2. Niin, ja kiitos. 🙂

  3. On harhaa, että islanninreissut olisivat jotenkin älyttömän kalliita. Kaikki on suhteellista. Itse kävin Reykjavikissa pe-ma maaliskuussa (okei, lähtö myöhästyi päivällä rikkinäisen lentsikan takia) mutta suorat lennot+hotelli (oisko ollu *** tai *** ½) yhteensä 327€. Lentokenttäkuljetukset olivat luokkaa 40€. Vaihtoehtona oli Lontoo, jonne toki olisi lentänyt edullisesti, mutta kaikki muut kulut olisivat sitten nostaneet hintaa huomattavasti Islantia kovemmaksi.

 14. Leuanveto, käsilläseisonta ja noi melkein valkoiset hiukset. Itseasiassa, valkoiset hiukset – tai ne my little pony-pastellit. Mutta kampaajani (sisko siis) sanoi juuri, että voin sanoa hyvästit sille ajatukselle koska mun hiukset on kuulemma liian hennot tai jotain muuta tyhmää. Höh. Se siitä unelmasta. Peruukki?

  Niin ja onnittelut vielä kerran :))

  1. Little Ponyt ois kyl kivat kans! Mä luulen kyllä, että munkaan haivenet ei kestäis tuollaista vaalentamista. 🙁 Jo kusenkeltaisista raidoista tuli aikoinaan kampaajalta mäkätystä. Mutta jaksan aina ihailla sellaisia supervalkoisia hiuksia muilla.

 15. Anonymous says: Vastaa

  Mäkin haluun kissakahvilaan! 😀 Niin ja tottakai paljon onnea!

  1. Se ois niiiin mahtavaa. Ja siitä sais hienon jutun blogiin! 😀 Kiitos!

 16. onnea onnea!

  leuanvedot vois olla munkin tavoitteena. ainakin sitten joskus kun saan taas treenata vähän enemmän (kuntoutuksen takia salibannissa toistaiseksi). issikkavaelluksellekin lähtisin koska vaan! tehdään joku bloggaajareissu 😀

  mä ajattelin nuorempana että haluisin olla nuori äiti, koska mun äiti oli nuori saadessaan mun 11v vanhemman isoveljen mutta ei niin kovin nuori enää mun kohdalla. nyt kun on 30 plakkarissa se 33v ei satu tuntumaan enää ollenkaan niin korkealta iältä…

  1. Issikkabloggaajareissu, joo!

   Mäkin ajattelin nuorempana haluavani olla nuori äiti.

 17. Nana says: Vastaa

  Hyvvää synttäriä! :3 Tokio ja Islanti kyllä kolahti tännekki. Tokion reissu mulla on ollu suunnnitteilla semmoset 10 vuotta 😀 Vielä mä sinne pääsen! Aattelin majoittautua tänne jos on vielä toiminnassa sillon ko pääsen matkaan: http://www.nekotalo.com/ Ihan suht edullinenki mun mielestä. Kissakahvilassa ois kyllä ihana kävästä =^_^=

  1. Mullakin varmaan toi 10 vuoden ”suunnittelu” pitää paikkansa. 🙂 Tosin hotelleja en oo (vielä) tutkinut.

  2. Nana says: Vastaa

   Toi Nekotalo ois siitä kiva kun sitä pitää joku japanilainen nainen (ylläri :D), joka vuokraa huoneita vaan suomalaisille, jotka käy töissä tai koulussa Tokiossa. Nykyään ottaa sitten ihan turistejaki lyhyemmiksikin ajoiksi. Puhuu ilmeisesti suomeaki ihan jees. Ja hänellä on kissoja! Kissoista ei voi olla erossa lomallakaan, tosin ne nyt ei silleen vapaasti hiippaile joka asunnossa. Tosin se ei mua haittais kyllä yhtään 🙂

 18. Onnea ihana Kissis! <3
  Moni asia noista kolahti, ehkä tällä hetkellä eniten toi korkokengillä kävely 🙂

  1. Tosin en ihan hirveästi ulkonäöllisestikään pidä korkokengistä, poisluettuna ne Jeffreyt…

 19. Johis says: Vastaa

  Onnea!

