Ikuinen ihanuus

Tässä nyt vielä kuva lopputuloksesta (kuva otettu siis heti tatuoinnin tekemisen jälkeen studiolla, joten iho tietenkin on punainen ja turvonnut). Paranemisprosessi siis edelleenkin käynnissä, Bepanthenia kuluu!

Aiemmin en ole blogiini laittanut kunnon kuvia tatuoinneistani, jotain pieniä osia tai keskeneräisyyttä ja tietenkin näkyvät hämärästi monissakin minusta otetuissa kuvissa. Yksikään niistä ei ole ollut niin UPEA tai IHMEELLINEN, että olisin nähnyt syytä esittelyyn. Mutta tämä on!

Lähipiiriltä olen kuullut jo jonkin verran palautetta uudesta tatuoinnistani. Sitä on kehuttu tosi upeaksi, mun näköiseksi, aivan mahtavaksi mutta myös täysin mulle sopimattomaksi ja että olen pilannut käteni. Tatuoinnin koko on varmasti ollut suurin kauhistus, ymmärrettävästi. Silti olen hieman huvittunut, koska ihon ”pilaamisesta” olisi voinut helposti voinut puhua minkä tahansa aiemman tatuointini kohdalla, mutta ei kyllä tämän!

Tavallaan olen hieman vastaan tatuointien julkista esittelyä ja arvostelun kohteeksi laittamista. Tatuoinnit ovat aika henkilökohtainen juttu ja vaikka niiden takana ei olisikaan mitään ”syytä” tai ”tarinaa”, ne ovat ottajansa iholla ikuisesti. Tarvitseeko ihotaidetta mitenkään arvostella? Mutta nykypäivänä se tosiaan on enemmän nimenomaan TAIDETTA, monet tatuoijat eivät edes suostu tekemään mitään valmiskuvista vaan haluavat suunnitella tatuointinsa alusta asti mahdollisimman paljon itse.

Tämän tatuoinnin taustalla ei ollut mitään tarinaa. Ihastuin tekijän (Sanna Angervaniva) portfolioon ja tavallaan kai ostin hänen tekemäänsä taidetta iholleni. Mulle tämä tatuointi on vähän niin kuin kaunis, ikuinen, uniikki koru. Tykkään siitä ihan älyttömästi. Vielä vuosi sitten ajattelin, että en pidä värillisistä tatuoinneista, mustavalkokuvat ovat mun juttu. Sannan työt nähtyäni annoin itselleni luvan muuttaa mieltäni. Ja tämä on just sopivan värillinen mulle.

Mutta antakaas kuulua tuomionne: like vai dislike? Tykkäättekö esitellä muille omia tatuointejanne?

59 Comment

 1. Me like! Todella kaunis kuva ja tatuointi!

 2. AC says: Vastaa

  Todella hieno kuva on! 🙂

 3. Anonymous says: Vastaa

  Mahtavan hieno!

 4. Iiny says: Vastaa

  LIKE x 10000000 ! <3

  Ennen musta oli niin siistiä esitellä tatskoja muille, mutta nykyään en mä ainakaan tarkotuksella halua niitä esitellä. Koska kaikki se kysely että ”Miks oot ottanu tollasen?” on niin rasittavaa, varsinkin jos syynä on vaan että ”no mä vaa halusin”. 😀 Ja sekin että jotkut arvostelevat mun iholla olevaa taidetta, on myös perseestä.

  1. No ainakin kaikki negiskommentit muiden tatuoinneista pitäis lausua aika harkiten. 😀 Etenkin sellaset ”mikä toi on, mitä se esittää?” 😀

 5. Tämä on todella UPEA , sanokoot muut mitä tahtoo !!!!!

 6. Tämä on todella UPEA , sanokoot muut mitä tahtoo !!!!!

  1. Heh, toinen kerta toden sanoo! 😀

 7. eekku says: Vastaa

  Todella upea <3

 8. nea says: Vastaa

  Todella valtavan kaunis 🙂 Mulla ei ole tatuointeja, en varmaan kehtaisi esitellä, kun olen aina niin miellyttämishaluinen… 😛 Vaikka pitäisi!

 9. Ihan supersupersuperLIKE!! Sairaan hieno 🙂 Voit ylpeydellä kantaa! 🙂

  Mä oon esitellyt kaikki kuvani blogissa ja sit tulee toki näytettyä jos joku kysyy. Mulla ei vaan oo mitään noi hienoo kun sulla ;P

  1. Sullahan on tosi upeita!!!

 10. Heidi says: Vastaa

  No onhan toi nyt ihan helvetin hieno!!!!

