Silmäpeliä

Nojoo. Just kun tuossa viikonloppuna ehdin jo ääneen sanoa, että kiva kun Reiskan silmät on nyt pitkään pysyneet hyvinä, niin jokos taas. Eilen oikea silmä punoitti ja vuoti ja illalla näytti jo paremmalta mutta aamulla tilanne oli taas sama. Pitäisi heittää heti kauluri päälle kun silmä alkaa oikuttelemaan, mutta Reiska ois kyllä siinä kaulurissa sitten turhankin usein…Eikä se ole ollenkaan kivaa.

Laitettiin aamulla sitä antibioottitippaa silmään, joka aiemmin määrättiin ja jota ei sitten tarvittukaan. Vaikuttaa siis taas siltä, että se on sitä silmää itse raapaissut. Jos illalla tilanne on yhtä huono, niin pakko alkaa säätämään taas sen kaulurin kanssa, jotta pysyy tassut pois silmästä. Eläinlääkäri alkaa olla vähän niinku nähty, ja koska antibioottitippaa ja kauluri on jo omasta takaa, niin kokeillaan nyt sitten niitä ensin. Kun ei niistä silmistä vaan mitään vikaa tutkimalla löydy, niin aika toivotonta on. Itsehän se silmiään raapii, mutta minkä sille muka voi?

En voi edes sanoin kuvailla, kuinka paljon nuo silmäoireilut v*tuttaa.

P.S. Tästä alkaa huolestuttavasti tulla silmäongelmavalitusblogi, pahoitteluni siitä.

14 Comment

 1. Nina says: Vastaa

  Voi ei taas! 🙁

  1. Joo. Toivon nyt vaan hulluna, että se ois parempi kun illalla meen kotiin. Monesti kun Reiska kuitenkin nukkuu päivän niin paranee ihan itestään.

 2. Ruu says: Vastaa

  toivottavasti menee nopeasti ohi 🙁

  1. Huonona se oli illallakin, mutta näyttäisi tippojen kuitenkin jo tehoavan ilman kauluriakin…mutta huomenna menee kauluri kaulaan jos silmä ei parane tarpeeks.

 3. Höh 🙁 I feel your pain, piti tänään itekin käyttää Nyyti Nyytiläistä lekurissa, ja perjantaina vielä uusiks.

  1. Eläinten veemäinen puoli.

 4. tintti says: Vastaa

  Leikkaatko Reiskan kynsiä? Auttasko se asiaa? Me pidetään meidän Reiskan kynnet suht lyhkäsinä, toki ihan kissamaisina että saapi niillä omia hommiaan tehdä ja rapsutella, mutta että eivät kauheet raatelukynnet kuitenkaan ole.

  1. Leikkaan kyllä, tosin satunnaisesti nykyään, kun ei niistä enää niin teräviä tulekaan. Se kuitenkin raapii lähinnä takajaloilla silmiä ja niissä nyt ei terävät kynnet olekaan…En oo huomannut, että ois mitään vaikutusta tolla leikkelyllä. 🙁 Pitää varmaan hommailla sille jotkut tossut. 😀

 5. Voi ei :(. Tsemppiä jälleen sinne tosi paljon! Toivotaan, että menisi kotihoidolla ohi…

  1. No nyt ainakin jo näyttää paremmalta, liekö sit itekseen mennyt, koska tuskin parit antibioottitipat niin nopsaan auttaa…

 6. nea says: Vastaa

  🙁 Tossut 😀

  1. Joo ei ne ehkä ihan onnistuis. 😀

 7. Nonnu says: Vastaa

  Reiskalle paranemisia <3

  I hear you sister. Meidän Mopsilla on tämän tästä varvasvälipaise joka on varmaan yksi v*ttumaisimmista pikkuvaivoista koiralla. Se on vielä etutassu jota pääsee ah, niin kätevästi nuolemaan heti kun meidän silmä välttää. Kauluri on kans käytössä, mutta se on niin hankala kun hänellä häviää loppukin koordinaatiokyky sen kanssa. Ukko kävelee päin seiniä ja huonekaluja ja pelästyy joka kerran sitä sitten tietenkin. Ulkona lenkillä ei oikein tiedä miten tassua suojaisi lialta ja kosteudelta ja lenkin jälkeen saa pelata ”jahtaa Mopsi”-peliä kun yrittää kuivata tassua. Plus puhdistaa sitä.
  Paise ei helpotu kuin antibiooteilla (jota syödään aina sitten 3 vkoa). Tälläkin hetkellä meillä on kuuri päällä.

  1. Tuntuu antibioottitipat auttavan, toistaiseksi en ole vielä laittanut kauluria, pitää katsoa mikä on tilanne tänään…eli paljonko se on sitä silmää ehtinyt päivän aikana rapsuttaa. Jos paljon, niin menee kyllä kauluri kaulaan.

   Mutta joo, ikävä on se kauluri. Reiska masentuu siitä niin, ettei kävele, syö, tee yhtään mitään. Ja tietenkin vituttaa ravata eläinlääkärillä, kun vaiva on aina sama, eikä sitä näköjään voi mitenkään lopullisesti hoitaa.

Vastaa