Itsepäinen kun olen

Itsepäinen tarkoittaa tässä tapauksessa kai samaa kuin TYHMÄ. Kyllä, monetkin teistä rakkaista blogini lukijoista minua varoittivat, kun tuskailin täällä sohvamateriaalien suhteen. Muun muassa nimimerkki Taina kommentoi näin: ”Nahkasohva on ehdoton ei kissatalouteen, jos kissalla on vähänkään taipumusta hepuleihin. :D” NIINPÄ. Voi Tainaseni, miksen sinua ajoissa uskonut.

Mutta kun rakastuin. Alunperin jo netissä näin ihanasta, tummanruskeasta Vepsäläisen nahkasohvasta myymäläkappaleen hyvällä alennuksella joka oli tilattavissa Mikkelin myymälästä. Ja kun tapasin saman sohvan vähän lähempänä ja myyjä sanoi myyvänsä sen samaan hintaan kuin Mikkeli, no, se oli sitten siinä. Ja tietenkin myyjä vakuutteli pontevasti, että ei ne kissat sitä nahkaa raavi. Ja jos pari hassua jälkeä nyt tulee, niin nehän on niiiin helppo paikata jollain ihmeaineella.

Just. Joo. Sohva on ollut nyt meillä kolme viikkoa ja tässäpä kuva käsinojasta. Ja ihan vaan parista hassusta jäljestä.

Juu ei pojat sohvaa raavi. Ne vaan juoksee hepulispäissään sen päältä pari sataa kertaa päivässä, kuten tietenkin tiedossa oli. Mutta että niitä jälkiä jää NIIN helposti. Se ei ollut tiedossa.

No, ekan viikon kiristelin hampaitani mutta sitten onneksi sekosin naarmulaskuissa ja enää en oikeastaan jaksa niin hirveästi edes välittää. Vilttejä on sohvalla suojaamassa ja lisäksi myös oman mukavuuden takia (kun onhan se vähän kylmä pyllylle).

Ja tietenkin olisin voinut laittaa suojabalsamia sohvaan heti sen tultua, enkä vasta eilen…krrööhöm.

Sellaista nimittäin ostettiin jo ennen kuin sohva luoksemme saapui. Ja nyt kun sitä viimeinkin jaksoin sohvaan käytellä, se vähän jopa peitti naarmujälkiä ja toivottavasti edes hieman suojaa pintaa jatkossa. Niinvarmaanjoo.

Suosittelisinko siis nahkasohvaa kissan omistajalle? No en helvetissä. Jos sellaisen nyt kuitenkin päätyy ostamaan, niin voi ainakin lohduttautua sillä, että se on varmasti aika pian persoonallisesti täynnä oman kultamussukan allekirjoituksia!

Noooh…montako ”mitä minä sanoin” -kommenttia tämä postaus tuokaan tullessaan?

25 Comment

 1. No jos yhtään lohduttaa, niin mulla on kangasnojatuoli, josta lähikuvan voit käydä katsomassa blogini uusimmasta postauksesta. Kissani luulee sitä ilmeisesti HÄNEN raapimatuolikseen. :/ Koko tuoli alkaa kolmen kissavuoden jälkeen olla karun näköinen.
  http://liiolii.blogspot.fi/2013/03/kasojen-siirtelya.html

  1. Oh no. No mut kolme vuotta…toi meijän on kolme VIIKKOA. 😀 Kyl noiki kangassohvan repii huonoon kuntoon samantien.

 2. Ruu says: Vastaa

  ihan pakko, Mitäs me sanottiin 😀 Meidän keimomokka-mitä ihmeen materiaalia tämä onkaan-nojatuoleissa ei ole vielä yhtäkään jälkeä vaikka pojat suditteleekin niiden yli hepuleissaan 🙂

  1. Joo se onkin ainoo matsku mikä oikeesti kestää. 😀

 3. Anonymous says: Vastaa

  Ethän sinä tyhmä ole. Ajattele niin, että tyhmä oli sohvan myyjä, kun tiesi tilanteen 😀

  1. No toki tiedettiin itsekin, muttamutta…

 4. Eiko says: Vastaa

  Kissataloudessa mikä tahansa pintamateriaali on kovilla. Se joka keksii verhoilukankaan johon ei kissan kynnet tepsi on miljardööri. Nim. liikkeen kallein, tihein ja pähein verhoilukangas on nyt käsinojistaan auki…

  1. Joo verhot ois sit seuraava proggis. :´D Oon oottanu tässä et Arska kasvais vähän, ettei enää roikkuis kaikessa. Mutta en usko että sitä päivää tuleekaan…

  2. Niin siirryin sujuvasti verhoilukankaasta verhoihin!

 5. Taru says: Vastaa

  Meillä vetelee formuloita 4 kissaa ja kyllä, nahkasohva. Mun teoria on, että jos on kangaspäällyste ne intoutuu rapsuttelemaan sitä ihan huvikseen jatkuvasti kun taas nahan kanssa tulee vain noita naarmuja. Aika paljon, tosin…. Mut hei, silmä tottuu !