  1. Agree!!!

 11. Kyllähän tuo nyt on ihan sairaan upea! Mulla on pienenä salaisena haaveena saada edes toiseen käteen ajan kanssa half sleeve tai full sleeve. Miehellä sellainen jo melkein onkin 😉

  Mun ensimmäinen kuva on mustavalkoinen tietenkin koska on vain yksinkertainen teksti, mutta yleisesti ottaen olen aina tykännyt eniten juuri värikuvista ja seuraava isprojektini (josta juuri eilen laitoin tiedustelua menemään) olisikin värikuva.

  1. Mä en aiemmin oo nähnyt näin taitavaa värillisten kuvien tekijää. 🙂

   Seuraava tatuointi on mulla vielä tosi auki, selkään kyllä aion! Ja ehkä sellanen vesivärityyli vois olla aika jees, ne on niin upeita.

  2. ”Vesiväritatskat” on kauniita muilla, mutta ei sitä mitä itse omalle iholleni haluaisin. Mä tykkään realistisesta, mutta tarkkarajaisemmasta.

   Täytyy kyllä sanoa, että se pitää niin paikkansa, että ekan kuvan jälkeen sitä ”hanat aukeaa”. Tuon ekan pikkutekstin jälkeen oon jo mielessäni lyönyt monta kuvaa lukkoon ja koko ajan pää raksuttaa uusia suunnitelmia.

  3. Jep, eka on aina vaikein. 🙂

 12. LIKE todellakin!! Se on upea! <3 <3 Mää tahon kans uuden kuvan! Jos sitten ylioppilaslahjaksi ostaisin itelleni vuoden päästä 🙂
  Hahah, tuli muuten yhtäkkiä mieleen, et meidän mummo on muuten maksanu mun ekat tatuoinnit sillon joskus 15 vuotta sitten 🙂

  1. Heh, aika rajua. 😀 Tosin sain mäkin rahat vanhemmiltani ekaan tatuointiin, vaikka se tuliki silleen ”nää ei oo kyllä TATUOINTIIN, mutta tee mitä tahdot.” 😀

 13. Niina says: Vastaa

  Like like like! Ihan sairaan upea! <3 Kuten silloin puhuttiinkin, niin mua on houkutellut tatskan otto jo monen monta vuotta, mutta kun en vieläkään tiedä mitä haluan ottaa. Ehkä mä sen vielä keksin tässä.

  1. No se alottaminen onkin vaikeinta! Siitä se sit lähtee… 😀

 14. Nonnu says: Vastaa

  Höh, kirjoitin sulle pitkän kommentin, mutta minne lie kadonnut kun ei ollutkaan tänne tullut… 🙁

  Laitetaan uusiksi.

  Siis tuo on todella kaunis 🙂 niinkuin itse sanoitkin, tuo on kuin koru, sitä voi ylpeydellä kantaa. Näitä tatuointien arvostelijoita piisaa aina ja ikuisesti. Ja yleensä ne on sellaisia ihmisiä kenellä ei itsellä ole yhden ensimmäistäkään tatuointia. Meidän sukupolvi on niin tatskattua, että sitten kun me ollaan siellä vanhainkodissa, niin eihän siellä muita olekaan kuin tatuoituja.

  Mun äiti ei ole koskaan sanonut mitään negatiivista mun tatuoinneista, mutta kun otin mun viimeisimmän tatskan, äiti oli, että ”älä ota enempää, jooko?” 😀 Äidin sukupolvi ei vaan ole tottunut tatuointehin eikä sillä sukupolvella ole sellaista kulttuuria.

  http://static.someecards.com/someecards/usercards/1340680932243_734913.png

  1. (Miksköhän noin käy AINA, kun kirjottaa piiitkän kommentin? 😀 Ja tietty unohtaa sen kopsata ennen kun painaa ”julkaise”…)

   Joo. En siis todellakaan pahastu, jos joku ei kuvistani tykkää. En itsekään tykkää kaikkien tatuoinneista! Jokaisella on niin oma maku tässäkin asiassa. Mutta koska tatuoinnit kuitenkin ovat osa ulkonäköä, voisi (ainakin silleen tosielämässä) suhtautuminen olla ehkä enemmän välinpitämätöntä, jos ei tykkää. 😀 Koska jokaisesta tatuoinnista (mulla ainakin) tulee osa itseä.

   Vanhemmat ottivat yllättävän coolisti tiedon uudesta tatuoinnistani, joskaan eivät ole sitä vielä nähneet. 😛 Myöskään ranteen tatuointi ei hätkähdyttänyt, vaikka meni varmaan vuosi ennen kuin edes tajusivat siinä jotain olevan (pitkään kyllä käytin pitkähihaisia paitoja kun kotona vierailin)!

