Maatuskoja mulle!

Kodin Kuvalehti 1/2012

Olen jollain kierolla tavalla ihastunut maatuskoihin. Siis näihin Venäjän jatkuvasti lisääntyviin puunukkeihin. Muistan, että mulla oli pienenä kaksi valtavan hienoa, isoa maatuskaa, jotka jatkuivat ja jatkuivat loputtomiin ja lopulta se viimeinen oli aivan pikkuriikkisen pieni! Ja silti sille oli jotenkin onnistuttu maalaamaan kasvot. Maatuskani tuoksuivat mahtavan hyvältä puulta ja kirskuivat ilkeästi, kun niitä väänteli auki. Mutta arvatkaa vaan, olinko niihin yhtään tykästynyt. No EN! Vihasin niitä. Ja taisin suutuspäissäni heittää ne roskiin, tai ainakaan niitä ei enää ole missään. Sydämeni itkee nyt. Haluaisin nimittäin kovasti maatuskan itselleni. Olen kyllä ehkä salaisesti päättänyt, että ostan oman maatuskani vasta Venäjältä, jos sinne joskus matkustan, se voisi olla aika kiva matkamuisto. Sitä ennen voin harkita erilaisia muita maatuskatavaroita. My o Mysta saa designmaatuskoja! Ja Kodin Ykkösestä maatuska-tyynyliinoja! Ja Daysta maatuska-mittakuppeja!

Synnyttääkö maatuskat blogini lukijoissa tunteita suuntaan tahi toiseen? Onko joku kenties käynyt Venäjällä ja jos, niin onhan siellä parhaimmat maatuskat???

P.S. Jostain syystä kaikki, mitä lapsena inhosin, on mulle suurta rakkautta nykyään. Kaikki paitsi maksalaatikko. Ja naapurin hullu setä. …ja hm, oikeastaan aika moni muukin juttu. Eli ei mitään. Unohtakaa.

19 Comment

 1. Elisa says: Vastaa

  Mulla oli kans pienenä maatuska! En tiedä missä se nykyään on, mutta varmasti äiti on sen säilönyt. Olen siis hamstraajien sukua… Nimittäin viime viikolla löysin kaikki My Little Ponyni ja tottakai aion laittaa ne johonkin esille kodissani 😀 Myös maatuska olisi hauska saada sisustuselementiksi.

 2. No mun äiti ei ole säilönyt. >:( Pitää varmaan käydä jossain varastossa kunnolla kaivelemassa, varmuuden vuoksi. My Little Ponyt kyllä kököttää mun vanhan huoneeni kaapissa, sulassa sovussa! 😀

 3. werdy says: Vastaa

  Asun venäjän rajan läheisyydessä ja on viisumikin venäjälle ja kyllä siellä on maatuskoja ihan kaikenlaisia, koiramaatuskoista vanhoihin mummoihin ja presidentteihin.. Venäjälle saa päiväviisumejakin, ei ole kalliita, suosittelen ihan sen vuoksi että sitten osaa kyllä arvostaa kotosuomea 🙂 Jos siis visiteeraa lähinnä svetogorsk-viborg-akselilla.

 4. werdy says: Vastaa

  Asun venäjän rajan läheisyydessä ja on viisumikin venäjälle ja kyllä siellä on maatuskoja ihan kaikenlaisia, koiramaatuskoista vanhoihin mummoihin ja presidentteihin.. Venäjälle saa päiväviisumejakin, ei ole kalliita, suosittelen ihan sen vuoksi että sitten osaa kyllä arvostaa kotosuomea 🙂 Jos siis visiteeraa lähinnä svetogorsk-viborg-akselilla.

 5. Ooo, kivaa! Haluaisin mieluiten Pietariin! Mut jos mä nyt ihan eka saisin hommattua edes sen Intian viisumin…kröhöm.

 6. Miia says: Vastaa

  Jos ei halua itse matkustaa venäjälle voi sieltä tilata etsyn kautta maatuskan, kuten itse tein. Ja hintaa tuli tyyliin 13e.

 7. Jenni says: Vastaa

  Mullakin oli pienenä kaksi maatuskaa, ei aavistustakaan mistä ne ovat tulleet, ehkä jo äidin vanhoja, ja kyllä ne vielä jossain tallessa ovat 🙂 kuulun niihin jotka eivät osaa heittää mitään pois..

 8. Ruu says: Vastaa

  meillä on kaksi maatuskaa hyllyssä kököttämässä, perinteinen punavihreä mitä näkee kaikkialla (tuo on kyllä avokin taloon tuoma, eli ei aavistustakaan mistä se on, oletettavasti anoppi tuonut venäjältä..) ja sitten on tuo erikoisempi mummeli, sinivalkoisilla kukkasilla koristettu, sen toi kaveri moskovasta tuliaisina. Itseasiassa tuota sinivalkoista ei ole koskaan edes avattu eli en ole katsonut miten pieneen se menee 🙂

 9. Miia kyl mä haluan Venäjälle! 😀

  Jenni lucky you!

