Kissapoika sairastaa, häntä hellikäämme

No ei ole Reiska nyt sairaana, ainoastaan kiukuttelee matolääkekuurillaan. Mutta tällä menolla pitää varata aika eläinlääkärille matolääkepiikitykseen, sen verran ahkerasti Reiska vastustaa lääkettä (ja jos se katti vaan tietäis, että piikkiä pyllyyn tulossa, niin kyllä menis matolääkkeet vauhdilla alas!) Kaikki peruskikkakolmoset kokeiltu, osa jo aikoja sitten antibioottikuurin aikana. Ne antibioottipillerit sentäs sujahtivat sujuvasti lämmitetyn juustopalan sisään ja sitä kautta päätyivät kiltisti masuun, mutta nämä matolääkkeet…eihän ne pysy missään, vaikka miten pieneksi pilkkoisi! Reiska järsii juuston siitä ympäriltä ja sylkee sitten lääkkeen lattialle. Kiitos hyvästä juustosta, pahan makuisen pillerin voitte syödä itse! Ja ihan turha ehdottaa mitään väkisin syöttämistä, ei onnistu Reiskan tapauksessa. Ihan sama onko kiinteässä vai juoksevassa muodossa: joko se valuu väkisinkin suusta pois tai sitten jemmataan jonnekin hampaan koloon tai kielen alle ja syljetään myöhemmin sohvan alle.

Ensimmäisenä päivänä (kuurin kesto yht. 3 pv) lääke kuitenkin meni mukavasti märkäruuan joukossa, kun matolääkkeen liuotutti vesitipan joukkoon ja sotki sitten sapuskaan (puolikas kerrallaan), mutta sitten rakas avomieheni onnistui laittamaan LIIKAA SITÄ VETTÄ eli ruoka lillui siellä lääkevedessä ja Reiska tietenkin haistoi (ja selvästi myös näki) myrkytysvaaran. No, jos ei ole uusi ruoka kupista tämän päivän aikana kadonnut, pitää funtsia muita keinoja. Eli sitä matopiikkiä. Mitään ideoita lukijoilta on tässä vaiheessa turha edes kysyä, kun alkaa olla kaikki keinot käytetty tuon otuksen kanssa. Paitsi onnistuisikohan jauheena paremmin? Myydäänkö sitä jauheena? Ja onhan se varmasti hajutonta? Ja mautonta? Ja läpinäkyvää??

Mutta onnistunpa tässä samalla mainostamaan hieman superhyvää kissaklinikkaa, eli CatVetissä ollaan käyty yhtä kertaa lukuun ottamatta ja voin enemmän kuin lämpimästi suositella kaikille erinomaista mutta kuitenkin ihan kohtuuhintaista kissaklinikkaa arvostaville. En ole Reiskan kanssa ”tavallisella” eläinlääkäriklinikalla käynytkään, mutta tuskin ovat kovin paljon halvempia kuitenkaan. Ja plussaa tulee tietenkin siitä, että kissaklinikalla ei ole pelkoa mistään pelottavista koiraylläreistä ja eläinlääkärin erikoistuminen kissoihin on aina hyvästä. Ensimmäinen käyntimme eläinlääkärillä (täällä Helsingissä) oli kissaklinikka Felinaan, joka onnistui sitten tavallisen silmätulehduksen hoidosta veloittamaan hieman yli 400 euroa. Yllättävää, että oli eläinlääkärin vaihto edessä…

Tällaista tällä kertaa. (Huonolaatuinen bannerikuva näpistetty CatVetin kotisivuilta, alla oleva ihan yhtä huono kuva täältä.)

4 Comment

 1. Rakas avomies says: Vastaa

  Pöh! Jos sitä vettä laittaa enemmän, niin silloinhan se itse pilleri maistuu ja haisee vähemmän! Jos liuottaisi pillerin sen vesikuppiin niin ehkä ei maistuisi ollenkaan. 🙂

 2. Niinno, Reiskahan on niin suuri juoppo että koko kuppi vettä menee päivässä 😉

 3. Ella says: Vastaa

  Moi! Jos kaikki keinot on kokeiltu, niin sitten ei mitään 🙂 Mutta koiranpennun kasvattajalta tuli lääkkeensyöttöön minulle uusi vinkki (joka toimi tuohon koiraan, mutta siihen nyt toimisi muutenkin kaikki, niin se ei ole hyvä koe-eläin ollenkaan).

  Lääke jauheeksi ja niin vähän vettä, että siitä tulee rakenteeltaan sellaista hammastahnaa muistuttavaa. Sitä sitten pieni määrä sormenpäähän, kissan suu auki ja tahnan pyyhkäisy sen yläetuhampaiden takaosaan, siis käytännössä kitalakeen.

  Jos tahnaa laittaa kerralla liikaa, kissa saa sen kyllä irrotettua ja sylkäistyä ulos, mutta jos sitä on vain vähän, niin se lähinnä liukenee siitä suuhun, eikä siinä elikko paljon mitään voi tehdä. Tai siis varmasti voi, mutta raportoit varmaan sitten myöhemmin, millä tavalla Reiska tuon keinon saa kierrettyä 🙂

 4. Kiitti Ella vinkistä, mutta Reiska ei suostu avaamaan suuta ollenkaan 😀 Edes eläinlääkäri ei oo saanu tutkittua Reiskan suuta muuten ku rauhotettuna. Jos ois tullu meille vähän pennumpana, niin oltais tietenkin se sille opetettu, mutta kasvattaja jätti ton väliin ja tilannetta suht vaikee korjata, yritetty on. Suu on sille arka asia 😀

  Mutta nyt eilen onnistuin sotkemaan sen taas ruuan joukkoon ja toivottavasti myös tän aamunen sapuska on kadonnut kupista…

Vastaa