Kissatesti

On se nyt perkele. Kokeilin tehdä taas pari kertaa sen kissatestin. Eli istun hiljaa keittiönpöydän ääressä ja katson hitaasti ympärilleni. Näenkö yhtään kissaa? Vastaus on joskus (ihan liian usein), edelleenkin, että ei, en näe. Meillä on nyt 6 -ja 2-vuotiaat kollit ja 3 kk ikäinen kissaneiti. Joten mitä ihmettä??? Kyllä nyt ainakin joku hännänpää tai korvakarva pitäis jostain pilkottaa.

 

Mutta kyllä se kissojen lukumäärä nyt jää meillä tähän kolmeen. Ne hiljaiset hetket ovat ihan jees. Välillä.

Yksi kissa – Ihan kiva, mutta tarvitset kyllä ehdottomasti toisen.
Kaksi kissaa – Tajuat, että se yksi ei tosiaankaan riittänyt. Ehkä kolmaskin vielä menis.
Kolme kissaa – No nyt alkaa olla jo huomattavan paljon kivempaa.

Montako on teille sopiva määrä?

32 Comment

 1. Mella says: Vastaa

  Jos mulla jossain vaiheessa viisi olisi, niin se olis ihan kiva lukumäärä. 🙂 Kaksi kissaveljestä on tällä hetkellä ja se riittää toistaiseksi huomioonottaen tämän hetkisen tilanteeni. Pitää pysyä järki päässä, koska ei se kissan hoito ja elättäminen mitään halpaa ja helppoa ole. 😀
  xoxo Mella

  1. Niinpä! Etenkin ne eläinlääkärireissut…

 2. Salla says: Vastaa

  Tällä hetkellä löytyy 3 ja välillä leikittelen ajatuksella neljännestä kissasta. 😀 Onneksi järki vie kuitenkin voiton ja kolme saa riittää. 🙂 Nuissakin on kuitenkin jo oma hommansa ja ruokiin uppoaa kelpo summa rahaa. Lisäksi näin pieneen asuntoon en viitsisi ottaa enempää kissoja. Onpahan kaikille nyt tilaa sen verran, että pääsevät toisiaan piiloon jos siltä tuntuu. 🙂

  1. Totta, huomaa kyllä, että ruokaa kuluu aikas paljo enemmän! Etenkin kun Alma syö muidenkin edestä. 😀

 3. Satu says: Vastaa

  Kolme! Jos olisi neljä niin en pystyisi omasta mielestäni antamaan kaikille tarpeeksi. Meillä on mun mielestä kolmen kissan kanssa niin hyvä balanssi, että ollaan tyytyväisiä tällaiseen arkeen 🙂

  1. Totta joo. Mutta antaahan noi toisilleenki sit tosi paljon 🙂

 4. Mä olen nyt tällä hetkellä aika varma että kaksi riittää. Mutta kun pari vuotta menee niin voi olla jo eri mielipide kun en enää muista näitä totutteluaikoja (pienellä ei uni riitä koko yöksi jne.). Ja kun haluisin koiran jossain vaiheessa kun on varaa, niin pitää vähän miettiä.

  Näytin miehelle tota ekaa Arskan kuvaa ja se ihasteli että onpa kiva Nekun kuva. Meillä ei ees oo melkeinkään tollasta mattoa mutta mikäs siinä 😀

  1. Hahah on niissä kyllä tosi paljon samaa näköä joo! 😀 Toi matto on eläinten kannalta kiva, tykkäävät siinä ryömiä ja olla möllöttää, mutta muuten karsee (vanhempien vanha)…ei omaan makuun mattona yhtään 😀

 5. Ruu says: Vastaa

  Kahteen on just nyt varaa, varsinkin kun toinen on eritystapaus ruokinnan suhteen, jos ei olis rahasta ja tilasta kiinni, niin ois varmaan kolme .

  1. Tilaa meillä kyl olis… 😛

 6. Kaksi on aika passeli lukumäärä. Toisilleen seuraa, kaksi menee myös yhdessä kopassa kun matkustetaan ympäri Suomea, kahta kehtaa tarjota sukulaiselle hoitoon.. Kolmas olisi tietty kiva ja haaveilenkin salaa, mutta juuri noiden käytännön asioiden takia ei ainakaan vielä ole sorruttu ottamaan. Kahden kanssa vielä voi valjastella yhtaikaa, mutta missäs kädessä pidät kolmatta hihnaa ja millä silmällä vahdit sitä kolmatta tekemästä mitään typerää?

  Välillä tuntuu, että kaksi ruoka-annostani ahdistelevaa siamilaista on todellakin tarpeeksi, käpäliä joka suunnalla.. Kolmestaan olisivat oikein kunnon rosvokopla – kaksi hämää ja kolmas varastaa 😀

  1. Hahah! 😀 Pojat ei oo hirveen kiinnostuneita ihmisten lautasista, paitsi Reiska joskus, jos sattuu olemaan jugurttia tarjolla. 😛 Mutta ALMA ON MAHDOTON. Kaikki kelpaa, jopa tomaatitkin! 😀

 7. Meiltä löytyy 7 kissaa joista 1 itämainen lyhytkarva, 2 cornish rexiä sekä 4 maatiaista. Viisi on odotettuja ja pitkään harkittuja, kaksi maatuskaa taas tuli ”vain kuntoutukseen” mutta koska kuntoutus kesti molempien kohdalla yli 6kk, ei toivoakaan että olisin pystynyt enää luopumaan. Harkittuja ja rakkaita toki nämäkin kaksi. 🙂 Jouluun asti laumassa oli 6, kunnes lisäännyttiin yhdellä (toivotulla) eikä mielestä hyppy kuudesta seitsemään ollut enää mitään.

