Jännäkakkahetki

Tänä aamuna kello kahdeksan se tapahtui. Se samperin hetki, jota tässä on pari vuotta odotettu ja jännitetty: ensimmäisen ikioman asunnon ovi aukesi! Ja näköjään osaan edes joskus olla ajoissa jossain, tällä kertaa jopa -ohhoh- ihan etuajassa. Olihan se ihan tosi jännää ja kivaa. Vaikka tilanne onkin nyt niin kovin eri, kuin mitä sen alun perin piti olla…

Kuvat ovat nyt vähän pimeitä ja nopeasti räpsäistyjä, mutta ehkä niistä jotain irti saa…

Yllä näkymä eteisestä otettuna. Ja ei, tämä työmaajohtaja ei esiinny enää seuraavissa kuvissa (vaikka olikin ihan komea, eikä edes sormusta vasemman käden nimettömässä, tsekkasin tottakai). Lattiasta olen aika helkutin onnellinen. Se oli nimittäin aika pitkälti ainoa pieni riita, jonka saimme aikaiseksi matskujen valinnassa: minä halusin tumman parketin, mies vaalean. Minä voitin, tottakai. Thank God. No, siinä tottakai näkyy vaaleiden poikieni karvat ja kaikki muukin roska, mutta onpahan hyvä syy siivota usein (just joo…). Ja asunto on silti ihanan valoisa.

Tässä kuva ”työhuoneesta” eli siis toisesta makkarista. Ja ikkunasta näkyy jotain ihan hirveää eli vastapäinen talo. Tai siis sen väri. Siis ihan todella, joku yö mä menen ja aloitan maalausurakan.

Keittiö on tylsän valkoinen. Kaapeille pitää tehdä jotain heti, kun on varaa. Niihin ei valitettavasti ollut valinnan mahdollisuutta. Vaikka niiden pinta onkin ihan kiva, niin haluan ehdottomasti tummempaa. Mun punkun jääkaapin kanssa tulee ongelmia, olen satavarma että se ei mahdu tuohon nykyisen tilalle, vaikka piirrustusten mukaan pitäis mahtua. Ou nou. Mutta murehditaan sitä sitten parin viikon päästä…

Minkä väriseksi maalaan vastapäisen talon, ideoita? Vaikka näissä kuvissa se kyllä näyttääkin jotenkin sairaalla tavalla ihan hauskalta…Ikkunat on siis sisäpihalle päin. Toinen kerros.

Parveke! Viimeinkin! Se tosin vaatii kunnon lattian. Ja vieressä onkin sitten rakennustyömaa seuraavat pari vuotta ainakin…No mutta eipähän enää tarvitse jännittää, herättääkö iPhone aamuisin, kun rakennusmeteli hoitaa sen homman. Ja ne rakennustyömiehet näyttivät ihan kivan lihaksikkailta…Hei mä kovasti yritän etsiä tästä nyt jotain positiivista!

Kylppäri on tilava, ei tule ongelmia mun jättimäisen pesukoneen kanssa…

Äiti ja isä olivat mukana tutkimassa mahdollisia korjauksia. Ja niitä löytyikin muutamia, mutta onneksi aika pieniä juttuja. Yllä oleva kuva on makuuhuoneesta, josta näkymä partsille. Ai niin, kaappeja on kyllä molemmissa huoneissa, vaikka eivät nyt kuvissa näykään.

Ihan positiiviset fiilikset mulla on. En nyt mitenkään hypi riemusta (sitä kaikki odotti), mutta olen kyllä innoissani tulevasta muutosta. Oma on aina oma, piru vieköön. En millään haluaisi roudata vanhoja huonekaluja uuteen asuntoon, mutta aluksi on ihan pakko. Aion muutenkin rauhassa miettiä, mitä sinne edes haluan, ei mulla oo mikään kiire ostaa yhtään mitään. Autohallipaikkani aion laittaa vuokralle viimeistään elokuussa, onneksi kuulemma moni on jäänyt ilman ja on epätoivoinen asian suhteen.

No, tasan kaksi viikkoa niin meitsi asuu tuolla. Arabianrantalainen. Hullua. Ihan hullua.

Mutta mitäs sanotte?

P.S. Ihan naapurissa on onneksi Faunatar, ei ole pitkä matka roudata painavia kissanhiekkasäkkejä…! + + +!

