Väripää

Karu totuushan on se, että ennemmin tai myöhemmin jokainen hiusten kotivärjäilyä harrastava kokee sen, että uusi, hyvältä vaikuttava väri on aivan liian tumma, vaalea, mitäänsanomaton tai muuten vaan kamala. Vaikka nykyisiä markettihiusvärejä pidetäänkin niin kovin luotettavina, että virheitä sattuu mukamas enää vain harvoin, on minun pakko väittää vastaan. Hyvin harvoin nimittäin lopputulos on sitä, mitä purkin kuva antaa olettaa. Toki tähän vaikuttaa omakin väri, ethän tietenkään saa tummasta vaaleampaa ilman värinpoistoa jne., mutta se on jo hieman eri asia (ja tämä usein myös värin ohjeissa selkeästi kerrottu). Tummat tai lähinnä ruskeat hiusvärit ovat niitä pahimpia. Joko se ruskea on aivan liian punainen tai sitten aivan liian musta. En ole vielä törmännyt siihen oikeasti ruskeaan. Kamalinta kuitenkin silti on hiusten värjääminen värillä, joka ei näykään missään eikä edes peitä sitä juurikasvua mitenkään, eli kivakiva, olenpa tässä taas kuluttanut hiuksiani ihan turhaan.

No mutta niin, eilen sitten taas tartuin lupaavalta vaikuttavaan RUSKEAAN väriin (L’oreal Casting Créme Gloss, Iced Cocoa) ja tuloshan oli sitten tottakai tämä:

Että jep jep. Positiivista tässä on kyllä nyt se, että poikaystävä näki kerrankin jotain eroa, ”ohoh onpas sulla mustat hiukset.” Tässä kuva väripurkista ja sävystä:

…niin että kylläpä näyttää samalta?!? Pohjalla oli se oikeasti ruskea, kampaajalla värjättynä. Nyt on sitten epätasainen musta.

Pakko haukkua kyllä muutenkin tämä hiusvärisarja, aiemminkin kokeillut useita eri vaalean ja ruskean sävyjä, eivätkä ikinä, IKINÄ ole yhtään sinnepäinkään kuin mitä ”luvataan”. Tämän nyt käyttämäni värin ostin Lontoosta, joten ei sentään tarvinnut huvittua taas tämän värisarjan värien suomennoksista…esimerkkinä ”Tummanvaalea Hurmaava Hunajakupari”…anteeksi mutta mikä helvetti on TUMMANVAALEA? Onko se tumma vai vaalea? Sekasikiö?

Kivaa tietenkin säästää huomattavia summia kampaajakuluissa, kun ei tarvitse joka kuukausi siellä käydä, mutta onhan tämä taas tällaista. Työkaveri tosin kävi äsken kehumassa hiusväriäni ja on kuulemma ”niin tasainen”…kehotin menemään optikolle.

Ihan ylimmäisenä olevassa kuvassa on hiusvärini tällä hetkellä, töistä saatuja. Tällä hetkellä näistä nyt käy lähinnä tuo ruskeanmusta (lue: todella musta), sillä en jaksa myöskään kuluttaa hiuksiani enempää millään värinpoistolla…ja Avonin uutuusväri sävyltään ”chocolate brown” taitaa muuten olla turhan epäilyttävä, ei hajuakaan onko liian vaalea vai juuri sopiva. Eli: kampaajalle mars? Kunhan tämä väri on ensin kulunut pois mahdollisimman paljon…

3 Comment

  1. Entä jos sä kokeilet sitä Avonin väriä hiuksiin johonkin kohtaan, mistä ei näy kovin hyvin? Ja jos ei väri sovi, niin palauttaa se ja saat rahat takaisin. Nuissa hiusväreissäkin on se normaali 90päivän palautusoikeus 🙂

  2. Sain tuon Avoninkin siis töistä, eli ei ole rahaa siinä kiinni, ainoastaan hiukset. 😀 Mutta nyt pitää todeta, että olen saanut päivän aikana niin paljon kehuja hiuksistani, että taidan sittenkin olla ihan tyytyväinen -ainakin hetken- tähän väriin 😀

  3. Ruu says: Vastaa

    eikä tuo toimisi muutenkään vaalempi keinoväri ei muuta alla olevaa tummempaa väriä miksinkään, haalistuminen tai värinpoisto oikeastaan ainoat vaihtoehdot jos vaalemammaksi haluaa.

Vastaa