Urheilukuulumisia

Kyllä minä nyt sitten innostuin juoksemisesta. Parasta se on seurassa eli poikaystävän kanssa, mutta olen valitettavasti joutunut kolme kertaa nyt juoksentelemaan yksinkin. Ja voi että se oli ainakin ekalla kerralla vittumaista! Kahdestaan on helppo pitää vauhti tarpeeksi tasaisena ja rauhallisena, mutta yksin juostessa mulla on paha tapa juosta liian lujaa. Ja hengästyä. Ja tuskastua. Ja vittuuntua. Mutta eilen juoksin vähän pidemmän aamulenkin yksin (KOSKA MIES MAKASI KOTONA DARRASSA, EI VOI HYVÄKSYÄ) ja meni kyllä oikein mukavasti. Vain pari epätoivon hetkeä, koska oli tosi kuuma auringonpaiste ja välillä kamala vastatuuli. En silti mielelläni yksin juokse jatkossakaan ja on vähän tylsää, ettei Arabianrannan suunnalta löydy muuta juoksuseuraa, jos mies ei joskus pääsekään.

Niin, mutta se sali on nyt jäänyt. Mietin kyllä päivittäin, että koskakohan tekisi paluun sinne, sehän on tässä mun lusmuiluni aikana vaihtanut osoitettakin. Kalenterini mukaan olin salilla viimeksi 14.6. eli aika kauan aikaa sitten. Tällä hetkellä kuitenkin lenkkipolku kiinnostaa enemmän ja ihan se peruskunnon parantaminen, mitä ei tietenkään salilla enimmäkseen ainakaan tapahdu. Olen jopa päättänyt saada viimeinkin aikaiseksi leuanvetotangon hommaamisen kotiin. Vakkarilenkkimatkan varrelta löytyy leuanvetotanko ja dippitanko ja niitä on nyt tullut vähän käytettyäkin, mutta kyllä huomaa jo, että lihaskunto heikkenee.

Loma alkaa kahden viikon päästä, ja jos nämä ilmat tällaisina nyt pysyvät, pääsee ja ehtii sitten uimaankin. Eli mahdollista on, että taukoilen pidemmänkin aikaa nyt salikortista ja urheiluhommailen välillä näitä muita juttuja. Saa nähdä. Syksyn ja sateiden tultua sinne salille kyllä taas ehtii.

Miten te liikutte nyt? Muuttaako kesä ja lämpimät ilmat tilannetta? Jääkö sali mahdollisesti teilläkin tauolle ja ulkoliikunta kiehtoo enemmän?

P.S. On mulla yksi juoksutapahtumakin jo tiedossa, o-ou. Siitä lisää myöhemmin.

P.P.S. Jos joku samanhenkinen, ikäiseni naisimmeinen siellä ruudun toisella puolella asuu Arabianrannan suunnalla ja kaipailee myös lenkkiseuraa, sähköpostiosoitteeni löytyy tuosta sivun reunasta! Vielä en kovin pitkiä matkoja kerrallaan jaksa, sellainen vajaa tunnin lenkki on tällä hetkellä ihan sopiva. Osaan keskustella muustakin kuin kissoista. Esimerkiksi kosmetiikasta.

21 Comment

 1. Miksi mä olen luullut, että asut Tampereella? Harmi, kun itse asustelen ihan eri suunnalla, lenkkiseura kelpaisi kyllä. Ja keskustelisin mielelläni kissoistakin, kosmetiikasta sen sijaan en.

  1. Jos Suomessa pitää asua, niin Tampere vois olla Helsingin jälkeen ihan mesta paikka. 😀 Mutta en oo kyllä siellä koskaan asunut.

  2. Minna says: Vastaa

   Hahahh, täällä toinen joka on luullut sun asuvan Tampereella 😀 Mitä hittoa 😀

  3. Nimenomaan, mitä hittoa. 😀

   Vai johtuuks tää nyt näistä mun viime aikaisista Tampere-aiheisista postauksista. 😀

 2. Mä inhoon liikkua ulkona näillä keleillä! Ilmastoitu sali ♥ enemmän lenkkeilen keväällä ja syksyllä. Etenkin syyslenkit on ihania kun ei ole liian kylmä tai kuuma. Lehdet tippuvat ja on kaunista. Kesällä teen lenkit aamulla tai vähän viileämpään aikaan, pakko kuitenkin tehdä jotain ettei muutu porsaaksi kesälomalla ;D

  1. Ex-sali oli ihan tukahduttavan kuuma, mut ilmeisesti ja kuulemma uudessa on nää asiat paremmin…

   Mutta joo, mua kans tosi armoton auringonpaahde ahdistaa helposti, vaikka rusketus on kyllä tervetullutta. 😀 Kyllä silti on vähän edes tuulenvire käytävä.