46 Comment

 1. Mukavan avarat huoneet ja valoisaa 🙂 Ja noi vihreät neliömäiset parvekkeet ja ikkunat on oikeesti jotenkin hauskan näköset, ainaki kuvista kateltuna, voi olla et ei näytä oikeesti 😀 Avokin sisko perheineen asuu tuolla Arabianrannassa kans, hurjan näköistä se seutu on ku on ihan mullin mallin rakenneltu mutta varmasti viihtyisä paikka noin muutoin. Ne on ainaki tykänneet.

  1. Joo, valo on ihana asia nykyisen pimeän kämpän tilalle. <3

   Ja joo, ihan rakennustyömaatahan tuo onkin, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa valmistuu… 🙂

 2. RainDrop says: Vastaa

  Toi tumma lattia on kiva, eikä se nyt niin mahdoton ole pitää puhtaana 🙂 Vaalea parketti ja valkoiset seinät olis ollu tosi tylsä, imho.

  Mihin ilmansuuntaan toi sun parveke on?

  1. Oisko se nyt sit joku öö jaa etelä? 😀 En tiedä ilmansuunnista mitään!

   Ja joo, vaalea parketti on nounou.

  2. Petri says: Vastaa

   Parveke on rakennuksen kulmassa, eli se antaa kahteen ilmansuuntaan. Suunnat ovat itään ja etelään.

 3. Eiko says: Vastaa

  Näyttää tosi ihanalta asunnolta. Vanhassa rivitalokaksiossa asuva minäni on äärimmäisen kateellinen :).

  Olen seuraillut blogiasi jonkinaikaa puskista. Joten samalla kerralla onnittelut niin uudesta kodista (ja myötätuntoa muuton vuoksi, se ei ole kivaa nim. kokemusta on 10 vuoden ajalta n. 15. muutosta) kuin myös uudesta perheenjäsenestä. Vauhtia uuteen kotiin varmasti löytyy kun sinne majoittuu burma ja russi. Oman kotini jaan kahden maatuskan ja abyn kanssa ja totean zenisti, kissankarvat ovat ikuisia, vain niiden paikka vaihtelee.

  1. Hehee, joo, saa nähdä onko kämpästä enää mitään jäljellä kun pojat pääsee vauhtiin. 😀 Ehkä siis siksikin ihan hyvä, etten hommaa vielä mitään muuta uutta…

   Vaatteeni ovat 90 % mustia/tummia, joten joo, karvoihin on jo tottunut. 😛

 4. Kivannäköinen asunto, ihanasti tilaa ja valoa, mukavan aurinkoinen parveke ja tuo tumma parketti on kyllä hieno! Keittiö näyttää myös hyvältä, mutta voin kuvitella miten paljon mageempi se tulee olemaan punaisella jääkaapilla ja joillain tummemmilla kaapinovilla varustettuna. 🙂

  Minun silmääni tuo vihreä talo näyttää myös hauskalta, mutta mulla onkin jokin ihme väreihin tykästymiskausi meneillään. 😀

  1. Jep, pelkäsin että asunnosta tulis tumman parketin myötä liian tumma mutta ei. Sais ja tuleekin tosiaan olemaan tummempikin, nimenomaan keittiön osalta.

 5. Emppu says: Vastaa

  Siis se vastapäinen talohan näyttää just ihanalta!! 😀 Jotain muutosta niihin harmaisiin betonilaatikoihin! Ja toi sun asunto näyttää todella upeelta!! 🙂

  Terkuin, Emppu

  1. No hyvä että ees joku tykkää… 😀 Kai se on vähän asennoitumiskysymys. Mutta tuo ”mun osa” talosta ei siis ole vihreä. 😀

 6. nea says: Vastaa

  Wau, wau 🙂 kaunista! Onneks tästä tulee sun elämän paras muutto..! 😀

  1. On ainaki paras muuttoapu <3 😀

 7. Anitra says: Vastaa

  Kivan näköistä! Keittiössä tosi paljon olis tehnyt jo se, että seinälaatat ei olis olleet valkoiset, ei olis ollut niin yhtenäinen toi valkea pinta. Mutta jos jääkaappi ei oo valkoinen eikä pöytä + tuolit niin ei toi valkoisuus niin haittaa. Ja uutta on aika tympeä lähteä vaihtamaankaan, ellei onnistuis ihan maalaamalla (en tiedä remppa-asioista yhtikäs mitään).

  Kun toi on nyt niin valoisa niin voisit vihdoin hankkia viherkasveja! Paitsi et kisut syö ne? 😀 Mut onnea vielä uuteen kotiin!!!

