Joulupuu on rakennettu

Läheiseni ovat minusta vähän huolissaan. Olen lähiaikoina tehnyt asioita, jotka ilmeisesti eivät ole kovin tyypillisiä minulle vaan lähinnä, noh, huolestuttavia. Yksi (vähiten) näistä kulmien kohottelua aiheuttavista jutuista on innostukseni Joulupuu -keräystä kohtaan. Paketoin nimittäin eilen illalla tämän joulun ensimmäiset lahjat, joista yksikään ei ollut ihmiselle, jonka tunnen, ehei, vaan nämä paketit vien tänään Forumin Joulupuuhun.

Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille helsinkiläislapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Helsingissä on n. 8500 lasta ja nuorta lastensuojelun piirissä ja viime vuonna Helsingissä kerättiin noin 7500 pakettia näille lapsukaisille vietäviksi. Keräys järjestetään nyt kymmenettä kertaa ja on siis jo aika meikäläisenkin kantaa kortensa kekoon, sillä selkeästi lahjoja vielä keräykseen tarvitaan paljon lisää.

Käärin paketteihin sitä, mitä eri ikäiset lapset ja nuoret (Joulupuun nettisivujen mukaan) yleensä toivovat ja tarvitsevat. Nuorille tytöille meikkejä, pienemmille lapsille puuhakirjoja ja kuvakirjoja. Olen töihin tulleesta ylimääräisestä (terveisiä vaan Sanna Ukkolalle!) jemmannut kaikkea pientä kivaa ja nyt ne toivottavasti ilahduttavat vastaanottajaansa. Kaksi kassillista lahjoja sain kasaan ja töiden jälkeen kiikutan ne Joulupuun alle.

Lisää Joulupuusta voitte lukea täältä. Paketteja ehtii viemään vielä huomennakin, mutta kannattaa lukea ensin sivuilta lista lahjavinkeistä!

Kerron vielä myöhemmin tällä viikolla toisesta projektistani, mutta sitä ennen yritän keksiä jonkinlaisen järkiperäisen selityksen tälle muka kummallisen hyväntahtoiselle toiminnalleni. 

30 Comment

 1. Nonnu says: Vastaa

  Todella hieno ja hyvä auttamisen kohde <3 Arvostan! Hyvä Kissis <3 🙂

  1. 🙂

 2. Puf says: Vastaa

  Oi että miten ihana ajatus 🙂 En oo kuullu että tuollaista järjestettäisiin muualla Suomessa, tai tietenki on perinteiset joulupuuroa pöytään-keräykset missä varmistetaan köyhille perheille kunnollinen jouluateria. Olisi ihana tietää että on varmistanut ainakin yhden joulupukkiin uskovan muksun jouluilon ♥

  1. Kai noita monenmoisia keräyksiä ympäri Suomen on…tämä nyt oli näkyvämmin esillä tänä vuonna ja pisti silmään. 🙂

   Ja totta, mieletön ajatus, että joku oikeasti varmasti ilahtuu antamastani paketista. 🙂

 3. Aivan äärimmäisen mahtava juttu! 🙂

  1. Joo, toivottavasti moni osallistuu tänä vuonna!

 4. Täällä meillä päin samantyylistä keräystä järjestää MLL,jonka ”pakettikortteja” voi noutaa kirjastosta.Kortissa on sukupuoli ja ikä,pakettiin jotain itsetehtyä tai kaupasta ostettua,kuitenkin käyttämätöntä.
  Olen osallistunut keräykseen monena vuonna,korneinta oli että perheemme on saanut ko keräyksestä lapsille paketit koska kuulumme ”heikompaan ainekseen” =)Meidät oli neuvolan täti ilmoittanut mahdollisiksi saajiksi ja tulimme valituiksi kriteereillä jotka kaiketi kirkkaasti täytimme..
  Pakettikortit ovat muuten loppuneet kesken joka vuosi joka on ihan mahtava juttu,ihmiset osallistuu!!!

  1. Joo, tähänkin keräykseen ymmärtääkseni osittain kuuluu/kuului tuollainen kortin noutaminen, jossain kirkoissa tms. oli kuusia joissa oli toivelappusia. 🙂

 5. Ruu says: Vastaa

  Tuo on ihan hienoa, tai no ihan mahtavaa, voikun useammat tekisi noin.

  ( mutta sinällään turha tuota Ukkolaa on jutusta syyttää, sehän vaan kirjoitti niin kun asia on, ennen Ukkolan jutun lukemista en minäkään ollut edes ajatellut että lorkku maksaa lehdistä niinkin paljon, ja tuli sitten peruttua ne viimeisetkin kauneuslehdet, miksi maksaa mainoslehdistä, kun ihan saman löytää jo netistä halvemmalla, tosin ei minulla ole nyt muutenkaan varaa yhteenkään lehteen, että tuo juttu kävi vaan hyvästä tekosyystä. Ja mikäli Ukkolan juttu oli ihan tuulesta temmattu, niin eiköhän joku piaan kirjoita aiheesta oikaisun , ellei sellaista jossain jo ole. ) ja ennen kun kukaan alkaa räyhäämään, niin tämä on vaan yhden ihmisen mielipide.