 3. Elisa says: Vastaa

  Mulla on kaikki liikunta jäänyt nyt unettomuuden takia ihan täysin. Nukun todella harvoin hyvin, heräilen paljon ja näen painajaisia: en aio rasittaa kehoa nyt yhtään enemmällä stressillä vaan yritän… noh, nukkua 😀

  Älä murehdi salille palaamisen aikataulua! Hermotukset on ehtineet jo kerran muodostua, eli ihan nollasta et joudu aloittamaan palasit sinne koska tahansa 🙂 Mulla oli sairauden takia yli puoli vuotta salilomaa ja ihan muutaman käyntikerran jälkeen kaikki painot ja vastukset ennallaan.

  1. Joo, onneks paluu on pidemmänkin tauon ja sit parin salikerran jälkeen suht iisiä. Ja jos tosiaan sen tangon sais kotiinsa hommattua, niin tulis sitä ehkä käytettyäkin…

  2. Niin ja harmi homma toi sun unettomuus. 🙁 En voi samastua, mulla ei oo KOSKAAN ollut noita onkemia!

 4. Ella says: Vastaa

  Samaistun täydellisesti! Oonkohan koko kesänä käynyt salilla…Taisin kesäkuun ekalla viikolla, mutta sen jälkeen on menty juoksulinjalla! Kehonpainotreenejä oon heitellyt väliin ja jonkun verran kotona löytyvillä käsipainoilla ja tangolla tullut jotain ährättyä, mutta kyllä kroppa huutaa ulkotreeniä.

  Talvella on mukava olla salilla kun siellä on lämmin 😉

  1. Arggh, mä oon NIIN huono kotijumppari! Löytyis kyllä kahvakuulaa ja rullaa ja mattoo ja kaikkee mutta oon saamaton! Jos sen tangon saisin, niin EHKÄ voisin innostua?! Sillä kun voi tehdä niin monipuolisesti kaikkea, etenkin jos renkaat hommaa lisäks.

 5. ellu. says: Vastaa

  Mun tekisi ihan hirveesti mieli alottaa ihan pelkällä kävelyllä, mutta en tiiä mikä siinä oikein tökkii. Inhoan saleja ja muita hikirääkkejä, kotona tykkään kävellä ihan kävelymatolla.. mutta nää kelit (jos ne nyt tämmösinä jatkuu) on ihan tuskaa, joten ulos kävelemään pääsee vasta sitten joskus illalla ja sillon on sitte hyttysiä! Tekosyitä, tekosyitä.. 😀

  1. No tekosyitähän ne oikeasti onkin (piristävää, eikö), mutta ymmärrän silti täysin. Mä oon ihan mestari keksimään kaikkea, jos ei vaan huvita. 😀 Siks ehkä tärkeintä onkin löytää se oma laji, jota tekee mielellään, eikä vaan sillonku ei jaksa keksii tekosyitä! Jos käveleminen tökkii, pitää keksii muuta. Mites uiminen?

 6. Mari says: Vastaa

  Mä jätin saleilut, kun lähin lomalle Turkuun. Lenkkeilly oon vaihtelevasti ja tällä viikolla varmaan vähän vähemmän, kun on niin kuuma. Illalla oli suunnitelmissa lähinnä pyöräillä mereen.

  1. Mä niin jo haaveilen myöhäisistä lenkeistä sitku kesäloma alkaa…! Joskus iltakybän aikoihin ois kiva mennä!

 7. Suunnitelmissa on ,että kun syskymmällä on viileämpää, niin koitan saada itsenikin juoksemaan, tällä helteellä en juokse edes bussipysäkille 😀

  1. Heh, no en mäkään bussiin haluis koskaan juosta. 😀

 8. LauraL says: Vastaa

  Loppukeväällä, kesällä ja syksyllä on mukavaa lenkkeillä ja esim. puistokahvakuula on jees (kesällä), talvella sitten enempi sisällä. Kesällä on kiva käydä aamusta tai sitten illasta lenkillä, ei oo ihan niin kuuma. Ja jos mahdollista niin siihen lenkkiinhän vois yhdistää uimareissunkin.

  1. Totta!

 9. MÄ OON TAKAS SALILLA! SYDÄN SYDÄN SYDÄN! mutten saa vetää isoilla painoilla enkä taivuttaa yläkroppaa.. mut neljän kuukauden tauon jälkeen tuntuu ihanalta. ja olin siel tänäänkin vaikka 30 astetta ulkona eikä salilla oo mitää ACtä :p

  1. Pitää toivoo et uudella salilla ON parempi ilmastointi! Saa nyt nähä, koska sinne jaksan palata.

Vastaa