  1. Joo no kaapeilla nyt ei oo mikään kiire kuten ei millään muullakaan, kunhan nyt ensin asetun rauhassa kissoineni. En mäkään tiedä remppa-asioista yhtään mitään, sitä varten on isä olemassa. 😀 Mut pikkuhiljaa.

   Kissat taitaa joo popsia viherkasvit parempiin suihin, mut pitää varmaan ainakin kokeilla jotain kun on kerran lahjakortti Plantageniinkin… 😛 ainaki sit johki ylös!

   Jos käyt lukemassa tän niin: mul ois kolme punasta hiusväriä jemmassa, laitanko joskus Petrin matkaan? 😀 Eri sävyjä tosin kaikki.

  2. Anitra says: Vastaa

   Khyyl ne kelpaa! Ja ei sellai pien tricolor haittaa kun ei sitä tääl kotiympyröissä kukaan näe kuiteskaan XD

 8. Puf says: Vastaa

  Todella kaunis asunto! Ja tuo vessa ja parvekekin on aivan ihania 🙂 Mulla on varmaan jotenki vinksahtanu maku mutta ihastelin heti ensimmäisestä ikkunakuvasta miten söpö tuo vastapäinen talo on! Tuli mieleen Espanja. Äänestän silti vaaleanpunaista jos sun on se pakko joksikin maalata.

  1. Heh, no kämpässä mä jotenkin kauhistelin sitä taloa mutta tosiaan, kuvissa näyttää jopa aika hauskalta. 😀 Onneks mulla sentään on lasitettu partsi, vastapäätä ei ole. 🙂

   Vaaleanpunainen ois kyllä tosi jees…

 9. Ruu says: Vastaa

  Aivan ihanalta näyttää, siellä on hyvä poikien tutustua toisiinsa ja tilaa riittää kunnon leikeillekkin 🙂
  huokaus olisikin joskus varaa alkaa lyhentelemään ihan omaa kämppää

  1. Joo mutta argh, ei oo MITÄÄN kiipeilypaikkoja! Ja mä vielä annoin Reiskan ison kiipeilypuun pois, kun se oli niin epävakaa ja kamalan ruma. Eikä Reiska siitä oikeen ees välittäny. Mutta pitää nyt sit kattoa, että pitääkö kuitenkin jotain hommata…

  2. Anonymous says: Vastaa

   Rakenna johonkin seinälle(jos tyhjää seinätilaa on) hyllyistä kiipeilyseinä 🙂

  3. Joo kyl jotain pitää keksiä.

 10. Nina says: Vastaa

  Voi vitsit että näyttää kivalta! Tuo lattia on kyllä hieno, vaikka onhan siinä tosiaan siivoamista 😛

  Sä tuut muuten tottumaan tuohon keittiöön. Me muutettiin kokonaan mustasta keittiöstä valkoharmaaseen eikä se ahdista enää yhtään 😀 Eikä tuo sitäpaitsi paha ole, sanoisin ennemminkin että raikas 🙂

  1. Heh, joo, on se matsku kaapeissa sellasta ihan kivan tuntuista, ei nyt kuvissa näy. Mutta pääset kohta kokeilee ihan livenä. 😛

   Onhan tuolla kaikenlaista, jota sitten joskus ajan ja rahan kanssa…

  2. Nina says: Vastaa

   Joojee! 🙂

 11. HANI says: Vastaa

  oi miten kaunis asunto 🙂 tummat lattiat on niin jees ^^ itelläni ruma muovimatto..

  ja onhan noi valkoiset keittiönkaapit varmasti paremmat kun sinapin keltaset tai siniset? ;D

  1. Muovimaton ois toki tonnekin saanut, mutta parketti oli kyl aika ehdoton, vaikka ei toki mikään halpa ollutkaan.

 12. Kivalta näyttää!!
  Avaraa, valoisaa ja teidän pojille paljon tilaa temmeltää 🙂

  1. Joo sitä odotellessa ja pelätessä. 😀

 13. Maalaa se talo jollain teknovärillä..?

  1. Heh heh. Eiks toi oo jo tarpeeks teknoa.

 14. Myy says: Vastaa

  Kovin on tutun näköisiä yksityiskohtia.. T. Juuri NCC:n asuntoon muuttanut.

  Musta tuntuu, että yksi tuttu pikkuperhe on muuttamassa samaan taloon. Kävivät kanssa juuri katsomassa asuntoaan ja parveke on hämäävän samanlainen. Iik!

