Yhyy

EI OLE MEILLÄ ENÄÄ PIKKUKISSAA, YHYYHYY. Eilen löysin töistä tultuani kylppärin lattialta Rää-Rään hampaan! Se on merkki siitä, että Almuriinista on tulossa iso tyttö. Tai no ainakin vähän isompi tyttö.

Ja no en kyllä tiedä kissojen hampaiden vaihtumisesta yhtikäs mittään, mutta Alma on ollut nyt entistäkin (jos vaan mahdollista?!) vilkkaampi ja käyttänyt ahkerasti hampaitaan mm. mattoon ja kengännauhoihin…Eilen illallakaan ei täällä paljon lepäilty, kissat juoksivat rallia oikeasti varmaan seitsemän tuntia putkeen, Alma joukkoa johtaen. Heti kun pojat meinasivat simahtaa, Alma sai taas uuden spurttailutuhoamiskohtauksen.

Niin, aiheuttaako hampaiden vaihtuminen kissoilla ylivilkkautta? Oletko löytänyt oman pikkukissasi hampaita lattialta? Reiskan hammas muuten löytyi aikoinaan (exän) villasukasta, muistaakseni vielä kesken työpäivän, heh.

21 Comment

 1. Panu silloin aikoinaan järsi myös kaikkea mahdollista (lue: kiellettyä). Almasta on tullut jo iso tyttö <3

  1. Alma on kyl pahin järsijä noista!

 2. Sonja says: Vastaa

  Almasta tulee iso tyttö 🙂 Aika jännää kyl toi hampaan löytäminen! En oo ite löytäny kenenkää kissojen hampaita 🙁 Viiksiä kylläkin 🙂

  1. Reiskan viiksiä mäkin oon joskus löytäny 🙂

 3. Herranperhana mie jo säikähdin että Almalle on käyny jotain…. *puhhuh*

  1. Oho, en ees tajunnu! 😀

 4. Hui kamala kun säikäytit kun luin ekan lauseen! Onnea kuiteskin pikkukissulle aikuistumisesta!

  1. Haha, ei ollu kyl mitenkään tarkotus! 😀

 5. Jenni says: Vastaa

  Voi ei, mikä pikkuhammas! Itse en ole löytänyt yhtäkään maitohammasta, vaikka sopivan ikäisiä pikkutirppoja on täällä juoksennellut n. miljoona.
  Ötöllä tuli joskus 8kk ikäisenä kauhea hinku pureskella kaikkea _kovaa_, niin kuin muoviperäisiä avaimia ja ohuita metallitankoja. Hampaat sillä kyllä oli vaihtunut jo kauan ennen 😀

  1. Arskan hampaita en koskaan löytänyt!

 6. Suloisuus <3 .. miksei se aiheuttais eläimissäkin tiettyä vilkastumista , kuten meissä ihmisolennoissakin 🙂 .. mulla taitaa olla ainakin Mikon maitohammas tallessa jossain <3!

  1. Ne taitaa jossain vaiheessa ehkä murentua?

 7. Mä löysin Nekun hampaan sängystä joskus ajat sitten. Hwitin peiton sivuun ja jotain kolahti lattialle. Lunan hampaita en löytänyt. Nekku on varmaan mennyt jo ohi Lunasta, ei oo pikkukissiä enää :'( näin tänään veljen kissat joista toinen on ihan älytön jytky ja tuli hyvä mieli että on sillä kuitenkin siihen mittaan vielä matkaa.

  1. Niin ne vaan kasvaa :'(

 8. Anonymous says: Vastaa

  Mä olen löytänyt kummankin birmani hampaita. Toiselle tuli hampaiden vaihtumisvaiheessa ientulehdus jonka huomasi siitä että riehuminen loppui ja kisu vaan makasi. Pienellä lääkekuurilla siitä selvisi. Niin ne lapset kasvaa. 😉

  1. Hui, toivottavasti Almalle ei tulis tommosta!!!

 9. Henna says: Vastaa

  Itsellä piti irrottaa sibbeltä (siperiankissan) yksi hammas. Se oli jo suurilta osin irti ja roikkui 90 asteen kulmassa ientä vasten. En tiedä saako kissalta nyt hampaita irrotella, mutta oli selvästi kipiä. Enkä todellakaan sitä väkisellä irti repinyt vähän vain autoin. Hetki sen jälkeen kun sain hampaan irti juoksi kissa syömään : ). Oli myös hurjan näköistä kun sibbellä oli yhtä aikaa neljä kulmahammasta : D.

  1. Hui! Mulla ei kyllä ois asiaa yhdenkään meidän kissan suuhun! 😀

  2. Henna says: Vastaa

   Itsellä oli vähän pakkotilanne tossa. Vahtasin sillon kun tuo hammas episodi tapahtui päivittäin kissan suuhun niiden kulmahampaiden takia, että jos menee vaikian näköseksi nii eläinlääkäriin :). Ja kun tuon puoliksi irti olevan hampaan huomasin eka yritin tietenkin, että jos kisu söis jotain sitkeämpää tai kovempaa jos irtoais, mutta kun ei auttanut ja ien vuoti vertakin. Toki mietin eläinlääkäriinkin menoa, mutta mitä muuta siellä olisi voitu tehdä kuin yrittää samalla tavalla irrotella hammasta. Meillä onneksi kisut antaa mun tutkia suutaan ja korviaan yms :). Välillä kurkkaankin silityksen ja paijailun lomassa hampaat ja korvat, että mille näyttää.

 10. Hui kamala, minäkin ehdin jo säikähtää Alman puolesta! Onneksi kyseessä oli vaaraton tapaus 🙂

 11. Kissojen maitohampaat lähtee yleensä puolen vuoden ikään mennessä, oon joskus nähny kuvia sellasista ”tuplakulmahampaista” kun uudet hampaat pukkaa siihen maitohampaiden viereen eikä työnnä maitohampaita pois eestä :p normaalisti kisujen hampaat kyllä lähtee itestään. Ite en oo ees nähny meidän neidiltä tippuneita hampaita.

  Mäkin pelästyin tuota aloitusta 😀 varovaisemmin ensi kerralla!

Vastaa