Ihana talvi

Parin viimeisen pirun kylmä talven jälkeen nää pakkaset ja lumet ei paljon missään enää tunnu. Sitä sanotaan kai tottumiseksi. Oikeastaan ihan tykkään kylmyydestä ja lumisateesta ja onhan ulkona nyt todella kaunistakin. Kesällä ostin pitkän untuvatoppiksen ja se on ollut pelastus näillä viime päivien pakkasilla, ulkona ei oikeasti palele. Miten riemastuttavaa.

Oikeastaan ainoa pieni harmistus talvisin on aina auton kanssa, mutta ikkunoiden skrabaaminenkin on nykyään huomattavasti helpompaa, kun on kunnon skraba. Asumme siis Töölössä ja auto pitää jättää aina kadun varteen, ei ole mitään tolppia, autotallimahdollisuudesta nyt puhumattakaan. Viime talven -30 astetta sujuivat kuitenkin ihan ongelmitta, auto käynnistyi aina ja lapion ostamisen jälkeen ei enää juuri mihinkään jämähtänytkään.

No mutta eilen se Kia sitten ei käynnistynyt aamulla lainkaan. Ihan hyvillä mielin kuitenkin kipitin bussipysäkille, enkä ihan hirveästi töistä edes myöhästynyt (nojoo, liukuva työaika…). Iltapäivällä auto sitten suostui taas yhteistyöhön. Tänään sen sijaan tuli ihan pieni ”gnnnhhh” -fiilis, kun autoa ei sitten löytynytkään, vaan katuputsauksen takia se oli siirretty kauemmas (eikä tietenkään sitä kylttiä eilen huomattu, kun ei kyseistä katua normaalisti puhdisteta). No mutta hei, pieni aamulenkki raittiissa ilmassa piristää! Onneksi auto sentäs käynnistyi. Laskua odotellessa…

Olen ihan melkein hämmästynyt, miten kärsivällinen ihminen minusta on tullut. Vuoden päästä omistamme oman autotallipaikan, ja hieman jopa pelkään, että se tekee aamuni turhankin helpoiksi ja huolettomiksi? Ehkä viimeinkin raaskin tilata Hesarin ja ehtiä lukemaan sen aamuisin kahvikupposen ääressä? Tai sitten vaan nukun hieman pidempään.

Miten teidän talvi on sujunut? Ongelmia auton kanssa?

Reiskaa ei paljo palele.

12 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Ei ongelmia, koska on se autotalli! Ja kyllä, se on aika luksusta. Viime talvena tilanne oli toinen. Kadunvarsipaikoitus, ei tolppaa, ei mitään. Lapiointi ja kolaaminen tuli hyvin tutuksi. Ja meitä lähetyttiin myös tuollaisella siirtoilmoituksella. KAKSI kertaa 😀 Ei kaiketi opittu ihan vähällä… Maksu on kyllä aika suolainen, muistaakseni yli 70e :/

  1. Samperi!!!

 2. Kyllä, hyvään tottuu helposti! Kun on autokatos, tolppa ja autossa sisälämmitin niin tuntuu oikeastaan ihan kummalliselta joutua joskus laseja skrabaamaan. Sitäpaitsi kylmäkäynnistys näillä pakkasilla kuluttaa ihan älyttömästi moottoria ja bensaa :-/

  1. Nii-i, jos käynnistyy sit lopulta ollenkaan. 😛

 3. Mä en omista autoa, joten mulla ei koskaan ole auto-ongelmia ^^ Niin kauan kun asun jossain kaupungissa kuljen julkisilla. Välillä tosin himottais auto.. jos esim ei jaksa ottaa julkisia heh.. Tunnen itseni ihan 18-vuotiaaksi..
  Saitko Bloglovinin päivittämään? 🙂

  1. Sain joo! 😀 Kiitti tästä sivun päivitys -vinkistä! 😀

 4. Ruu says: Vastaa

  kyllä kun on uutisia lukenut tänään, niin eipä ne julkisetkaan ole ilmeisesti liikkuneet edes siellä kaupungissa hyvin, joten en sanoisi että talvinen julkisilla liikkuminenkaan on mitään luksusta, nimin kävin kolmisen vuotta vantaalta junalla töissä kirkkonummella, ja voin sanoa että vr ei kiitoksia tuolta ajalta saa, silloin teki mieli ostaa auto..