  1. Pari tutun tuttua kuulemma kans! 😀 Toi on SRV:n.

  2. Myy says: Vastaa

   Käyttääköhän noi kaikki rakennusfirmat samoja keittiökaappeja, suihkuovia ja kylppärikalusteita. 😀

  3. Heh en tiä. 😀 Toi suihkuovi piti ostaa erikseen ja näin jälkeenpäin funtsin että ois pitäny jättää vielä ostamatta…

 15. Pari vinkkiä: Tolkuttoman painavia kissanhiekkasäkkejä (ja meidän tapauksessa myös painavia kissoja 2 x 7kg) on näpsäkkää roudailla Ikeasta ostetuilla (jotain 15eur) ”kaljakärryillä”. Ovat paljon vankempaa tekoa, kuin laivoilta saatavat. Toimii!
  Ja sellainen kukkavinkki, että ÄLÄ osta kirjovehkaa. Mä oon pari kertaa epähuomiossa ostanut ja se on jotain superkissaherkkua.. Kestää noin päivän, kunnes koko kasvi on vedetty parempiin suihin :/

  1. Nipzis hei. Sovitaanko vaikka, ettet yritä käännyttää mun maailman parhaasta pikkusiskosta mitään tuulipukuista IKEA-tavista, joka roudaa jollain ”kaljakärryillä” kissanhiekkaa? Voi jösses. Kai Faunattaressa nyt on moderni pissahiekan kotiinkuljetus porvarineidoille, hertsileijaa!

  2. Repesin tälle keskellä Kampin bussiasemaa. 😀

   Joo voi olla, etten hommaa ihan heti mitään kärryjä, varmaan tällä jumppamäärällä pystyn kantamaan ne kotiin käsissäkin…Tosin ostan kyl aina niitä 10-15 kg mikrohiekkasäkkejä x2. No vähän lepäilee välillä. Niis on kyl törkeen huonot kantokahvat. >:(

 16. Sisältyykö noi värikkäät bileliivit ja toi näpsäkkä muovipotta osakekaupan hintaan? Vois meinaan olla ihan hyödyllisiä sun päivittäisessä kohelluksessa kun viiletät IKEAn kaljakärryjen kanssa pitkin Arabianrantaa… 🙂

  1. Ei taida sisältyä. 🙁 Ja voi olla etten ihan heti viiletä. 😀 Tai mistä sitä tietää, millasen hullun Arabianranta musta taikoo…tai sun koulukaverit. 😀

  2. Saanen oikaista pienen – mutta silti perin ärsyttävän ja suunatonta loistoani häikäisevän – asiavirheen huomauttamalla, että ”keljukainen” on Maailman parhaan isoveikan entinen oppilas, ei koulukaveri. No huh-huh, mikä väärinkäsitys. Ehta taiteilijaihminen käsittämättömästä keijufiksaatiosta ja perin hankalasta luonteesta huolimatta on kuitenkin hänkin 🙂

 17. Niina says: Vastaa

  Ei jumalauta miten hieno kämppä..joku yö murtaudun tonne ja heivaan sun kamat ulos ja muutan itse tilalle.

  Kuinkakohan paljon järkytyt, jos kerron, että meillä oli ennen tuon vastapäisen talon värinen sohva? Siis sellaiset neljä vuotta olohuoneessa. Ja mää rakastin sitä. 😀 Mutta jos saisin valita, niin maalaisin tuon talon pinkiksi, koska pinkki on noh, pinkki <3

  1. No tuu ny ensin ees kylään! 😀 Ja pitääkin muuten heti hommata turvalukko, kiitos muistutuksesta…! 😀

   Emmä järkyty. Meilläkin on törkeen rumat tummansiniset sohvat, jotka mun vielä kaiken lisäks pitää ottaa tonne ainakin jokskin aikaa, eli niin kauaks kun on varaa ostaa kivat. Mut ne on ihanan kissaystävälliset, eli näin alkuun ihan hyvä niin.

 18. Hyvältä näyttää! Tuo tumma lattia tekee kämpästä paljon persoonallisemman näköisen 🙂 Apua, minunkin silmiä tuo vihreä seinä miellyttää! Jostain syystä vihreä on alkanut ihastuttaa monessa muussakin kohteessa…

  1. Joo toi tumma oli mun ehdoton lemppari niistä vaihtoehdoista. <3

Vastaa