Testattu on: Kérastase Chronologiste

Moikkamoi! Jo lokakuussa kirjoitin blogissani tilanneeni jotain kiinnostavaa. En ole koskaan käynyt kampaajalla minkäänlaisissa hiushoidoissa, koska…no, en tiedä. Olen kai vaan laiska ja köyhä. Peruskäynnit (leikkaus ja väri) vievät rahaa ihan tarpeeksi muutenkin. Hiukseni eivät kyllä ole mitenkään superhyvässä kunnossa etenkään raitojen jäljiltä, joten ajattelin, että jonkinlainen hoito niille voisi kuitenkin silloin tällöin tehdä ihan hyvää.

Jo aiemmin luin lehdistä Kérastasen Chronologiste -hiushoidosta, jonka voi tehdä joko kampaajan kätösissä tai sitten ostaa kotiin. Innostuin ostamaan tämän itse tehtäväksi. Hetken asiaa netistä googlailtuani sain nimittäin selville, että paketista riittää kotona käytettäväksi ainakin neljään-viiteen kertaan, joten vaikka paketin hinta hirvittääkin, siinä myös säästää huomattavasti, kuin että kävisi kampaajalla. Feeluniquessa sattui vielä sopivasti olemaan joku kiva alennus päällä, joten sieltä sitten tilasin ja vaikka hinnaksi tulikin se yli 45 euroa, en onneksi joutunut mitään veroja enää maksamaan (huh)!

Vaikka tilasin tämän jo lokakuussa, sain testattua tätä ekan kerran vasta eilen. Chronologiste lupaa tehdä hiuksille seuraavaa:

-hiuksista tulee joustavat, pehmeät ja kiiltävät
-hiuskuitu saa uutta vahvuutta ja elinvoimaa
-suojaa värikäsitellyille hiuksille
-hiuspohja uudistuu ja rauhoittuu

Kyllä kiitos x 4! Joten eiku hommiin!

Ohjeet pikaisesti luettuani (huomasin vasta jälkeenpäin, että ne löytyvät myös suomeksi) lähdin sekoittamaan mömmöjä. Voidetta laitetaan purkkiin viivaan asti (riippuen tietty hiusten pituudestakin, lyhyisiin riittää huomattavasti pienempi määrä, tää levittyy tosi hyvin).

Sitten tätä helmihässäkkää pumpataan voiteen joukkoon 10 painallusta. Niitä varsinaisia helmiä itse asiassa tipahtelee joukkoon aika vähän, se on lähinnä vain sellaista litkua.

Sit taas sekotellaan ja kipataan tää mönjä pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin. Omiin suht pitkiin hiuksiin riittää ihan hyvin tuo viivaan asti -määrä, ehkä vähempikin riittäisi. Ainetta pidetään hiuksissa 5-10 minuuttia ja pestään pois. Ilahduttavaa on, että aine tosiaan peseytyy hiuksista suht helposti! Omiin hiuksiin monet hoitoaineet tuntuvat totisesti jämähtävän ja niitä saa huljutella suihkussa ikuisuuden.

No entäs sitten lopputulos? Hiukset näyttävät föönauksen jälkeen HUOMATTAVASTI paremmilta kuin ennen tätä hoitoa. Paljon kiiltävämmiltä ja terveemmän näköisiltä, mutta eivät kuitenkaan lattanoilta. Samana päivänä kaveri kysyi, olenko käynyt kampaajalla, koska hiusteni väri kuulemma näyttää hyvältä (!!!). Erityisesti vaaleat raidat hiuksissani näyttävät superhyviltä, vaikka kampaajalla käynnistä on aikaa yli kuukausi. En voi siis valittaa, Chronologiste teki hyvää hiuksilleni. Ja tällaisen käsittelyn voin vielä tästä pakkauksesta tehdä ainakin neljä kertaa. Jes!

7 Comment

 1. Kuulostaapa kyllä aika houkuttelevalta 😀

 2. Olin kyllä yllättynyt. Mulla normaalisti vähänkin hoitavammat hoitoaineet, hiusnaamiot jne. tekee hiuksista vaan tosi latistuneet ja vaatii monta pesua, ennen kuin niiden jäämät lähtee. Tämä oli kyllä aivan erilainen.

 3. Nina says: Vastaa

  Vautsi, vaikuttaa hyvältä!

 4. Miia says: Vastaa

  Toi on hyvä hoito. Muistan miten kivalta se tuntuu hiuksissa. Ja tuossa on erikoista se että se tekee hiukseen sitä mitä hius kaipaa. Eli tuuheuttaa, nostaa, kiillottaa, suojaa väriä, hoitaa ja muuta. Kokeile hierontaa hoidon ollessa päässä. Pienikin hiuspohjan liike auttaa ja imeyttämään tuotetta sekä tulee hyvä olo itselle.

 5. Tää kyllä totisesti tuntui tekevän kaiken, hämmästyttävää. 😀 Toi kampaajan hieronta kyllä jäi tässä kotihoidossa nyt puuttumaan (”mun” kampaaja on siinä kyl ihan paras!), mutta pitänee ens kerralla ryhtyä itse hommiin!

 6. Nina says: Vastaa

  Eih mitä myyntipuheita! 😀 Onkohan niin että pitää joululahjaksi tilata, ihan vaan siis itselleni. Hinta on kyllä ihan kamala (taas) mutta jos tuosta riittää moneen kertaan niin…ja hei, sehän on kuitenkin ilmeisesti kaviaaria.

 7. Mun pitkiin hiuksiin riittää kyllä paketista se 5 kertaa, ainakin. Ekalla kerralla laitoin ehkä vähän liikaakin, vähempikin ois riittänyt. Vaikka tuntuu, että siihen viivaan asti ois liian vähän kun sitä latoo kuppiin, niin toi on totisesti todella hyvin levittyvää.

  Suosittelen kyl odottelemaan sitä reippaampaa alennusta feeluniqueen ja sit tilata, koska onhan toi kyllä tosi kallis. Tosin kampaajalla tehtynä toi maksaa 49 eur/käsittely, että…

  Ja aika ilahduttavaa, että hiukset tuntuvat tosi hyviltä vielä seuraavan pesun jälkeenkin (aamulla piti pestä kun olin eilen hikijumpassa).

Vastaa