  Suosittelen tekemään tuon kohda 9. siitäkin huolimatta, että sillä saa todennäköisesti mahan kipeäksi 😀

  1. Pakko varmaan pian toteuttaa. 😛

 20. Arja says: Vastaa

  Onnittelut !
  Tämä tahtois loman paratiisisaarella ja silikonit <3

  1. Eka silarit ni kelpaa esitellä saarella! 😀

 21. Ehkä parasta mun mielestä tässä sun listalla on, että uskon että sä oikeesti toteutat ainakin suurimman osan. En jaksa sellaista (facessa) itksemistä et ”voi kun mäkin joskus elämässäni pääsisin sinne ja tonne”. (Toteutuu lähes aina, jos postaan jotain reissujuttujani) VMP. Jos oikeasti haluat, hoida ittes sinne haluamaasi paikkaan, äläkä vuodesta toiseen sitkuttele. Gaaddämit! 🙂 (Joo, tää aihe ehkä hiukan kilauttaa mua..)

  Tietty mä oonkin sua kuus vuotta wanhempi ja wiisaampi, niin mä oon jo ehtinyt mm. Islantiin, Jaappaniaan (kaikki löytämäni kissakahvilat oli kiinni, aaaargh!) ja paratiisisaarelle kauas 😉

  1. Heh, no ainakin tarkotus olis toteuttaa mahdollisimman moni 🙂 !

   Mulla on jo yhden kissakahvilan osoite ylhäällä. 😀

   Niin, ja olen ollut paratiisisaarella, Malediiveilla. Ja Havaijilla. Mutta haluan uudelleen!

 22. Taina says: Vastaa

  Isosti onnee!! 🙂 Lapsien teko, kissanpentu, korkeilla koroilla kävelemään oppiminen, Lapin reissu ja tatuointi olis kans haaveissa. Listaa voisin jatkaa ikiomalla omakotitalolla (mieluiten järven rannalla, Teiskossa) ja sillä pirun laskuvarjohypyllä jonka täällä esittelit (hyppäsin benjin viikonloppuna, ja haikailen korkeemmalle ;)), tähän hätään ei tuukaan muuta mieleen..

  1. Kiitti! Listaa toki voisi vielä jatkaakin aika paljon ihan ajan kanssa, mutta yllättävän hankalaa oli keksiä edes nuo kolmekymmentä!

 23. Mohn says: Vastaa

  Paljon onnea! Ja ikä on mielentila. 😉 Minä olen jo vanha akka (41), mutta en pääni sisällä ole ”vanhentunut” sitten 22-vuotissynttäreideni jälkeen. 😀 Toki elämänkokemusta on tullut, että sillä lailla toki olen ”vanhentunut” (tai olisko kivempi sanoa viisastunut….).

  Minä täytin 30 kun neljäs lapsi oli 10 päivän ikäinen. Mulle on sopinut rytmittää elämä tälleen ”väärin päin” (ensin perhe, sitten varsinaiset opiskelut ja ”ura”). Minä olen lapseni ”hankkinut” täysin itsekkäistä syistä enkä koe sitä erityisen vääräksi. Minusta on parempi haluta sitä lasta ihan mistä syystä vaan (lähes, ei nyt vedetä ekstremeksi) kuin saada niitä vahingossa. Älyttömiä keskustelujahan siitä varmasti saisi aikaan, jos lähtisi pohtimaan, että mikä on _hyväksyttävä_ syy niitä alkaa hommailemaan.

  Olihan sun listassa kaikenlaisia ihania juttuja, niin kuin siirtolapuutarhamökki ja issikkavaellus. Ja tatskat ja vohvelit ja jätski ja, ja, ja… Minä haluaisin rintojen korjausleikkauksen, kun ovat päässeet ikävästi rupsahtamaan. Liekö koskaan toteutumassa, mutta ainahan sitä voi haaveilla. 😉

  1. Niin, en itsekään tiedä mitään ”hyväksyttäviä” syitä, itsekkäitä ne ovat kaikki. Eikös se ole ihan hyväksyttävää 🙂

 24. Onnittelut 🙂 Suosittelen Tokiota. Toissa kesänä käytiin Japanissa ja reissattiin neljässä eri kaupungissa junalla ja bussilla kahden viikon aikana. Tykästyin tosi paljon Japaniin ja toivottavasti joskus pääsen sinne vielä uudestaan 🙂 Tänä kesänä oltiin kaksi viikkoa Kiinassa ja totesin, että Japani oli omasta mielestäni parempi paikka vaikka siellä puhuttiinkin vähemmän englantia.