  1. Joo mulla menis hermot joukkoliikenteeseen ihan samantien. En jaksais tuolla ruuhkabusseissa aamuisin seistä! Nää bussit jotka töihin menee on AINA ihan täys, vihaseks vaan tulee kun joutuu sisään tunkemaan. Kyllä oma auto on se luksus, josta mä pidän kii kynsin ja hampain. Sillon tällön bussilla ihan OK, mutta jatkuvasti…ei ikinä.

 5. Täällä kuljetaan bussilla, kun itse en autoa tai ajokorttia omista.
  Eikä ole ukolla ollut auton kanssa ongelmia, kun lämmitystolppapaikka, vaikka asteet tippunutkin sinne -30C lähelle…

  Ainoa, mikä vähän välillä ketuttaa on se bussipysäkillä seisominen, mutta onneksi aamulla ei tarvi odottaa kuin 5min (pysäkki on seuraava pääte/aloituspysäkin jälkeen) ja matkaa ei ole kuin 50m pysäkille :p. Ja töihin pääsen kävelemään sitten pysäkiltä sisäkautta :).

  Töistä lähtiessä on taas sitten arpomista, milloin bussi tulee ja onko myöhässä (silloin melko ruuhkaisaa) ja yleensä nyt on saanut odottaa jopa 20min (normaalisti noin 10min) :/.
  Mutta täällä meillä ei ole ainakaan kovin useasti bussit jääneet tielle, vaikka joskus sitä jännää näin pakkasilla, kun ei nuo Koskilinjojen bussit ole kovin uusia…
  Bussivuoroja vaan saisi olla varsinkin viikonloppuisin enempi..

 6. Kainuussa on aina pirun kylmä, koko talven. Meillä on kyllä autokatos ja rajaton mahdollisuus lämmittää autoa. Se on huippua, harvemmin tarvi raaputella ja harjailla, kun katos suojaa sen verran kuitenkin. Eikä tarvi aukoa ovia tai muuta, nopeasti siitä lähtee. MUTTA meillä on kaksi autoa, kun kumpikin tarvii töihin menoon. Ja se toinen on aina pihalla ja lumessa ja aaaargh! Onneksi sen voi ajaa oven eteen, jotta saa sitten varastosta virtaa lämmittelyyn. Mut se raappaaminen, argh, inhoon! Ois semmonen peitekin, mut hiton vaikee seki on saada kivasti.

  Oikeestaan mua ei talvi haittaa muuten kuin pelkään, että autoista hyytyy akut. Entiselle autolle kävi viime talvena niin, ei ollu kivaa. Ja täällähän ei julkiset järkevästi kulje. Talvi on asenne kysymys, toppikset vaan jalkaa, niin tuolla -30 pärjää oikein hyvin 😉

 7. Jahas, mikäs tähän kommentointiin nyt iski, sensuuri vissiin. 😀

  Anzu-Anssu: Joo ei aiempina talvina mitään ongelmia oo ollu meilläkään auton kanssa, nyt jostain syystä…

  asetonihuuruja: Tätä ennen en ees tajunnut, että jotain tämmöstä ongelmaa vois ees tulla. 😀 Ja nyt on välillä auton ovetkin jäätyneet kii.

 8. Anonymous says: Vastaa

  Vuoden 1991 Ford Sierra pelittänyt hyvin vaikka kovat pakkaset olleet päällä koko viikon. Toki roikassa pidän tietysti. Oma kissa silloin tällöin vinkuu parvekkeelle, ja kun sen sinne päästää niin saman tien halua takas isälle.

Vastaa