Tere!

Oltiin siis viikonloppuna Tallinnassa, ”ihan muuten vaan”. Laiva lähti la-aamuna klo 9! Laivassa väsytti muuten ihan ÄLYTTÖMÄSTI, ois pitänyt ottaa hytti, jossa ois saanut jatkaa unia! 😀

Vanha kaupunki. Oli ihan pirun kylmä, -15 astetta tuntui ihan hullun paljon kylmemmältä kun vielä lisäks tuuli! Ulkona tuli siis otettua tosi vähän kuvia…
KATTOKAAS TÄTÄ! MAATUSKOJA!
Lisää maatuskoja! En tosin ostanut sellaista, koska…no, niitä oli liikaa ja kyllästyin.
Onks tää enää kivaa? Kuka muka haluaa Marge-maatuskan? 🙁
Syötiin lauantaina Vapianossa, eli Paviaanossa. Oli ihan törkee nälkä laivamatkan jälkeen, pasta oli hyvää.
Kaubamajassa myydään Too Facedia!
No niinpä tietenkin. Kaikki suklaajutut The Body Shopissa -20 prossaa! Tosta mun suklaapaketistakin ois saanu tuolla yli kympin alennusta. 🙁 Törkeetä.
Oltiin Hotelli Nordic Forumissa, mutta jos joskus vielä Tallinnaan menen, niin haluan tähän viehättävän näköiseen pikkuhotelliin, joka sijaitsee Vanhassa kaupungissa. Kuvassa poikaraukka yrittää pakoilla mun kameraa, ei onnistu!
Huulirasvaa kului samperisti.
Näillä selvisin tästä reissusta. Lämpöinen villakauluri ja uusi Maailman Paras Huulirasva.
Hotelliaamiaiset on parasta. Tällä kertaa tosin pieni pettymys, etenkin tosi kamalien lettujen osalta…hyh. Ja missä kuuma kaakao? Ei missään.
Mun suuret ostokset! Parasta ehdottomasti Hello Kitty -hattara!!! Se on vielä korkkaamatta.
Ja ostin myös tällaisen, ihan hyväksi on jo todettu.
Sunnuntaina ennen satamaan lähtöä syötiin Vanhan kaupungin aukiolla.
Söin aika pitkälti parasta lohta, mitä olen koskaan syönyt.
Jälkkäriksi kakkua ja aika kamalan makuista kaakaota. Viru-keskuksessa.
Päätin, etten ihan heti Tallinnaan enää halua, eiköhän tää oo taas hetkeks nähty! Löytyykö lukijoista kokeneita Tallinnan matkaajia? Mitä kivaa on Tallinnassa?


25 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Vaatekaupat <3

  1. Ai niinku mitkä esim? Äläkä pliis sano et Bershka ja Pull&Bear!!!

 2. Nina says: Vastaa

  Missä hotellikäytäväkuva?? 😀

  1. Se jäi ottamatta. 🙁 Oli liian kova lattia!

  2. Nina says: Vastaa

   Huono hotelli 🙁

 3. Usko pois, Bershka ja Pull&Bear on kivaa vaihtelua kaikkien HenkkajaMaukka-vaatteiden keskellä. Tosin lempikauppa Tallinnassa on Reserved. Ihania vaatteita, erikoisia erikoiselle ihmiselle. Kahvilla kannattaa käydä Café Josephinessa Vene-kadulla. Samalla kadulla on saman omistajan toinenkin kahvila Café Pierre. Ihanaa vanhaa, tummanpunaista samettia, ranskalaista musiikkia, jättiläismäisiä kakkuja (tai pikkusia konvehteja) ja parasta lattea suuuurista vaaleanpunaisista kupeista <3. Hotelleista Meriton Old Town Garden (vanhassa kaupungissa) oli ihana pienehkö hotelli. Ja Kaubamajan sisustuspuolelta tulee ostettua aina kaikkea ihanaa! Tallinnassaa valkosipulileivät taivaallisia kun ovat pullamössöleivän tilalle laittaneet ”mustaa leipää”. Ai että!! Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Luojan kiitos se on tuossa lähellä, ettei maapallon toiselle puolelle tarvitse lähteä 🙂

