Pentua odotellessa

Hih, pentusapuskan tilaaminen on kyllä parasta! Laitoin Zooplussalle viikko sitten tilausta menemään ja eilen tein jälleen yhden tilauksen, koska tietenkin unohdin kissanvessan kokonaan…Mutta eka satsi penturuokaa tuli ja tietenkin pojille lisäksi omaa sapuskaa. Ja kissanruohoa, joka onkin jo kovaa vauhtia kasvamassa!

Koska tein taas uuden tilauksen, hyödynsin samalla Zooplussan ystispäiväkoodin, joka on -pikku vinkki vaan- voimassa perjantaihin 14.2. asti: koodilla KISSA-YSTÄVÄ saa kolme purkkia Cosman märkäsapuskaa (koirien omistajille KOIRA-YSTÄVÄ). Meidän pojille ei ko. merkki kelpaa, mutta ehkä Almalle maistuisi? Kasvattajan mukaan on ainakin kova tyttö syömään ruokaa, hyvä juttu!

Noh, Reiska ainakin ilahtuu, kun tarjolla on taas penturuokaa. Tuskin kovinkaan hyvin onnistun ruokkimaan pentua pojilta piilossa, mutta Arska tuskin näitä sapuskoja vaivautuu edes haistelemaan. Uuteen tilaukseen laitoin Orijenin kuivaruokaa, joka soveltuu sekä aikuisille että pennuille, kätevää!

En vielä tilannut harjaa Almalle! Mietin noita furminatoreita, mutta parhaimmat (?) ovat aika hintavia ja sitten mietin, että mites kissalle kävis joku Tangle teezer? 😀 Sehän ei hirveästi revi, joten eikös sekin ois aika näppärä? Mielipiteitä?

Niin, ja osallistukaahan kaikki loputkin kissanhiekkapussin arvontaan!

Postauksen linkit ovat mainoslinkkejä.

39 Comment

 1. Iiny says: Vastaa

  Itsekkin pistin Zooplussalle ruokatilausta kun meille tuli kolmas kissa. 😀 Sorruttiin sitten miehen kansss hommaamaan kolmas curli… nyt pitää rauhottua! 😀

  Mutta Zooplus on paras 🙂

  1. Joo, tajusin just, että sieltä saa tilattua myös Rosan sapuskat!!!!! Prkl!

 2. Mulla on joku Furminatorin halpisversio (oli sekin jotain lähemmäs 20e). Sillä saa ihan hyvin meidän neidin takut siivottua ja sitä aluskarvaa lähtee, epäilen että saisin harjata tunteja eikä missään huomaisi, muuta kuin ehkä kissan iho ei tykkäisi.

  1. Joo, pitää kattoo, mimmosta harjaa toi sit oikeesti tarvii kun kasvaa. Birmojen turkkihan on kai pitkäkarvaiseksi aika helppo, ei mee helposti takkuun jne.

 3. Oih , vauvaruokaa , sööttiä <3 ;).Zooplus on kyllä ihan huippupaikka ! Mä tein just eilen pienen tilauksen noille karvakorville eräästä toisesta nettikaupasta , vähän mäkäruokaa ja raksuja kokeiluun , teen postauksen , kunhan paketti kotiutuu <3.
  Mä oon niin iloinen , että oon löytänyt muutaman muunkin kisahöppänän blogit luettavaksi , lisää haluaisin , eli saapi vinkata osotteita ;)! Mäkin olen miettinyt tuota furminatoria tuolle jätkälle … toistaiseksi pärjätään karstalla ja perusharjoilla <3.

  1. Monetkin hyvät kissablogit päivittyvät harmittavan harvoin. 🙁

   Mulla on muutama harja kyllä, joten en varmaan tosiaan heti furminatoria edes tartte, ja pentukarva nyt ei vielä moista tarvii muutenkaan.

