Tammikuun elokuvat

Heh, mun piti lopettaa kokonaan näistä näkemistäni leffoista kirjoittaminen, mutta lopettamisen sijaan päätinkin kirjoittaa niistä KUUKAUSITTAIN. Omituinen on ihmismieli. Noh, mutta, rakastan elokuvia, katson kaikki katsomisen arvoiset uusimmat ja kai niistä voi siis tännekin muutaman sanasen aina kirjoitella.

Alkuvuosi on aina parasta aikaa mitä tulee hyvään elokuvatarjontaan ja niinpäs tämäkin tammikuu lähti oikein mukavasti käyntiin aivan erinomaisilla leffoilla. Tässä katsomisjärjestyksessä tammikuun leffat:

point-break-wingsuits

Point Break – Sain tasan tarkkaan sitä, mitä osasin odottaakin, mutta silti ärsytti. Tässä olis ollut kaikki ainekset superkovaan leffaan, mutta juoni oli paska ja toimintakohtaukset vedetty ihan turhaan övereiksi. SILTI mua hengästytti koko leffan ajan. Ihan mielettömiä temppuja!!! Ja tää leffa laittoi myös miettimään elämää: arvostan suuresti tyyppejä, jotka uskaltavat tehdä kaikkea extremeä. Kerranhan täällä eletään ja jotkut vaan osaa tehdä sen täysillä ja turhia pelkäämättä. Itsehän olen nössö (mikä vähän harmittaa).

still-of-michael-b.-jordan-and-tessa-thompson-in-creed-the-legacy-of-rocky-(2015)

Creed: The Legacy of Rocky – Pakko myöntää, etten oikeesti taida olla nähnyt yhtään aiempaa Rocky-leffaa… hups! Leffan alussa vielä kysyin miekkoselta, että ”mitäs me tultiinkaan katsomaan?” Mutta oli siis ihan yllättävän hyvä ja mukaansatempaava pätkä! Hienoa kameratyöskentelyä ja iskut kehässä tuntuivat melkeen omassakin päässä ja kropassa. Tosi koskettava elokuva myös, tippa oli linssissä pariinkin kertaan. Hieno elokuva, voin suositella, vaikkei aiempia Rockyja olis nähnytkään.

Dark Places – No kylläpäs petyin. Kirjan lukeneena en päässyt yhtään samaan fiilikseen tän leffan kanssa. En ihmettele, ettei tää päässyt teatterilevitykseen lainkaan. Myös Charlize Theronin rooli oli tosi vaisu. Pöh. Jos vertaa saman kirjailijan toisesta kirjasta, Kiltistä tytöstä, tehtyä filmatisointia, niin todella äärimmäisen kauas jäätiin tän kanssa.

War Pigs – Ihan käsittämättömän huono elokuva, vuokraleffa tääkin. Hahmot jäivät todella etäisiksi, en nähnyt mitään järkeä missään. Huhhuh. Jaksoin katsoa loppuun vaan, koska tiesin olevan lyhyt (1,5 h) ja poikaystävä silitti hiuksia niin en jaksanut nousta sohvalta.

The_Hateful_Eight

The Hateful Eight – Ihan huippuleffa! Taattua Tarantinoa! Pelkäsin kovasti, että melkein 3 h leffa olis liian pitkän tuntuinen, mutta eipäs ollut. Tasan kerran, vähän puolenvälin jälkeen mietin hetken, että nyt voitas jo mennä etiäppäin. Jos tykkää Tarantinosta, tykkää tästäkin. Varmasti yks tämän vuoden parhaista elokuvista (ellei jopa paras). Pakko silti myöntää, että ikävöin kovasti Kill Bill -henkistä meininkiä, mutta siihen suuntaan ei taida Tarantino enää palata, joten tyytyminen on tähän.

Steve Jobs – Tykkäsin paljon enemmän kuin osasin alun perin odottaa. Kiinnostava elokuva. Ilman Oscar-ehdokkuuksia en olis ehkä lähtenyt tätä katsomaan. Hieno kuvaustyyli ja hyviä näyttelijäsuorituksia.

36190303revenant-1280a-1449188082920

The Revenant – Todella hyvä elokuva! Ja hyvä niin, sillä odotin tän näkemistä kovasti. Ekat 10 minuuttia olin jotenkin ihan pihalla, enkä tajunnut yhtään, mutta heti karhukohtauksesta eteenpäin olin ihan messissä ja fiiliksissä. Mua ei elokuvan pituus (2 h 36 min) haitannut lainkaan, ihan päinvastoin. Eiköhän se Leo tästä Oscarinsa nappaa, ja varmaankin ihan ansaitusti. Enää en muuten haaveile karhun näkemisestä metsässä, hui helevetti.

