Ekat hetket Arskan kanssa

Arska saapui eilen. Olin hyvin epävarma siitä, miten poikien kanssa pitäisi toimia, enkä uskaltanut heti laittaa niitä yhteen. Suljin ensin Reiskan makkariin ja annoin Arskan tutkia paikkoja. Sitten laitoin Arskan takaisin kuljetuskoppaan (mitään häkkiä en valitettavasti omista) ja pojat saivat vähän murista toisilleen. Reiska oli osittain tosi välinpitämätön ja poistui paikalta ja välillä pyörähti takaisin sähisemään. Yöksi otin Arskan kanssani ja Reiska sai jäädä oven taakse. Yö meni rauhallisesti: Arska makoili ympäri sänkyä. Aamulla heräsin siihen, kun se tökki mun kättä takatassullaan. Sitten se olikin hetki tönimistä ja kehräämistä.

Herättyämme suljin Reiskan hetkeksi partsille ja annoin taas Arskan tutkia asuntoa rauhassa. Sitten Arska kuljetuskoppaan ja sen läpi pojat saivat taas tuijotella toisiaan. Hetken päästä kuitenkin avasin kuljetuskopan oven ja Arska livahti lopulta ulos. Siitä asti meininki on ollut tämä: Arska piilottelee jossain ja Reiska on lähettyvillä, välillä tuijotellaan ja muristaan. Jos Reiska poistuu paikalta, alkaa Arska naukua ja Reiska juoksee äkkiä takaisin.

Mitä tästä nyt pitäis ajatella? Ainakaan eivät ole vielä olleet toistensa kurkuissa kiinni. Lähikontaktia varmasti pian ottavat, mutta toistaiseksi suht rauhallista. Mitä ootte mieltä? Mulla on vähän sellanen fiilis, että kukaan ei oikein tiedä, miten kissojen kanssa tulis oikeasti toimia…niinku minkään suhteen! 😀 Ovat niin outoja ja arvaamattomia elukoita.

33 Comment

 1. Ruu says: Vastaa

  se mitä itse olen huomannut että kunvahempaa kissaa totuttaa pennun kanssa eloon, pitää itse viettää ven vanhan kanssa aikaa, ja antaa sen uuden viipottaa omia menojaan, ihan siksi ettei se vanhempi kaveri ajattele että ”nyt maminkin minut hylkää kun toi uuden vinkujan taloon” meillä ainakin edesmennyt kissa kiekura oppi pikku ninniin hyvin juuurikin niin ettei siitä ninnistä tehty sen suutreempoaa numeroa ja Kiekuraa hyysättiin ihan normaaliin tapaan, Ja jossain vaiheessa se on väistämättä edessä että isompi poika näyttää pienemmälle että kuka määrää, mutta eiköhän ne siitä asetu 🙂

  1. Ruu says: Vastaa

   suutreempoaa <- yhtä kun suurempaa. Jotenkin jo naurattaa itseä kun pitää aina korjailla jotain 😀

  2. Joo oon tässä yrittänyt huomioida vähän kumpaakin. 🙂 Eiköhän Reiskasta kuitenkin pomo tule.

 2. Aluksi pitää murista,urista ja ujeltaa.Ottaa pientä matsiakin.
  Kissojen maailmassa kun on hierarkia jossa yksi on valtias,se näitten herrojen pitää nyt selvittää.Reiskahan se luultavammin on =)

  Ajallisesti vaikea sanoa milloin ”hyväksyvät” toisensa,jotkut tottuu nopeammin jotkut ei…

  Onnea perheenlisäyksestä.

  1. Joo kyllä Reiska ainakin kovemmin ärisee. 😀

 3. Petri says: Vastaa

  Hahaha noi Reiskan kuvat. 😀 Eka tutkaillaan, sitten äristään ja sitten onkin jo pelokas ilme vikassa. 😀 Saapa nähdä onko Reiskasta valtiaaksi, niin mammanpoika se on.

  1. No voi kuule jos kuulisit, miltä mammanpoika kuulostaa. 😀

 4. Huikeita kuvia! Meillä meni melkein puolitoista kuukautta ennen kuin ensimmäinen kissa tosiaan hyväksyi uuden tulokkaan. Alkuun saivat olla melko pitkän aikaa eri puolilla asuntoa ja lasioven lävitse toisiaan tuijotella ja haistella. Tulokas oli tottunut toisiin kissoihin ja oli ihan ihmeissään miksei neiti häntä hyväksynyt. Loppu hyvin kaikki hyvin eli maltin kanssa neiti alkoi suhtautua hyvin tulokkaaseen (joka oli muuten hänen oma veljensä :D) ja nyt ne on erottamattomat <3 Hyvin teilläkin menee, hetken se saattaa ottaa!

  1. Oon tosi helpottunut nyt ainakin siitä, että eivät olleet toistensa kimpussa ainakaan samantien. Kyllä tää tästä. 😀

 5. Johis says: Vastaa

  Ihania kuvia! Oon onnistunut kehittämään kauheen kissavauvakuumeen itselleni ja vielä pahennan asiaa seuraamalla netistä livekameraa, joka kuvaa koko ajan 7 kissanpennun touhuja…En kyllä just nyt pysty ottamaan itselleni kissaa, mutta ehkä vähän myöhemmin voisin alkaa tosissaan harkita kissavauvaa.