 4. Eikä, niin ihanaa että teille tulee se kissanpentu! Tulee olemaan suloisin ikinä (sorry Arska ja Reiska)! 🙂

  1. Hah, nii-i! Mennään kattomaan pentua sunnuntaina! :))))

 5. Meidän Papu on Tangle Teezer -addikti.. Siis niin paha, että jouduin ostamaan itselleni oman harjan ja hän sai mun vanhan 🙂 Joka ilta, kun tuun suihkusta, on teezaus-hetki. Karvatollo hyppää vessanpöntölle/pesukoneelle aivan täpinöissään odottmaan että nyt harjataan! Ja siis ihan parhautta on, kun harjataan päätä ja poskia.. 😉

  1. Joo muistan tän! 😀 Mulla sopivasti on kaks tanglea 😀

 6. Meidän vanhemmalla kisulla on eBayn kuuden euron feikkifurminaattori, mutta vallan hyvin on ajanut asiansa. Meidän pennulle se sen sijaan ei ainakaan vielä sovi, koska pennulla on vielä niin untuvainen turkki joka on vieläpä puolipitkä. Kampa ja Tangle Teezer sopivat hänelle ;D

  1. Niin, eipä tosiaan pentu vielä moista tarviikaan.

 7. Meidän Ansa vihasi Furminaattoria yli kaiken. Ei suostunut millään harjattavaksi.mutta Tangle Teezerillä antaa harjata!:-D suosittelen siis Tangleä kokeilemaan, meillä se toimii.

  1. Oho. Ja Tangle on siis riittävä?

 8. Anonymous says: Vastaa

  Meillä koiralla joku halpisfeikkifurminaattori, jota eläinkaupassa suositeltiin, kun oikeasta ei ollut pientä kokoa saatavilla. Ollaan tykätty hulluna sekä minä että koira.

  1. Pitää varmaan käydä eläinkauppojenkin valikoimaa läpi…

 9. Hanna says: Vastaa

  Meillä on porukoilla kultainen noutaja jolle käytetään Tangle Teezeriä ja ollut kyllä todella toimiva 🙂

  1. No niin!

 10. Mä ostin uskoakseni aidon furminaattorin huuto.netistä halvalla, käypä kurkkaamassa. Toki meillä sillä on käyttöä hyvin vähän, ei Luna ainakaan siitä kovin tykkää kun se on niin kova. Ja kun nuo painii niin sitä karvaa pölisee sit VÄHÄN… En tiedä miten siinä koko kissassa edes on karvoja jäljellä.

  1. Niin no pikkuiselle se on ainakin varmasti aivan liian kova ekaks harjaks 🙁

 11. Kampaajana voin suositella tangle teezeriä niin kissalle kuin omistajallekin 😉 Juuri tuttu kertoi että hänen birman kauluriin tulee kevättalvella aina järkyt takut, joita saa ihan sormin availla, mutta muuten turkki on aivan ihanan silkkinen!

  Meillä myös tehtiin zooplussalle tilaus ja hyödynnettiin ystistarjous 🙂 Nyt tulee Mochalle sitä Cosmaa kilotolkulla!

  1. Joo, birman turkin pitäis kyllä olla aika helppohoitoinen!

 12. Anonymous says: Vastaa

  Tangle teezer on loistava harja kissalle. Meillä syrjäyttänyt lähes täysin furminaattorin. Ei ehkä kerää karvaa itseensä niin hyvin kuin furminaattori mutta meillä niin harjaajan kuin harjattavan mielestä ylivoimaisin harja. Suosittelen siis kokeilemaan tangle teezeriä kissoille 🙂

  1. Näin teen!

 13. Saila says: Vastaa

  Loistava idea toi Tangle Teezer! Mulla se on vähän turhanpanttina kun oma tukka ei ole koskaan takussa tms., mutta toi puolpitkäkarvanen maatiainen on aina takuilla eikä oikein diggaile harjaamisesta, joten täytyy laittaa teezeri testiin 🙂

  1. Mulle toi Tangle on ollut ihan pelastus jo monen monta vuotta. Käytän ihan päivittäin, toinen harja menossa…

 14. Kissanheinän mainitsit, tiesitkö, että sitä voi tehdä itse paljon kaupan hintoja halvemmalla? Panu ainakin tykkää 🙂 Mun blogissa on ohje:

  http://malkakoto.wordpress.com/2013/04/04/kissanheinaa/

  1. Aijaa! Kiva! Mun heinä ei kasva, jotain olen siinä nyt kämminyt 🙁

 15. Anonymous says: Vastaa

  Mun kokemuksen mukaan myös halvemmat furminaattorit on täysin toimivia. Petenkoiratarvikkeella on ollut usein tarjouksessa ihan se ”oikea” furmiskin. Ootko sieltä katsonut? Tangle teezerin luulis sähköistävän aika paljon jo muutenkin helposti sähköistyvää kissankarvaa. pehmeä karsta ja kampa on meillä furmiksen lisäks ihan korvaamattomia!

