Kovaa kamaa!

Tässä viimeisen parin vuoden sisällä kirjoitin erääseen naistenlehteen sampootestin*. Taisin jo ingressissä väittää, että sampoolla on väliä! Ei siis todellakaan ole ihan sama, millä sitä hiuksensa pesee. Ehdottomasti tätä mieltä olen yhä edelleen, mutta kuulkaa jotain rajaa hei nyt.

Löysin paikasta nimeltä jemma avaamattoman S factorin (Tigi) Diamond Dreams -sampoon ja hoitsikan, en tiedä myydäänkö näitä edes enää! Tänään sitten kokeilin ja siinä epätoivoisen vaahdotuksen ohessa tulin lukaisseeksi sampoopullosta kiehtovat sanat ”diamonds”, ”cashmere”, ”champagne” ja ”pearls”. Tämä sampoo (ja hoitoaine myös) siis sisältää näitä kaikkia ja antaa hiuksille ”antioksidanttista voimaa”. Eöähh. No, timanttipöly on varmasti todella tärkeä ominaisuus sampoossa, en voi kieltää.

Kun tuossa aiemmin kirjoitin, että vaahdotus oli epätoivoista, niin sitä se totisesti oli. En tiedä ovatko nämä ehtineet jo vähän vanhentua, mutta en tosiaan saanut sampoosta paljon irti. Kaksi kertaa pesin ja kai hiuksista ihan puhtaat tuli ja ihan mukavan tuntuisetkin kuivaamisen jälkeen. Olen toki käyttänyt aiemminkin sampoota, jonka ei edes kuulu vaahdota yhtään ja se on aina todella omituista enkä koe hiuksia ollenkaan puhtaan tuntuisiksi pesun jälkeen! Sampoo kuitenkin NÄYTTÄÄ hienolta (kädessä siis), ja tuoksuu ihan todella hyvältä, myös hiuksissa pesun ja kuivaamisen jälkeen. Hoitoaine oli ihan jees, helppo ainakin pestä pois.

Onks joku muu koklannut näitä? Itse nauttisin kyllä mieluummin samppanjaa ihan toisella tavalla, mutta entäs te? Ja: onko sampoolla väliä?

*Sen testin voitti Wella Pro Series Repair -sampoo.

20 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  meillä käytetään ihan vaan tarjoustalon halpis shampoita, mutta olisihan se ihan jees joskus kokeilla noitakin, mutta shampoo kun shampoo, ei se niin metrilleen ole 😀 (ja meitä asuu siis kaksi pitkätukkaa samassa taloudessa, minulla on liki persuuksiin asti ulottuvat vaaleat ja miehellä puoleenselkään luonnonväriä)

 2. Nina says: Vastaa

  Moromoro, meikä on palannut!! 😀

  Aiheeseen liittyen, kyllä shampoolla ja hoitoaineella on väliä. Silloin tällöin esim. kyläillessä voi käyttää jotain randomia mutta kyllä mä kaupassa kattelen aika tarkkaan mitä kassalle kannan. Mutta hyi sellaisille jotka ei vaahtoa! :/

  1. Noni, koskas tuut kylään mun vielä aika autioon kämppään? 😀

  2. Nina says: Vastaa

   Ihan millon vaan!

 3. ebeth says: Vastaa

  Mä käytän pelkästään kalliimpia shampoita, aussie on ihan ehdoton lemppari (ja sitäkin raahaan pulloittan ulkomailta kun on reilusti halvempaa..). Shampoon pitää vaahdota kunnolla ja hoitoaineen hoitaa tehtävänsä. Pullon kiva ulkonäkö ja aineiden hyvä tuoksu on tietty plussaa 🙂
  S Factorin shampoita en oo testannu, mutta käytän esim. sarjan suoristussprayta – en tiä onko aine nyt sitten parempaa kuin joku muu, mutta ainakin tuoksuu hyvältä 🙂

  1. Aussie on aika semihintanen…siis ei kovin kallis mut ei halpiskaan. En oo ite Aussieihin mitenkään ihastunut, ihan OK…ja tosiaan, ainakin Englannissa paljon halvempia.

 4. Vaahtoava shampoo itseasiassa kuivattaa hiusta enemmän (so i’ve heard – mutta taisi kertojalla olla syyt siihen että näin sanoi – myi mulle kaksi pientä pulloa luomushampoota 60 eurolla) anyhow. Siihen pitää vaan totutella hiusta siihen uuteen pesutapaan. Kuitenkin, mun kalliit shampoot loppui ja nyt mä taas käytän jotain kampaajatuotteita. Tosin mieluiten käyttäisin luomujuttuja – hiusket tuli aika fantsuiksi niistä.

