Mansikkahommia

Oon ihan sekaisin mansikoista. Oon nyt syönyt niitä niin paljon, että suupielet halkeilee ja iho muutenkin tuntuu nyt reagoivan tähän touhuun. Joka päivä on vaan saatava mansikkaa, jos ei kotona niin kylässä. Eilen pakastin 5 kg mansikoita ja tänään pistin toisen samanlaisen satsin jäätymään. Näillä selviän ehkä öö syyskuuhun asti? Onni on kyllä iso pakastin. Tai no iso ja iso, mutta isompi kuin entinen! Mahtuu mansikoiden lisäksi vielä jätskit ja muut pakolliset. Sen lisäksi että se on helvetin tyylikäs Smeg, tietenkin.

Arska tarjosi avuliaasti apuaan mansikoiden kanssa. Niin avuliaasti, että ekan kerran mulla meni tän rääpäleen kanssa hermot ja huusin molemmat pojat lopulta sohvan taakse hullua kissaämmää piiloon. Arska ei kyllä opi mistään mitään, ja eipä mennyt kauaa kun se oli taas mansikoiden kimpussa. Niitä kun oli niin kiva kantaa lattialle. Argh! Reiska pysytteli fiksusti kaukana, sitä ei mansikat kiinnosta.

Ajattelin ensin, että en pakasta mustikoita lainkaan, mutta mutta…? Ehkä niitäkin voisi jonkun verran hommata. Kalliita ovat, mutta vielä kalliimpia sitten talvella kaupasta.

Pakastatteko te mitään? Ja kuinka paljon? Ja laitatteko sokeria mansikoihin ennen pakastusta?

Minä pieni viaton

32 Comment

 1. ihana kone !!

  (ja ihana Arska c; )

  1. Hihi <3

 2. ami says: Vastaa

  Oivoivoi. Ensimmäisessä kappaleessa kiehutti (kateudesta) iso pakastin ja lopuksi vielä Smeg! Meillä kärvistellään pakastinlokerolla joka on kyllä aika surkea keksintö, toki parempi kun ei mitään mutta eihän tuonne paljon mitään mahdu. ENKÄ OO VIELÄKÄÄN OSTANUT MANSIKOITA! 😀 Viikon päästä on onneksi tulossa toinen mökkireissu, ehkäpä sinne sitten ostan niitä jos tuolta maalta sais niitä vaikka halvemmalla. Äitillä on ollut aina tapana noita pakastella ja viime kesänä sainkin omaankin pakastelokerooni vähän täytettä. Ehkäpä pitäis tyhjätä se täysin ja täyttää se mansikoilla!

  1. Smeg! <3

   Joo pikkuhiljaa alkaa olla kai kiire, jos mansikoita tahtoo saada! 🙂 Uusi pakastin oli kyl kiva ladata niitä ainakin osittain täyteen! 😀

 3. Miten tommoselle naamalle voi huutaa?-D Noo, toivottavasti Arska vanhemmiten oppisi sit vähän! Mä vielä odotan et koskahan Viski ottais opikseen. Toistaiseksi ei muutosta parempaan. :I

  1. Siinä vaiheessa kun uusi lattia on ihan mansikassa! 😀

   Mut joo, ei oo kovin helppoa. Onneksi se on niin söppänä, koska välillä kyllä meinaa hermot mennä kun se tunkee IHAN joka paikkaan. 😀

 4. Merja says: Vastaa

  Tiistaina söin kesän ensimmäiset mansikat ja sen jälkeen tehny koko ajan mieli lisää mutta en oo ostanu. Nyt kuitenkin suunnitelmissa ostaa tommonen iso loota ja paljon pakasterasioita ja ja ja.. pakastaa ne mansikat 😀 Jossain vaiheessa pitäisi myös mustikkaa käydä mökin metiköstä poimimassa ja laittaa äitin serkku poimimaan hillaa että sitäkin saisi pakastimeen 🙂 Ja kaikki pakastetaan ilman sokeria!

  1. Joo eihän ne pakastettuina oo läheskään niin hyviä mutta kyllä ne mieltä talvella lämmittää silti. Tai lähinnä aamiaisjugurttia. 😀

   Mä en uskaltanut pakastaa ilman sokeria, kun niistä kuulemma tulee niin happamia? 🙁 Aika vähän sokeria kyllä laitoin.

 5. LauraL says: Vastaa

  Pakastan mansikoita ainakin 10 litraa tai enemmän, mustikoita noin 4-5 litraa, vadelmia ehkä 2 litraa, raparperiä pari pussia ja ehkä kirsikoita (aijon kokeilla, vähän). Harmi vaan kun on niin pieni pakastin, että muille pakastinta vaativille tuotteille jää aika vähän tilaa. Ja niitä marjoja yms. ei saa pakastaa niin paljon kuin haluais.

  Ja sokeria laitan ennen pakastusta, marjat kai pitää makunsa ja vitamiinit siten paremmin.

  1. Näin mäkin oon ymmärtänyt, että eivät oikeen maukkailta maistu jos ei sokrua laita messiin.

 6. Mun pakastin on niin pieni, että sinne mahtuu siis just ja just yks hernepussi – okei ehkä vähän enemmän juttuja. Ihan ähän vaan .

  Ja de fuck? ONKS SULLA VAALEANPUNAINEN LÄPPÄRI? Oonko hei ihan vähän kade? O_o Mulle kans!