  1. Pekingissä olen ollut!

 25. Hyvää Synttäripäivää! Ja erityisesti pisti silmään tuo 14. Haluaisin pitää vohveli pileet. Kuulostaa tosi hauskalta ja hyvältä 🙂 Nii ja itse olen jämähtänyt ikään, joka seilaa pahimmasta murkku iästä tuonne mukavimpaan ja lapsen mielisimpään aikaan. Olen aina sanonut etten koskaan kasva aikuiseksi ja se taitaa pitää paikkansa koko ikäni, vaikka olisi joskus lapsiakin…

  1. En minäkään koskaan kasva aikuiseksi!!!!

 26. Toiveeseen numerolla 10 yksi sana: Juustokakku.

  Onnetkin!

  1. Hahaha, JOO, se ois parasta! Kiitti! 😀

 27. Onnea! Itsellä oli samanlaiset fiilikset kuusi vuotta sitten, kun täytin 30, en tuntenut itseäni ollenkaan niin ”vanhaksi”, enkä tunne vieläkään, vaikka vuodet kuluu. 15-vuotiaana ajatteli, että 30-vuotias on ikäloppu. Ehkä aika on muokannut niin, että mitä vanhemmaksi tulemme sen vähemmän ikä on numeroita, se on enemmänkin tunne.

  1. Niin, ei mulla ole tänään mitenkään erilainen olo, vaikka kaikki sitä tinkaakin.

 28. Petri says: Vastaa

  Sinisilmäisyys on resessiivinen eli väistyvä ominaisuus, eli ruskeasilmäisyys käytännössä valtaa maailman jossain vaiheessa. Tätä voi kuitenkin pitkittää sillä että sinisilmäiset pariutuvat keskenään (he eivät voi saada ruskeasilmäisiä lapsia). Monipuolisuuden nimissä toivokaamme siis että lapsenne on sinisilmäisiä.

  PS. Jos saan kutsun vohvelibileisiin niin tulen ehdottomasti. 🙂

  1. Petri says: Vastaa

   Lähdin tätä omaa väitettäni vähän kyseenalaistamaan (kuten tiedemaailmassa kuuluu), ja päätin ottaa aiheeseen nörttimäisen lähestymiskohdan, ja koodasin ohjelman, joka simuloi väestön silmien väriä sukupolvelta toiselle.

   Käytin perinteistä kaavaa värien periytymiseen (http://www.pcchong.com/images/race5.gif), nykyään kai tiedetään että käytännössä tuo kuvio on hiukan monimutkaisempi, mutta tämä malli riitti minulle. Väestömäärä oli 100000 ihmistä, joista kaikki pariutuivat satunnaisesti ja tekivät 2 lasta. Nämä pariutuivat sitten edelleen ja kukin uusi pari teki myöskin 2 lasta, tällä tavoin väestömäärä pysyy samana. Google tiesi kertoa, että Suomessa 89% on sinisilmäisiä, joten käytin tuota lukua lähtöarvona väestölle.

   No, ei muuta kun lapsia tekemään! Miten kävikään sinisilmäisten prosenttiosuudelle parinkymmenen sukupolven ajanjaksolla? Yllättävän vähän. Luvut eivät heiluneet paljoakaan, satunnaisesti pomppivat lähtöarvojen lähellä. Jatkoin sitten simulointia ensin satoja ja sitten tuhansia sukupolvia eteenpäin, nähdäkseni lähteekö lukumäärät kallistumaan puoleen tai toiseen. Jonkun verran liikettä nyt tulikin, välillä käytiin niinkin alhaalla kuin 60% (sinisilmäisyysprosentti), mutta sieltä tultiin takaisin 90% kieppeille ja koko asetelma tuntui melko satunnaiselta.

   Loppu simuloinnille kuitenkin saatiin. 250 000:n sukupolven jälkeen sinisilmäisten osuus kohosi 100%:iin, jonka jälkeen ruskeasilmäisiä ei enää voi tulla (paitsi geenimutaatiolla). Ajoin simulaation toiseen kertaan, ja siinä sama lopputulos tuli jo 90 000:n sukupolven jälkeen. Tulos kyllä yllätti ainakin itseni melkoisesti! Aloin jo epäillä koodiani, mutta testasin sen kyllä toimivaksi, joten uskottava se oli. Kokeilin sen jälkeen mitä käy, jos alkuperäisessä väestössä sinisilmäisiä onkin esimerkiksi vain 10%. Tällöin tapahtui päinvastainen, 37 000:n sukupolven jälkeen kaikki olivat ruskeasilmäisiä. Jos taas molempia on aluksi suurin piirtein yhtä paljon, tuppaa sinisilmäisten osuus pikemminkin nousemaan kuin laskemaan. Jollain kerroilla päädyttiin 100% sinisilmäisyyteen, joillain kerroilla lukemat jäivät vaan pomppimaan päätymättä mihinkään.