  1. Kävin molemmissa ja ihan järkyttävän huonolaatusta kamaa! 🙁 Jotenkin Lontoossa muistelin, että jotain kivaakin vois ko. puljuista löytyä…mutta ei enää innosta kyl mennä. 🙁

   Mun ois selkeesti pitäny kysyä näitä vinkkejä etukäteen! 😀

 4. Kaubamajan kosmetiikkat! Ja käsityö-jutut, ne on niin halpoja siellä, että melkein naurattaa… Ja sitten jossain oli aika kiva Afrikkalainen ravintola, mutta en tiedä onko sitä enää, niin kauan sitten kun Tallinnassa olin viimeksi. Ja ehkä maailman surkein kampaaja, sitäkään nimeä en enää muista, enkä sitä missä se oli. Mutta enpäs aio toista kertaa käydä siellä kampaajalla..
  PS. Mäkin haluan Hello Kitty hattaraa 🙁

  1. Tais maksaa 80 centtiä toi hattara! 😀 Tosin eipä siitä kovin kauaa syökään. Oli vaan niin vinkee purkki.

 5. elku says: Vastaa

  hahaha ihan kauheet noi simpsons maatuskat 😀 ei mitään samaa näköä :DDDDDDDD

  1. No älä! Noiden näkemisen jälkeen katos pienimmätkin halut ostaa tuolta maatuska!

 6. Nova says: Vastaa

  Just äsken tossa tuumailin avokilleni tämän postauksen nähdessäni, että kaikki matkustaa Tallinnassa paitsi minä, jotenkin kun tuntuu että vähän väliä jossain kosmeblogissa kerrotaan Tallinnan reissuista =D Pitkälti reissailua rajoittaa välimatka, täältä Oulusta kun ei kovin halvalla lähdetä Viroon. Toissa kesänä piipahdettiin pikaisesti Tallinnassa, oltiin siis varsinaisesti menossa lomailemaan Pärnuun. Mieli tekee uudestaan sekä Pärnuun että Tallinnaan (ajan kanssa). Ehkäpä sitä vielä joskus… Tuosta syömästäsi lohesta tuli mieleen se kun Pärnussa söin lohikeittoa ja en muista ikinä syöneeni niin maittavaa lohikeittoa, oli oikein ihanan kermaista..mmm =P

  1. No en mäkään ollu vuosiin käyny Tallinnassa ja sekin vaan pikainen parin tunnin reissu! Jotenki tuntuu, että se päiväreissu on liian vähän (kaupungilla ehtii olla vaan kolmisen tuntia) ja toi yön yli on vähän liian pitkä…

 7. Miia says: Vastaa

  Musta myös Bershka ja Pull&Bear on kivaa vaihtelua, tosin jälkimmäinen tosi pimeä valaistukseltaan. Bershkasta olen astanut enemmän ehkä siksi kun ne vaattteet näkee. Mutta jäikö viina raantaan? Siellä on Somersby 99senttiä, viimeksi toin jopa neljä pulloa niitä. Täältä saa yhden sillä hinnalla. 😀 Hairmailissa olen kanssa käynyt, mutta se on vaan kampaajille. Maatuskoja en ole ikinä nähny tallinnassa, seuraavan kerran otan silmän käteen.

  1. Joo, ei ostettu viinaa lainkaan! En jaksanut roudata mitään extraa ja kotona ei tuu oikeen juopoteltua muutenkaan.

   Maatuskoja myydään Vanhassa kaupungissa1

 8. Helsingissä asuessani tuli piipahdettua kavereiden kanssa Tallinnassa usein sillä perusteella, että niinkin lyhyen (ja edullisen) matkan päässä pääsi ulkomaille, erilaiseen tunnelmaan ja irtautumaan arjesta. Tosin useamman reissun jälkeen se taika alkoi pikkuhiljaa haihtumaan, ja muutenkin tuntuu että kaupunki on muuttunut enemmän Helsingin kaltaiseksi.