  1. Neljä, ou gaad. 😀 Mutta totta, tuota nahkaa eivät oo vielä innostuneet itekseen tahallaan raapimaan! Saa nähdä kun vanha sohva lähtee, innostuuko viimeistään sitten, kun ei oo muutakaan (paitsi raapimispuu tietty).

 6. Emppu says: Vastaa

  Meillä on olkkarin tapettiseinät saanu taideteoksia kissojen repiessä isoja riekaleita tapetista, keittiön ruokapöydän tuolit, jotka on tekonahkaa, on jokainen raavittu rei´ille, molemmat kangassohvat on terotettu jne jne jne 😀 Mut kai ihmisen pitäs tietää jo kissaa luokseen asumaan ottaessa,että heillä on tapana tehdä tällaista 😀

  Terkuin, kolmen kultamussukan äiti

  1. Joo, näinhän se toki on. Eipä sille minkään mahda, jos kissoja haluaa pitää. 🙂

 7. Nonnu says: Vastaa

  Kissankestävää sohvaa ei olekaan, paitsi ehkä tämmönen:
  http://www.fasaani.fi/files/fasaaniantiikki10.kotisivukone.com/2012-07-06_13.40.39.jpg

  😀

  1. Nonii-i 😛

 8. Othel says: Vastaa

  Mutta kun sinun muutenkin niin äärettömän tyylikkäät kisut näyttää tuolla sohvalla vielä äärettömämmän tyylikkäämmiltä!

  1. No tottahan tuokin!

 9. Taina says: Vastaa

  Oh no! 😀 Siis noi kirmailut on pahimpia! Eihän kissojen kynnet tonne varmaan edes uppois raapimistarkotuksessa, mutta just kun ne ottaa vähän vauhtia hyppyihinsä.. 😀 Me luovuttiin just vanhoista nahkasohvistamme ja ostettiin aika tiheekudoksinen kangassohva. Oon ihan yllättynyt kun ollaan saatu Luna tajuaan että se ei oo sen raapimislelu, kun huudetaan kilpaa ja suihkutetaan vettä/lakkapulloo/ihan mitä vaan sitä kohti, jos vähänkin koittaa saada otetta. Eteisen matto on sit saanut senkin edestä damagee.. 😀

  1. Joo, ei nahka oo itsessään semmonen matsku, mitä niiden tekis mieli raapia. Tai no, ehkä noi sohvat on kohta siinä kunnossa, että niitä tekee mieli jo raapiakin… 😛

   Kyllä meidän väliaikainen punainen sohva on aika karseessa kunnossa, mutta se lähteekin tässä lähipäivinä uuteen (kissattomaan) kotiin. 😛 Jos siitä on enää sillon mitään jäljellä…hah. Ei auta vaikka pojille huutaa kun ne sitä kynsii, kyllä ne tajuaa ettei sais mutta minkäs mahtavat, se on se kissan luonto…

 10. Heh 😉 Muistan minäkin, että moni huonekalumyyjä on yrittänyt minulle ja vanhemmilleni myydä nahkasohvaa perusteena, että ”se kestää kissan kynnet”. Höpönlöpön! Meillä on tämän takia ollut vain Alcantara-verhoiltuja sohvia, niin tylsää kuin se onkin. Mutta kestää; lapset, eläimet ja aikuistenkin toilailut!

  -Paula

  1. Joo no suinkaan en tätä ostanut, etukäteen oli tiedossa että jälkiä kyllä tulee. Mutta että noin herkästi, se yllätti.

 11. Elena says: Vastaa

  Eih. Toi alin kisun kuva on niin syötävän söpö. Kynnet on tarkotuksella piilotettu tassuja myöten, ettei vain kukaan epäilisi loikoilijaa mistään. =D

  Elena

  1. Joo Arska on kyllä mestari näyttämään viattomalta. 😀

 12. Cornis rex says: Vastaa

  Kannattaa Leikata kissan kynnet, on meillä auttanut ja raapimispuita kannattaa myös hommata.

  1. Kissis says: Vastaa

   No nää ei kyllä ei auttaneet 😅 Ei enää nahkasohvaa meille!

Vastaa