Ja Reiskakin saa syödäkseen

Onneksi tänään saapui Reiskan ruokalähetys, sillä sapuskat alkoivat jo totisesti olla lopussa. Tilasin sitä mitä yleensäkin, eli erilaisia Applawsin märkäruokia ja Applawsin naksuja. Lisäksi sitä ainoata Animondan märkäruokaa, joka nykyään enää herralle kelpaa, eli jotain jugurttimössöä. Ja jotta sain tarvittavan summan kasaan ettei tarvinnut maksaa postikuluja (nykyään raja zooplus.com:ssa on 100 euroa, mahdolliset alennuskoodit tms. lasketaan vasta myöhemmin), klikkasin koriin myös yhden pötkön aiemmassakin postauksessa mainitsemiani herkkupaloja. Onhan nyt se joulukin tulossa…

Lähetyksen mukana sain oman kuitin lisäksi jonkun toisen, saksalaisen rouvan, kuitin…Pitääköhän mun ilmoittaa tästä Zooplussalle? Sääli, etteivät ne rouvan tilaamat ruuat tulleet myös. 😛

Tässä muuten mun tämän vuoden sapuskatilaukset Zooplussalta:

Eli Reiskan ruokaan tänä vuonna on mennyt 599,53 euroa. Plus muutamat pussit, jotka olen ostanut sille hätätilanteessa eläinkaupasta. Eli ehkä yhteensä n. 630 euroa. Onko tämä paljon vai vähän? Näitä sapuskoja Saksasta tilaamalla säästän kyllä verrattuna eläinkauppojen hintoihin. Lisäksi olen Zooplussan ”säästöohjelmassa”, eli pienellä kertamaksulla (olikohan jotain 6 euroa?) saan 12 kk eteenpäin jokaisesta tilauksesta 3 prosentin alennuksen. Ja tietenkin näitä pisteitä kertyy myös, joilla saa sitten jotain kivaa kaupanpäällistä joskus tilattua.

Kissanomistajat, miten paljon rahaa teillä menee vuodessa kissanruokaan?

9 Comment

 1. Kröhömmm… Minähän en siis mun katteja hemmottele…
  huhtikuusta lokakuuhun Zooplus-tilauksia oli pyöreästi tullut 690e edestä… Ja tein kolmesti ensin kavereiden kautta tilaukset myös ennen kuin tein itselle tunnukset… Eka tais olla 95e paikkeilla, toinen 60e ja kolmas 50e paikkeilla… Plus mitä ollaan hätävaroja eläin kaupasta ostettu (ehkä 50e edestä). Ja hiekatkin on monesti sisältyneet nuihin zooplus-tilauksiin.
  Eli pyöreästi arvioisin tänä vuonna menneen 1000 euron edestä ruokaan ja hiekkoihin nuihin meijän 2 kissaan….
  Ja sitten kun otetaan lukuun 3 eläinlääkärikäyntiä tänä vuonna, joista yksi oli Siirin (240e), toinen Neffin sieni-testi (85e) ja kolmas Neffin leikkaus (105e), niin kyllä voi sanoa että eläimet vievät rahat ihan yhtälailla kuin ”ihmis”lapsetkin.

  Ensi kuussa melkein voisi taas tilausta laittaa menemään zooplussaan, varastoja tosin vielä on jäljellä, mutta otin opiksi ekasta tilauskerrasta, kun se viivästyikin ja ruuat loppui kesken, niin eläinkaupasta piti sitten muutamalla kympillä ruokaa ostaa nuille että pärjäävät tilauksen tulemiseen asti…

 2. Niin no muita kuluja en tähän laskenut ollenkaan, vain ruuat. Hiekat ja elukkalääkärit sit erikseen 😛 Mutta eipä oo kyllä mitään halpaa tää kissojen omistaminen.

 3. Pia says: Vastaa

  Vaihtoehtosesti voi hiljaa mielessään pohtia, miltä se elämä tuntus ilman karvapalleroa. Yksin ja rikkaana on paljon rupumpaa kuin köyhänä lemmikin omistajana ;D
  Meillä menee kahen koiran raakaruokintaan noin päälle 400e vuodessa, about 35-40e/kk.

 4. Joo, en mä sinänsä valitakaan! Reiska on perheenjäsen siinä missä mekin.

 5. Miia says: Vastaa

  Ei mitään hajua paljon ruokaan menee rahaa. Olen pari kertaa tilannot Zooplussalta. Normisti ostan Stockan eläinosastolta jotain 50 purkkia kerrallaan. Olen verranut hintoja ja manan suosima ruoka ei ole sen halvempaa muuallakaan ja stocka on lähinnä kotiani. Kuivaruoan ostan mahdollisimman isossa säkissä. Mana syö aika vähän loppupeleissä. Kissanhiekka on 8e k-marketissa ja vaihdan sen n kuukauden välein, ”taikahiekka” eli valkoiset ja siniset palaset säästävät rahaa ja aikaa. En koe että mana tulisi kalliiksi, mutta ensivuonna voisi ihan mielenkiinnosta seurata paljon rahaa kaikkiaan menee ihan leluista, rokotuksiin ja toki ruokaan.

 6. En kyllä itsekään mistään hinnasta kadu, että olen nuo karvatassut ottanut, vaikka toki ahdisti rahatilanne hetken, kun ei ollut tuloja ollenkaan. Silloinkin ensin kateille hommasin tarvittavat jutut ja sen jälkeen katsoin, jääkö itelle kulutettavaa.
  Teen kyllä kaikkeni nuiden riiviöiden hyvän olon suhteen, enkä voisi enää elää ilman niitä :). He ovat mun lapsia <3 (kyllä, LAPSIA 😀 ).

 7. Ella says: Vastaa

  Laskeskelin, että n. 420e vuodessa menisi Josen ruokiin yhteensä, jos laskee mukaan myös vitamiinit ja satunnaiset kalaöljyt. Zooplussalta tulee raksut ja ”vararuuat” eli pussimuonia, ja lihat sit Murresta tai kauppahallilta tai lähikaupasta.

  Eläinlääkärikulujakaan ei oo pariin vuoteen tullut kuin rokotusjutuista, kun ei oo edes hampaita tarvinnut putsauttaa. Ja hiekat (paakkuuntuva mikrohiekka) tulee zooplussalta kans, niihin menee alle 80e/vuosi.

  Mun mielestä toi on ihan kohtuuhintainen elukka 🙂 Selvästi halvemmaksi se tulee kuin tuo koira, joka syö hurjasti enemmän ja jonka kanssa menee rahaa erilaisiin kursseihin ja vastaaviin.

 8. Oho, mulla taitaa kyllä hiekkoihin mennä enempi…Pitää varmaan tutustua Zooplussan tarjontaan niissäkin.

 9. Tänä vuonna on näköjään tullu tuhlattua Zooplussaan 2129 euroa, onneks ei oo kaikki menny omaan piikkiin 😀

Vastaa