   Eli myönnän olleeni väärässä ja saat täten hyväksyntäni ruskeasilmäisen lapsen toivomiseen!

  2. Hohhoijaa.

  3. Petri says: Vastaa

   😀 You know me. 🙂

 29. Ruu says: Vastaa

  Oikein paljon onnea ! minäkin tahdon lisää tatskoja!!!!

  1. Ovat vaan niin samperin vaikeita ja kalliitakin saada 🙁

 30. Liina says: Vastaa

  Oikein paljon onnea! Täytin itsekin vuosia toissapäivänä, ihan vielä ei noissa luvuissa olla mutta kohta vaihtuu kymmenluku mullakin. Kaikki omat aikaisemmat haaveet ja tavoitteet mitä itse kaavailin ennen kolmekymppisiä on heittäneet ihan häränpyllyä, mutta ei se mitään. Sulla on hyvä lista!

  1. Kiitos! Niin on! 😀

 31. Epe says: Vastaa

  Palajon onnea toivoo mie sekä Killi (http://instagram.com/p/cUjBqzKBty/), aka meidän rokkikissa 😀 <3

  1. Kiitos paljon! 😀

 32. Islanti <3 Käytiin siellä viime vuonna ja ensivuonna ollaan menossa uudestaan 🙂 Lisäksi tatuoinnit ja siirtolapuutarhamökki osuivat mun silmiin listaltasi!

  1. Hih 🙂

 33. nea says: Vastaa

  Paintball oli ihan hirveetä, tottakai kannattaa kokeilla! Mua ahdisti koko ajan se tilanne (kipu ei ollu mulle ongelma)!
  Mäkin aina himoilin liivatteella leipomista, nyt on kiva kun haldaan sen 🙂 Kinuskikissalla on paljon hyviä liivatereseptejä. Vohvelit himottais, mutta käytännön toteutus – valmistuu hitaasti, eikä oikein voi tehä etukäteen :/
  Leuanvedot on mullakin tavotteena, vaatimattomasti kymmenen 😀 Islantiin ratsastamaan ja minne vaan kissakahvilaan haluisin ehdottomasti, macaroneja rakastan myös. Mutta miksi tarkalleen ottaen haluaisit empaattisemmaksi?

  1. Mä luulen, et mua ahdistais kans. 😀 Oon pari kertaa jo katellu noita paintball-juttuja mut jättäny vielä odottelemaan 😀

   Vohveleita pitääkin tehdä sitä mukaa kun jengi syö. Onhan siinä hommaa juu!

   Luulen, että olisin aika paljon mukavampi, jos olisin empaattisempi? 😀

  2. nea says: Vastaa

   Eikun sä oot kyllä jo aika tosi ihana 😀 Empaattisuus on sitäpaitsi raskasta! Ja pakko vielä sanoa, että oon ite ajatellu, etten koskaan hankkis silareita, mutta kummasti alkaa kummittelemaan kun treenaa salilla, jossa varmaan 90% kävijöistä kisaa… Mut mä en varmaan silti uskalla 😀

  3. Haha, aijaa, no kiitos 😀

   Heti kun yläkroppa muuttuu lihaksikkaammaksi niin…noh. Nyt on lähinnä tullut sitä läskiä. 😛 Mut sopis sinnekin silarit joukkoon. 😛

   Sun PITÄÄ kyllä tulla testaa toi Compactfit!!!!

 34. Mä voin tulla sitten niille vohvelikesteille.. ;P

  1. Lupaan kutsua! 😀

 35. Anonymous says: Vastaa

  Onnea jee!
  Kurkkaahan imdb:stä minkä tuotantokauden/jakson kohdalle jäit Greyn anatomiassa. Sieltä voit kuule klikkailla itsesi jokaisen tuotantokauden jokaiselle jaksolle ja lukea kuvaukset. http://www.imdb.com/title/tt0413573/?ref_=sr_1

  Terveisin imdb-friikki. (aloitin muuten eilen vanhojen näkemättömien greyn anatomian jaksojen katsomista)

  1. Joo, pitäisi saada aikaiseksi tehtyä tuo. Olen siis toki selvittänyt muitakin kausia joskus tuolta, mutta kun en YHTÄÄN muista, mitä tapahtui viimeksi 🙁

 36. Tärkeä lisäys: Tiesithän että lähin kissakaffila löytyy Wienistä!

  1. Ohoo?

  2. Jos saksa luistaa: http://www.cafeneko.at

  3. En valitettavasti osaa sanaakaan.

  4. Anonymous says: Vastaa

   Löytyy myös Budapestista!