  Onhan meillä menoa ja melskettä, mutta paljon niitä rauhallisia hetkiäkin kun maataan yhdessä läjässä sohvalla. 🙂 Kissojen lisäksi perheestä löytyy myös koiria, kilpikonna ja hiiriä. Moni ulkopuolinen varmaan kauhistelee laumaa mutta meille tää on just passeli. Ja lähipiirikään ei jaksa enää irvailla eläintarhasta, kun näkevät miten hyvin kaikki nämä on hanskassa ja kuinka hyvin ne voivat. Yhtäkään ja päivääkään en vaihtaisi pois. <3

  1. No hei huh, ajattelen tätä aina niinä hetkinä, kun kaikki kolme kiusaa mua samaan aikaan! 😀 <3

 8. Kaksi murua on .. sopiva määrä .. jaah .. mikä se nyt sitten olisi .. 😉 … mutta ollaan kolmisteen suht tyytyväisiä elämäämme , vaikka köyhiä ollaankin <3!

 9. Aikoinaan ei ollut viisikään liikaa, joten sanon sen viisi. Se tuntui koko ajan hyvältä lukumäärältä.:D

 10. Kolme löytyy meiltä, ja vaikka välillä iskee ihan tolkuton pentukuume niin kyllä se meillä tähän kolmeen jää. 😀

 11. Petta says: Vastaa

  4 kissaa löytyy ja tuo kissatesti.. Meillä kissat on siellä missä minäkin eli jos meen pöydän ääreen niin pöydällä on vähintään yksi kissa.. 😀

  1. Jos pöydässä on ruokaa, niin kyl joo Alma on paikalla. 😀

 12. Panda says: Vastaa

  Saako tehdä näätäversiona :D? Nestori häröilee keittiössä ja Sofia nukkuu keskellä eteistä olevan jumpinin päällä.

  On muuten ihan suurta näätähupia kun heittää jumpinin lattialle, näädät sisälle ja vetoketju kiinni :’D. Jeee neljä uloskäyntiä, jeee tunneleita, jee pimeetä ja ahdasta jeee! Nää mitään omia leluja eläinkaupasta tarvii ;). Pingispallot on myös ihan kuninkaita, ootko kokeillu kissoille?

  1. Panda says: Vastaa

   voin tuua niitä ensi kerralla tullessa pari testiksi!

  2. Oon mä joo kai joskus pingispalloja kokeillu…meillä ne vaan kaikki tuppaa päätymään asap sohvan alle…se onki täys palloja!!

 13. Kyllä tämä yksi kissa on ihan liian vähän, mutta piti saada se ensin kynnyksen yli niin, että saa kaikki epäileväiset rakastumaan kissoihin, jotta niitä voi tulla luonnollisesti lisää 😀

 14. EMMI says: Vastaa

  Meillä on yks kissa, mutta haluan ehdottomasti pojalle kaverin, toivottavasti sitten syksyllä kesätöiden jälkeen!:)

 15. Mä olin eilen lastensynttäreillä taloudessa, jossa on viisi kissaa. Tietty osa kissoista pysyttelee tuollaisessa tilanteessa poissa jaloista ja talo oli aika iso, mutta ihmettelin, kun aika vähän niitä näkyi. Ragdoll ainoastaan viihtyi taaperoiden ihailtavana ja paijattavana, muista näin vain vilauksen.

  1. Meillä ei kissat pysyttele piilossa kun on vieraita! Tai no Arska vähän ujostelee ja LASTEN ollessa kyseessä pysyy sängyn alla. 😀 Reiska taas rakastaa lapsia. 🙂 Almasta en tiedä. 😀

 16. Meillä tällä hetkellä vielä kaksi kissa, ovat mainioita. Kuukauden päästä tulee pienen pieni kissatyttö elämäämme, mutta luulen että sitten 3 kissaa on sopiva määrä 🙂 Niin tai kohtahan nuo muksut rupee lentää pesästä että siinä vaiheessahan ei tiedä mitä teen 😀

  1. Ihanaa 🙂

 17. Mä oon vaiheessa kaksi, pelottavasti kolme alkaa tuntua hyvältä idealta. Lisähaastetta kakkosvaiheessa pysymiselle tuo se, että työkaverin kissa aikoo punnertaa muutaman pennun ulos piakkoin………. 😀

  1. No siinä kyllä tosiaan on haastetta! 😀

 18. Anonymous says: Vastaa

  Meillä on 3 ja toiset 3 on tulossa tässä heinäkuun keskellä kun on luovutusiässä 😀 saa nähdä mitä tulee

  1. Hyvä tulee!

Vastaa