  Romaan joo tiedetään.

  1. Romaani*

   ja voihan – kuulostan ihan joltain ekowarriorilta 🙁

  2. Joo, näin varmaan onkin. Mut jotenki ei vaan tuu sellanen puhtauden fiilis jos ei vaahtoa kunnolla.

   Oon yrittäny totutella, mutta ei onnistu! 😀

 5. Taru says: Vastaa

  Kokeiltu on tuota ja en kyllä kanssa tykännyt yhtään. Tilasin vielä Feel Uniquesta ne isot pullot, ja lopulta heitin ne vain osin käytettyinä pois kun en yhtään tykännyt. Ainesosaluettelo kuulosti ihanalta, mutta hiukset ei kyllä yhtään tykänneet. Jotenkin kun tukka on yleensä aika tuuhea, niin tolla meni ihan länään. Ehkä se oli sitten juurikin se, että ei ollut niin pesevää..

  1. Ne isot pullot on kyl virhe…Tigin Superstaria ja Dumb Blondea ja sitä tummille hiuksille tarkotettua mul oli isoina! 😀 Tosin osa oli jo hyväksi todettu pienempänä versiona.

 6. Nonnu says: Vastaa

  Mullakin on joskus kauan sitten ollut näitä TIGIn S-factoreita. Mitään kauhean ihmeellisiä eivät vissiin olleet, koska eivät ole sen pahemmin mieleen jääneet. Mulla on meinaan pettämätön muisti hiustuotteissa, jos tykkään jostain tuotteesta, muistan sen ikuisesti ja aina. Esimerkkinä, kaipaan edelleen Herbinan Minttu-shampoota jota käytin vuonna 1992 ja jota todellakaan ei enää valmisteta 😀

  Shampoilla on kyllä väliä. Ja hoitsikoilla kans. Mikä vaan ei käy, ainakaan mun hiuksille. Ei välttis tartte olla kampaamokamaa, markettikin käy, kunhan se vain ajaa asiansa. Loistava marketti-shampoo on Tresemme Nature-sarjan kosteuttava shamp.+hoitsikka 🙂

  1. Heh, Minttu-shampoo kuulostaa aikas hyvältä. 😀

 7. RainDrop says: Vastaa

  Öö, nyt täytyy kyllä sanoa, että toi ”mainosteksti” pullon kyljessä on aika outo, en välttämättä haluaisi mitään noista timanteista ja shampanjoista päähäni 🙂

  Mutta muuten kyllä shampoolla ja hoitsikalla on väliä, välillä markettitavaraa välillä kalliimpaa riippuen rahatilanteesta. Oletko koskaan kokeillut shampoopaloja?

  Ja kiitti Nonnulle tuosta Tresemme-vinkistä.

  1. Nonnu says: Vastaa

   🙂 eipä kestä! Itse ainakin tykästyin niihin, todella hyvä hinta-laatusuhde!

  2. Oon Lushin shampoopaloja kokeillut, mutta ne kaikki jättää mun hiukset tooooodella kuiviksi. 🙁

 8. Elisa says: Vastaa

  Mulla shampoon ei tarvitse vaahdota hirveästi, enemmän vaikuttaa se, tuntuvatko hiukset ”nahkeilta” shampoon poishuuhtelun aikana. Jos tuntuvat, niin ovat puhtaat ne sitten 🙂

  Mulla on nyt K pour Karité -ekoshampoot testissä, mutta muuten en kyllä laita paljoa painoarvoa shampoolle. Eräskin päivä yllätyin Dermosilin miesten shampoon hoitavuudesta, sillä hiukseni jäivät pelkällä shampoolla pesemisen jälkeen kivan pehmeiksi eivätkä yhtään takkuisiksi. Satsaankin shampoon sijaan hoitoaineeseen, jonka pitää olla sitten stydeintä kamaa mitä löytyy 🙂

  1. Miesten kamoja en ookaan (vielä ainakaan) kokeillu!

 9. Multa löytyy noi isoissa pulloissa ja ainut hyvä on se tuoksu 😀 muuten ihan perusshamppoota..

 10. Your post is very interesting information about related topic is awesome. I was finding this type of information from long time. I think you should going on to make this type of blog.

  Web Designing

Vastaa