Lässynlää-loma

En mitenkään hirveästi tykkää Tallinnasta. En tykkää myöskään mistään romanttisesta kiehnäämisestä. Enkä myöskään välitä piperrysruokaviini-illallisista. Noh, nämä äskeiset voisi nyt oikeastaan kai sitten kääntää menneeseen aikamuotoon ”en tykännyt”, sillä kun pistin rohkeasti kaikki nämä samaan pakettiin ja annoin synttärilahjaksi poikaystävälle (ja lähdin tietenkin itse mukaan) niin pakko nyt tämän kaiken jälkeen myöntää, että tosi kivaa oli.

Minulla on avomies, joka rakastaa kaikkea romanttista hempeilyä. Annoin hänelle siis synttärilahjaksi ”mini breakin” Tallinnassa. Varasin hemmottelupaketin The von Stackelberg Hotelista, johon sisältyi yhden yön Zen Deluxe-huoneessa yöpymisen lisäksi pullo kuohuvaa, 40 minuutin klassiset hieronnat molemmille, 1,5 h yksityinen sauna & poreallasosaston käyttö, laavagrilli-illallinen viinilasillisen kera ja tietenkin buffet-aamiainen. Synttärit oli jo huhtikuussa, mutta aikataulu/työkiireiden takia pääsimme minilomalle vasta nyt, menneenä viikonloppuna.

Kaikki meni aikalailla nappiin. Ja ihme olisi ollut jos ei olisi mennyt, sillä vaihdoin noin satatuhatta sähköpostiviestiä hotellin johtajan kanssa, sillä ihan hysteerisesti halusin, että kaikki olisi täydellistä. Kuulostaa ja näyttää kalliilta viikonlopulta, mutta sitä se ei todellakaan ollut. Tämän postauksen ei ole tarkoitus olla mikään mainos (maksoin kaikesta itse), joten kiinnostuneiden kannattaa tutustua mm. tämän kyseisen mini break -paketin hinnastoon täältä.
Minilomaan tosiaan sisältyi laavakivi-illallinen viinilasillisen kera ja olin jo henkisesti valmistautunut syömään tiikerirapuja. En pidä mistään ravuista (ette kai mitenkään huomaa jatkuvaa negatiivisuuttani?), mutta en myöskään syö lihaa, joten vaihtoehdot olivat vähissä. Illallinen kuulosti kuitenkin niin erilaiselta ja jännältä, että pakkohan se oli testata.
Saatoin kokea pienen sydänkohtauksen, kun ravut tuotiin sarvineen eteeni kuuman kiven päällä. Poikaystävä valitsi lihavaihtoehdon. Itse nämä siis grillailtiin siinä sopiviksi ja sitten vaan herkuttelemaan. Tai sitten ei. Kiukulla vedin puolet ravuista alas chilikastikkeen voimin ja päätin, että jatkossa en kyllä enää moisiin kamaluuksiin kajoa.
Kiva kokemus silti. Ja ranskalaiset ja muut lisukkeet olivat tosi hyviä. Ja opin, että kuumasta laavakivestä kannattaa pitää näppinsä visusti erossa…
Itse hotelli sijaitsi pienen, muutaman minuutin kävelymatkan päässä Vanhasta kaupungista, aivan Toompean mäen juurella ja linnan vieressä. Rauhallinen hotelli rauhallisella sijainnilla. Sää oli mitä mainioin koko viikonlopun ajan, lämmin ja auringonpaisteinen, mutta silti pieni vilvoittava tuuli. Kaupoissa ehdimme käydä sunnuntaina hotellista uloskirjautumisen jälkeen, sillä laiva lähti takaisin vasta viiden jälkeen. Ne perus-Bershkat tuli siis kierrettyä, mutta mansikoiden, suklaalevyn ja pienten tuliaisten lisäksi ostin vain treenipaidan.

Oli kyllä aivan täydellinen viikonloppu. Kissapoikia oli vahtimassa ystäväni, jolle olen ihan superkiitollinen, että mahdollisti tämän. Oli kiva palata kotiin, kun vastassa oli kaksi hellyydellä pilattua kollia. Arkeen palasin v-mäisen hammas/iensäryn saattelemana, mutta sekin tuntui vähemmän masentavalta tällaisen kivuuden jälkeen.

Söimme laavagrilli-illallisen lisäksi tietenkin ruokaa myös muualla. Niistä paikoista ja sapuskoista on tulossa ihan erillinen postaus huomenna! Jos olet menossa Tallinnaan ja arvostat hyvää mutta myös edullista ruokaa, kannattaa palata tänne huomennakin.

Onko siellä kokeneita Tallinnan reissaajia? Kiinnostaisiko oma mini break?

26 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  Kuulostaa kivalta , tosin ei olla mihekkeen kanssa lässynlää lomailijoita, mutta kai tuollaisenkin voisi joskus testata 🙂

  1. Mäkään en tiennyt olevani, mutta tuolla oli tosi mukavaa. 🙂 Ja tosiaan jos hotellin hinnastoa vilkaisee, niin ei ihan köyhtymään tuosta reissusta pääse.