Kahta vuokraleffaa lukuun ottamatta eipä mennyt rahat hukkaan!

Mitä te katselitte tammikuussa? Tai oliko tässä listassa jotain must see -leffoja?

Kuvat Googlen kuvahaulla.

11 Comment

 1. Julia says: Vastaa

  Nää sun leffa-arviot on kivoja. 🙂 The Hateful Eight on mun katselulistalla, tykkään Tarantinon leffoista. 🙂 Muitakaan listassa olleita en ole nähnyt, Joy tuli katsottua lauantaina. Se ei ollut kummoinen, noh, Jennifer oli hyvä, mutta leffan toteutus epäonnistunut. Jäi kyllä sellainen olo, että pitäiskö tehdä omalle urasuunnitelmalle jotain (kun sitä ei ole edes olemassa)… 😀 x

  1. Joyta mietin, että pitäiskö käydä vilkaisemassa! Jennifer on aina jotenkin ihana. 🙂

 2. Sonja says: Vastaa

  Sun leffa-arvostelut on parhaita, älä lopeta siis! Itse kävin tammikuussa katsomassa Spectren (mattimyöhäsenä) ja Revenantin (4/5! Karhu oli vähän pelottava…)

  En tie menikö mulla viime vuoden katsauksesta ohi, mutta kävikö kattoon olleskaan uusinta Star Warsia?

  1. Kävin toki! 🙂 Ihan kiva, vähän lapsellinen mun makuun, enkä oo niin Star Wars -fani, mutta kyllähän se ihan viihdyttävä oli 🙂

 3. Eini says: Vastaa

  Hyvä että jatkat leffapostauksia, oon tykännyt näistä! Monesti oon myös kaivellut vanhoista postauksista vinkkejä leffanälkääni, ja sulla on vielä niin samanlainen leffamaku kuin mulla (eli hyvä, hehe!), että katselulistalle on moni päätynyt! Näistä on vain Hateful Eight tsekattu ja tykätty, ja The Revenant on pakko nähdä.

  1. Hei kiva kuulla! Mä aloin aluks pitämään tätä listaa ihan itseäni varten, mutta blogi on ihan hyvä paikka säilöä näitä myös. ;D Jo nyt osaan epäillä, että The Hateful Eight tai The Revenant on jompi kumpi tän vuoden paras leffa!

 4. Fanni says: Vastaa

  The Hateful eight oli minulle ehkä vähän pettymys. Ei siinä ollut mitään vikaa sikses, mutta koska vertailukohdat on niin kovia (rrrakastan Tarantinon leffoja, etenkin Djangoa, Kunniattomia paskiaisia ja Kill Billejä), jäi tämä vähän jälkeen. Tosin Samuel L. Jackson on aina kova mofo, teki hän mitä vaan. Ja viimeiset puoli tuntia olivat kyllä ihan huikeat. Ja se loppu oli ihan jäätävä. Mutta silti, vähän pettymys.

  The Revenant on seuraavana listalla. Jo traileri vakuutti ikihyviksi, ja jopa itketti. Olen ikuisesti Leonardo DiCaprio -tyttöjä.<3

  1. No höh! Mä taas en digannut Kunniattomista paskiaisista niin paljoa ja Djangokin oli vaan ihan ookoo… ainakin silleen Tarantino-tasolla. Pakko sanoa, että Big Gamen takia Samuel on menettäny vähän hohtoaan! ;D

   Mä taas EN ole DiCaprio-fani ollut muistaakseni koskaan, mutta onhan se siitä Titanicista vähän edistynyt. ;P Ja no olihan se Romeossa ja Juliassa ihan ihku!

 5. RuuRuu says: Vastaa

  The Hateful Eight käytiin ukon kaa kattomassa, ja nyt vonkaan et se lähtis mun kaa kattoo viel Revanantin, ja sit saankin mennä ihan keskenäni kattomaan tappajan näköisen miehen, kun se vihaa Edelmania, mut mä oon lukenu ne kaikki sarjan kirjat, niin pakko käydä kattomassa se leffakin 😀

  1. Se pitää kyllä skipata, kun en oo kirjoja lukenu ja suomalaisia leffoja pitää kattoa vähän valikoiden. 😛

   1. RuuRuu says: Vastaa

    En mäkään muuten menis, mut kirjat oli ok tasoa dekkareiden suurkuluttajalle, niin täytyy käydä vilkasemassa 😀 liki kaikki suomalaiset leffat mitä oon nähny on ollu aika kökköä, jos ei ois smartumsaldolla ilmasialeffalippuja, niin en menis varmaan kattomaan ees…

Vastaa