  1. Tottakai lehdissä mainostetaan, ei niitä muuten olemassa olisikaan. 🙂 L’oreal on kaikkien naistenlehtien suurin mainostaja, mitä uutta siinä on? En ymmärrä, mitä uutta muutenkaan siinä Ukkolan postauksessa oli, mitä joku ei olisi jo aiemmin ymmärtänyt…Kyllä sitä toimituksellista sisältöä silti jokaisesta lehdestä löytyy, jolla ei ole mainostajien kanssa mitään tekemistä.

  2. Ruu says: Vastaa

   Eihän siinä mitään pahaa asiaa olekkaan, mutta jos oikeasti on noin että on sovittu lorkun tai ihan minkä muun vaan firman kanssa että lehdesta on yli puolet heidän tuote mainoksia, tai niin ainakin tuo juttu antoi ymmärtää että osalla lehdistä on näinkin, niin en nää pointtia maksaa myös lehdestä jos voin tutkia tuotteita ilmaiseksikin, kun ei nuo lehdetkään enää nykyään ole halpoja, varsinkaan kun sisältö on niin mainosvoittoista, mutta toki ymmärrän sen pointin etten ne lehdetkään pysyisi pystyssä ilman manostajiaan, mutta joskus on vaan köyhän valittava kohteet mihin roponsa laittaa kumminkin. ja tarkoitus ei ole nyt kritisoida ketään tai mitään, vaikka se siltä nyt kuulostaakin (ja jotenkin tuntuu että olisi pitänyt olla ihan hiljaa aiheesta 😀 )

  3. No eräänlainen vastine tälle tulee tällä hetkellä Radio Helsingiltä, jossa Kyselytunnissa SMF:n kustantaja.

  4. Ruu says: Vastaa

   harmi kun huomasin tuon vasta nyt, ja onhan tuo Ukkolan juttu mainittu jopa musiikki toimittajien jutissa kuka mitä häh palstalla 🙂

 6. Espoolaisilla on kans mahdollisuus osallistua Joulupuu-keräykseen kauppakeskus Sellossa 🙂 Sinne vaan pakettia kuusen juurelle, niin minäkin tein.
  Etenkin nuoret jää usein vähemmälle, kun lapsille annetaan niin paljon.

  1. Juu näin on! Tuolta sivuilta löytyy keräyspisteet. 🙂

 7. Nina says: Vastaa

  Hyvä juttu. Mä saan töideni kautta paljon ilmaisia kirjoja. Täytyy kattoa, että oisko joku sopiva kirja lapsille tai teinille. Huomenna on sopivasti vapaapäivä ja oon kuitenkin asioille menossa kaupungille. Täytyy nakata Forumin pisteeseen.

  1. Mäkin vein yhden teinikirjan, vaikka ei listassa kirjoja mainittukaan, ehkä niitä halutaan vähemmän kuin Gina Tricot -lahjakortteja… 😛

  1. Insinööri says: Vastaa

   Hahaa, sinne meni isoveikan tämänjouluiset partavesipullot (joita nuuhkaistaessa saat yskäkohtauksen). Ei tule kuin sukkia tänä vuonna…

  2. Yhtään partavettä en vieny!

   Ja lahjalistaa ei oo kuulunu, prkl.

 8. Nina says: Vastaa

  Tämä on kyllä hieno juttu 🙂

  1. On.

 9. Anonymous says: Vastaa

  haha,näin susta unta viime yönä!! (kamalaa tulla tunnustamaan se tänne:D)

  Nähtiin helsingissä ja käytiin syömässä ja kaikkee tollasta ja sitte ku olin lähössä junalla ni aattelin että riittääköhän mun rahat Tax free-myymälään 😀 ööm.

  mut joo, unessa olit tosi mukava :DD

  1. No mut mähän oon oikeestiki tosi mukava! :DD

  2. Anonymous says: Vastaa

   uskon 🙂

 10. Iloinen yllätys oli tässä taannoin Lahessa Prismassa miehen kanssa asioidessamme. Neitokaiset jakoivat aulassa kauppaan mennessä paperilappusia, jossa luki että voipi ostaa kaupasta hyvinsäilyviä peruselintarvikkeita kuten kahvia, puuroriisiä, teetä yms ja tuoda sen aulaan keräyspisteeseen. Kerätyt tuotteet jaettiin sitten lappusen mukaan Lahen vähävaraisille.
  Mies oli otettu siitä, että neitokaiset eivät kerjänneet rahaa, ja niin mies otti asian oikein sydämenasiakseen ja ostettiin paketti kahvia ja puuroriisiä ja mies vei ne innokkaasti keräyspisteeseen sillä aikaa kun mä kävin penkomassa Emotionin alelaarin… =D

  1. Kivaa 🙂

   (Siis sekä keräyspiste että Emotionin alelaari! :D)

  2. Kaikki tärkeät tuli kuitenkin hoidettua. Mikä sitten kellekin on tärkeää. Alelaarin käyn yleensä aina penkasemassa. Nyt en oo vähään aikaan käyny. Nooh, kieltämättä, itelle tuli jälkeenpäin vähän huono omatunto sen alelaarin takia, mutta mutta …
   Tai nooh, ei tähän oikeestaan oo silleen hirveesti puolusteltavaa.
   Ilmeisesti en kuulu niihin vähävaraisiin, kun asioin kuitenkin siellä alelaarilla melko usein. =)

 11. Mahtavaa, Kissis <3

Vastaa