 2. Minna says: Vastaa

  Aaah… Me miehen kanssa naatitaan kaikesta tuollaisesta. Kiitti vinkistä! 😉 Emme ole käyneet tuossa hotskussa, eikä poreammeessa, saati hieronnassa. Muuten ollaan vuosien aikana otettu hemmottelureissuja Helsinkiin tai Tallinnaan… tai joskus Tukholmanristeilylle.

  Me rakastetaan syödä luksusmaisesti ja kokeilla uutta. Ymmärsin postauksestasi, että koit ”herätyksen” tällä saralla? 😉

  1. En mäkään ollut koskaan aiemmin käynyt hieronnassa! 😀 40 minuuttia meni tosi nopeasti ja ehdottomasti pitää jatkossakin käydä (tai no, oon itse asiassa menossakin pian tuhlaamaan hierontalahjakorttini täällä Helsingissä…) Lähtisin ehdottomasti tällaiselle reissulle uudelleenkin 🙂

   Ja tosiaan kannattaa huomenna vilkaista erillinen ruokapostaukseni, on kyllä VOIN SUOSITELLA -osastoa 😀

  2. Minna says: Vastaa

   Täytyy ehdottomasti tulla. Nooh… mä kyllä käyn täällä vähintään kerran viikossa lukemassa tulleet postaukset. 😉

  3. <3

 3. Taru says: Vastaa

  Hehee, mäki olin Tallinnassa la-su. Mulla oli polttarit 🙂

  1. No tosi kivat säät sattui 🙂

 4. Anonymous says: Vastaa

  Tallinna <3

  1. 🙂

 5. nea says: Vastaa

  Ihana amme! Ihana, symppiksen tuntuinen reissu muutenkin 🙂 Eli Tallinnassa voi tehdä myös mielekkäitä ja kivoja asioita 😀

  1. Eiku ALLAS. 😀 Ja joo, se oli ihana!

 6. Vee says: Vastaa

  Nooh, ollessani synnynperäinen tallinnalainen joka rakastaa kotikaupunkiansa aivan mielettömästi on tietysti hassu lukea jotain tyyliin ”Tallinnassa voi tehdä myös kivoja asioita” (edellinen kommentti). Erityisesti tykkäänkin ehkä juuri sen kontrasteista, ei ole ainakaan ikinä tylsä ;).

  1. Tallinna on kesällä, lämpimällä, oikein mukava kaupunki. Talvella se on helvetillisempi kuin Helsinki. 😀

  2. Sitäpaitsi sieltä saa Lion-patukoita, myös valkosuklaisina!!!!

  3. Anonymous says: Vastaa

   Toi Lion-juttu on NIIN tärkee! (se todellinen syy miks sinne aina lähtee *köh*)

  4. Anonymous says: Vastaa

   Jep, minäkin olen anonyymi Lion-turisti 🙂

  5. Nyt ostettiin vaan 2 kpl, tosin megakokoa, normisuklaisina. 🙂

 7. nea says: Vastaa

  Aivan 🙂 Tallinna on myös mun mielestä hieno kaupunki, ja on tosiaan suomalaisten mielenköyhyyttä, ei missään tapauksessa Tallinnasta johtuvaa, että monien tuttujen matkakertomukset sieltä ovat yleensä viinanhuuruista sekoilua 🙁

  1. No aika monet etenkin päiväreissun tekevistä meneekin vain halvemman alkoholin takia…

 8. Tallinnassa on tullut oltua paljon, ja myös muualla Virossa ja sitä kautta Latviassa ja Liettuassakin 🙂
  Minibreikki kuulostaisi mahtavalta juurikin noin viikonloppuna tehtynä, pientä luksusta elämään arjen keskellä, sillä mies on sellainen ettei juurikaan pidä mitään kesälomaa tänäkään vuonna 😀

  1. Tuntui kyllä kieltämättä siltä, että ois tullut vietettyä pidempikin rentouttava loma, vaikka oltiin vaan yksi yö! Joten suosittelen!

 9. sannanen says: Vastaa

  Varasitko tuon mini break -paketin soittamalla vai netissä? Yritin kattoo tuota nettivaraussysteemiä, mut en löytäny sieltä kohtaa mistä ois voinu varata tuon o.O Ajattelin nimittäin et vois viedä kans poikaystävän tuonne 🙂

  1. Laitoin itse asiassa hotelliin suoraan sähköpostia ja lähettivät sieltä infoa ja sovin myös sitä kautta kaikki aikataulut ym. Maksun suoritin paikan päällä check-outin yhteydessä.

   Ehdottomasti suosittelen!

  2. sannanen says: Vastaa

   Okei kiitos tästä! 🙂

   ..vielä semmonen kysymys, että osaako ne siellä suomea, vai pitääkö niille englantia ruveta vääntää? 😀

  3. No mä kävin kirjeenvaihtoa englanniksi ja yleensäkin aina englannilla kommunikoin Tallinnassa.

Vastaa