  Ruu nyt avaat!

 10. Ruu says: Vastaa

  voin illalla katsoa kuinka moneen pikku mummeliin tuo hajoaa 🙂

 11. Voi maatuskat <3 Mä tykkään niistä ihan hulluna. Tällä hetkellä ikkunalaudalla kököttää kolme sarjaa mummoja, ja lisää katselen lähinnä kirppiksiltä. Oon vaan kamalan nirso sen suhteen, miltä ne näyttää, pitää olla iloinen ilme ja hyvin maalattu kaikin puolin. Iso osa maatuskoista jostain syystä näyttää siltä että niillä on ummetusta tai pahanlaatuinen depressio, tai vaihtoehtoisesti siltä, että mietityttää mitä höpösieniä se (saatika sen maalaaja) on syönyt. 😀
  Kaverit naureskeli mulle pitkään, kun sanoin kerääväni maatuskoja, mutten omistanut vielä yhtäkään. 😀
  Edelleen harmittaa, kun en piheyksissäni kerran ostanut ihan sikahienoa, yli 30cm korkeaa pinkkiä maatuskaa kirpparilta. Siellä oli muistaakseni yli 10 mummelia sisälläkin! Mut reilun kolmenkympin hinta oli liikaa, ja sinne jäi mummelit hyllyyn…

  Oho, kylläpä tuliki paljo asiaa! Puhuttava aihe näemmä nämä maatuskat 😀

 12. Haha, mäkin voisin siis sanoa kerääväni maatuskoja! 😀 Joo, kyllä pitää olla positiivinen ilme maatuskalla, en mäkään mitään mököttävää mummelia huolis!

  Hm, pitänee näköjään kierrellä kirppareita hienojen maatuskojen toivossa…pinkki maatuska kuulostaa hyvältä.

 13. Ruu says: Vastaa

  5 mummua on, ja voi jee mitkä ripset ja iloinen ilme tuolla sinisellä mummulla onkaan 🙂

 14. 😀 !

 15. Heiniheini. Mistä keksitkään aiheen josta minä taas pidän 😀 Juuri tänään luin saman jutun (tai katsoin, eihän tuossa ole mitään luettavaa) kirjastossa, kuolasin vähän, muttei mitään uutta ollut! Noita mittakuppimaatuskoja joskus kaipasin, mutta sitten pitäisi ameriikan mitoilla aina leipoa (eli eivät ole desi, litra sun muissa mitoissa) 🙁 Maatuskoista en pidä normi-maatuskoina, mutta sisustustarroina, kankaina jne. pidän erityisesti <3. Maatuskatarroja on pitkä rivi vaatekaapin ovissa (pituusjärjestyksessä), kuvakollaasissa kaikkien lempiasioiden joukossa maatuska… 🙂 Hyi, älä vaan mene maatuskoiden takia Venäjälle, kauheaa sakkia koko kansa! Tallinnastakin löytää maatuskoja jos niitä kaipaa oikein kovasti…

 16. Nannah: Heh, mun piti maatuskoista jo aiemmin kirjottaa, mutta ton jutun luettuani muistin! 🙂 Se tyynyliina siinä näytti aikas hauskalta.
  En mä maatuskojen takia Venäjälle meniskään, mutta Pietarissa tekis mieli muuten vaan käydä. 😀

  Ah, hyvä pointti tuossa mittakuppiasiassa! Ja muutenkin roiskin jauhot sun muut vähän miten sattuu. 😀

  1. … miten mä en ole bongannut tätä maatuska-aihetta ollenkaan… D:

   Eli yksi maatuskafanityttö ilmottautuu! Mulla ei lapsena edes koskaan ollut maatuskaa, mutta Karjalan mummulla oli. Siitä en tiedä, mitä sille maatuskalle tapahtui sitten mummun kuoltua, mutta kirpputoreilta olen maatuskoja koettanut metsästää. :I Yhden vasta löytänyt, sellaisen vanhan, mutta se kaipaa kaveria!

   Also: http://www.superkauppa.fi/sisakkain-pinottavat-maatuska-juomalasit.html
   Arvaa olenko jo pitkään himoinnut tuollaisia!

  2. Mä päivitän tätä blogia varmaan liian usein, hyvä ku itekään enää pysyy kärryillä. 😀

   Noi lasit on IHAN HUIPUT! 😀

 17. Anonymous says: Vastaa

  On Suomessakin maatuskoja. Tilasin itsellekin yhden http://www.suomentaiteilija.com/ocart/index.php?route=product/category&path=65_71

Vastaa