  1. On mulla pinkki VAIO joo. Hommasin sen varastetun pinkin HP minin tilalle (ei saanu enää samanlaista) mut sitä mulla on vielki ikävä vaikka murtovarkaudesta on jo puoltoista vuotta aikaa. 😀 Ihan paras läppäri oli se. Mutta pinkki oli saatava tilallekin. 😀

 7. Suloinen mansikanpakastusapulainen sulla! 🙂 Täällä on sama meininki, 5 kg mansikoita on pakastettu ja toinen samanlainen laatikollinen odottaa vielä perkausta. Mustikoita aion pakastaa myös, mikäli saan aikaiseksi poimia niitä…

  1. Suloinen vaikkakin raivostuttava. 😀

 8. Anitra says: Vastaa

  Viime vuonna mansikkaa pakastettiin joku 60kg, just viimesiä purtiloita vetelen. Mustikkaa n. 15 litraa, mustia viinimarjoja kans ehkä joku 15 litraa. Mies ei oo syöny vuoden aikana noita marjoja yhtään!! Eli öö karkeasti laskettuna oon syöny mansikoita ympäri vuoden reilu pari litraa joka viikko 🙂 Ilman sokeria, tietty. Viikon päästä olis taas mansikanhakureissu, mut mies menee yksinään joten tuskin yli sataa litraa sieltä on tulossa.

  1. No te ootteki tommosia himomarjastajia. Nooo teidän mansikat tässä vuosien varrella maistunu kyl joo. 😀

   Mikäs Heikkiä vaivaa kun ei marjat maistu, eiksen pitäis niin terveellisesti syödä… 😛

 9. Pitää sitä nyt olla apuna ja osallistumassa ja yleensä ottaen siellä missä jotain tapahtuu :D.
  Täällä on Neffin kanssa ihan samalaista, aina on siellä missä muutkin ja jos vähän karjahtaa, niin 5 min on pois ja sitten tullaan takaisin niin kuin mitään ei ois tapahtunutkaan :D.

  Pitäisi kyllä itsellekin saada mansikoita pakkaseen, viime kesänä en ehtinyt syödä yhtään, nyt oon syöny ehkä 400g… Jos yhden lootan saisi ostettua jossain vaiheessa, niin selviäisi pahimman yli :).

  1. Joo, meikkaaminen se nykyään mulla vasta kestääkin, kun kaikki pöllitään tai ainakin tutkitaan todella tarkkaan…grrrh 😀

 10. nea says: Vastaa

  Hehheh, ihana Arska 😀 Terkkuja Reiskalle myös <3

  Mä en pakasta ollenkaan vaan syön kaikki marjat tuoreina, ne on niin paljon parempia. Kaupasta ostan kyllä valmiita pakastemarjoja harvakseltaan juurikin smoothieen tai jogurtin kanssa, ehkä leivontaan, muuhun ne on niin vetisiä :/ tai sit mä en vaan osaa!

  1. Toki on tuoreina parempia mut minkäs talvella mahdat. 😀 Tai no sen 10 muun kuukauden ajan vuodessa…

 11. nea says: Vastaa

  Niin ja kaikkea menee: mieluiten aina tollanen useemman kilon mansikkaloota, kirsikat on mun suosikeita, pensasmustikat puolison, vadelmia kyllä jos vielä mahtuu. Viinimarjoista en hirveästi tykkää, mutta aprikoosit ja ne donitsin näköset persikat lähtee mukaan. Kanttarellit himottais kanssa kun keksis muutakin kun keiton ja kastikkeen, mihin niitä lykätä.

  1. Joo en itekään pidä viinimarjoista paitsi ehkä jossain mehussa…

 12. Arja says: Vastaa

  No en viitti pakastaa, kun en niillä mitään teekkään 🙂 JOS joskus tartten pakastemansikoita talvella, ostan sen yhen pussin kaupasta. Se tulee jouluaaton mansikkakiisseliin riisipuuron kanssa, kun en tykkää luumukiisselistä.

  1. Aamujugurttiin lähinnä käytän itse. 🙂

  2. Anitra says: Vastaa

   Puuroon, jugurttiin, piirakkaan, smoothieen, kiisseliin, margaritaan… siis mihin mansikka muka EI kävis häh?!? 😀

  3. Mitään puuroja tai kiisseleitä en syö, enkä juuri piirakoitakaan. Smoothieita pitäis jaksaa tehdä…joskus.

 13. Petri says: Vastaa

  Jännä miten samannäköinen Arska on Reiskan kanssa kuvissa, vaikka on ihan eri rotua. Olin varma ensimmäisen kuvan perusteella että siinä on Reiska, vasta toisesta kuvasta huomasi eron.

  1. No ainakin kokoeroa on vielä toistaseks. 😀 Ja onhan ne joo erivärisiäkin.

 14. Elisa says: Vastaa

  Vitsit tuo Arska on söpö! Ja hänhän suoritti siis vain laadunvalvontaa mansikan pakastuksen suhteen, eli kyseessä oli hyvinkin tarpeellinen tehtävä. Meillä pieni koira laadunvalvoo mm. pyykinpesua, imurointia, lattioiden pesua jne. kävelemällä joka paikkaan perässä. 🙂

  1. Joo kyllä, nimenomaan, laadunvalvontaa 😛 On se hirmu söpö <3

 15. Myy says: Vastaa

  Meillä on nyt täyskorkea pakastin, kun semmoinen oli tänne asuntoon ehditty törkätä, joten kaiken järjen mukaan sinne pitäisi pakastaa vaikka mitä kivaa. Mua ei vaan innostaisi se mansikoiden perkaaminen. 😀 Ja mustikkaan/puolukkaan/mihinlie en mene, koska metsässä on ötököitä!

  1. No äkkiähän ne siistii!

   Vadelmia mä en poimi, inhoan kun ovat täynnä kaikenlaista matoa ja muuta ötykkää. 🙁

Vastaa