  2. Ja joo, oon linkin kanssa samaa mieltä. 😀 Sitäpaitsi tatuoinnit nimenomaan vanhalla iholla ovat kaikista mielenkiintoisimpia!!! Eivät todellakaan rumia. On se nahka ryppynen, oli siinä kuvaa tai ei. ;P

  3. Mun vaarilla oli tosi paljon tatuointeja (s. -20-luvulla) ja suurin niistä oli sukuvaakuna koko rinnan ja vatsan päällä. Niistä oli mukava kysellä, enkä koskaan kokenut niitä oudoiksi lapsenakaan, ne vaan olivat ja kuuluivat paikoilleen.

 15. Itselleni en ottaisi tatuointeja (toki koskaan ei voi ihan 100% varmaksi sanoa) ensinnäkin sen takia että oisin varmaan saman tien kun saisin sen tatskan että ei hitto ois pitänykki ottaa se toinen kuva 😀 Mutta tykkään katsella muilla. Kaunis tatuiomti ja ihania hieman tavallisesta sokerkallosta poikkeavia yksityiskohtia.

  1. Niin, no tostakin pääsee eroon sen ekan tatuoinnin jälkeen, trust me! 😀

 16. Ihan mielettömän upea!

  Mulla on yksi tatuointi, vaikka se on iso, niin unohdan sen olemassaolon aika autuaasti. Olin aina halunnut tatuointia ja kun tuli ex-miehen kanssa ero, päätin hemmotella itseäni jollain, joka kuvastaa minua. Päivääkään en ole tatuointiani katunut, päinvastoin monesti pöyrii päässä ajatukset, miten sitä voisi laajentaa, mutta vielä olen malttanut mieleni. :p

  1. Joo, kyllä tatuoinnin ottamiseenkin voi liittyä jokin tarina, ei sen tarvitse välttämättä olla se itse kuva. 🙂

 17. On se hieno! Ja olen samaa mieltä sun kanssa eli kuin koru iholla 🙂

 18. Ruu says: Vastaa

  Aivan ihana!

 19. Anonymous says: Vastaa

  On toden totta ihan mahtava kuva! Ja tosi taitavasti tehty, terveiset vain taitelijalle.
  Mulla on kanssa tatuointeja enemmän kuin mitä äiti tai moni muukaan tykkää, mutta pidän niistä jokaisesta. Saa kans kuulla hyvin monesta tuutista, ikään tai sukupuoleen katsomatta, että kuinka ”on nyt tyttö mennyt pilalle” ja ”hirveän rumia noi”, oletetaan että on joku vankikarkuri ja vedän huumeita päivästä toiseen. Tervetuloa 2010-luvule, sääli että se on joillekkin noin rankka kokemus 😀 On mun mielestä ihan säädytöntä ja loukkaavaa kommentoida moisista. Varsinkin joiltakin ventovierailta saa kuulla joskus aivan ihmeellistä settiä. En minäkään kommentoisi toisten hiuksia, että hyi onpa rumasti leikattu/värjätty, se olisi sentään uusiutuva luonnonvara vaan tatuoinneista ei niin vaan päästäiskään. Omituista tämä saivartelukulttuuri.

  1. Joo nää pitää vaan jättää omaan arvoonsa.

 20. Anonymous says: Vastaa

  Sen verran jäi vielä kytelmää, että joskus muistan jonku sanoneen että ”Mitä eroa on tatuoidulla ja tautoimattomalla ihmisellä? Se että tatuoidut eivät arvostele tatuoimattomia musteen puutteesta.” Kertoo muutenkin arvostelijasta ihan tarpeeksi jos pitää möläytellä mielentäpahoittavia juttuja.

  1. Nojoo. Kyllä mä tietenkin ymmärrän, että kaikki eivät tatuoinneista pidä ja haluavat sen ääneen ilmaista. Sitä ”mitä jos et tykkääkään tosta mummona” on vaan niin älytön…sillon on TOIVOTTAVASTI muutakin ajateltavaa! Jos toi on suuri murhe, niin ei hyvin mee.

 21. T says: Vastaa

  Kaunis kuva on!

  Tuollaisen taidonnäytteen näkemisen jälkeen rupesin haikailemaan puolihihaa oikeaan käteen joka jatkuisi rintaan ja selkään…

  Hater’s gonna hate, always.