  1. Ruu says: Vastaa

   mä oon kanssa koukussa siihen jos tätä meinaat : http://www.ustream.tv/channel-popup/sevenkittens

   aivan ihania pikku palleroita 😀

  2. Johis says: Vastaa

   Just noita oon kytänny 🙂 Ne on kyllä niin sulosia ja kehittyvät ja kasvavat niin nopeesti!

 6. Luin jostain, että pitäisi kissat erillään niin kauan että uusi tulokas nukahtaa ja ottaa sitten vanhemman kissan syliin ja antaa sen käydä vähän nuuskasemassa uutta tulokasta. Jokin taika siinä oli.
  Meilläkin aluksi oli tosi hirveät sähinät yhdessäollessa kolmen päivän ajan, mutta kyllä niistä kavereita tulee. Hyvin helposti vielä sopii yhteen vanhempi ja pennumpi kissa, tosin kaksi urosta voi vähän taistella aluksi reviiristä. Jos ne meinaa oottaa yhteen, niin väliin ei saisi mennä (ellei meno sitten mene OIKEASTI pahaksi), jotta ne saa vähän tuntumaa, että kuka nyt on pomo täällä ja mikä on nokkimisjärjestys. 🙂

  1. Heh, ei ihan helpolla nuku sillonku toinen on paikalla. 😀

   Joo, en mee väliin vaan pysyn etäällä. 🙂 Eivät oo vieläkään ihan lähietäisyydelle uskaltaneet…mutta viimeinkin Arska uskaltaa jo vähän liikkua ympäri asuntoa.

 7. Mahtavia kuvia :).
  Hyviä vinkkejä täälläkin ollut, itselläni ei niihin mitään lisättävää :).
  Kyllä ne siitä rauhoittuu ja tosiaan muistat huomioida erityisesti Reiskaa, niin ei tunne itseään ”hylätyksi” :).
  Aikaa varmasti menee hetki ja yhteenottojakin tulee, mutta ne on kissoja ja varmasti selvittävät talon herruuden keskenään :).
  Älä stressaa liikaa ainakaan :).

  1. No stressaan vähän, mutta kyl tää tästä! 😀

 8. nea says: Vastaa

  Onnea vielä uudesta kodista ja uudesta kissasta <3

  1. Kiitos. <3 Pyydän sut kylään asap!!

  2. nea says: Vastaa

   Tulen hippulat vinkuen! 😀

 9. Myy says: Vastaa

  Ihana vika kuva! Eiköhän ne siitä ajan kanssa kaverustu 🙂

  1. Luulen kans. 🙂

 10. Ihana toi kuva, jossa Reiska on vähän ihmeissään 😀 Toivottavasti menee hyvin ku pojat kaveraa :))

  Mä muistan ku meidän poika tuli taloon niin tyttö, joka oli muuten maailman kiltein eikä ikinä murissut tai raapinut, sai paskahalvauksen. Tais raapaista mutsia aika reippaasti esim korvaan ja veri vaan lensi.. Mutta se menikin sitten ohitse aika nopeaan ja loppujen lopuksi jätkästä tuli yli kaksi kertaa isompi kun tytöstä ja likka sai kyytiä koko loppuelämänsä aikana.. heh.

  1. 😀

 11. Mä olin varmaan aika vainoharhainen silloin kun Viski tuli meille. :’D Tehtiin vain karusti niin, että avattiin koppa olkkarissa ja pojat sit tutustui siinä toisiinsa omaan tahtiinsa. Vinyyli tietty murisi ja sähisi, Viski taas ei ollut moksiskaan seniorista vaan tutki paikkoja ihan kaikessa rauhassa muista välittämättä. Ei ne yhteenkään kyllä missään välissä ottaneet, vaan ihan parissa päivässä ne jo leikki keskenään ja nukkui vierekkäin jne. Eiköhän Reiskakin pian Arskalle lämpene! Onnea hirveästi uudesta perheenjäsenestä!

  1. No mäkin tosiaan jo aamulla avasin kopin ja siitä lähtien ovat saaneet rauhassa olla miten ovat halunneet. Siellä ne nytkin murisee toisilleen. 😀

   KIITOS! <3

 12. Nina says: Vastaa

  Voi poikia <3 varaa mulle aika kalenteriin loppukuusta ni tuun kylään heti kun kotiudun täältä pöndeltä! 😀

  1. Loppukuu näyttää hyvin tyhjältä! 😀

 13. tuitui c:

  1. 😀

 14. Ihania kuvia 🙂 Sulla on kyllä kauniit kissat!

  1. Joo, maailman parhaimmat pojat! 😀 <3

 15. Nonnu says: Vastaa

  Voi Arska <3 <3 <3

  Joko ovat alkaneet tottua toisiinsa? Vai vieläkö sähistään?

  1. Eivät enää juurikaan sähise! 🙂 Pientä murinaa puolin ja toisin, enimmäkseen Arskan osalta. Laitoinkin tossa pientä päivitystä asiasta. 🙂

Vastaa