 37. Myy says: Vastaa

  Sushitreenit kannattaa aloittaa Sushibarista! Saa varmasti hyvää.

  Ja silareihin, matkoihin ja tatskoihin on rahaa, kunhan toteuttaa ne ennen kohtaa yksi 😀

  1. Siihen johonkin Kaisaniemen mestaan ois tarkotus mennä!

  2. Ja joo, mä just eilen sain tietää, että päiväkotikin maksaa jotain! Ja jotain eli ihan HIRVEESTI!

 38. Osanottoni,30 vee alkaa jo olla suht aikuismallia.
  Itse olen kuitenkin vasta reippa nelkytä…

  Pentuja on kolme,jos ois paremmin pujahtanu pullat uuniin niin oisin toivonu niitä olevan vaik kuusi.Mutta triolla mennään.Onhan siinäkin perikuntaa tappelemaan jälkeenjääneistä veloista ja tiiliseinistä.

  Empaattisuus on veteen piirrettyä viivaa…jos lipsahtaa sille väärälle puolelle niin maailma kusettaa ja potkii perseelle.Parempi olla ihan vaan vähä empaattinen,sillei ettei sosiopaattina kuitenkaa pidetä.

  Mäkin haluun tissit,sellaset kunnon törpöt.Sellaset ko oli ennen noita kolmea penikkaa.Mut enköhä lie pärjää ilmankin.Muistoissa elävät.

  Inhoan hevosia.

  Inkkejä iholle kiitos lisää,erittäin hyvä toivomus.Paras.

  Kenties hypnoosi sais mut lopettamaan kessuamisen.Vastahan mä 14 veenä alotin.

  Siirtolapuutarha…Ei kasvimaahommia mulle.Ei.Stana ku pentuna sai kökkiä kesät kasvimaalla istuttamassa,kitkemässä,kastamassa ja keräämässä..ja se perunapelto..painajaisia vieläkin.Mitään koneita ollu.

  1. Törpöt 😀

  2. hepe says: Vastaa

   :’D

 39. Myöhästyneet onnittelut 🙂

  1. Tai sitten käy kuten meillä, suklaasilmiä ei ole kummallakaan lapsella vasten perinnöllisyysbiologian todennäköisyyksiä. Siniharmaasilmägeenini ovat ilmeisesti sen verran dominoivia, että syrjäyttivät miehen suklaasilmägeenit ;D

  Kohdat 3, 4 ja 11 kolahtavat minuunkin 🙂

  1. Kiitos vaan!

   Joo, tuo mahdollisuus kieltämättä pelottaa 🙁

 40. No voi piru. Arvasin, että puhelimella kirjoittama kommentti ei ole tullut perille..
  Myöhäiset onnittelut! Olet kuuma kolmekymppinen! 😉 Pelottavinta siinä ehkä onkin se, että ulkoisesti sitä hiljalleen muuttuu, mutta henkisesti pysyy lähes samalla tasolla.

  Kyllä meikäläinenkin ne tissit vielä haluaa. 😉

  1. Kiitoskiitos! Ja näinhän se on joo 🙁 En mä kyllä ihan vielä hermoile rypyistä tai muustakaan rupsahtamisesta, mutta eiköhän tässä pian ala täällä ryppyvoiteetkin pyöriä… 😛

 41. Anonymous says: Vastaa

  miks haluaisin, miksei aion?
  ”stop saying wish start saying will”

  1. Niin, oikeassahan olet. Kirjoitinkin ensin kaiken aikomisena, mutta jotenkin se vaan näytti/kuulosti tyhmältä. Vaikka haluan jokaisen kohdan toteuttaa, ei ne silti välttämättä kaikki ehdi tai voi toteutua. Tai sitten tulen toisiin aatoksiin?

 42. Mella says: Vastaa

  Oii, piti tulla heti sanomaan että sulla on ihana blogi! 🙂 Pelkän nimen lukeminen sai jo mut liittymään, mutta selasin vähän tänne alaspäin ja löysin tämän sun toivelistasikin…

  Sama toive, eli Japani ja kissakahvilat aww… <3

  Terveisin kahden kissan äiti,
  xoxo Mella

  1. Olipas mukava aamun aloitus, kun luin kommenttisi 🙂 ! Tervetuloa siis lukijaksi.

   Tonne Japaniin ois kyllä pikkupakko päästä PIAN…!!

Vastaa