  Lempiasioitani Tallinnassa olivat/ovat yleinen vanhassa kaupungissa hengailu, pienet käsityöputiikit, ulkona syöminen (olen yleensä aina saanut Tallinnassa tosi hyvää ruokaa) ja Kaubamajan kosmetiikka- ja rihkamakoruosasto.

  Promod oli yksi vakiokohde ennen kuin se rantautui myös Helsinkiin, ja Pull&Bearista ja Bershkasta olin tosi innoissani kun kuulin että ne oli avattu Tallinnaan, mutta käynti niissä oli pettymys. Aika huonolaatuiselta kamalta tosiaan vaikutti, vaikka joskus etelänlomalla olivat jääneet mieleen mukavina liikkeinä, ehkä aika kultaa muistot…

  1. Tallinna on kyllä muuttunut ihan huimasti tässä viimesen kymmenen vuoden sisällä! Oli vähän ehkä tyhmää mennä näin talvella sinne, tosin kun varasin matkaa niin en tajunnut, että vois olla näinkin kylmä!

   Sovitin paria paitaa Bershkassa ja meni hermot kun oli niin sähköstä meininkiä! 😀 Ja kamalan ahtaat sovituskopit täynnä muiden jättämiä vaatteita. >:( Pull&Bearissa en nähnyt yhtään mitään kiinnostavaa.

 9. Nonnu says: Vastaa

  Hienoja kuvia! 🙂

  Mä olen elämässäni käynyt tasan kerran Tallinassa, silloin oli kesä ja mä kyllä ihan tykästyin kyseiseen kaupunkiin. Nyt tekisi mieli mennä kohnaamaan Kaubamajan kosmetiikkaosastoa oikein ajan kanssa, sieltä kun saa niin montaa semmosta sorttia, mitä täältä koto-Suomesta ei saa. Tai sieltä saa ainakin halvemmalla.

  Olen kuullut, että Gdanskissa olisi vielä Tallinnaakin edullisempaa joten sinne tekisi kans mieli lähteä 🙂

  1. Kesällä varmaan fiksuintakin sinne mennä, jos haluaa ulkona kävellä! 😀

   Oli muuten Kaubamajan kosmetiikkapuolella sitä hehkuttamaani Davinesia, shampoot ainakin vähän halvemmalla…mutta muuten en kyllä hinnoissa järkyttäviä eroja Suomeen huomannut. 🙁 Ainoastaan ulkona syöminen oli hieman Suomea halvempaa. Joten aika pettynyt ostoksiini olin. 😀

 10. Maatuska-armeija! Wau!

  Noi Simpson- ja Disney-”maatuskat” ja muut on kyllä aika…karseita. En mie tuollasia ymmärrä, maatuskojen raiskausta!

  😀

  1. Joo mul meni täysin kaikki maatuskahalut noi nähtyäni! 😀 Päätin taas, että Venäjältä sitten joskus…!

 11. Ite en oo vielä koskaan päässyt Tallinnassa käymään :/. Kivoja kuvia oot ottanu ja tekis kyllä mieli itse päästä näkemään kyseinen paikka :).
  Ihana tuo Hello Kitty-hattara!

  1. Oho! Ajattelin, että ”kaikki on siellä käyny”, ni en sit ees viitsinyt napsia kuvia ihan hirveesti…tosin ei kyl kameraa ihan mieliisti ulkona esiin kaivanutkaan. 😛

 12. Anonymous says: Vastaa

  Tallinnaan pitää kyl ehottomasti taas keväällä päästä. Keväällä/kesällä kiva kun voi terassilla istuskella. Wanhakaupuni on kyl hienoa aluetta, ja sielä viihtyy jopa selvinpäin. Mitäs kaikkea tuliaisia tois? Paljonko kirkkaita, olutta ja siideriä?

  1. Kuten jo tuolla sanoinkin, en tuonut alkoholia. Lainkaan.

Vastaa