  1. No näin on!

 22. Todella tyylikäs! 🙂 Tykkään ihan mielettömästi.

 23. Aivan mahtava!!!!!!!!!!!!

 24. Wau. On se kyllä upea. Näytin miehellekin tätä kuvaa. 🙂 Kauniit värit, taitava tekijä.

  Minulla ei ole yhtään tatuointia. Olen miettinyt vuosia sopivaa ja se on vaihtunut pariin kymmeneen kertaan. Hiprakassa ideat tuntuu aina tosi kivoilta ja sitten aamulla ei niin mukavilta.. 😀

  1. Jos tatuointia halajaa, mutta ei oo hajuakaan kuvasta, niin kannattaa tutustua tatskaajien aiempiin töihin ja valita itselleen mieluinen tyyli ja tekijä ja antaa hänen suunnitella tatuointi. 🙂 Tähän ollaan kyllä selkeesti vahvasti menossakin, annetaan vapaampia käsiä tatuoijille.

 25. Eiko says: Vastaa

  Kaunis. Ei sellainen jonka ottaisin itselleni, mutta pointti on juurikin se, että se on sinun tatuointi :). Jaksan aina ihastella muiden kuvia, voin suorastaan tuijottaa niitä, ilman että edes tajuan sitä. Tällä hetkellä en koe tarvitsevani ”mitään” mutta en sulje vaihtoehtoa poiskaan.

  1. Joo tatuointeja on kyllä aina ihana katsella. 🙂

 26. Aamu says: Vastaa

  Upea, tuo on ehdottomasti taidetta! Suhtaudun hyvin vaikeaselkoisesti tatuointeihin. Minusta niissä ei ole pakko olla tarinaa, mutta niissä voisi olla edes vähän luonnetta. Minuun ei tee vaikutusta piikkilangat ja tribaalit. Minä tietäisin muutaman kuvan, jota kantaisin ylpeänä, mutta silti en vaan voi niitä ottaa. Ei tunnu omalta jutulta. Katselen silti erittäin mielelläni tatuointikuvia netissä.

  1. Joo ei tatuointien tarviikaan olla kaikkien juttu 🙂 Piikkilangat ja tribaalit oli kyllä kova juttu sillon joskus yheksäkytluvulla, ai vitsi. 🙂 Melkeen itekin halusin jotain piikkilankaa käteen. 😀

 27. Ilona says: Vastaa

  Ooo- IHANA!!

 28. Mohn says: Vastaa

  Upea! Todella hienoa jälkeä!

  Mulla ei ole kuvia iholla. Vielä. En tiedä tuleeko joskus. Ehkä. On vain niin vaikeaa keksiä mitä haluaisi ja olen niin hemmetin nipo, että mulle olis varmasti vaikeata luottaa siihen, että lopputulos on niin täydellinen kuin haluaisin sen olevan. 😉

  1. Niin, kuten edellä kommentoinkin, kannattaa valita mieluinen tekijä ja miettiä vähän millaista ja minne ja antaa hänen suunnitella. 🙂 Sillon ei ees tuu tommosia fiiliksiä, kun ei oo itse niin tarkkaan miettinyt kuvaa!

 29. Upea! Sinusta blogisi välityksellä saamani kuvan perusteella sanon, että sopii sinulle hienosti!

  Omia kahta tatuointiani (lisää on tulossa jossain vaiheessa) saatan esitellä pyynnöstä. Toinen kuvistani on näkyvillä käyttämistäni vaatteista riippuen, mutta toinen ei juurikaan. ”Piilommassa” olevaa olen hieman arempi näyttämään, ehkä juuri siksi ettei se yleensä vilku näkyvillä.

  1. Mä taas mietin, että taidan olla ”liian tylsä tähän tatuointiin”! 😀 Mut aina kun nään käteni peilistä, olen niiiin tyytyväinen. 🙂

 30. Petri says: Vastaa

  Nooooh… Itse tatuointihan on hieno, mutta kyllä käsi oli paremman näköinen ilman. :/ Mut mä nyt oon tämmönen kalkkis joka ei niitä vaan tajuu. 🙁

  1. 😉

 31. Todella upee tatska !!! *peukuttaa* Tatskat on näytettävä tietysti 🙂
  itselläni 6 kpl ja jokaisella tarina muutama lasten piirroksia (teiniiässä) ja tiikeriaiheisia (kas kummaa)
  Tuosta tatskasta tulee vaan jotenkin mieleen että asennetta on 🙂 🙂
  T: Mudetikru

  1. Toivottavasti on. 😀

 32. Satu says: Vastaa

  Iso tykkäys! 🙂

  1. Jeij!

 33. Johis says: Vastaa

  Todella upea kuva!

  Mulla on toistaiseksi vaan kaksi pientä tatuointia, jotka on aika hyvissä piiloissa enkä niitä erikseen esittele. Tulevaisuudessa on kyllä tulossa isompaa kuvaakin, kunhan joskus ois rahaa.

  1. Enimmäkseen piilossa olevat tatuoinnit on kyllä ehkä enemmän munkin juttu. 🙂

Vastaa