  1. Joo mun pitää tutustua tarkemmin valikoimaan, jos on tarvetta. Eka se tangle pennulle ja sit järeemmät aseet kehiin jos on pakko!

   Tangle ei kyllä sähköistä!?!

 16. Viivi says: Vastaa

  voivoi mulla alkaa olemaa melkein sietämätön pentukuume!! Oon yrittäny houkutella miestä suostumaa kolmannen kissan hankintaan, American Curli mulla jo haaveissa siintää!

  Mutta ainaki meillä molemmat neidit rakastaa Teezeriä ja sopii kyllä niille hyvin, mutta seki on varmaa rotu ja kissakohtaista 🙂

  1. Testaan sitä!!

 17. nea says: Vastaa

  Voi aarrgh. niin teillähän oli ihan pian joku reissu tiedossa? Joku viikonloppumatka jonnekin? Niin mä muistelinkin! Joo, voin mä ehkä tulla, pitäis kyllä sopia mun kalenteriin!

  1. Hahah, ei kyl oo nyt mitään reissuu tiedossa. 🙁 Kai…

 18. anana says: Vastaa

  Meillä on Birmapennulla ollut Furminator käytössä. Tilasin Zooplussalta sen puolipitkän turkin mallin, ennen pennun kotiutumista jo. Pennun ollessa pieni, ei hän tykännyt siitä yhtään mutta kun joiden kuukausien jälkeen kokeilin uudestaan, oli nietos ihan in lööv furminoimiseen. Vaikka kissasta ei silittäessä jää karvaa käteen, lähtee furminaattorilla aika paljon karvaa, ilman etä kissa näyttäysi kaljulta jälkeen päin 🙂 Birmaa ei juurikaan tarvitse harjailla, turkki näyttää ainakin meidän poitsulla aina pöyhkeältä ja upealta eli itse hoitaa hyvin. Ainoastaan leikkauksen jälkeen ämpärin päässä ollessa 3 päivää, ”huopui” karva korvien takaa.

  Mun täytyykin kokeilla meidän tytön tanglea nietokselle, kiitos vinkistä!

  1. Niinjoo, se kauluri 🙁 !

 19. Mette says: Vastaa

  Ihanaa, että olet jo noin innoissasi Alman tulosta. Vielä noin pienelle untuvapörhelölle harja on ihan täysin turha, paitsi totuttamismielessä. Meillä nuo aikuiset kissat suhtautuvat furminaattoriin ihan hyvin. Lucca hieman paremmin, kun Lulua ei olla totutettu harjaamiseen pienestä pitäen. Tangle teezeristä ei ole mulla kokemusta muutakuin oman pään suhteen.

  Jos käytätte Sopulitien eläinlääkäriä niin siellä ei ainakaan laitettu Lululle kauluria leikkauksen jälkeen. Leikkaus tehtiin nopealla tähystyksellä ja haava tikattiin sulavilla tikeillä eikä Lulu muistaakseni ollut haavastaan kovin moksiskaan. Luulin, että kauluri tulisi, mutta taitaa tosiaan olla hyödytön stressinlähde tyttökissan tapauksessa.

  Almasta saatte oikein kunnon rasavillin, jonka ääni on yhtä kaunis kuin joutsenella. Se taitaa olla tuon pentulauman ehdoton pomo. Että varokaa vaan, teidän pojat jää Almalle ihan alakynteen! Laitan lähipäivinä postauksen blogiini pentujen alkuvaiheista, lukaise jos kiinnostaa. 🙂

  1. Hei mä itse asiassa tsekkasin ton Sopulitien nettisivut alkuviikosta, kun etsin vähän halvempia leikkausvaihtoehtoja! Pojat käy CatVetissa, joten tietenkin ehkä kätsympää olis laittaa kaikkien kissojen tiedot samaan paikkaan, mutta katellaan…

   Pojilla on siis vielä kolme viikkoa aikaa lepäillä. 😀 Ja käyn ehdottomasti lukemassa!!

 20. Sonja says: Vastaa

  Mä en oo birmalle käyttänyt furminaattoria. Sen sijaan käytössä on kaksi erilaista karstaa ja metallikampa. Toisessa karstassa on piikkien seassa luonnonharjasta ja toinen on tavallinen, missä on piikkien päissä muovipallerot. Birman turkki on kyllä hirveän helppo eikä se todellakaan takkuunnu 🙂

Vastaa